Skip to main content
Idei de cadouri

Buchete de flori speciale și deosebite

15 februarie 2023No Comments

Florile reprezintă cea mai frumoasă și deosebită metodă de a manifesta anumite sentimente, precum: recunoștința, dragostea, pasiunea, grija, inocența sau prietenia față de persoana draga. Majoritatea florilor au câte o semnificație inedită, astfel prin oferirea unui buchet poți transmite chiar și mesaje sau semnificații ascunse.

Oamenii le-au iubit dintotdeauna pentru aspectul spectaculos și pentru parfumul lor amețitor. Există o mulțime de tipuri de flori, fiecare cu forme și culori unice, care aduc starea de bine, indiferent unde sunt crescute (casă, grădină sau câmp).
Oferirea florile pentru diverse ocazii este un gest frumos și apreciat de toată lumea, însă trebuie să știi exact cum să cumperi florile respective pentru a putea obține efectul dorit, fără a da greș.
Am selectat pentru tine cele mai frumoase buchete de flori și îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru alegerea florilor potrivite.

Top 10 cele mai frumoase buchete de flori

Buchet de flori cu trandafiri roșii

Cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri roșii.

De ce am ales acest buchet de flori trandafiri roșii

Pentru romanticii incurabili acest buchet de flori este cea mai bună idee, și cu siguranță vei obține o privire magică de la persoana care va primi acest buchet superb. Trandafirii sunt florile care se potrivesc la foarte multe ocazii, fie că este vorba despre o zi de naștere sau despre o întâlnire romantică și oferă acea elegantă aparte pe care ți-o dorești.
Buchetul este format din trandafiri roșii eleganți și foarte înalți, care cu siguranță va surprinde orice persoană și o va face să se simtă cu adevărat specială.
Roșul trandafirilor poate semnifica declarație de dragoste, poate transmite un amalgam de emoții puternice, de pasiune. Femeile sunt atrase de această culoare, reacțiile subconștiente și conștiente duc spre o senzație de delicatețe și feminitate.

Buchet de flori in cutie

Cele mai frumoase buchete de flori in cutie.

De ce am ales acest buchet de flori în cutie

Iată și un superb buchet de flori la cutie într-o combinație perfectă pentru o multitudine de ocazii. Dacă vrei să impresionezi acest buchet este cu siguranță cea mai bună alegere.
Ambalajul a fost ales în primul rând datorită modului de prezentare. Ideea de a ambala florile într-o cutie face ca acest cadou să capete un aspect de bijuterie.
Mixul de culori face ca aceste buchete de flori la cutie să fie speciale și scoate cu siguranță florile în evidență puternic.
Durata de viata a acestor buchete de flori in cutie este la fel ca si celelalte buchete de flori ce sa pun in vaza, deoarece ele sunt înfipte în burete ce este udat in prealabil. De atlfel poti sa mai adaugi puțină apă treptat.

Buchet de flori pentru cununie cuvilă

Cele mai frumoase buchete de flori pentru cununie civilă.

De ce am ales acest buchet de flori pentru mirese

Aceste buchete de flori sunt potrivite pentru sfânta cununie sau nuntă. Buchetul de flori pentru cununia civilă trebuie ținut cu încredere de către mireasă și să atragă atenția tuturor invitaților, prin combinații interesante și culori vii.
În astfel de buchete se pot combina armonios trandafirii, hortensiile, suculenții, iar florile de câmp transmit originalitate și gust. Dacă alegeți un buchet de mirese ce include un suculent, acesta poate fi oricând replantat. Mai întâi, trebuie să-l pui într-un recipient pentru a-i crește câteva rădăcini, ulterior poți să-l plantezi într-un ghiveci și să te bucuri de el.
De obicei, mijlocul buchetului perfect pentru cununie este legat cu un material. Materialul poate fi organza, care pe lângă avantajul estetic, face buchetul mai simplu de ținut sau, o altă alegere potrivită, poate fi dantela de diferite culori, cu cristale. Astfel, dacă urmează să ai una dintre cele mai speciale zile din viața ta, atrage atenția la buchetele deosebite, originale, care să te bucure toată ziua.

Buchet de flori albe imense

Cele mai frumoase buchete de flori imense din trandafiri albi.

De ce am ales acest buchet de flori cu trandafiri albi

Trandafirii albi simbolizează adevăr, sinceritate și puritate. Astfel, dacă îți dorești să îi transmiți persoanei dragi cele mai pure intenții, un buchet spectaculos de trandafiri albi va fi cea mai potrivită alegere. Buchetul poate fi oferit cu ocazia nunții, aniversării, absolvirii, petrecerilor pensionare sau la înmormântări.
Un buchet de flori naturale masiv, format, spre exemplu, din 101 de trandafiri albi, va impresiona cu siguranță destinatarul. În numerologie, numărul 101 este considerat numărul îngerului, care oferă sprijin și grijă. Însă, chiar dacă buchetul ales este minimalist, format din mai puțini trandafiri, dar oferiți din inimă, vor oferi strălucire ochilor destinatarului.
Mirosul ademenitor al trandafirilor albi este, de asemenea, un aspect important care va bucura persoanele dragi. Acestea mereu vor duce destinatarul cu gândul spre voi, iar bucuria le va fi nemărginită.

Buchet de flori artificiale

Cele mai frumoase buchete de flori artificiale.

De ce am ales acest buchet de flori nemuritoare

Buchetul de flori artificial poate fi considerat nemuritor, pentru că se va păstra foarte mulți ani, fără a se deteriora, fiind făcut din polietilenă. Buchetele multicolore, formate diferite fire de flori, sunt rezistente și durabile. În aceste buchete pot fi combinate florile de grădină, precum trandafirii, florile de câmp, laleaua sălbatică, romanițele, bujorii, floarea-soarelui.
Aranjamentul floral poate fi poziționat în interior, în casă, fie în oficiu și cu siguranță va schimba aspectul încăperii. Buchetul poate fi păstrat într-o vază, pentru a putea fi arătat în întreaga sa amploare.
De asemenea, acestea nu trebuie udate și nu au nevoie de o îngrijire specială. Firele de flori artificiale redau viață oricărei încăperi, fără excepție.

Buchet din flori de săpun

Cele mai frumoase buchete de flori de săpun.

De ce am ales acest buchet de flori din săpun

O modalitate absolut originală de a oferi în dar un buchet, sunt florile din săpun. Aceste buchete pot fi cadonate atât femeilor, cât și bărbaților cu orice ocazie fie: în semn de mulțumire, simpatie, zile de naștere, aniversare, nuntă, ziua îndrăgostiților, absolvire etc.
Avantajul principal ale buchetelor din săpun este considerat rezistența în timp, acestea pot rezista mai mult de trei ani. Florile sunt parfumate și pot fi utilizate chiar și pe post de săpun în baie.
Buchetul mai poate fi utilizat ca decorațiune în casă datorită aspectului impresionant, iar camera va fi parfumată continuu. Sunt de cele mai deseori realizate manual, lucru ce-i oferă buchetului o importanță aparte.

Buchet de flori de primăvară pentru 8 martie

Cele mai frumoase buchete de flori de primăvară galbene.

De ce am ales acest buchet de flori de primavară

Primăvara este anotimpul noilor începuturi. Pe lângă faptul că primăvara este un anotimp nemaipomenit, acesta mai este considerat anotimpul renașterii, întineririi sau reînnoirii. Începutul acestui anotimp se marchează prin câteva sărbători importante, printre care se numără 8 martie – Ziua Internațională a Femeii, care se sărbătorește anual.
Această zi este o ocazie desăvârșită în care îi poți demonstra femeii dragi dragostea ta necondiționată, îi poți demonstra recunoștința și importanța acesteia în viața ta. Poți face acest lucru prin oferirea în dar a unui buchet de flori, acompaniat de o scrisoare scrisă de mână, pentru a reda cât de mult te-ai străduit pentru a o face fericită.
Fă-o să se simtă specială printr-un buchet de flori colorate, precum sunt lalele, trandafirii, florile de câmp sau romanițele. Zâmbetul pe care ți-l va oferi în schimb va fi cel mai memorabil, iar ochii sclipitori cei mai fericiți.

Buchet de flori pentru majorat

Cele mai frumoase buchete de flori pentru majorat.

De ce am ales acest buchet de flori pentru majorat

Florile pentru majorat trebuie să fie spectaculoase, să emane eleganță, simplitate și calm, datorită culorilor fine, precum sunt: albastrul închis, rozul, roșul, movul și albul. Buchetul poate fi oferit la o petrecere de majorat, pentru a transmite frumusețe, finețe și chiar tinerețe. Fetelor li se potrivesc florile gingașe precum sunt hortensiile sau lisianthusul, iar băieților le se potrivesc trandafirii albi.
Buchetul special poate fi cel împachetat în hârtie, la mijlocul prins cu o panglică, care să se combine armonios cu culorile florilor. Optând pentru buchete de flori din hortensii sau aranjamente florale cu ciocolată, poți fi sigur că vei fi remarcat și apreciat de persoana dragă.

Buchet de flori de lux

Cele mai frumoase buchete de flori de lux.

De ce am ales acest buchet de flori de lux

Aspectul luxos și imperial ale acestor buchete nu va lăsa indiferent pe nimeni. Buchetele formate din flori deosebite și bogate, transmite noroc, puritate și virtute. De asemenea, numărul 101 este considerat, potrivit numerologiei, ”numărul îngerului”. Astfel, nu vei oferi un simplu buchet de crini, ci unul cu o importanță sacrală.
Poți cu încredere oferi buchet în dar fie pentru o aniversare, cununie sau nuntă, buchete de flori de trandafiri, crini, bujori, cale. În China, crinii sunt utilizați la nunți, deoarece sunt legați de 100 de ani de dragoste și noroc.

De ce am tinut cont

Tip

Naturale

Buchetele din flori naturale sunt cele mai elegante și cele mai apreciate. Chiar și atunci când culorile alese nu sunt tocmai pe placul destinatarului, acesta va aprecia frumusețea florilor vii.

Artificiale

Până la apariția florilor artificiale realizate din mătase sau din materiale cum ar fi hârtia, ziarele și revistele, din săpun sau florile artificiale tricotate și croșetate, acest gen de flori erau considerate de prost gust.
Acum, florile făcute din materiale atipice pot fi găsite inclusiv în buchetele de mireasă și cele mai apreciate în sensul acesta sunt cele realizate manual.

Formă

Buchet clasic

Acesta este cel mai popular buchet de flori. Este reprezentat de acele buchete de flori în formă de semicerc și utilizează elementele cu verdeață sau fără. Chiar dacă în compoziție sunt folosite și bureții speciali pentru a da cea mai bună formă, acestea rămân clasice și naturale.

Buchet de tip cascada

Așa cum spune și denumirea acestor buchete ele au forma de cascadă. Sunt lucrate prin suprapunerea florilor de mai multe lungimi și volum și sunt agățate astfel încât să pară că curg.

Buchet vertical

Cele mai des întâlnite astfel de buchete sunt create din flori cum sunt lalele sau calele. Acestea se așează cel mai bine în buchete verticale.

Buchet de tip pomander

Acestea sunt buchete de flori în formă de minge care este legată cu ajutorul unei dantele. În general, este creat de flori care permit redarea suprafeței aproape perfecte cum sunt garoafele, trandafirii și crizantemele.

Buchet în diverse forme

Acestea sunt originale și nu au o formă geometrică păstrată. Sunt create prin adunarea florilor la un loc utilizând un burete și o hârtie care să mențină naturalețea. Chiar dacă aceste buchete pot părea haotice, pentru crearea lor sunt folosite flori gândite cu atenție.

Rezistență

Există mai multe flori care nu se ofilesc repede și recomandarea noastră este să le alegi pe acestea în momentul în care cumperi un buchet de flori. Iată câteva tipuri de flori foarte rezistente:

 • Hortensia – aceste flori ofilesc destul de repede, din cauza suprafeței mari a plantelor, însă odată ce primesc cantitatea de apă necesară își revin. Pe lângă aceasta, hortensia înseamnă în limba greacă ,,vas de apă”.
 • Crizanteme – sunt rezistențe și disponibile într-o gamă variată de culori, acestea fiind două atuuri ale acestor flori;
 • Garoafe – chiar dacă mai multe mirese sunt reticente atunci când vine vorba despre garoafe, acestea ar trebui să fie pe lista de opțiuni fiind o alegere sofisticată și durabilă;
 • Crini – în afară de aroma intensă, crinii se pot remarca și prin faptul că își vor menține tot timpul culoarea perfectă și forma ideala chiar dacă nu stau în apă.

Anotimp

 • Flori de primăvară – lalele, liliac, bujori, frezie, margaritar, narcise, anemone sau calin – primavara sunt recomandate buchetele de flori delicate și pastelate, cu nuanțe feminine cum sunt rozul și albul pal sau verdele crud.
 • Flori de vară – mac, flori sălbatice, miniroze, floarea soarelui, crin incas, margarete, iris – toate florile care pot aduce o energie pozitiva și care dau note romantice determinând crearea buchetelor îndrăznețe.
 • Flori de toamnă – crizanteme, dalii, lavanda, lisianthus și gladiolele – acestea îndeamnă la melancolie și sunt o dovadă de foarte bun gust. Pot fi combinate cu fructe în nuanțe intense.
 • Flori de iarnă – crini, cale, camelii, iasomie, amaryllis sau craciunite – acum pot fi utilizate florile ceva mai exotice iar florarii profesioniști subliniază faptul că există o mare varietate de flori pentru iarna chiar dacă sezonul hibernal este sărac în ceea ce privește vegetația.

Culori

Există câteva culori foarte populare în buchete:

 • Roșu – culoarea pasiunii și este considerată cea mai intensă nuanță care poate transmite un sincer Te iubesc!
 • Alb – albul este ideal pentru puritate și este culoarea perfectă pentru inocență, relaxare și moralitate. Poate fi utilizat pentru a arăta recunoștința;
 • Verde – este relevant pentru tinerețe și prosperitate. Verdele înseamnă și vitalitate și are puterea de a da viață unui buchet de flori. Este una dintre cele mai puternice dovezi de sinceritate.
 • Roz – culoarea utilizată în general pentru gingășie și suavitate;
 • Mov – este o nuanță ce poate fi găsită ca fiind incitantă, pentru că este culoarea bunăstării și indică o bună comunicare și meditație.

Intrebari frecvente

Cum aleg florile astfel încât să transmit o emoție?

Poți alege florile din buchet, astfel încât să poți transmite toate ideile tale. Spre exemplu, toți știu că trandafirii roșii sunt un simbol pentru iubirea pasionala și intimă, însă doar câteva persoane știu că hortensiile reprezintă recunoștință și afecțiune, liliacul alb este clasic pentru inocență și liliacul violet este perfect pentru prima iubire. Gerbera este semnificativă pentru adevăr, amarilys este pentru admirație și gladiolele sunt un semn al unui caracter puternic.

Cum ghicesc care este floarea preferată?

Se poate determina ușor care este floarea preferată a unei femei: fie exista un tatuaj cu aceasta floare, fie se regăsește pe haine și pe obiecte care au semnificații adiacente florii. De asemenea, poți deduce și din discuțiile cu persoana respectivă sau poți întreba cea mai bună prietenă a ei.

Pot alege florile în funcție de parfumul preferat?

În cazul în care nu poți afla floarea preferată, atunci cel mai bine este să cumperi un buchet mixt de flori și dacă vrei să incluzi și florile parfumate în acest buchet, atunci poți alege ținând cont de tipul de parfum utilizat de obicei.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply