Skip to main content
Auto si Moto

Cel mai bun modulator FM

15 februarie 2023No Comments

Era CD-urilor care se zgariau la fiecare miscare nepotrivita s-a terminat. Muzica se asculta acum la smartphone-uri, iar pentru aceasta este nevoie de un modulator FM. Acest accesoriu este unul de top pentru melomani, deoarece cu ajutorul lui poti beneficia de o calitate sonora excelenta, dar si de toate melodiile pe care le ai  pe smartphone sau pe tableta. Alegerea celui mai bun modulator FM trebuie sa se faca tinand seama de anumite criterii pe care le vei regasi mai jos.

Top 3 modulatoare FM

Akai FMT-66B

Cel mai ieftin modulator FM care iti permite sa te relaxezi ascultand muzica in timp ce conduci.

De ce am ales Akai FMT-66B
  • Pretul – acesta este unul dintre cele mai ieftine modulatoare FM de pe piata care merita atentia, datorita aspectului, usurintei de utilizare si celor doua USB-uri care permit incarcarea telefonului sau a altor dispozitive electronice cu acumulator.
  • Porturi USB – dispozitivul are doua porturi USB si permit incarcarea telefoanelor mobile si a tabletei pe timpul calatoriei. Cu ajutorul conexiunii Bluetooth ai posibilitatea de a accesa muzica de pe telefon si de pe alte dispozitive foarte usor. In plus, permite si conectarea unui card SD de maxim 32 GB si are un port de intrare AUX.
  • Mai multe formate suportate pentru redare – dispozitivul suporta formatul MP3 si WMA acestea fiind unele dintre cele mai uzuale. Are un microfon inclus si un ecran de tipul LCD care te ajuta sa selectezi foarte usor muzica.

Lucruri bine de stiut
Acest modulator FM are un design placut si este disponibil in doua culori – rosu si negru. Functioneaza atat ca handsfree cat si pentru a reda muzica.
Conform utilizatorilor, acest modulator FM auto produce un sunet de slaba calitate, insa raportant toate beneficiile mentionate anterior cu pretul, acest aspect poate fi trecut cu vederea sau se poate alege unul dintre celelalte doua dispozitive mentionate mai jos.

A+ CK2

Cel mai bun modulator FM auto caracterizat de functii de o calitate superioara si cu un aspect placut si profesional.

De ce am ales A+ CK2
  • Posibilitatea de a fi folosit oriunde – acest dispozitiv are functia de handsfree incorporata si poate fi folosit in orice loc nu doar in masina. Se poate conecta la telefonul mobil datorita tehnologiei multipoint cu care vine echipat.
  • Bluetooth – avand tehnologie bluetooth acest dispozitiv poate fi conectat usor la telefon si iti permite sa preiei apelurile telefonice rapid. Este echipat cu tehnologia Active Noise Reduction care iti ofera un sunet clar si fara zgomote pe fundal. Datorita tehnologiei DSP sunt reduse distorsiunile vocale. In plus ai posibilitatea de a conecta doua telefoane simultan pentru ca are tehnologie multipoint.
  • Control usor – poate fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale de pe telefon si este simplu sa fii atent la drum in timp ce apelezi sau primesti apeluri. Atunci cand nu exista conexiune Bluetooth se opreste automat si iti ofera o autonomie de 10 ore in convorbire si de 700 de ore standby.

Lucruri bine de stiut
Utilizatorii au semnalat probleme cu puterea microfonului. Pentru a rezolva acest aspect aparatul trebuie montat mai aproape de persoana care vorbeste, mai exact mai aproape de scaunul soferului.

Modulator FM cu bluetooth car kit

Cel mai bun modulator FM de calitate cu hands-free, bluetooth si ecran mare.

De ce am ales modulator FM cu bluetooth car kit

Functia Handsfree – Apelul hands-free are loc prin apasarea unui singur buton, avand astfel posibilitatea de a conduce in siguranta prin intermediul microfonului sensibil de inalta definitie.
Bluetooth 4.2 – Ecranul digital iti da oportunitatea de a comuta rapid intre melodii, iar conexiunea bluetooth 4.2 este posibila pentru majoritatea tipurilor de telefoane inteligente si dispozitive cu aceasta functie.
Mai multe moduri de redare a muzicii – Modulatorul suporta gadgeturile cu optiune bluetooth, redare USB flash drive, TF card si AUX prin cablu audio de 3,5 mm. Exista 6 setari audio EQ care pot fi alese: CLASSIC, POP, JAZZ, ROCK, COUNTRY si NORMAL.

De ce am tinut cont

Conectarea

Inainte de a cumpara un anume model de modulator FM, informeaza-te despre cum il poti conecta la sursa de muzica de care dispui. Trebuie sa vezi daca functioneaza cu ajutorul unui port USB, prin intermediul Bluetooth (ce versiune de Buetooth) sau cu ajutorul unui cititor d carduri. De asemenea, vezi cat de usor este sa il pui in functiune.
Toate modulatoarele FM au capacitatea de a trimite informatii prin intermediul undelor FM. Astfel, pentru o mai buna calitate sonora, este de preferat sa fie disponibil si un alt sistem, fie ca este vorba despre conectarea prin intermediul Bluetooth sau cu ajutorul unei mufe jack.
Daca obisnuiesti sa calatoresti impreuna cu alte persoane in masina, ar fi bine sa stii ca anumite modulatoare FM permit si conectarea a doua telefoane.

Calitatea sonora

Calitatea sonora a modulatorului poate varia foarte mult in functie de modele. Pentru a obtine informatii in ceea ce priveste aceste aspect, cel mai bine este sa consulti opiniile si recomandarile altor clienti. Pentru a profita din plin de rolul pe care il are modulatorul, ideal este sa obtii o calitate ireprosabila a sunetului. Este posibil totusi ca, din pacate, unele modele de modulatoare FM sa aiba un volum limitat, altele sa emita un gajait atunci cand sunt date mai tare. Cauta ca modelul sa aiba o calitate inalta a sunetului, iar claritatea sa fie optima.

Montarea

In general, modulatoarele FM se instaleaza in masina cu ajutorul unei ventuze. Cu toate acestea, exista si alte posibilitati pe care ar fi bine sa le cunosti dinainte pentru a vedea pe care o preferi. De exemplu, daca ai deja montat un GPS cu ventuza, poti cauta una din celelalte variante pentru a instala diversele aparate pe care le vei folosi.

Mod de utilizare

Usurinta utilizarii unui modulator FM implica atat usurinta cu care se instaleaza, cat si simplitatea manipularii in timp ce merge. Cel mai important este ca acesta sa fie simplu de conectat. De exemplu, etapele clasice care trebuie urmate pentru instalarea celor mai bune modulatoare FM prin Bluetooth sunt: conectarea la bricheta masinii/alegerea frecventei FM/stabilirea conexiunii Bluetooth cu sursa de muzica utilizata. Cu cat versiunea Bluetooth este mai recenta, cu atat transmisiunea va fi mai buna.
Si ecranul joaca un rol important in usurinta utilizarii acestui dispozitiv. Cu cat modulatorul are un ecran mai lizibil, mare si bine luminat, cu atat poti observa mai usor informatiile afisate.

Bateria

In ceea ce priveste durata de viata a unui modulator FM, exista doua variante posibile: fie acesta functioneaza cu ajutorul bateriilor, fie prin conectarea la bricheta masinii. Oricare dintre aceste doua moduri are avantajele si dezavantajele sale. Depinde doar de preferintele personale alegerea uneia sau alteia dintre cele doua modalitati. Ar fi bine totusi sa verifici daca nu cumva trebuie sa cumperi si un incarcator USB care se conecteaza la bricheta masinii pentru a utiliza modulatorul.

Alte optiuni

Modulatoarele FM disponibile in acest moment pe piata sunt din ce in ce mai sofisticate. Unele dintre ele au optiunea de maini libere, altele au ecrane usor de utilizat si altele asemenea. De exemplu, unele modele au ecrane pe care care afiseaza numarul intrarii, frecventa FM, volumul, numele cantecului.

Intrebari frecvente

Unde se monteaza modulatorul FM?

Modulatorul poate fi montat in spatiul existent in masina pentru bricheta si pentru a functiona in cei mai buni parametri trebuie sa se conecteze la priza din autovehicul de 12 V. O tensiune mai mare sua mai mica poate genera defectarea modulatoarelor FM auto. Cu toate acestea pentru un plus de siguranta, inainte sa instalezi dispozitivul este bine sa introduci un stick USB in locul special rezervat pentru asta. Poti vedea ca desi cele mai multe modele au o memorie inclusa toate modulatoarele au un slot USB pentru ca acesta ajuta la conectarea aparatului la computer sau la atasarea unui card.

Cum se pune in functiune modulatorul FM?

Pentru a putea sa te bucuri de muzica preferata va trebui sa iei in calcul pe langa modul de operare si aspecte precum memoria de stocare pentru care iti recomandam un stick de maxim 4 GB pentru ca o memorie mai mare nu se recomanda fiind mai greu de citit. Toate cantecele preferate trebuie copiate in format MP3 si stickul se ataseaza la USB iar modulatorul se pune in locul brichetei. Tot ce trebuie sa faci ulterior este sa pornesti canalul la frecventa aleasa.

Cum pot conserva modulatorul FM?

In primul rand trebuie sa specificam din start ca modulatorul FM trebuie sa fie mereu alimentat la 12 V pentru a mari rezistenta acestuia la uzura si durabilitatea sa in timp. Se impune sa nu il tii in functiune permanent pentru perioade foarte lungi de timp. Nu se recomanda sa scoti sau sa pui contactul cand modulatorul este conectat la bricheta pentru ca se poate strica.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply