Skip to main content
Auto si Moto

Cea mai buna spalatorie auto profesionala din Brasov

15 februarie 20232 Comments

Polenul, noroiul, praful, sarea de pe drumurile publice si insectele pot deteriora cu usurinta vopseaua masinii, in timp ce microorganismele nocive adunate in interior vor afecta sanatatea utilizatorilor. O spalatorie auto care ofera servicii de calitate va contribui la prelungirea duratei de viata a autovehiculului si ii va oferi totodata un aspect interior si exterior placut.

Serviicii Curatatoria.ro

Detailing auto Brasov

Cel mai bun detailing auto Brasov interior

De ce am ales detailing auto Brasov

Acest serviciu include inlaturarea murdariei din interiorul masinii. Vor fi curatate toate suprafetele in detaliu: mocheta, plafon, scaune, volan, bord, portbagaj etc. In plus, sunt incluse in pachet si spalarea balamalelor, a jantelor si a exteriorului masinii, aplicand un strat de dressing pe cauciucuri pentru a le spori durabilitatea.

Polisare auto Brasov

Cel mai bun polish auto profesional Brasov

De ce am ales polish auto Brasov

Serviciile de polisare zgarieturi auto, parbrize si faruri Brasov vor reda masinii luciul initial si vor proteja caroseria impotriva conditiilor de mediu vitrege. In prima etapa, autoturismul este spalat cu atentie, incluzand jantele si chiar motorul daca este necesar.

Au loc decontaminarea chimica si mecanica, dupa care masina este uscata prin intermediul aerului comprimat si procesul de polish poate sa inceapa. In final se aplica ceara, protectie ceramica si coating hidrofob.

Detailing motor

Cel mai bun serviciu de detailing motor Brasov

De ce am ales detailing motor

De obicei, acest serviciu vine impreuna cu un detailing complet al masinii, iar tehnicile si produsele de curatare folosite sunt alese in functie de caz. Solutiile pentru igienizare sunt special concepute pentru curatarea motorului. Componentele sensibile la umiditate sunt protejate pentru a nu se crea defectiuni.

Curatare reconditionare tapiterie piele

Cea mai buna reconditionare piele auto Brasov

De ce am ales reconditionare piele

Daca ai nevoie de o reconditionare pentru tapiterie auto in Brasov, pielea tocita si alterata poate fi adusa la starea ei initiala printr-o curatare profesionala si vopsire cu produse calitative. Interiorul va avea un aspect diferit si procesul poate fi efectuat atat pentru scaune, cat si pentru alte componente. Astfel, poti beneficia si de o reconditionare pentru volan de piele in Brasov.

Curatare jante Brasov

Cea mai buna spalatorie auto Brasov pentru curatarea jantelor

De ce am ales curatare jante

Curatarea jantelor autovehiculului este un proces deosebit de important deoarece jantele aduna cea mai mare cantitate de mizerie. Astfel, curatarea se face cu produse adecvate si substante active dedicate care vor readuce luciul metalului, indepartand si cea mai mica urma de murdarie.

De ce am tinut cont

Servicii oferite

Interior

Serviciile auto pentru interior includ de obicei o dezinfectare si curatare detaliata a interiorului autovehiculului, avand ca rezultat un mediu sigur in care utilizatorul poate sa calatoreasca fara griji. Este important ca procesul sa vizeze toate componentele din interiorul masinii: scaune, plafon, volan, mocheta, covorase, bord, portbagaj, pedale, spatii de depozitare etc.

In situatia in care masina necesita si o reconditionare a tapiteriei, cea mai buna spalatorie auto va oferi si acest serviciu. Este esential ca reconditionarea tapiteriei sa fie facuta de specialisti, fiind un proces complex. In cazul tapiteriei de piele, materialul deteriorat poate fi vopsit si reconditionat cu atentie, utilizand produse adecvate. Acest lucru se aplica si pentru volan sau a alte componente din interior.

Exterior

Curatarea exteriorului masinii este necesar sa fie efectuata cel putin o data la doua saptamani, iar daca vrei sa ai parte de un proces complet, poti alege si polisare exterioara. O curatare de calitate va include si spalarea jantelor, decontaminarea mecania si chimica, curatare exterioara motor si detailing pentru motor.

Dupa ce masina este spalata si uscata, procesul de polisare poate sa inceapa, folosindu-se pasta de diferite granulatii in prima etapa. Oxidarea metalului si zgarieturile usoare vor fi mai putin vizibile sau chiar eliminate in acest proces. In continuare, ceara pentru automobile va oferi un aspect fin de oglinda caroseriei si va proteja masina pentru mult timp impotriva conditiilor de mediu vitrege (poluare, radiatii UV, sare, praf etc).

Detailing motor

Curatarea motorului trebuie sa fie facuta cu cea mai mare grija, pentru a nu cauza defectiuni la nivelul componentelor electronice ale masinii. Este important ca zonele sensibile sa fie ferite de apa si substante chimice, in special in cazul masinilor clasice care nu au un nivel ridicat de protectie fata de umiditate.

Pentru motor, pot fi folosite lavete, perii, produse adecvate igienizarii motorului, jeturi de apa sub presiune si chiar dezinfectarea cu abur. Astfel, longevitatea motorului si a masinii va fi asigurata.

Tipuri de spalatorii

Spalatoriile manuale in care curatarea este efectuata de catre angajati profesionisti vor avea preturi mai ridicate, dar vor oferi cele mai calitative servicii. Procesul de spalare, igienizare si lustruire poate sa includa curatarea manuala in interior si exterior cu atentie la detalii, polisare cu reducerea zgarieturilor si restaurarea tapiteriei.

Spalatoriile cu autoservire care functioneaza pe baza de fise sunt cele mai accesibile din punct de vedere al pretului, dar necesita un efort considerabil din partea utilizatorului si apare riscul de a nu curata masina in mod profesional. Produsele si sistemul de spalare sunt oferite de spalatorie, iar procesul este efectuat de proprietarul autovehiculului.

Spalatoriile automate sunt cele de tip tunel care transporta masina pe o banda mobila si curata exteriorul acesteia, oferindu-i o serie de cicluri de spalare. Riscul zgarieturilor provocate de folosirea lavetelor dispare. Exista chiar variante de spalatorii care utilizeaza doar jeturi de apa sub presiune si sapun, dar fara a atinge masina. Uscarea finala poate fi facuta automat sau manual, de catre un angajat.

Produse de curatare

Este important ca produsele de curatare sa nu altereze suprafata autovehiculului. Toate produsele utilizate pentru spalare si dezinfectare trebuie sa fie destinate automobilelor. Unele substante, folosite in cantitati mari, pot fi daunatoare masinii, mediului inconjurator sau utilizatorilor: clor, acid perfluorooctanoic, fosfati, metanol, kerosen etc. Formulele prietenoase cu mediul si fara chimicale sunt cele mai potrivite.

In acelasi timp, lavetele de curatare trebuie sa fie non-abrazive si fara scame, pentru a nu lasa urme pe caroserie.

Frecventa spalare masina

Frecventa cu care o masina trebuie sa fie spalata si igienizata variaza in functie de o serie de factori:

  • In sezonul cald, polenul, insectele si pasarile pot murdari autovehiculul si curatarea exterioara trebuie sa fie facuta mai des;
  • Daca masina este expusa frecvent la factori de mediu nocivi (temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, razele soarelui, zapada, poluare, ploaie sau vant), curatarea ei regulata este necesara pentru a evita deteriorarea suprafetelor;
  • Masinile parcate afara sunt mai expuse la praf si microorganisme nocive;
  • Pe timpul iernii, sarea aruncata pe drumurile publice poate altera caroseria autovehiculului.

Intrebari frecvente

Cat costa un polish auto?

In general, pretul unui polish auto variaza in functie de pasii efectuati (spalare, finisare, ceruire etc) si calitatea produselor utilizate.

Cu ce se curata farurile matuite?

Matuirea farurilor din policarbonat sau plastic are loc in mod natural o data cu trecerea timpului, fiind provocata de razele UV, praf, mizerie, poluare etc. Curatarea lor se face cu o masina pentru polish, discuri de slefuit si solutie speciala pentru faruri. Este recomandat ca slefuirea sa fie facuta de catre profesionisti pentru a nu deteriora caroseria.

Unde se afla curatatoria.ro?

Spalatoria auto este situata pe Strada Mihai Viteazu 436, Harman.

Cu ce se curata farurile de plastic?

Farurile de plastic pot fi curatate cu apa si cu un detergent care nu afecteaza plasticul sau caroseria. Pentru slefuire, se folosesc masina de polisare, discurile de polish si crema speciala pentru slefuire.

Spalatoriile automate de masini zgarie masina?

Cea mai mare parte a spalatoriilor automate nu deterioreaza suprafata masinii, dar apare posibilitatea ca unele zone sa ramana murdare.

Este rau sa speli prea des masina?

Daca masina este spalata corect si in mod profesional, nu vor aparea efecte negative. Se recomanda curatarea masinii o data la 2 saptamani, dar autovehiculul poate fi spalat chiar si in fiecare saptamana.

Care este cel mai bun tip de spalatorie auto?

Spalatoriile auto profesionale in care angajatii specializati in acest domeniu curata masina in detaliu sunt cele mai potrivite deoarece ofera cele mai bune rezultate. Pentru o spalare rapida, pot fi accesate si spalatoriile automate, iar pentru o curatare economica, sunt disponibile spalatoriile cu autoservire.

Ce include curatarea masinii?

In functie de pachetul ales, curatarea masinii poate sa includa spalarea exterioara, curatarea interioara, detailing motor, reconditionarea tapiteriei si a volanului, curatarea jantelor, ceruire, polisarea caroseriei si a farurilor etc.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply