Auto si Moto

Cel mai bun aditiv

By Actualizat in 10 aprilie 2020 aprilie 10th, 2020 No Comments

Aditivul este substanta folosita pentru imbunatatirea calitatii si eficacitatii carburantului sau a uleiului utilizat la automobile. De obicei, proprietarul unui vehicul cumpara aditivi ca produse chimice distincte utilizate pentru stabilitatea motorului. Exista totusi si situatii in care aditivii sunt adaugati direct in combustibil de catre furnizori. Pe piata exista o mare varietate de aditivi disponibili atat pentru carburanti, cat si pentru ulei, iar pentru a alege cel mai bun aditiv este nevoie de verificarea unor caracteristici esentiale. Iata cateva dintre ele.

De ce am tinut cont

Tipuri de aditivi

Exista diverse tipuri de aditivi, fiecare fiind utilizat pentru un scop anume. Daca avem in vedere tipul de combustibil utilizat la masina, putem vorbi despre aditivi pentru benzina si motorina, aditivi pentru curatarea injectoarelor, aditivi pentru curatare profunda a injectoarelor si a sistemului carburant etc.

Tipul de aditiv in functie de tipul masinii

Fiecare masina are specificitatea sa, iar din acest motiv metodele de intretinere sunt diferite. Chiar si doua masini de aceeasi marca pot avea caracteristici foarte diferite, iar intretinerea acestora poate diferi considerabil. Inainte de achizitia unui anume tip de aditiv, este nevoie de identificarea caracteristicilor motorului masinii.

In ceea ce priveste injectoarele, exista doua mari familii: sistemul de injectie diesel si sistemul de injectie cu benzina. Aditivii pentru injectoare sunt, astfel, divizate in doua categorii, cele destinate motoarelor diesel si cele destinate motoarelor pe benzina. Sansele de a gasi un singur produs destinat ambelor tipuri de injectoare sunt destul de mici.

Modul de utilizare

Exista doua modalitati de utilizare a aditivilor pentru injectoare. Este vorba despre utilizarea preventiva si despre utilizarea curativa. Utilizarea preventiva consta in folosirea aditivului cat mai des cu putinta pentru a nu lasa sansa semnelor de esec al motorului sa apara, iar in acest fel intretinerea masinii este garantata. Aditivii curativi nu sunt utilizati decat atunci cand masina incepe sa scoata fum sau apar rateuri atunci cand este accelerata.

Prevenirea disfunctionalitatilor

Prima modalitate de utilizare a aditivilor consta in prevenirea aparitiei disfunctionalitatilor motorului. In acest sens, aceasta este metoda utilizata inainte de aparitia oricarei probleme, aditivul utilizandu-se in mod regulat. Totul depinde de tipul motorului si de tipul aditivului pe care il ai la dispozitie, dar in general aceasta metoda consta in varsarea unei anumite cantitati de aditiv in rezervorul masinii, fiind nevoie de cel putin 20 de litri de carburant in rezervor pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Top 3 aditivi buni

 • Aditiv pentru benzina Polytron 354 ml – un aditiv pentru benzina care elimina eficient depunerile de calamina si elibereaza injectoarele;

 • Tratament complet pentru combustibil Diesel – TC1 BILUGAZOIL MecaTech – cel mai bun aditiv de curatat injectoare diesel care iti va mentine motorul tanar pentru o perioada indelungata;

 • Aditiv ulei motor Super Dura Lube – un aditiv pentru ulei cu proprietati recunoscute pentru lubrifierea eficienta a motorului oferit de un brand de renume si testat de profesionisti.

Polytron

Aditiv pentru benzina Polytron 354 ml

Acesta este cel mai bun aditiv pentru benzina si apartine brandului Polytron. Se poate utiliza in mai multe scopuri pentru a imbunatati combustia dar si pentru a reduce consumul si pentru a mari compresia si puterea motorului.

CE NE-A PLACUT
Apartine unui brand de incredere si este realizat din petrol;
Este inclus in categoria aditivilor care nu sunt corozivi;
Este ambalat intr-un flacon de 354 ml;
Poate fi folosit in cele mai bune conditii in motoare pe benzina, gaz natural sau propan.
CE NU NE-A PLACUT
Implica costuri de achizitie mari.

De ce am ales acest produs

 • Brand – Apartine producatorului Polytron, considerat cel mai bun producator de aditivi pentru benzina de pe piata. Acest producator s-a recomarcat inca de la debutul pe piata oferind cele mai bune produse.
 • Multiscop – Acest aditiv poate sa fie folosit in mai multe scopuri cum ar fi imbunatatirea combustiei, marirea puterii si compresiei pentru a curata componentele principale, reducerea consumului si curatarea componentelor principale din motor sau pentru a mari durata de viata a motorului si pentru a preveni depozitarea apei si fungilor in conducte si rezervoare.
 • Anticoroziv – Acesta este principalul sau avantaj si anume faptul ca nu este coroziv si contine 100% petrol ceea ce garanteaza compatibilitatea sa larga atat cu motoarele pe benzine cu plumb sau fara cat si pentru cele cu gaz natural sau pentru cele cu propan.

Lucruri bine de stiut

Desi acest aditiv are un pret ridicat, ofera asa cum se poate vedea si mai sus numeroase avantaje pentru care investitia va merita cu siguranta. Masina ta merita tot ce e mai bun pentru a ramane alaturi de tine pentru cat mai mult timp.

TC1 BILUGAZOIL MecaTech

Tratament complet pentru combustibil Diesel - TC1 BILUGAZOIL MecaTech, 1L

Acest produs este cel mai bun aditiv pentru motorina si este un tratament eficient pentru motorul masinii, care iti permite sa mentii curata pompa de injectie si injectoarele eliminand eficient depunerile si murdaria, si curatand supapele si camera de ardere eliminand calamina.

CE NE-A PLACUT
Opreste depunerea de calamina si murdarie pe componentele din motor si le prelungeste durata de viata;
Diminueaza consumul de combustibil cu cca 7%;
Are un raport foarte avantajos intre calitate si pret;
Diminueaza riscul de contaminare cu apa si scade nivelul de coroziune la care motorul este supus.
CE NU NE-A PLACUT
Acest recipient este pentru tratarea a 1000 de litri de motorina deci va trebui sa il transporti in portbagaj pentru o vreme.

De ce am ales acest produs?

 • Protejeaza componentele masinii – Reducand emisiile de noxe acest aditiv scade uzura si riscul de blocare a pompei sau a injectoarelor si rezultatul este un motor mult mai puternic cu o pornire mai buna la temperaturi mici si o diminuare a consumului cu 7%. 1 litru este de ajuns pentur 1000 de litri de motorina.
 • Creste indicele cetanic – Faptul ca acest aditiv creste indicele cetanic cu in jur de 2 puncte si are functie de deemulsifiant activ, ajuta la imbunatatirea combustiei si maresc de asemenea performantele pe care motorul le are. Deoarece este redusa spumarea, va scadea totodata si riscul de contaminare cu apa.
 • Curata calamina – Acest produs mentine curate pompa de injectie si injectoarele eliminand eficient depunerile de pe supapele camerei de ardere si de pe componentele motorului, prin functia de curatare a calaminei.

Lucruri bine de stiut

Acest recipient este pentru 1000 de litri de motorina si va trebui sa il transporti peste tot cu tine, dar avantajul este ca sticla este mica si nici nu vei sti ca il ai acolo pana in momentul in care il utilizezi.

Super Dura Lube

Aditiv ulei motor Super Dura Lube, super concentrat, 237 ml + Curatator de injectoare Dura Lube, 155 ml

Acesta este cel mai bun aditiv ulei motor existent pe piata acum. Nu contine plumb, silicon sau teflon cu potential nociv si ajuta la intinerirea motorului in cel mai simplu mod.

CE NE-A PLACUT
Setul contine aditivul pentru ulei si solutia pentru curatat injectoarele;
Are o formula speciala care face ca acest flacon sa fie de ajuns pentru un motor de maxim 3000 cmc;
Garanteaza reducerea frecarii la cel mai inalt nivel prin comparatie cu alte produse asemanatoare;
Inlocuieste pentru o perioada limitata functia uleiului daca acesta nu mai este bun si nu ofera suficienta lubrifiere.
CE NU NE-A PLACUT
Daca ai o masina cu un motor mai mare de 3000 cmc vor fi necesare mai multe flacoane.

De ce am ales acest produs

 • Compozitie – Acest ulei nu contine plumb, biosulfura, silicon, PTFE, teflon sau grafit – substante care pot afecta buna functionare a motorului. Aceste ingrediente imbatranesc in timp motorul deoarece va aparea o exfoliere a lor pe suprafetele metalice pe care le protejau inainte si de care au fost atasate straturi contorizabile.
 • Brand  –Este produs de Super Dura Lube, si evaluat de cei mai buni specialisti care activeaza in domeniul intretinerii auto. Este un lubrifiant capabil sa reduca la minim frecarea.
 • Acopera microporii – Avand o formula complexa acesta va putea sa penetreze complet metalul si sa acopere microporii asigurand astfel o alunecare foarte buna a partilor din metal.

Lucruri bine de stiut

Acest lubrifiant este pentru motoare de 3000 cmc, deci daca ai un motor mai mare trebuie sa cumperi mai multe flacoane, insa raportat la toate avantajele investitia merita cu siguranta.

De ce sa tii tu cont

Deblocarea injectoarelor

Daca raul este deja facut, iar impuritatile au blocat injectoarele, este nevoie de solutia optima pentru reparare. Pentru acest lucru poti opta pentru un amestec agresiv unde cantitatea de aditiv este egala cu cea de carburant. Varsa amestecul in doze mici direct in pompa sau in filtrul pentru carburant, apoi adauga carburant. Pentru ca aceasta solutie sa functioneze, este nevoie ca tot aditivul sa fie consumat.

Compozitia produsului

Aceasta caracteristica nu este una usor de inteles, pentru ca de obicei nu este specificata de catre fabricantul aditivului pentru a pastra secretul fabricarii. Este destul de greu sa aflii din ce sunt compusi aditivii pentru curatarea injectoarelor, insa pentru a nu ramane in necunostinta totala de cauza este indicat ca atunci cand nu stii exact care sunt substantele care compun aditivul sa ceri sfatul unui expert pentru a sti daca alegerea aditivului este una corecta.

Eficacitatea unui aditiv pentru motoare

Un aditiv pentru un motor diesel este eficient atunci cand poate fi utilizat pentru intretinerea intregului sistem de injectie al masinii. Pentru a-si demonstra eficienta, aditivul trebuie sa curete si sa protejeze injectoarele, supapele, camera de combustie si pompa. Rezultatele curatarii eficiente se vor resimti in momentul in care conduci masina.

Polivalenta aditivilor

Aditivul ideal pentru curatirea injectoarelor prezinta numeroase avantaje pentru masina. Acesta este capabil de mai mult decat de curatarea sistemului de injectie. Astfel, nu mai este nevoie de inlocuirea injectoarelor, debitul acestora este restabilit, ralenti-ul instabil este corectat, iar rateurile la accelerare dispar. De asemenea, emisiile de gaze poluante la nivelul esapamentului sunt limitate.

Intrebari frecvente

[accordion title=”Este important ca aditivul sa fie prietenos cu mediul?”]

Emisiile care sunt cauzate de motoarele diesel sunt mult mai crescute si pot deveni nocive pentur mediu, dar exista aditivi care reduc gazul si fumul. Chiar daca nu esti un sofer interesat de starea mediului inconjurator este bine sa tii cont ca legislatia din UE a introdus o serie de norme foarte strice. Iti recomandam sa alegi un aditiv de motorina care sa satisfaca standardul de poluare Euro6 si care este folosit pentru a elimina monoxidul de azot si dioxidul de azot.[/accordion] [accordion title=”Cum influenteaza aditivul siguranta?”]

Unele substante pot afecta foarte rau mediul si sanatatea omului atunci cand acestea sunt expuse prelungit. TEL a fost o substanta foarte des folosita in anii 70 insa a fost scoasa de pe piata in momentul in care s-a constatat ca genereaza leziuni pe creier. Toate produsele sunt verificate in institutii abilitate si sunt supuse la o lista foarte lunga se teste, deci poti cumpara aditivii cu incredere.[/accordion] [accordion title=”Cat de important este brandul?”]

In momentul in care te hotarasti sa cumperi aditivi eficienti pentru benzina sau motorina este recomandat sa nu te opresti doar asupra celor care au fost realizati de firme complet necunoscute pentru ca pot sa prezine riscul de a nu fi fost analizati de EPA. Pentru a fi mai simplu pentru tine iti sugeram sa cumperi aditivi de la Metabond, Prolong, STP, Abro, Rislone, etc.[/accordion]

 

[ratings]
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply