Skip to main content
Asigurari

Top 3 cele mai bune asigurari RCA online

15 februarie 2023No Comments

Fiecare conducator auto trebuie sa aiba RCA aceasta fiind asigurare obligatorie pentru a acoperi daunele produse in accidentele rutiere. Din acest motiv este foarte important ca asigurarea RCA sa fie aleasa cu simt de raspundere cu foarte mare atentie.

Top 3 asigurari auto online

Asigurari auto EMAG

Atunci cand nu mai ai asigurare sau urmeaza sa expire poti sa folosesti acest stimulator de asigurare RCA de pe EMAG si vei afla cat costa o asigurare noua, simplu si rapid.

Asigurare auto online EMAG RCA -Păreri
 • Rapiditate – Cu aceasta asigurare RCA online nu va fi necesar sa te deplasezi personal pana la un birou de asigurari din apropiere sau sa traversezi orasul pentru a putea sa ajungi la asiguratorul care ofera cel mai mic pret, pentru ca acum ai posibilitatea de a face asigurarea la costuri foarte avantajoase.
 • Acoperire – Aceasta asigurare ofera acoperire completa pentru daune materiale si pentru vatamari corporale suferite, astfel incat sa fii complet acoperit si sa nu fie necesar sa faci nimic suplimentar.
 • Interactiune – Toate datele vor fi completate in formularul oferit pe site, iar daca asiguratorul considera ca ii mai trebuie informatii va cere copii pentru certificatul de inmatriculare s vei vedea pretul inainte de achitare pentru a putea compara costurile de la alte companii.
Lucruri bine de stiut

Polita RCA este emisa fara a primi confirmare telefonica in mod automat si de aceea va fi necesar sa verifici cu atentie toate datele pentru ca ele sa fie corecte. Politele de asigurare care sunt emise deja nu se mai pot anula iar in cazul in care dupa ce ai finalizat introducerea datelor vezi ca ceea ce ai trimis este gresit atunci poti da un email si vei rezolva problema.

Asigurare RCA auto CEL

Politele emise de CEL sunt de fapt in parteneriat cu firma Corsar Online inregistrata la Registrul Intermediarilor de Asigurari si pot sa fie incheiate in cel mai scurt timp posibil.

De ce am ales RCA CEL
 • Asiguratori – RCA-ul este emis de asiguratori inregistrati si posibilitatea de a fi fraudat este complet redusa. Companiile sunt ASIROM, Euroins, Allianz Tiriac sau Citiy Insurance. Toate sunt companii foarte mari si cunoscute pentru cat de serioase sunt.
 • Mod de obtinere – Polita de asigurare este emisa foarte repede imediat dupa ce toate documentele au fost primite si au fost facute platile. Inainte de a plati documentele sunt verificate si daca este necesar sunt cerute si documentele care sunt lipsa.
 • Mod de achizitie – Pentru a comanda tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul si sa completezi formularele existente pe site. Completeaza datele cu atentie si reciteste-le astfel incat sa atasezi totul corect.
Lucruri bine de stiut

Polita de asigurare va fi emisa fara confirmare ceea ce inseamna ca trebuie sa acorzi foarte mare atentie pentru ca datele sa nu fie gresite. Aceasta polita de asigurare nu poate sa fie anulata deci daca nu introduci datele corect vei pierde banii.

Asigurare auto PINT RCA

Cu o simpla simulare poti afla cele mai bune oferte de asigurari.Ai un calculator care iti arata 8 oferte de asigurari  avantajoase de la asiguratori inregistrati.

De ce am ales RCA PINT
 • Optiuni – Atunci cand simulezi costurile pentru asigurare primesti oferte de la 8 comanii de asigurari inregistrate. Vei avea asa posibilitatea sa alegi pretul cel mai mic si cea mai buna oferta dintre cele 8 indicate. In plus, poti sa alegi si perioada in care urmeaza sa iti faci asigurare.
 • Simulator – Este suficient sa introduci datele pe care le soliciti in simulator si pe care urmeaza sa le gasesti si in cartea masinii, fisa de inmatriculare. Ulterior vezi 8 oferte de pret. Astfel stii ce anume cumperi dinainte. In momentul in care introduci datele trebuie sa verifici daca sunt corecte inainte de a le trimite.
 • Rapiditate – Comanda este luata in 30 de minute. Datele sunt verificate de operator si dupa validarea acestora este emisa un RCA si este trimis pe adresa de mail pe care ai indicat-o.
Lucruri bine de stiut

RCA-ul este emis si fara validarea telefonica a datelor. Ceea ce iti recomandam este sa fii foarte atent in momentul in care completezi si sa citesti de mai multe ori toate informatiile oferite astfel incat sa nu se strecoare greseli.

De ce am tinut cont

Nivelul de acoperire

Politele RCA asigura acoperire pentru mai multe situatii specifice:

 • Vatamarile suportate de victimele accidentelor rutiere, inclusiv prejudiciile care nu sunt de natura patrimoniala;
 • Daune materiale;
 • Daune care apar din imobilizarea vehiculului avariat, respectand conditiile legale;
 • Cheltuieli de judecata ale persoanei prejudiciate in urma proceselor civile.

Limite

Cele mai comune limite sunt:

 • Daunele materiale care au fost produse in acelasi accident sunt acoperite cu o limita de maxim 1.000.000 de euro;
 • Vatamarile corporale sau decesele si prejudiciile care nu au caracter patrimonial, generate de accidente indiferent de numarul de persoane afectate este de maxim 5.000.000 euro.

Pret

Firmele care fac asigurari RCA stabilesc tarifele politei in functie de o categorie de riscuri si de anumite considerente interne. Pretul este stabilit de fiecare societate tinand cont de propriile estimari facute pentru riscuri care se asociaza unor indicatori clari. Se va tine cont de puterea masinii, varsta soferului sau localitate.

Firmele trebuie sa calculeze cat mai exact modul in care va fi stabilit un pret pentru RCA. Pentru inceput se va tine cont de istoricul pe care soferul il are pe o anumita perioada. Fiecare asigurator va trebui sa aplice pentru un sistem bonus malus astfel incat sa stabileasca care este prima de asigurare ce va trebui platita.

Bonus malus

Acesta este un sistem impus de ASF si a aparut avand ca scop responsabilizarea soferilor. Acest sistem are ca scop principal acela de a determina conducatorii auto sa fie mai prudenti si mai atenti in trafic. Sistemul influneteaza prima de asigurare in functie de daunele pe care o persoana le-a produs in perioada de referinta. Daca aceasta perioada nu a avut si daune platite atunci cand a fost reinnoita polita de asigurare, persoana va primi un bonus si asigurarea va fi mai mica.

Firma de asigurari

Este important sa iti faci RCA la o firma recunoscuta si recomandata. Firmele mai putin cunoscute sau cele care au pretul foarte mic cel mai probabil ca nu asigura o acoperire foarte mare sau au alte mentiuni ascunse. Din acest motiv iti recomandam sa citesti de fiecare data toate informatiile din asigurare pentru a nu avea surprize ulterior. Alegand o asigurare RCA online de pe Emag de exemplu vei realiza o colaborare cu cei mai mari furnizori de asigurari din tara.

Claritatea informatiilor

Exista riscul ca atunci cand nu esti atent sa faci o asigurare falsa daca nu citesti cu atentie. Formularele sunt tipizate si exista mecanisme specifice la care se raporteaza asigurarile si care iti ofera un mai mare control insa este recomandat sa ai totusi grija ce anume semnze si platesti. Pot aparea si RCA-uri false si pentru a preveni sau descoperi aceste cazuri va trebui sa urmezi pasii:

 • Fii atent la societatea care elibereaza astfel de polite deoarece trebuie sa aiba drept de practica in tara noastra;
 • Vigneta primita are seria identica cu polita;
 • Datele tale trebuie sa fie corect completate;
 • Cartea Verde trebuie si ea completata corect;
 • Verifica in baza de date CEDAM pentru a te asigura ca exista asigurarea pe care tocmai ai facut-o.

Intrebari frecvente

Ce ar trebui sa fac atunci cand am un accident?

Daca ai produs un accident va trebui sa completezi formularul pentru constatarea amiabila daca este cazul sau sa mergi alaturi de soferul pagubit, sau singur, la politie in zona in care accidentul a avut loc, in maxim 24 de ore din momentul producerii.

In cazul in care tu esti cel pagubit ca urmare a accidentului produs de o masina cu asigurare, adreseaza-te asiguratorului care emite polita pentru masina care genereaza dauna. In cazul in care dauna este produsa de o persoana asigurata atunci aceasta persoana este cea care va anunta asiguratorului si va primi de la acesta toate informatiile.

Se poate face si CASCO si RCA?

Da, le poti face pe ambele insa doar RCA este obligatorie. Asigurarea RCA difera de cea CASCO si este asigurarea obligatorie care despagubeste toate avariile produse catre alte persoane. CASCO este facultativ si scopul sau este sa te despagubeasca pe tine sau sa iti acopere daune in momentul in care ai un accident. Desigur, atunci cand CASCO este folosit pentru sume mari, pretul sau va creste.

Imi trebuie RCA pentru a iesi din tara?

RCA este valabil doar in Romania, iar in celelalte state din UE sau in statele care apartin SEE sau in tarile care sunt legate de cele europene, se foloseste cartea verde. Asiguratorul are si posibilitatea de a extinde valabilitatea in teritoriu a politei RCA chiar si in tarile in care acesta nu este valabil.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply