Skip to main content
Auto si Moto

Aeroterme auto bune

15 februarie 2023One Comment

Daca esti posesorul unui automobil stii cu siguranta ca venirea iernii, aduce anumite probleme in utilizarea masinii. Este foarte neplacut sa te trezesti dimineata, constatand ca ai geamurile inghetate si fiind nevoit sa-ti petreci dupa aceea o buna perioada de timp, pentru a le curata si dezgheta. De aceea, investitia intr-o aeroterma auto care iti poate incalzi masina se merita.

Top 3 aeroterme auto

Mini aeroterma 2 in 1

Cea mai buna  aeroterma auto pentru dezaburire si incalzire.

De ce am ales aeroterma auto 2 in 1

Aeroterma auto care se poate monta in orice masina si are priza de bricheta de 12 V fiind foarte utila pentru a incalzi interiorul. De asemenea, iarna poate sa fie folosita pentru a dezgheta parbrizul si la nevoie se poate seta doar functionarea optima a ventilatorului in special daca aerul conditionat lipseste.
Pret – Pretul acestui produs este unul dintre cele mai mici existente pe piata pentru o aeroterma de calitate, care poate functiona atat pentru incalzire cat si pentru dezghetare.
Control – Aeroterma are doua butoane pentru control si poate fi pusa in functiune usor si in mod intuitiv. Are un cablul de 1.5 m si poate fi amplasata aproape de orice aeroterma. Totodata daca ai gasi un loc fix pentru aeroterma o poti fixa cu suruburi in pozitia respectiva.
Design – Designul acestei aeroterme auto iti permite sa dispersezi caldura in toata masina si forma este una mica si foarte robusta pentru a nu ocupa mult spatiu. Este siletionasa si are un mater ce se poate retrage pentru o manevrare usoara.

Auto Heater Fan

Cea mai buna aeroterma cu trei functii pentru racire, incalzire si dezaburire.

De ce am ales Auto Heater Fan

Aceasta aeroterma auto are optiune de incalzire si de racire, utila in anotimpul rece.
Functii – Aceasta aeroterma este ideala atat pentru dezaburirea parbrizului cat si pentru preincalzirea autoturismului in sezonul rece. Are 3 functii: hot, cool si off pentru a raci si incalzi in functie de preferintele utilizatorului.
Dezaburire – Poate fi folosita independent atat pentru dezaburirea parbrizului cat si pentru incalzirea picioarelor iarna. Asigura un volum de caldura bun atat pentru sofer cat si pentru pasageri.
Putere si conectivitate – Aeroterma are o putere de 150 W si poate fi alimentata direct de la priza de 12 V a autoturismului cu ajutorul cablului de 175 cm. datorita cablului lung, aceasta aeroterma auto este un produs perfect pentru a fi amplasat oriunde in masina.

Aeroterme habitaclu Defa Termini 2100W

Cea mai buna aeroterma auto ideala chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute.

De ce am ales aeroterma habitaclu

Aceasta aeroterma auto este ideala pentru climatizarea in stationare a interiorului masinii si a autospecialelor pe timp de iarna.
Calitate – Are o calitate buna incepand de la cele mai mici detalii si pana la rezistentele speciale de incalzire. Plasticul este rezistent si asigura echilibrarea dinamica pentru ventilator. De asemenea, ofera 2 protectii termice una fiind resetabila si una fuzibila.
Design si standarde – Designul este compact si aeroterma este protejata contra supraincalzirii. Are gradul de protectie IP20 ceea ce o face rezistenta la umezeala. Este proiectata special pentru tarile cu un climat foarte rece si va asigura dezghetarea usoara a geamurilor precum si confortul crescut in zilele de iarna geroase.
Putere – Aceasta aeroterma auto are o putere maxima de 2100 W si scade automat puterea de incalzire in momentul in care creste temperatura din habitaclu pentru a asigura economia de curent.

De ce am tinut cont

Alimentarea

Alimentarea unei aeroterme auto este de mai multe tipuri, fiind in stransa legatura cu puterea acestei si cu bateria masinii tale. Astfel, o aeroterma auto se poate conecta la bricheta masinii, la o priza sau la un acumulator separat. Cel mai simplu de folosit model, este cel care se conecteaza la baterie. Din acest punct de vedere, exista disponibile aeroterme de 12v ce pot fi conectate la 24v, in functie de dimensiunea masinii. Masinile mai mici (de tip turism), folosesc in general prima varianta, in timp ce automobilele de dimensiuni mai mari (cum ar fi cele de teren), au nevoie de baterii cu mai multe celule si implicit, de o tensiune de functionare mai mare. Daca nu-ti doresti ca aeroterma auto sa ocupe mult spatiu, exista si device-uri portabile, cu acumulator. Acestea nu sunt insa la fel de eficiente.

Eficienta si fiabilitate

O aeroterma auto eficienta si fiabila trebuie sa livreze o putere mare de incalzire si trebuie sa fie construita din materiale de calitate, avand o rezistenta performanta.
Daca aeroterma va fi folosita intr-un automobil foarte spatios (asa cum ar fi un microbuz sau un autovehicul cu rulota), anumite modele, ce pot fi adaptate prizelor de 220v cu puteri livrate de pana in 2000 de watti, ar trebui sa-si faca treaba excelent.
Pentru masinile de dimensiuni mai mici, de tip turism, puterea livrata va varia si ea, in functie de capacitatea acumulatorului masinii.
Valorile acceptate pot fi cuprinse pe o plaja intre 150 si 200 de watti (acestea fiind valori considerate bune si eficiente). In ceea ce priveste fiabilitatea si durabilitatea, se recomanda folosirea unor device-uri cu rezistenta ceramica.

Functiile

Aeroterma auto va prezenta in cele mai multe cazuri aceleasi functii si optiuni: reglaj de putere (care se ocupa de reglarea vitezei si a temperaturii), un panou de control simplu – cu functii de baza (pornire, oprire, trepte de putere, etc.).
Daca iti doresti o aeroterma auto “smart”, care are capacitatea de a-ti incalzi automobilul in absenta ta, atunci vei avea nevoie de o aeroterma programabila. Aceasta insa va costa mai mult, dar iti va permite controlul total al temperaturilor de la interiorul automobilului, mai ales atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Design

Aerotermele auto pot fi diferite in ceea ce priveste aspectele de design, dar ceea ce conteaza cel mai mult din acest punct de vedere sunt dimensiunile, greutatea, marimea, lungimea cablului de alimentare, dar si materialele principale din care este construita aeroterma.
In functie de locul din automobil in care ti-ai dori sa plasezi acest dispozitiv, trebuie sa iei in considerare lungimea cablului de alimentare, cea minima recomandata fiind de 1.5 m. De asemenea, nu trebuie sa treci cu vederea carcasa aerotermei. Aceasta trebuie sa fie rezistenta, solida si sa nu se incalzeasca excesiv dupa o perioada mai lunga de functionare.

Racirea

Ventilatorul de la interior trebuie sa aiba aerisire dar in acelasi timp, trebuie sa fie protejat de elementele exterioare, pentru a nu aduce la interior diferite obiecte. De aceea, este foarte important sa fii atent la fantele de evacuare ale aerotermei (la marime si modul de constructie), pentru a stii exact unde sa-ti plasezi aeroterma in interiorul automobilului.

Pret

Pretul este foarte important pentru fiecare cumparator si este un factor de decizie care determina daca produsul va fi sau nu cumparat, insa daca esti tentat sa cumperi cea mai ieftina aeroterma auto iti recomandam sa te mai gandesti pentru ca poti avea surpriza de a cumpara un produs foarte prost. Orienteaza-te spre un pret mediu sau mare acestea fiind cele mai bune investitii pe termen lung.

Intrebari frecvente

Unde pot instala o aeroterma auto?

Pentru ca aeroterma sa aiba cel mai bun randament o poti pune in functie de efectul dorit. Cea mai importanta regula este sa aiba un spatiu in jur de minim 30 de centimetri pentru a nu se supraincalzi sau sa nu o pui in locuri care pot sa fie distruse sau care pot sa explodeze. In plus, spatiul existent in jurul aerotermei este cel care asigura buna circulare a aerului si prin urmare o incalzire foarte rapida. Iti recomandam sa fii atent sa nu intre obiecte mici in radiator pentur ca ele pot sa ia foc in contact cu rezistenta electrica.

Cum pun aeroterma pentru a dezgheta geamurile?

Daca vrei ca geamurile sa fie dezghetate in timp record atunci va trebui sa pui aparatul in vecinatatea lor. daca pasagerii din spate sunt inca inghetati dupa ce ai pornit caldura este important ca si ei sa se incalzeasca repede si de aceea se recomanda amplasarea aerotermei pe consola centrala intre scaunele din fata si cu radiatorul spre bancheta.

Cum conectez si cum pornesc aeroterma?

Aerotermele auto pot fi gasite in mai multe modele sid esignuri si pe cele mai multe dintre ele poti sa le conectezi la reteaua de 12 volti a masinii, camionului sau rulotei, un procedeu foarte simplu. Exista si lanterne care functioneaza cu baterii sau cu acumulatori. Pentru cele cu baterii tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca le poti incarca periodic in timp ce la modelele cu baterii tot ce trebuie sa faci este sa ai baterii tot timpul. Cele mai multe aeroterme sunt simple si usor de folosit. Au un buton de pornire si oprire si controale pentru vitezele ventilatoarelor. Prin urmare orice persoana le poate utiliza eficient si in siguranta.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion One Comment

  • Damaschin C-tin spune:

    Am inteles ca au probleme in sensul ca nu rezista la o folosire mai mult, sa zicem de 5-10 min. Se…topesc pur si simplu. Ori ea, ori cablurile, ori sar sigurantele. Am o masina cu o problema la luneta. Dezaburitoeul defect. AS vrea sa o folosesc in acest scop, pana ii schimb luneta. Nu am timp. Dar, as vrea de ex si in mers s-i dau utilitate. Mai ales iarna. Sau, dau doar la aer in habitaclu si o tine curata? Multumesc.

Leave a Reply