Skip to main content
Animale

Hrănitoare și adăpătoare automate pentru câini și pisici

15 februarie 2023No Comments

Dacă aveți un animal de companie, știți deja cât e de greu să găsiți o ”bonă„ pentru el atunci când vine vorba de plecat în vacanță. Fie că îngrijiți un câine, o pisică, sau chiar ambele, este esențial să aibă mâncare și apă la dispoziție atunci când nu sunteți acasă. Soluția la această problemă este hrănitorul automat sau adăpătorul de apă pentru câini și pisici. Cu ajutorul acestor hrănitoare/adăpătoare automate de mâncare și apă, puteți să-i asigurați animăluțului cantitatea potrivită de hrană și apă de care are nevoie. Un hrănitor automat este benefic atât pentru zilele în care sunteți nevoit să lipsiți de acasă, cât și pentru a echilibra dieta animalului de companie. Obezitatea este cea mai întâlnită problemă și poate scurta considerabil speranța de viață a animăluțelor noastre.

Top 6 hrănitoare/adăpătoare automate pentru câini și pisici

Automat mancare CLD-CareLoveDevotion

Cel mai mai bun hrănitor automat pentru animale.

Automat de mancare uscata CLD-CareLoveDevotion -Păreri

Hrănitorul automat pentru animale CLD este unul dintre cele mai eficiente hrănitoare datorită numărului mare de sarcini pe care-l poate îndeplini. Aparatul este fabricat din polipropilena, iar designul este unul simplist. Dispenserul poate fi setat să alimenteze cu până la 4 porții/zi. Dispune de 2 moduri pentru gramaj: modul/S – porția este între 5-195 de grame și modul/L – porția este între 10- 390 de grame. Capacitatea maximă pe care o puteți pune în acest tip de hrănitor automat este de 6 litri.

Vă puteți supraveghea animăluțul folosind aplicația disponibilă atât pe IOS, cât și pe android. Dispenserul funcționează cu energie electrică (cablu de 3 m), dar are și compartiment pentru baterii în cazul unei pene de curent.

Un alt avantaj al aparatului îl reprezintă funcția de înregistrare a vocii, așa încât animăluțele nu se vor simți singure cât timp lipsiți. Opțiunea de inflaroșu va împiedica umplerea în exces a bolului. Dacă în bol există deja cantitatea perfectă de hrană, dispenserul nu va mai alimenta bolul până nu vor fi mâncate bobițele. Dimensiuni: 35 x 39 x 25 cm (lungime-lățime-înălțime); 3 kg

Dispenser hrană automat Homdox T6

Cel mai bun dispenser hrană automat pentru câini și pisici.

Dispenser automat Homdox T6 -Păreri

Homdox T6 este un dispenser automat destinat atât câinilor cât și pisicilor. Are capacitate de 2,7-3 kg și poate alimenta cu 4 porții/zi pe care le puteți personaliza ușor folosind ecranul LCD cu care este dotat.

Dispeserul Homdox T6 poate funcționa atât cu energie electrică, cât și cu baterii (3 baterii D). Este fabricat din material ABS cunoscut pentru rezistența la impact și proprietăți de izolație electrică foarte bune. Opțiunea de înregistrare a unui mesaj de 10 secunde este perfectă dacă direști ca animalul tău să nu se simtă abandonat. Acest mesaj va fi redat înainte ca bolul să fie alimentat, deci îți vei putea chema chiar tu animăluțul la masă.

Dimensiuni: 35 x 21.5 x 36 cm (lungime- lățime-înălțime); 3.6 kg.

Hrănitor automat Trixie TX6

Cel mai bun distribuitor automat de hrană pentru câini și pisici.

Hrănitor automat Trixie TX6 -Păreri

Distribuitorul automat de hrană Trixie TX6 este adecvat atât pentru hrană uscată, cât și pentru hrană umedă. Timpii de hrănire pot fi programați de pana la 3 ori pe zi, pentru 6 porții la cate 240 ml fiecare. De asemenea, panoul de control este protejat de o carcasă pentru a limita accesul animalului la el. Astfel, riscul ca animalul tău să schimbe setările accidental este redus considerabil.

Hrănitorul automat Trixie TX6 este ideal pentru situațiile în care trebuie să lăsați pisica sau cățelul singur acasă pentru o perioadă de 2-3 zile. Pentru a funcționa, aparatul are nevoie de 4 baterii C. Dimensiuni: 32 x 32 cm (lungime-lățime).

Adăpător automat CLD CareLoveDevotion

Cel mai bun dispenser de apă automat pentru animale de companie.

Dispenser automat CLD -Păreri

Folosind adăpătorul automat de apă CLD, animalul tău de companie va avea mereu la dispoziție apă proaspătă, datorită filtrului care purifică și ionizează apa. Aparatul este dotat cu funcții astfel încât animalul tău să fie corect hidratat, apa să poată fi reciclată, volumul de apă să poată fi ajustabil, să aibă senzor pentru nivelul scăzut de apă și nu în ultimul rând, să fie silențios (40 Db).

Designul adăpătorului de apă automat este gândit în așa fel încât să atragă animăluțul să bea apă mai des. Materialul din care este fabricat este un material nontoxic, iar rezervorul este simplu de curățat. Capacitatea adăpătorului este de 1,8L, așadar animăluțul tău va avea apă proaspătă în jur de 2-3 zile în funcție de mărimea lui. Dimensiuni: 29 cm x 295 mm x 23 cm (lungime-lățime-înălțime), 1.5 kg.

Filtrul adapatorului este alcătuit din 4 tipuri de pentru curățarea, filtrarea și ionizarea apei:

  • Pre-filtering grid – filtrează fire de păr sau scame;
  • High density filter cotton – filtrează nisip sau texturi asemănătoare;
  • Filtru de carbon activ- filtrează impuritățile prezente în apă;
  • Filtru din rășină – ionizează și distruge bacteriile dăunătoare din apă.

Dozator de apă InnoHub

Cel mai bun adăpător de apă tip fântână pentru câini și pisici.

Adăpător de apă InnoHub -Păreri

Adăpătorul automat tip fântână este varianta optimă în raportul calitate-preț. Dispozitivul este dotat cu lumină led care te ajută să monitorizezi mai ușor nivelul de apă din recipient. Este un adăpător automat foarte silențios (sub 40 dB) și consumă foarte puține resurse electrice (1,5 W).

Adăpătorul de apă timp fântână are în componență un filtru multifuncțional pentru a menține apa proaspătă pentru animăluțele tale. În plus, există mai multe opțiuni de setare a fluxului apei. Poți seta fluxul în funcție de preferințele animalului tău, astfel apa va putea să curgă în cascadă mare, cascadă mică sau cascadă lină.

Capacitatea adăpătorului automat este de 2,4 lintri, o cantitate potrivită pentru a menține animalul de companie hidratat, în lipsa ta. Dimensiuni: 180 x 180 x 160 mm (lungime-lățime-înălțime), 500 g (greutate).

Adăpătoare tip fântână

Cel mai bun dispenser de apă automat, de tip fântână pentru animalele de companie.

Adăpătoare tip fântână pentru câini și pisici – Păreri

Cu dispeseul de apă automat de tip fântână, animăluțul tău va avea mereu la dispoziție apă proaspătă, curată și la temperatura optimă. Apa este filtrată printr-un filtru de carbon care înlătură gustul neplăcut și impuritățile. Animalul tău de companie va fi mai atras să bea apă decât era înainte. Nu vor mai răsturna bolul cu apă, nu vor mai fi bucăți de hrană uscată în apă și nici fire de păr sau praf. Cu adăpătorul de apă automat, animăluțele vor avea apă proaspătă la discreție, iar hidratarea va deveni mai plăcută pentru ele.

Aparatul este silențios și consumă puțină energie electrică (2W). Capacitatea dispenserului de apă este de 2,5 L. Dimensiuni: 19 x 19 x 17,2 cm (lungime-lățime-înălțime), 0,7 kg.

De ce am tinut cont

Capacitate

Cantitatea maximă de hrană/apă cu care poate fi alimentat dozatorul/adăpătorul pentru animale este unul dintre cele mai importante aspecte în acest caz. În funcție de această cantitate putem calcula timpul pe care ni-l economisește. Așadar, cu cât capacitatea dispozitivului este mai mare, cu atât economisim mai mult din timpul nostru, animalele fiind asigurate cu apă și hrană pentru o perioadă îndelungată.

Alimentarea

Numărul meselor cât și gramajul porțiilor recomandate pe zi sunt diferite de la animal la animal. Este foarte important să avem posibilitatea să ne personalizăm programul și gramajul în funcție de nevoile animăluțului. Este bine știut faptul că hrănirea animalului la ore exacte ajută la menținerea greutății ideale, evitând obezitatea. Dacă înainte aveai posibilitatea să-ți hrănești animăluțul doar dimineața și seara din cauza serviciului, acum poți să le oferi mai multe mese pe zi în cantități mai mici.

Design

Designul dozatoarelor de mâncare și adăpătoarelor de apă trebuie să fie unul cât mai simplist și mai prietenos. Nu vrem ca animalele să fie speriate de aparat, însă nu vrem nici să fie ușor de distrus. Am ales dozatoarele automate în funcție de materialul din care acestea sunt fabricate, așa încât să fie rezistente la posibilele tentative de distrugere din partea animalelor. Am luat în considerare să nu ocupe foarte mult spațiu și să poată fi integrat cu ușurință în decorul casei.

Funcții suplimentare

Un alt criteriu de care sa ții cont este numărul de funcții suplimentare.

  • În cazul hrănitoarelor automate, funcția de inflaroșu reprezintă un avantaj dacă dorim ca animalele noastre să aibă o dietă echilibrată. Fără această funcție, dozatorul va continua să ofere mâncare animalului la ora stabilită, chiar dacă bolul este deja plin, așadar dieta nu va putea fi una strictă.
  • Opțiunea de a înregistra mesaje la dozatoarele de mâncare este chiar necesară mai ales în cazul câinilor, care sunt deseori dependenți de stăpâni. Unii câini pot refuza să mănânce în lipsa ta, chiar dacă au mâncarea preferată la dispoziție. Posibilitatea de a înregistra mesaje scurte îți va ajuta animăluțul să treacă mai ușor peste perioada în care nu ești lângă el.
  • Supravegherea video este ideală, având în vedere că poți verifica ce face animăluțul tău oricând, folosind aplicația de pe mobil. Există diferite momente în care animalele au nevoie de supraveghere constantă, dar noi nu avem tot acest timp. Un exemplu ar fi perioada de după sterilizare/castrare când trebuie să fim foarte atenți la comportamentul animalelor. Cu ajutorul camerei de supraveghere vom putea fi la curent cu starea de sănătate, iar în caz de urgență putem ajunge în timp util acasă, sau putem trimite pe cineva în locul nostru.

Filtrare a apei

Animăluțele noastre de companie au nevoie înainte de toate, de apă proaspătă. Este unul dintre nutrienții de care nu ne putem lipsi nici noi, oamenii, cu atât mai important este pentru animale. Apa ajută organismul să funcționeze în parametrii optimi, ajută la digestie și menținerea temperaturii optime a corpului. Pe lângă existența apei în dieta animalelor noastre de companie, este important ca apa să fie și proaspătă, să nu aibă bacterii sau posibile amenințări pentru organismul animalului. De aceea ia în considerare în alegerea adăpătoarelor de apă, să aibă un mod de filtrare a apei cât mai complex, pentru ca animalul să aibă la dispoziție doza de apă ideală pentru sănătatea lui.

Intrebari frecvente

Ce dimensiune recomandata trebuie sa aibă boaba de hrană uscată pentru a evita blocarea?

Rotatorul alimentar cu forma unică a lamei este potrivit pentru mâncare pentru pisici sau mâncare pentru câini de diferite dimensiuni. Poate stabiliza fluxul de alimente și preveni blocarea. Nu există o cerință fixă de mărime boabă. Evitați utilizarea alimentelor boaba supradimensionate. Dimensiunea normală nu se va bloca.

Ce cantitate de hrană încape în recipient?

Hrănitoarele automate au capacitatea între 1,5 kg și 6 kg în funcție de modelul ales.

Pentru o durată de viață mai lungă a pompei, adăpătoarele trebuie să funcționeze continuu sau trebuie oprite perioade scurte de timp?

Dispenserul se poate folosi și continuu. Durata de viață a pompei este de 3,5-4 ani, asta dacă sunt respectate indicațiile din manualul de instrucțiuni și corpul pompei este curățat o dată la 2 săptămâni.

Adăpătoarele de apă au protecție pentru pompă în caz de scădere a apei sub semnul de MINIM?

Dacă nivelul apei scade sub minim și pompa nu mai trage apă asta înseamnă că va funcționa în gol și există riscul să se ardă. Pentru o funcționare corectă trebuie să circule apa.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply