Skip to main content
Auto si Moto

Bare transversale auto pentru portbagaj

15 februarie 2023No Comments

Barele transversale sunt accesorii care se prind pe plafonul masinii si ofera posibilitatea de a largi spatiul destinat bagajelor cu un portbagaj de pavilion. Astfel, barele transversale sunt ideale pentru persoanele care pleaca des in excursii si pentru cei au nevoie sa transporte o cantitate mare de bagaje sau obiecte voluminoase: biciclete, echipament de schi, tevi, scanduri, caiac canoe etc.

Top 6 bare transversale auto

Bara transversala pentru Dacia Logan

Cele mai bune bare transversale pentru Dacia Logan la un pret accesibil.

De ce am ales bare transversale Logan

Barele transversale portbagaj sunt confectionate din otel si sunt ideale pentru traseele scurte si transportul de materiale. Sistemul de prindere se fixeaza in spatiul special destinat pentru bare transversale de sub chederul usilor autoturismului Dacia Logan. Membrana din plastic atasata va diminua deteriorarea provocata de greutatile transportate.

Barele transversale sunt potrivite pentru masinile Dacia Logan I produse intre anii 2006 – 2012.

Bare transversale pentru Skoda Ocatvia

Cele mai bune bare transversale Menabo Sherman pentru Skoda Octavia.

De ce am ales bare transversale Menabo

Barele transversale din aluminiu, Manabo Sherman pentru Skoda Octavia II Wagon 2004 – 2013 au un design elegant care vine impreuna cu garnituri de cauciuc in partea de jos. Profilul oval ofera o forma aerodinamica si un zgomot redus in timpul deplasarii. Greutatea maxima admisa este de 90 kg, putand fi transportate si obiecte voluminoase precum un caiac canoe sau o bicicleta.

Aceste bare Menabo sunt deja asamblate in cutie si toate instrumentele necesare montari sunt incluse in pachet: doua bare transversale, patru sisteme de prindere pe barele longitudinale (premontate pe barele transversale) si o Cheie Imbus.

Lungimea barelor este de 1200 mm, latimea are 47 mm, iar inaltimea atinge 27 mm.

Bare transversale universale Mazzini Fabbri

Cele mai bune bare transversale universale pentru masini cu bare longitudinale.

De ce am ales Mazzini Fabbri

Barele transversale Mazzini Fabbri Alu Viva 2 sunt universale, au o constructie din aluminiu si sunt destinate montarii pe bare longitudinale. Prezinta un design modern, reprezentat prin nuante de gri si negru.

Greutatea maxima suportata atinge 50 kg si barele transversale prezinta o lungime reglabila, intre 85 cm si 122 cm. In acelasi timp, barele permit securizarea corespunzatoare printr-un sistem antifurt. Inaltimea atinge 28 mm si latimea este de 40 mm.

Bare transversale portbagaj pentru Opel Astra H

Cele mai bune bare transversale pentru Opel Astra H.

De ce am ales bare transversale K39 King

Barele transversale K39 King din aluminiu se potrivesc perfect pentru autoturismele Opel Astra H Sportourer 2004 – 2011. Acestea se ataseaza pe caroseria masinii printr-un sistem de tip gheara care este fixat de barele longitudinale preinstalate din fabrica si vor putea transporta o greutate de 100 kg.

Canalul de 20 mm pentru prindere “T” este pe toata lungimea barelor. Dimensiunile sunt 28 x 52 mm si greutatea este de 4.2 kg. In plus, sistemul de securizare pe baza de cheie va proteja echipamentul impotriva furtului.

Bare transversale auto pentru Ford Focus

Cele mai bune bare transversale auto pentru Ford Focus.

De ce am ales Menabo Tema

Barele transversale Menabo Tema sunt potrivite pentru autoturismele Ford Focus III Station Wagon, model 2011 – 2014. Acestea pot fi montate direct pe caroseria masinii, fara a fi necesare barele longitudinale. Sunt confectionate din otel si au un strat exterior, protector, din plastic.

Totodata, vopseaua cauciucata si anticoroziva va oferi un plus de durabilitate, iar profilul oval si forma aerodinamica vor asigura o rezistenta minima la aer in timpul mersului si un nivel de zgomot redus. Dimensiunile sunt 1300 mm x 30 mm x 48 mm.

Bare transversale Thule pentru DACIA Duster

Cele mai bune bare transversale Dacia Duster.

De ce am ales Thule WingBar Edge 959X

Barele transversale Thule pentru Dacia Duster SUV, model 2014- vin cu 4 picioare de prindere pe barele longitudinale ale masinii. Picioarele telescopice se culiseaza pana la 50 mm in fiecare capat si ofera posibilitatea adaptarii la barele longitudinale, indiferent de distanta dintre ele. De asemenea, pozitionarea joasa reda caracteristici aerodinamice si sporeste siguranta in cazul masinilor mari, in special in situatia trecerii pe sub pasaje joase.

Barele sunt concepute pentru a sta mereu pe masina, nivelul de zgomot fiind redus. In plus, capacele de acces la sistemul de strangere sunt echipate cu butuci cu cheie care vor oferi protectie antifurt.

De ce am tinut cont

Sistem de prindere

Exista doua tipuri principale de sisteme de prindere, in functie de dotarile masinii:

  • Prindere cu bare longitudinale – Barele longitudinale sunt accesorii care fac parte din dotarile masinii si pornesc de la capatul superior al parbrizului, continuand pana la capatul superior al lunetei. Cele mai multe variante de bare transversale au sisteme de prindere pentru barele longitudinale. In acelasi timp, barele longitudinale pot fi achizitionate si montate aditional.
  • Bare transversale cu prindere pe plafon – Acestea au un sistem de prindere special (picioare de prindere) prin care pot fi montate pe pavilionul gol. Modelele cu prindere pe plafon pot avea ancorare suplimentara pe zona de inchidere a usii.

Modelul masinii si dimensiuni

Poti opta pentru bare transversale universale care au o lungime ajustabila sau poti alege o varianta destinata modelului de masina detinut. In descrierea produselor, va fi mentionat pentru ce tip de masina sunt potrivite barele transversale oferite. Unii producatori auto produc masini cu puncte de montare individuale, cate doua pe fiecare parte a pavilionului.

Daca esti in cautarea unor bare transversale pentru Ford Focus, Logan, Dacia Duster, Opel Astra H sau un alt model specific de masina, este important ca dimensiunile barelor transversale si sistemul de prindere sa fie compatibile cu autovehiculul.

Material

Barele transversale pot fi confectionate din aluminiu, otel, plastic sau fibra de sticla.

  • In timp ce aluminiul este un material rezistent si usor, fibra de sticla ofera eleganta si un grad ridicat de durabilitate in fata intemperiilor si a ruginei.
  • Otelul este cel mai rezistent, dar va avea totodata si o greutate ridicata, masina consumand astfel o cantitate suplimentara de combustibil in timpul utilizarii.
  • Barele transversale din plastic pot avea un pret redus, dar se vor degrada rapid in timp si nu vor face fata unei greutati mari.

Nivel de zgomot produs

Zgomotul rezultat in timpul deplasarii prin ciocnirea metalului barelor transversale cu plafonul masinii, se activeaza de obicei la viteze mari (80 – 100 km/h) si ar putea deveni deranjant pentru cei aflati in autovehicul. Forma aerodinamica (ovala), un material usor, precum aluminiul, protectiile din cauciuc, un profil apropiat de plafon (cu inaltime mica) si un sistem de fixare potrivit cu modelul masinii vor reduce considerabil zgomotul produs in timpul condusului.

Sarcina maxima admisa

Sarcina maxima admisa este intr-o legatura directa cu rezistenta barelor transversale. Asadar, pot fi intalnite bare cu o limita de 45 – 70 kg (utila pentru echipamente de schi, portbagaje suplimentare si biciclete) sau modele cu o rezistenta care atinge chiar si la 90 – 120 kg (ideala pentru obiecte grele, precum o barca de pescuit, un caiac canoe sau un snowmobil).

Securizare

Un sistem anti-furt eficient va mentine in siguranta barele transversale si acestea nu vor fi afectate de viteza sau denivelarile din mers. De obicei, barele transversale vin cu sisteme de protectie sub forma butucilor anti-furt care vor oferi un plus de securizare si pentru obiectele atasate.

Accesorii si functii suplimentare

  • Un sistem de descarcare facila printr-o metoda de culisare in lateralul masinii va permite incarcarea si descarcarea rapida a obiectelor transportate pe plafon;
  • Protectiile de cauciuc reduc zgomotul provocat de ciocnirea barelor de metal cu plafonul masinii, elimina posibilitatea aparitiei zgarieturilor si diminueaza considerabil riscul de accidente;
  • Distanta de la bara transversala la plafon poate deveni relevanta in situatia in care masina are trapa si barele atasate ar putea incomoda deschiderea acesteia;
  • O protectie din plastic aplicata peste metal va creste durabilitatea in timp a barelor transversale.

Intrebari frecvente

Barele transversale sunt compatibile cu orice masina?

Exista bare transversale universale care vor fi compatibile cu toate modelele de masini, prin intermediul dimensiunilor ajustabile. Pe de alta parte, unele bare transversale sunt concepute pentru un anumit model de autovehicul si se vor potrivi perfect acestui model. In plus, este important ca barele transversale sa aiba un sistem de prindere (cu bare longitudinale sau direct pe plafon) compatibil cu masina.

Pentru ce sunt bune barele transversale?

Poti utiliza barele transversale pentru a transporta un bagaj suplimentar sau obiecte de dimensiuni mari care ar ocupa foarte mult loc in masina sau nu ar incapea: bicicleta, snowboard, schiuri, cort, tevi, scanduri, caiac canoe, barca de pescuit, placa de surf etc.

Barele transversale vor strica masina?

Daca barele transversale sunt potrivite pentru modelul de masina detinut si sunt montate corect, nu vor deteriora plafonul masinii. In acelasi timp, invelisul cauciucat va aduce un plus de protectie.

Cum sa aleg bare transversale pentru masina mea?

Barele transversale pot fi alese in functie de modelul masinii, sistemul de prindere (cu bare longitudinale sau pe plafon), material (otel, aluminiu etc), nivel de zgomot produs in timpul deplasarii, prezenta sau absenta unui sistem de securizare si eventualele accesorii si functii suplimentare.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply