Skip to main content
Animale

Cele mai bune dispozitive cu ultrasunete împotriva câinilor

9 mai 2023No Comments

Câinii sunt niște animale inteligente, pașnice, loiale și devotate stăpânului de cele mai multe ori. Însă, puși într-o situație inconfortabilă, ei pot deveni agresivi. Acest comportament poate fi puternic influențat de experiențele trăite în trecutul lor, precum și de mediul în care au crescut.

În cele mai multe cazuri este vorba despre câini vagabonzi care, în disperarea de a supraviețui, sunt forțați să adopte o atitudine agresivă.

Deseori ni se întâmplă să ne confruntăm cu un câine, sau mai mulți, care nu par a avea intenții pașnice legate de prezența noastră, pe teritoriul lor. Acest teritoriu fiind de cele mai multe ori un spațiu public, cum ar fi străzile orașelor, traseele montane sau pistele de bicicletă.

Fiind puși în astfel de situație suntem nevoiți să recurgem la diverse metode de apărare care uneori funcționează, alteori înrăutățesc lucrurile.

Fiind o problemă din ce în ce mai prezentă în viața oamenilor, s-au recurs la diverse metode care să păstreze în siguranță atât persoana, cât și câinele. Astfel pe piață au apărut diverse dispozitive anti câini.

Acestea funcționează folosind ultrasunete anti câini, adică frecvențe înalte care să deranjeze auzul fin al câinilor și în final să-i determine să se îndepărteze.

De reținut este faptul că eficiența acestor ultrasunete pentru câini poate varia în funcție de câteva aspecte. Distanța până la câine, vârsta câinelui precum și experiența lui de instruire sunt factori importanți de luat în calcul atunci când decideți să folosiți un aparat ultrasunete câini.

Top 5 dispozitive anti câini

Aparat anti câini profesional Swissinno Solutions

Cel mai bun aparat cu ultrasunete împotriva câinilor agresivi.

Aparat anti câini – Păreri

Acest aparat cu ultrasunete pentru câini este potrivit pentru situațiile în care ne confruntăm cu un câine agresiv atunci când mergem la cumpărături, alergăm sau ne plimbăm cu bicicleta. Fiind un aparat profesional ultrasunetele ajung la o distanță de până la 12 metri față de câine, însă cel mai eficient este de la 2 până la 5 metri distanță.

Aparatul de alungat câini emite ultrasunete pornind de la 23,000 la 27, 000 Hz. Acest sunet este unul pe care doar ei îl pot auzi și îi pot face să se îndepărteze fără să fie nevoie să-l loviți în vreun fel.

Eficiența unui astfel de aparat anti câini este strâns legată de câteva aspecte precum distanța dintre utilizator și câine, care în acest caz nu trebuie să fie mai mare de 12 metri. Un alt aspect este vârsta câinelui, cu cât e mai în vârstă, cu atât ar pute să reacționeze mai puțin. La fel de importantă este și experiența de instruire, dacă aceasta a existat sau nu.

Aparatul pentru câini are un design ergonomic, ușor de ținut în mână și complet portabil. Modul de funcționare este unul simplu, trebuie doar să apăsați timp de 2 secunde butonul „ON”. Eficiența ultrasunetelor este mai mare atunci când apăsați repetat butonul la intervale de 2 secunde. De asemenea, puterea aparatului este mai mică atunci când expunerea vine din lateral, de aceea este recomandat să îndreptați aparatul direct spre câine.

Aparatul de alungat câini funcționează cu baterie alcalină de 9V și este fabricat din ABS. Dimensiunea lui este de 10 cm și cântărește 0,35kg.

Aparat anti câini portabil cu ultrasunete Globalport Retail

Cel mai bun aparat anti câini portabil cu ultrasunete.

Aparat împotriva câinilor portabil – Păreri

Acest aparat de îndepărtat câini funcționează pe baterii de 9V și emite unde ultrasonice de până șa 150dB. Diferența dintre acest model și cel anterior prezentat, este faptul că în cazul acestui aparat de alungat câini, pe lângă funcția de ultrasunete, emite în același timp și flash-uri tip LED. Aceste pulsații de lumină puternică în combinație cu frecvența înaltă a sunetului oferă o eficiență mai mare și îndepărtează câinii porniți să atace.

Un alt avantaj al acestui dispozitiv pentru câini este faptul că poate fi utilizat și pentru dresaj, această funcție având o frecvență mai joasă care nu irită atât de tare auzul cățelului, ci mai degrabă îl atenționează. Pe lângă aceste 2 opțiuni de utilizare, de apărare și dresare a câinelui, se mai adaugă și funcția de lanternă simplă.

Aparatul are un design simplu și ușor de manevrat, culoarea variind în funcție de stocul disponibil. De asemenea, spre deosebire de aparatul profesional, acest aparat cu ultrasunete pentru câini are un preț mai accesibil.

Aparat anti câini pentru bicicletă MT-656

Cel mai bun aparat anti câini pentru bicicletă.

Dispozitiv de alungat câini pentru bicicletă – Păreri

Aparatul de îndepărtat câini MT-656 acționează la o distanță de aproximativ 20 de metri, nivelul de sunet ajungând la 125dB. Deși ultrasunetele pot ajunge la distanța de 20 de metri, eficiența este cu atât mai mare, cu cât sunteți mai aproape de câine.

Funcția aparatului de speriat câini include semnale puternice cu ultrasunete și flash-uri LED menite să îndepărteze animalul agresiv.

Funcția de dresaj este asemenea aparatului pentru câini agresivi Globalport Retail, fiind inclusă și în acest caz funcția cu lanternă. Fiind un aparat anti câini de mici dimensiuni, acesta poate fi transportat în buzunar sau agățat de ghidonul bicicletei, transformându-l într-un dispozitiv de autoapărare portabil.

Aparatul este fabricat din plastic și are culoarea verde cu margini negre. Acesta dispune de încărcare USB și vine la pachet cu un cablu de reîncărcare.

Dispozitiv de alungat câini OEM – MT651E

Cel mai bun dispozitiv anti câini cu ultrasunete.

Aparat de speriat câini – Păreri

Aparatul pentru câini agresivi OEM – MT651E este compus din două difuzoare cu ultrasunete combinate cu flash-uri de lumini și laser. Această combinație de funcții conferă aparatului o eficiență mai mare, atât timp cât se respectă limita de distanță de până la 20 de metri.

Un aspect foarte important este faptul că dispozitivul funcționează și pentru dresaj, folosind sunete mai puțin agresive pentru animal, dar suficiente încât să-l facă atent la comenzi.

Nivelul sonor al aparatului de alungat câini este de 130dB, iar durata de viață a ledurilor pentru flash-uri este una foarte lungă. Dispozitivul funcționează cu o baterie de 9V care este inclusă în pachet.

Dimensiunile acestui aparat de speriat câini sunt de 12,1 x 4,5 x 2,4 cm lungime-înălțime-lățime, având atașat de capătul mânerului un șnur care permite agățarea lui de ghidon sau de rucsac, după caz.

Aparatul împotriva câinilor are 3 funcții și anume lanternă + laser, opțiunea de dresaj și opțiunea de alungare a câinilor. Judecând după prețul acestuia, modelul MT651E de la OEM este cel mai bun aparat anticâini.

Fluier anti câini Amio

Cel mai bun fluier ultrasunete câini agresivi.

Fluier anti câini cu ultrasunete

Fluierul anti câini ajunge la frecvențe înalte și ajută eficient la îndepărtarea câinilor în situații mai periculoase.

Fluierul funcționează tot cu ultrasunete, ceea ce-i permite să îndepărteze animalele mici și animalele sălbatice. Acestea pot acționa pe o rază de 2 km și nu necesită niciun fel de încărcare, fiind un fluier de sine stătător.

Dimensiunile acestuia sunt mici, astfel că poate fi atașat la chei sau la fermoarul rucsacului pentru a fi la îndemână. Materialul din care este fabricat este plastic, însă este are o formă și o textură solidă. Poate fi lipit cu ușurință pe suprafața autoturismului dumneavoastră, mai ales pe bicicletă.

Cum să alegi cel mai bun aparat anti câini

Alegerea celui mai bun aparat anti-câini depinde de nevoile și preferințele tale, precum și de situația în care te afli. În general, un aparat anti-câini eficient ar trebui să descurajeze câinii fără a le provoca rău. Iată câteva sfaturi pentru a-ți ajuta să alegi cel mai potrivit aparat anti-câini pentru tine:

Frecvență

Sunetul pe care un aparat anti câini îl emite poate fi auzit doar de către câini, nefiind dăunător pentru oameni. Oamenii pot auzi frecvențe de până la 20,000Hz, frecvențele mai mari de atât fiind catalogate ca ultrasunete.

Atât câinii, cât și pisicile, delfinii, liliecii sau șoarecii au o limită superioară a frecvenței care este mai mare decât cea a urechii umane. Astfel că ei pot auzi ultrasunetele, acesta fiind modul în care un fluier pentru câini agresivi funcționează.

Așadar, pentru ca un aparat cu ultrasunete să fie eficient împotriva câinilor, este nevoie să atingă frecvențe mai mari de 20,000 Hz.

De altfel asigură-te că aparatul anti câini are mai multe niveluri de intensitate, astfel încât să poți ajusta volumul la nivelul potrivit pentru a face față atacurilor câinilor.

Eficiență

Tipul de aparat împotriva câinilor agresivi poate determina într-o mare măsură și eficiența acestuia.

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un aparat cu ultrasunete pentru câini este distanța la care acționează. Cu cât distanța maximă este mai mare, cu atât este mai bine, deoarece putem îndepărta câinii înainte să ajungem prea aproape de ei.

De obicei, modelele disponibile pe piață au o rază între 5 și 10 metri.

De asemenea, este important să citim specificațiile aparatelor și să ne ghidăm astfel încât să știm de înainte dacă este eficient pentru toate vârstele de câini, sau toate rasele. Există rase de câini care au auzul mai dezvoltat decât altele, iar dacă este să vorbim despre vârstă, câinii bătrâni vor avea simțurile mai puțin dezvoltate spre deosebire de cei tineri.

Asigură-te că aparatul este rezistent la condițiile meteorologice extreme și că poate fi folosit într-o varietate de medii.

Design și portabilitate

Designul aparatului anti câini este un alt aspect de care trebuie să ținem cont. În acest caz, este util să ne gândim în ce situații urmează să-l folosim cel mai bun aparat cu ultrasunete împotriva câinilor.

Dacă avem nevoie de un astfel de aparat în viața de zi cu zi. În cazul în care ne plimbăm în zone care știm că sunt frecventate de câini vagabonzi agresivi, atunci putem opta pentru un aparat anti câini de dimensiuni medii, care poate fi ținut în geantă sau în buzunar.

Dacă avem nevoie de un aparat de alungat câini pentru bicicletă sau pentru atunci când ieșim la alergat, atunci trebuie să ne ghidăm după un dispozitiv de mici dimensiuni, cum ar fi un fluier pentru câini, sau un aparat anti câini portabil cu ultrasunete, care se poate agăța de ghidon, sau de rucsac.

Alimentare

Verifică tipul de alimentare necesar pentru dispozitivul anti câini ales, de exemplu, baterii, alimentare prin USB sau energie solară. Alege un aparat care corespunde nevoilor tale de alimentare și care este convenabil pentru tine.

De altfel verifică durata de viață a bateriei și cât timp va dura o singură încărcare. Acest lucru poate varia în funcție de modelul ales.

Intrebari frecvente

Cum mă apăr de câinii agresivi?

Dacă ești atacat de un câine agresiv cel mai util sfat este să nu intri în panică sau să fugi, acest comportament îi va confirma câinelui că ești o victimă și va alerga după tine. În cazul în care nu ai la dispoziție un aparat anti câini, există posibilitatea să apelezi la o aplicație care emite ultrasunete pentru câini pe telefon.

Dacă nu ești o persoană foarte temătoare, atunci poți încerca să le arăți că nu îți este frică și să mergi spre ei, țipând să plece, astfel vor înțelege că sunt dominați și se vor calma.

Este o metodă eficientă în cele mai multe situații, însă nu toată lumea are curajul să meargă înspre un câine agresiv.

De ce sunt câinii agresivi?

Câinii pot devenii agresivi din mai multe motive. Printre care se numără:

  • De cele mai multe ori, ei devin agresivi pentru a se proteja pe ei sau în cazul femelelor, pe puii lor;
  • Unii câini pot deveni agresivi dacă pui posesie pe anumite lucruri pe care le consideră ale lor;
  • Teama este cel mai des motiv pentru care câinii au tendința să atace pentru a se apăra ;
  • Un câine care vrea să ajungă la ceva de mâncare, dar este împiedicat să o facă poate deveni agresiv din cauza frustrării că nu poate ajunge la mâncare;
  • Dacă este provocat, un câine agresiv va ataca fără să stea pe gânduri;
  • Dacă este bolnav sau rănit, un câine poate fi agresiv pentru că este vulnerabil și nu-ți cunoaște intențiile;
  • Perioada de împerechere poate fi un alt motiv pentru câini să fie agresivi, de obicei între ei, dar pot reprima furia și față de persoanele care se află la momentul nepotrivit în preajma lor.

Ce nu ar trebui să fac dacă mă atacă un câine agresiv?

Așa cum am menționat și mai sus, nu trebuie să fugi sau să intri în panică. Animalul va simți că îți este frică și va încerca să te muște. Un alt sfat ar fi să nu te uiți în ochii lui, deoarece asta îl va provoca și mai tare. Nu este indicat nici să îl lovești, deoarece e posibil să îi alimentezi convingerea că ești periculos pentru el.

Webografie

In analiza noastră pentru a căuta cele mai bune aparate cu ultrasunete împotriva câinilor, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply