Skip to main content
Auto si Moto

Cele mai bune biciclete electrice

15 februarie 2023No Comments

Bicicletele electrice sunt alternativele ceva mai scumpe ale bicicletelor clasice, care se bazează doar pe forța fizică a celui care le folosește. Însă, cu ajutorul unui motor electric, efortul în deplasare va fi redus considerabil, un aspect foarte util pentru cei cu diverse probleme de sănătate sau care nu au o forma fizică foarte bună, dar și pentru cei care pur și simplu, nu doresc să ajungă transpirați la job.

Top 5 cele mai bune biciclete electrice

Bicicletă electrică pliabila Onebot S6

Cea mai bună bicicletă electrică pliabilă cu o autonomie de 50 km tip scuter.

Bicicletă electrică pliabila Onebot S6 -Păreri

Această bicicletă electrică de tip scuter permite autonomia maximă de până la 50 km cu alimentare, în modul Power Assist. Fiind realizată din aliaj electric, devine rezistentă și suficient de puternică pentru a suporta o greutate maximă de până la 120 kg. Are un motor puternic de 250 W și o viteză maximă de 25 km/h.

Datorită scaunului reglabil, bicicleta electrică devine confortabilă pentru persoanele de orice înălțime. Aceasta este, de asemenea, pliabilă, astfel poate fi cu ușurință transportată sau depozitată.

Bicicletă electrică Pegas

Cea mai bună bicicletă electrică de la Pegas.

Bicicletă electrică Pegas -Păreri

Această bicicletă electrică este realizată de cunoscutul producător Pegas, care oferă o atenție minuțioasă fiecărui detaliu. Acest model este comod, dinamic și perfect pentru mediul urban, mai ales când sunt ambuteiaje, iar tu te grăbești. Transmisia are 7 viteze, iar frânarea este mecanică, pe disc, acestea sunt superioare celorlalte sisteme de frânare. Frânarea funcționează la fel de bine chiar și pe ploaie, zăpadă sau noroi.

Autonomia acumulatorului este de până la 60 km, ceea ce va fi îndeajuns pentru a vă deplasa la muncă/cumpărături și înapoi. Motorul bicicletei electrice este foarte puternic, de 250W.

Bicicletă electrică pliabilă Xiaomi

Cea mai buna bicicletă electrică pliabilă ușoară.

Bicicletă electrică pliabilă Xioami -Păreri

Brandul Xiaomi este specializat în fabricarea produselor electronice și electrice cu prețuri accesibile și calitate excepțională. Bicicleta electrică Mi Smart Electric Folding este produsă de Xiaomi, oferind toate funcționalitățile necesare unei biciclete perfecte. Este pliabilă, astfel poate fi depozitată sau transportat ușor dintr-un punct în altul.
Este dotată cu un ecran de bord, care poate stoca date de până la 30 zile. Bateria transportului se încarcă timp de 3 ore, iar autonomia acumulatorului este de 45 km. Suportă o greutate maximă de până la 120 kg.

Bicicletă electrică fără permis tip scuter Z-Tech

Cea mai bună bicicletă electrică tip scuter fără permis.

Bicicletă electrică Z-Tech -Păreri

Această bicicletă electrică este fabricată de cunoscutul brand Z-Tech, specializat în producerea vehiculelor electrice. Aceștia investesc nu doar în partea tehnică a autoturismelor, ci și în designul exterior. Astfel, modelul de bicicletă electrică fără permis Z-Tech are un exterior atrăgător, de culoare negru mat, pe gustul oricui.

Bicicleta electrică Z-Tech poate fi folosită și de către adolescenți, recomandat începând cu vârsta de 14 ani sau de către persoanele care au nevoie de un mijloc de transport rapid, dar nu dețin permisul de conducere. În comparație cu alte tipuri de biciclete, acest model are un motor foarte puternic de 350 W.

Kit conversie bicicletă electrică

Cel mai bun kit conversie pentru bicicleta electrică.

Kit conversie bicicletă electrică -Păreri

Acest kit de conversie pentru bicicleta electrică poate transforma orice bicicletă standard în una cu motor. Dacă până acum, în momentele în care te grăbeai, trebuia să transpiri și să-ți pierzi entuziasmul pentru acea zi, cu ajutorul acestui kit poți ajunge de câteva ori mai rapid, fără neplăceri. Motorului este puternic de 250W și-ți permite o viteză maximă de 25 km/h, ceea ce reduce semnificativ din timpul petrecut pe drum.

Încărcarea acumulatorului se face rapid, prin rețea la 220V, în doar o singură oră.

De ce am tinut cont

Tip

Off road

Bicicletele electrice off road au caracter sportiv, sunt ceva mai rezistente, au roțile mai mari, suspensiile sunt mai performante și dețin motoare calibrate pentru drumurile cu denivelări pronunțate, precum și pentru o poziție a corpului mai confortabilă. Bicicletele off road sunt mai complexe, astfel sunt mai scumpe decât cele urbane.

Urbane

Bicicletele electrice urbane sunt adaptate drumurilor din orașe, astfel sunt mai mici, în general se pot plia și dețin motorizări mai slabe. De asemenea, dat fiind faptul că au și mai puține dotări, prețurile acestora sunt mai mici în comparație cu cele speciale concepute pentru drumuri cu denivelări.

Modele intermediare

Este prezentă și o altă categorie, mai restrânsă însă, care îmbină elemente din cele 2 categorii principale. Au un preț mediu și au avantajul că pot fi folosite atât în mediul urban, cât și în cel din afara orașelor, acestea sunt modelele intermediare.

Autonomie

Autonomia unei biciclete electrice este foarte importantă, aceasta influențând direct numărul de kilometri care pot fi parcurși cu bicicleta, utilizând în mod exclusiv motorul electric al acesteia.
Modelele cele mai scumpe pot ajunge sau chiar depăși distanța de 80 de kilometri (dacă sunt încărcate complet). Cele urbane însă, nu depășesc în general 25-30 de kilometri. Desigur, puteți alterna folosirea motorului electric cu pedalarea fizica prin folosirea picioarelor, caz în care se va reduce numărul de încărcări al bateriei.

Viteza

Un alt aspect important, este viteza de care sunt capabile aceste biciclete electrice, cele mai performante din acest punct de vedere fiind și ceva mai scumpe. Totuși, nu trebuie să vă așteptați la viteze nemaipomenit de mari, pentru că motoarele acestor dispozitive sunt mici și nu au suficientă putere.
În general, o bicicleta electrică bună, poate fi capabilă de o viteză în jurul a 20-25 km/ora, unele modele mai performante atingând chiar și 30 km/ora sau chiar mai mult. Cu cât veți rula cu o viteză mai mare, cu atât mai repede se va consuma bateria. Veți putea prinde chiar și viteze mai mari de atât (coborând în pantă), dar nu recomandăm să faceți acest lucru, pentru că siguranța trebuie să primeze în toate situațiile în care folosiți bicicleta.

Mărimea cadrului

Mărimea cadrului este în strânsă legătură cu confortul produsului, determinând posibilitățile de reglare a seii și/sau a ghidonului. Chiar dacă ghidonul sau saua pot fi coborâte, dimensiunea cadrului nu se poate schimba și dacă acesta este prea mic (20 de toli de exemplu) și persoana care folosește bicicleta este prea înaltă (peste 180 cm), atunci picioarele acesteia nu se vor putea întinde complet și există șanse mari ca spatele să nu poată sta într-o poziție corectă.
Dacă dimpotrivă, persoana care folosește bicicleta este scundă, utilizarea acesteia poate fi anevoioasă, îngreunând folosirea și ridicând riscul de căzături. De aceea, trebuie să alegi un cadru cât mai potrivit pentru dimensiunile tale.

Greutatea maximă admisă

Dacă tot am vorbit despre greutatea celui care utilizează o bicicletă electrică, trebuie să aducem în discuție și greutatea sa. Multe modele au o limită de greutate (în jurul a 100 sau 120 de kilograme) dar, dacă modelul este suprasolicitat, depașindu-se limita de greutate recomandată, componentele din care este alcătuit se vor uza mai repede, iar performanțele vor scădea.

Urcare in pantă

Orice bicicleta electrica de calitate, poate fi folosită pentru urcarea pantelor ușoare, cu înclinații mici. Dacă locuiești într-un mediu predispus la existența pantelor mai dificile (la deal sau la munte), este necesar să analizezi capabilitatea de înclinare maximă pe care o poate aborda bicicleta, capabilitate care ar trebui să fie menționată de producător în manualul de folosire, undeva pe site-ul companiei sau în anumite review-uri, etc.

Dotări

O bicicletă electrică de calitate, va fi dotată cu suspensii și schimbătoare, dar și cu frâne performante. La unele modele off-road, se pot găsi suspensii pe ambele roți, în timp ce la modelele pentru uz urban, acestea sunt prezente doar pe furca din față.
De asemenea, frânele sunt foarte importante. Cele pe disc sunt mai performante și mai eficiente decât cele clasice (pe saboti), iar în ceea ce privește schimbătoarele, putem menționa că un număr cât mai mare de viteze disponibile, va face ca dozarea efortului să fie mult mai eficientă, în timpul folosirii bicicletei electrice.

Intrebari frecvente

Ce bicicleta electrică sa aleg, cu roți de 20 inch sau roți mai mari?

Avantajele pe care le au bicicletele electrice de oraș cu roțile mici sunt evidente – se pot stoca mult mai ușor și multe dintre ele sunt pliabile, greutatea este mai mică și sunt mai fiabile.
Pentru bicicletele cu roți mari exista avantajul faptului că oferă o viteză de deplasare mult mai mare. De asemenea, poți fi poziționat mai sus și poți monta pe ele un portbagaj pe care poți transporta obiecte grele.

Bicicleta electrică trebuie să fie de la un producător cunoscut?

Este recomandat ca bicicleta electrica să aibă un motor cunoscut cum ar fi Bosch, Yamaha sau Panasonic. Pentru bicicletele de oraș însă, se poate opta inclusiv pentru motoare ceva mai puțin cunoscute, având în vedere faptul că nu sunt foarte solicitate. Bicicletele electrice mai scumpe însă, oferă garanția unei autonomii mai bune și a unui motor mai puternic și mai durabil. Prețul totuși este mai mare. Cele mai multe motoare cunoscute au puterea standard de 250W și au 4 niveluri de rezistență.

Pe unde pot pedala cu bicicleta electrică?

În cazul în care pedalezi mult pe drumuri de pădure sau pe drumuri de munte, pe trasee care nu sunt foarte dificile poți să optezi pentru un MTB electric. În segmentul acesta găsești și prețuri bune pentru echipamente entry level.
Autonomia și puterea motorului nu sunt foarte bine însă atâta timp cât nu faci abuz de bicicleta vei avea un minim de performanță care se va potrivit nevoilor tale de deplasare pe trasee ușor denivelate care nu solicită mult componentele bicicletei din aceasta gamă. Dacă vrei să mergi pe trasee grele ai nevoie de un model pentru avansați.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply