Skip to main content
Auto si Moto

Cel mai bun redresor auto

17 aprilie 2023No Comments

Un redresor auto devine deosebit de util in momentul in care bateria autovehiculului necesita reincarcare. Principala cauza a uzurii rapide a acumulatorului unei masini este functionarea cu un nivel slab de incarcare in timp ce temperatura de afara este rece.

Astfel, cel mai bun redresor este folosit pentru a incarca o baterie descarcata complet, dar si pentru mentenanta acumulatorului.

Top 6 cele mai bune redresoare auto

Redresor auto Einhell

Cel mai bun redresor auto cu greutate redusa.

Pareri redresor auto Einhell

Einhell este un redresor auto inteligent cu cleme pentru baterie complet izolate. Afisajul LED semnaleaza tensiunea si progresul de incarcare, in timp ce sistemul de protectie previne suprasarcina, scurtcircuitul si polii inversati.

Ciclul de incarcare este in mai multe faze, fiind controlat si monitorizat de microprocesor.

Redresorul este universal si este potrivit pentru o gama larga de acumulatori: baterii cu gel, AGM si plumb. In plus, are o ureche de suspendare pentru a economisi spatiu si a fixa aparatul pe perete.

Redresor auto Powermat PM-PM-50B

Cel mai bun redresor auto inteligent.

Pareri redresor auto Powermat PM-PM-50B

Powermat PM-PM 50B este un redresor pentru baterii de 12 V sau de 24 V si control prin microprocesor. Acest redresor poate diagnostica acumulatorul, iar datorita functiei de protectie se va opri automat in cazul in care apare un scurtcircuit sau temperatura incarcatorului depaseste 150 de grade Celsius.

Parametrii adecvati de incarcare vor fi selectati automat in functie de bateria conectata si sunt oferite mai multe tipuri de incarcari. Totodata, parametrii vor fi afisati pentru o diagnosticare suplimentara a starii bateriei.

Redresor auto Elefant CB-15

Cel mai bun redresor auto cu maner.

Pareri redresor auto Elefant CB-15

Elefant CB-15 se opreste automat atunci cand bateria este incarcata si poate fi folosit pentru o varietate de tipuri de acumulatori. In acelasi timp, acest redresor auto poate fi transportat fara probleme datorita manerului inclus.

Tensiunea de alimentare este de 130 V si tensiunea de incarcare ajunge la 12 V sau 24 V, in functie de bateria atasata. Curentul nominal de incarcare este de 7 V.

Redresor auto Ring 1978

Cel mai bun redresor auto portabil.

Pareri redresor auto Ring 1978

Acest redresor auto Ring prezinta un design compact alaturi de dimensiuni reduse si maner, favorizand astfel transportul fara inconveniente.

Ecranul LED va afisa tensiunea bateriei si tensiunea de incarcare, avand mai multi indicatori colorati: verde (pentru baterie incarcata complet), galben (pentru acumulator in curs de incarcare) si rosu (pentru redresor in functiune).

Pachetul include aparatul de incarcare, clestii de baterii, cablul de retea AC si comutatorul de reglare al ecranului.

Redresor auto Bosch C7

Cel mai bun redresor auto pentru incarcarea bateriei cu detectie a voltajului.

Pareri redresor auto Bosch C7

Acest redresor auto Bosch C7 poate incarca acumulatori de 12 V sau de 24 V, detectand automat voltajul bateriei cand este conectata. In continuare, aparatul selecteaza singur cele mai potrivite setari in functie de nevoile acumulatorului. In cazul in care apare un pericol (scurtcircuit, conectare incorecta etc), redresorul se opreste automat.

Bosch C7 poate fi fixat pe perete si are dimensiuni reduse, ocupand foarte putin spatiu.

Redresor auto Telwin Dynamic 620 Start

Pareri redresor auto profesional Telwin Dynamic 620 Start

Telwin Dynamic 620 Start este un redresor auto profesional care poate incarca acumulatori de 12 V sau de 24 V intr-un timp foarte scurt. Sistemul de siguranta va emite un semnal de atentionare in caz de inversare a polaritatii si va proteja bateria impotriva suprasarcinii.

Pot fi utilizate trei moduri: incarcare, incarcare rapida (boost) si pornire. Pachetul include: aparat redresor auto, cleste borna pozitiva de 150 A, cleste borna negativa de 150 A, roti de transport, ambalaj de carton si maner.

Dimensiunile sunt 755 x 460 x 36.5 mm.

De ce am tinut cont

Utilizare redresor auto

Acumulatorul auto se demonteaza cu atentie, scotand prima data clema bornei pozitive. Redresorul va fi fixat in functie de recomandarea producatorului. In continuare, redresorul se conecteaza la priza sau la o alta sursa de energie si se fixeaza bornele la clestii corespunzatori ai aparatului de incarcare (negativ la negativ si pozitiv la pozitiv).

Cand bateria este incarcata, clestii se scot pe rand, tinand cu mana de partea izolata, dupa care, redresorul este scos din priza. Ultimul pas este montarea bateriei pe masina, fiind obligatoriu ca borna pozitiva sa fie montata ultima.

Compatibilitate

Este important ca redresorul auto sa fie compatibil din punct de vedere al tensiunii cu bateria masinii pentru a nu provoca defectiuni. Cele mai multe baterii auto au o tensiune de 12 V, dar masinile mai mari (SUV, camionete etc) pot folosi si o tensiune de 24 V. Modelele de redresoare de 24 V cu dubla utilizare si comutator pot incarca atat baterii de 12 V, cat si de 24 V fara a intampina probleme.

Bateriile sunt de mai multe tipuri: gel, plumb-gel, AGM, plumb-acid, calciu, umede, Deep Cycle, EFB, Lithium-ion etc. Redresorul auto trebuie sa fie compatibil cu modelul bateriei, iar acest lucru va fi specificat in descriere.

Intensitatea curentului

Amperajul sugereaza intensitatea curentului electric care este trimis de catre redresor spre baterie. Acest lucru influenteaza viteza cu care va fi incarcata bateria auto, iar un amperaj mai mare va indica un timp mai scurt de incarcare.

In general se recomanda ca intensitatea curentului de iesire a redresorului sa fie de cel putin 10% din capacitatea totala a bateriei. Fiecare redresor va avea mentionata in descriere capacitatea optima a bateriei pentru acel redresor.

Pentru bateriile cu putere medie, un redresor cu 10 – 12 A va fi potrivit. La o incarcare cu o intensitate de 5 A, o baterie de 60 Ah va fi incarcata in aproximativ 16 ore, iar o intensitate de 12 A, bateria va fi incarcata in aproximativ 8 ore.

Portabilitate

Un redresor auto portabil este preferabil atunci cand doresti sa il transporti in automobil in cazul unui drum mai lung. In aceasta situatie, este important ca aparatul sa aiba dimensiuni mici, greutate redusa si un design compact. In plus, un maner integrat si rotilele de miscare sunt accesorii care vor facilita transportul. Daca redresorul va fi folosit doar acasa, poti alege si un model mai greu si mai voluminos.

Curent la start

Puterea absorbita sugereaza cat consuma redresorul si care este valoarea electricitatii la start (pentru momentele in care automobilul trebuie pornit cu bateria descarcata). In majoritatea situatiilor, 300 A sunt suficienti pentru a porni un motor de 4 sau 6 cilindri fara a astepta ca bateria sa se incarce. Totodata, cu un timp de incarcare de 10 minute, un redresor de 100 A va fi potrivit pentru a porni masina.

Sistem de siguranta

Cele mai bune redresoare auto trebuie sa fie dotate cu anumite componente de protectie pentru a preveni supraincarcarea bateriei sau unele accidente. Detectarea automata a amperajului si voltajului poate diminua riscul de supraincalzire a acumulatorului, iar protectia la polarizarea inversa va preveni conectarea clestilor gresit intre redresor si baterie. In acelasi timp, un aparat cu protectie fata de scantei elimina riscul unui incendiu.

Functii si accesorii

  • Unele redresoare au mai multe moduri de incarcare care pot fi selectate pentru a veni in intampinarea oricarei situatii problematice: incarcare de mentenanta, incarcare rapida sau start direct;
  • Temporizatorul este util in cazul incarcarii rapide;
  • Functia de oprire automata va stopa activitatea redresorului in momentul in care s-a atins nivelul de incarcare optim;
  • Manerul si rotile faciliteaza transportul in cazul aparatelor de dimensiuni mari;
  • Clestii pentru borne si cablurile de alimentare sunt necesare pentru orice redresor;
  • Un redresor auto cu display va afisa electronic o serie de informatii relevante: status de incarcare, tensiune amperaj etc.

Intrebari frecvente

Ce este un redresor auto?

Un redresor auto este un aparat destinat incarcarii bateriilor de autovehicul.

In cat timp se incarca o baterie auto pe redresor?

Timpul necesar pentru incarcarea bateriei auto poate varia (4 – 17 ore) in functie de capacitatea acumulatorului si intensitatea curentului de iesire.

Ce se strica la un redresor auto?

De obicei, puntea redresoare este cea mai vulnerabila sectiune a aparatului de incarcare.

Cum alegem un redresor auto?

Poti alege cel mai bun redresor auto in functie de compatibilitatea cu tipul de baterie (gel, Lithium-ion, plumb-gel, AGM etc.), compatibilitatea cu tensiunea acumulatorului (12 V sau 24 V), intensitatea curentului (5 A, 10 A etc), valoarea electricitatii la start, sistemul de siguranta oferit si functiile si accesoriile incluse (maner, temporizator, diagnosticare inteligenta, moduri de incarcare, roti etc).

Ce tensiune trebuie sa aiba un redresor auto?

Tensiunea redresorului auto trebuie sa se potriveasca cu tensiunea bateriei. De exemplu, pentru o baterie de 24 V, se va alege un redresor de 24 V. Exista si modele de aparate care sunt potrivite pentru mai multe valori de tensiuni.

Cum se foloseste un redresor auto?

Se demonteaza bateria auto, se conecteaza redresorul la sursa de curent si se cupleaza bateria la redresor conectand borna pozitiva la clestele pozitiv si borna negativa la clestele negativ. Clestii se tin doar de partea izolata.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply