Skip to main content
Idei de cadouri

Idei de cadouri pentru baieti

15 februarie 2023No Comments

“Un cadou trebuie gandit, cumparat, ambalat, oferit. Trebuie sa fie frumos, util si sa provoace o adevarata placere celui care il primeste” explica Aurelia Marinescu, in cartea sa „Codul bunelor maniere astazi”. Din acest motiv, actul de oferire al unui cadou poate spune foarte multe lucruri despre cel care il ofera, despre rabdarea si placerea de a cauta cele mai inspirate cadouri pentru baieti, despre atentia la detalii si despre capacitatea de gasi acel “ceva” care sa puna un zambet pe fata celui care il primeste.
Inainte de a alege orice cadou fa un exercitiu, care cu siguranta te va invata multe despre tine de fiecare data: alege cu rabdare si placere si acroda-ti timp sa privesti si sa te gandesti atent la fiecare persoana care va primi ceva de la tine!

Idei de cadouri baieți pentru ziua de naștere

Sărbătorirea zilei de naștere este una dintre cele mai bune ocazii de a alege cu multa grija un cadou care să îi surprindă și să îi impresioneze cu adevărat.
Atunci când alegi un cadou interesant și inspirat, trebuie să ții cont, în primul rând de vârstă, dar și de relațiile pe care le ai cu sărbătoritul și de preferințele sau pasiunile acestuia.

Cadouri baieți 5 ani

La varsta de 5 ani baietii incep sa devina din ce in ce mai independenti, iar personalitatea fiecaruia incepe sa se contureze din ce in ce mai bine. Incepe sa le pese de ceea ce cred cei din jur si vor incepe sa le faca pe plac prietenilor pentru a fi acceptati. Pot copia comportamentul acestora si isi doresc mai mult apartenenta la un grup. In ceea ce priveste limbajul si comunicarea, acestea sunt in plina dezvoltare iar capacitatea de invatare creste considerabil. Sunt mai constienti de lucrurile pe care le folosesc zilnic si isi pot manifesta interesul de a colectiona diverse obiecte.

Incurajarea dezvoltarii unor pasiuni si descoperirea lucrurilor noi vor aduce foarte multe beneficii. Un joc pentru dezvoltarea coordonarii, un set cu figurinele preferate sau cu unelte, un joc pe care il poate juca impreuna cu prietenii sau familia, o jucarie de plus sau un set de constructie sunt cateva idei de cadouri baieti potrivite pentru aceasta varsta.

Cadouri băieți 6 ani

La aceasta vârstă băieții încep să aibă nevoi diferite. Crește dorința de a cunoaște lumea, de a-i înțelege pe cei din afara familiei și de a activa într-un grup constant. Este vârsta la care au nevoie să se implice în activități cu sens, devin capabili să își extindă trăirile dincolo de momentul prezent și intră în faza transpunerii curiozităților într-un cadru intelectual mai larg.

Interesul băieților la aceasta vârstă trece de la lumea observabilă către cea a semnelor. Este un moment potrivit pentru a pune accent pe activitățile care implica socializarea și gestionarea situațiilor de diverse tipuri, activități care îl vor ajuta la creșterea stimei de sine. Jocurile educative și interactive, jocurile de cooperare, jocurile de construcție de tip LEGO, jucăriile cu telecomanda sau seturile creative de construcție vor fi cu siguranța cadouri foarte apreciate de băiețeii care îți serbează cea de-a 6-a aniversare.

Cadouri băieți 7 ani

Vârsta de 7 ani este o vârsta magică, vârsta la care J. Piaget, a cărui operă constituie o sursă de inspirație în domenii ca psihologie, sociologie sau educație, vorbește despre „nevoia înțelegerii regulilor jocului”. La aceasta vârstă băieții nu doar ca se joaca ci vor sa înțeleagă cum funcționează jocul și care sunt regulile lui, doresc sa câștige si învață sa câștige respectând regulile. Curiozitatea, cooperarea, relaționarea și relația cu autoritatea (profesori, părinți etc.) sunt atitudini specifice acestei vârste.

Chiar dacă au început școala și cu siguranță printre cadourile potrivite se pot număra cărți, seturi de creioane colorate sau diverse obiecte școlare, încă mai au nevoie de jucării mai ales că învățarea poate fi mult mai interesantă prin jocuri și jucării: cu telecomandă, de construcție, Lego etc.

Cadouri băieți 8 ani

La vârsta de 8 ani băieții sunt entuziasmați de ideea de a rezolva diverse probleme și încep să devină mai capabili de a se concentra pe sarcini pentru perioade mai lungi de timp. Capacitatea lor de gândire crește considerabil iar strategiile de rezolvare a problemelor devin mai creative.

Este de asemenea vârsta la care, din punct de vedere fizic, jocurile practicate în anii precedenți se pot transforma în hobby-uri și chiar talente în domeniul sportiv, iar activitățile de grup îl pot ajuta foarte mult în procesul de maturizare. Capacitatea de a scrie începe sa se îmbunătățească, vocabularul devine mai complex iar cititul nu se mai rezumă la simplu exercițiu, ci încep să aibă preferințe legate de subiectul cărților. O carte interesantă, un joc de îndemânare, un joc de societate, de construcție (LEGO) sau un gadget potrivit pentru cei care tocmai prind gustul mecanismelor și a jucăriilor ceva mai avansate sunt câteva idei de cadouri băieți 8-10 ani care cu siguranță vor fi primite cu entuziasm și plăcere.

Cadouri băieți 9 ani

La aceasta vârsta crește simțul independenței, iar implicarea în activități in aer liber, sporturi sau experiențe care presupun interacțiunea cu ceilalți este foarte importantă. Curiozitatea băieților este la cote foarte mari si exista dorința de a acumula cat mai multe informații.

Printre opțiunile sigure de cadouri pentru băieți de 9 ani se afla: cărți (dintr-o serie preferată sau din lista de lecturi obligatorii) educative si potrivite vârstei, diverse instrumente pentru cei pasionați de știință, jocuri de societate, gadgeturi interesante, cursuri de inițiere într-un sport sau seturi de construcții.

Cadouri băieți 10 ani

La 10 ani băieții sunt în plină dezvoltare intelectuala iar învățarea devine tipul fundamental de activitate, solicitând intens intelectul și determinând dezvoltarea unor capacități și strategii de învățare. Dezvoltă o serie de calități ale cunoașterii ca: observarea atentă, imaginația, exprimarea în mod desfășurat a ideilor etc.

O carte sau mai multe din seria preferată, jocurile și jucăriile populare, accesoriile școlare sau jocurile de logica și de societate pot fi cele mai bune cadouri pentru băieți de 10 ani.

Cadouri băieți 11 ani

La vârsta de 11 ani imaginația băieților devine din ce în ce mai complexă, mai bogată, se bazează pe termeni și împrejurări din ce în ce mai variate. Sunt la vârsta la care se entuziasmează mai repede, încep să aibă o mare admirație pentru faptele eroice și pentru întâmplări neobișnuite. În această perioada, la nivelul personalității încep să se structureze interesele și aptitudinile. Și la aceasta vârstă cărțile, jocurile și jucăriile populare, accesoriile școlare sau o aventura de neuitat pot fi cadouri pentru băieți potrivite.

Cadouri băieți 12 ani

În jurul vârstei de 11/12 ani băieții trec într-o nouă etapă: pubertatea, percepută ca sfârșitul copilăriei. Aceasta durează până la vârsta de 13/14 ani și se remarca printr-un proces de creștere accentuată, maturizare intensă și printr-o structurare complexă a personalității. În aceasta perioada tendința spre independență devine din ce în ce mai evidenta.

Cărțile, gadget-urile interesante, kiturile de construcție, boardgames-urile, accesoriile școlare sau jocurile ingenioase pot fi cadouri copii 12 ani băieți care cu siguranță vor fi apreciate.

Cadouri băieți 13 ani

În jurul vârstei de 11/12 ani băieții trec într-o nouă etapă: pubertatea, percepută ca sfârșitul copilăriei. Aceasta durează până la vârsta de 13/14 ani și se remarca printr-un proces de creștere accentuată, maturizare intensă și printr-o structurare complexă a personalității. În aceasta perioada tendința spre independență devine din ce în ce mai evidenta.

Cărțile, gadget-urile interesante, kiturile de construcție, boardgames-urile, accesoriile școlare sau jocurile ingenioase pot fi cadouri copii 12 ani băieți care cu siguranță vor fi apreciate.

Cadouri băieți 14 ani

La aceasta varsta poate parea dificila alegerea unui cadou care sa nu fie nici prea copilaresc dar nici prea pentru adulti. Un cadou care va tine cont de pasiunile, hobby-urile si de visurile celui caruia i se adreseaza va fi cu siguranta foarte apreciat. Un accesoriu fashion, o carte interesanta, un set de constructie, un sejur tematic sau gadgeturile pot fi idei de cadouri baieti 14 ani foarte interesante.

Cadouri pentru adolescenți băieți

Dacă specific perioadei pubertății este puseul de creștere, în perioada adolescenței se produce o dezvoltare intensă în plan psihic, iar structurile de personalitate se stabilizează. Majoritatea adolescenților sunt nonconformiști și luptători activi pentru îndeplinirea dorințelor, în timp ce activitatea cognitiva reflecta o aviditate pentru achiziționarea de cunoștințe și disponibilitatea pentru confruntarea de idei. O altă caracteristică a acestei perioade este dezvoltarea conștiinței și a stimei de sine. Cu siguranță vor fi încântați dacă vor primi cadouri potrivite personalității lor, pasiunilor sau cât mai cool. Iată câteva idei de cadouri adolescenți băieți:

Cadouri băieți 15 ani

Cadouri băieți 16 ani

Cadouri pentru băieți de 17 ani

Cadouri băieți 18 ani

Majoratul este primul pas spre maturitate și una dintre cele mai importante zile de naștere din viața unui om. Indiferent dacă este sărbătorit printr-o petrecere de neuitat sau alături de familie, un cadou majorat băieți deosebit va fi o amintire de neuitat a acestui moment.

Poți alege cadouri majorat băieți de calitate și care durează în timp: un set pentru îngrijirea personală, un gadget sau un accesoriu fashion. Vor fi la fel de apreciate si cosmeticele de buna calitate, cadourile personalizate sau de ce nu cadouri majorat băieți amuzante.

Cu siguranță vor fi apreciate și unele cadouri pentru majorat băieți care nu pot fi împachetate în hârtie.

Mai multe idei de cadouri pentru majorat băieți poți găsi aici: Idei de cadouri de majorat

Cadouri Valentines Day pentru băieți

Valentine’s Day este o sărbătoare internațională dedicata dragostei care se sărbătorește printr-un schimb de cadouri simbolice între cei doi îndrăgostiți. Cărțile, obiectele personalizate, gadget-urile, bijuteriile simbolice, seturile de cosmetice sau seturile cadou sunt câteva idei de cadouri ideale pentru această ocazie.

Cadouri de Mos Nicolae pentru baieti

Această sărbătoare este una din cele mai așteptate sărbători, mai ales de copii. Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în seara zilei de 5 decembrie, în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae. Conform tradiției, ghetuțele trebuie pregătite și lăsate lângă ușă, astfel încât Moșul să le poată umple cu cadouri. Acestea constau în special în dulciuri, fructe de sezon, mici atenții și uneori chiar și o nuielușă, pentru copiii care nu au fost foarte cuminți. Pentru ca distracția și bucuria să se simtă la nivelul întregii familii și adulții pot să își pregătească încălțămintea pentru eventualele daruri.

Mai multe idei de cadouri de Mos Nicolae pentru băieți poți găsi aici: Idei de cadouri de Mos Nicolae

Cadouri de Crăciun pentru băieți

Crăciunul este una dintre cele mai vechi sărbători. Este celebrat încă din Antichitate ca data a nașterii lui Iisus, însă de-a lungul secolelor a devenit o sărbătoare a familiei marcată de obicei ca împodobirea bradului sau darurile Moșului, așteptate cu nerăbdare de toata familia. Alegerea unor cadouri de Crăciun pentru băieți poate fi destul de dificilă, mai ales dacă aceștia sunt la vârsta la care încep să aibă anumite preferințe sau hobby-uri. Cu toate acestea, exista multe opțiuni de cadouri care, cu siguranță, îi vor putea impresiona: jucării ingenioase, obiecte practice cu tematică (căni, fulare, mănuși, obiecte de îmbrăcăminte, costume haioase etc.), gadget-uri folositoare, diverse obiecte personalizate, cărți sau activități cadou.

Pentru mai multe idei de cadouri pentru Crăciun îți recomandăm să citești acest articol: Idei de cadouri de Crăciun

Cadouri Secret Santa băieți

Secret Santa este o tradiție de Crăciun prin care membrii unui grup de prieteni, familie sau colegi fac schimb de cadouri. Este un joc care are reguli relativ simple: numele fiecărui participant implicat ajunge pe un bilețel, care va fi împăturit și așezat într-un bol. Fiecare persoana va extrage numele celui căruia îi va oferi cadoul și, mai ales, va păstra secret acest nume. Pentru ca acest joc este mai degrabă despre spiritul de echipă și doză de surpriză, pentru a oferi mai mult amuzament evenimentului, se stabilește un buget simbolic care nu trebuie depășit.

O pușculiță, o pereche de mănuși sau șosete, un costum haios, accesorii școlare, un gadget, o jucărie amuzantă, un tricou personalizat sau o carte din seria preferată pot fi câteva idei de cadouri de Secret Santa pentru băieți.

Cadouri pentru nou născuți băieți

Venirea pe lume a unui bebeluș este un prilej de bucurie dar si ocazia perfecta de a dărui un cadou care sa fie apreciat de părinți și util bebelușului in același timp. În primele 3 luni de viață bebelușii nu au vederea foarte bine dezvoltata, își susțin cu greu singuri capul și încă nu pot apuca nicio jucărie. Un cadou potrivit pentru un nou născut de aceasta vârstă poate fi un produs pe care părinții nu l-au achiziționat încă sau care se consuma rapid.

Cadouri botez băieți

Cadourile pentru botez trebuie sa fie utile pentru bebeluș, dar si rezistente în timp, durabile si de calitate. Printre cele mai populare cadouri botez băiat se află: kit-urile de mulaj cu sau fără rama foto, jucăriile, trusourile de botez, bijuteriile din aur sau argint, cutiile pentru păstrarea celor mai prețioase lucrușoare ale bebelușului, diverse obiecte practice sau decorative.

De ce sa tii cont in alegerea cadourilor pentru baieti

Ocazia

Ocazia sau contextul în care oferi un cadou poate fi un criteriu extrem de important atunci când trebuie sa alegi cadouri băieți potrivite. Când achiziționezi un cadou pentru aniversarea zilei de naștere poți alege produse sau servicii care sa fie potrivite personalității și preferințelor sărbătoritului, iar în cazul sărbătorilor tematice (Moș Nicolae, Craciun sau Valentine’s Day) poți alege produse specifice.

Sărbătorit

Un cadou reușit trebuie să fie întotdeauna în armonie cu destinatarul. Pentru a evita situațiile stânjenitoare este important să ții cont în primul rând de natura relației pe care o ai cu sărbătoritul. Dacă este foarte apropiată atunci poți oferi cadouri mai intime (obiecte de îmbrăcăminte, lenjerie, obiecte de igienă personală sau amuzante). Nu este politicos să oferi acest tip de cadouri persoanelor care nu-ți sunt apropiate și nu este nici indicat sa cumperi un produs la întâmplare. Cele mai sigure în aceste cazuri raman cadourile clasice, care surprind, dar care păstrează o anumită notă de seriozitate.

Vârstă și hobby-urile

Vârsta poate influența într-o foarte mare măsură dorințele și nevoile sărbătoritului. Un școlar mic va avea interese și dorințe diferite de cele ale unui băiat aflat la varsta pubertății sau a adolescenței.

Hobby-urile, plăcerile, personalitatea sau obiceiurile de a-și petrece timpul liber sunt de asemenea, criterii esențiale de care trebuie să ții cont atunci când pornești în căutarea cadoului ideal.

Intrebari frecvente

Cum stabilesc bugetul pentru un cadou?

Bugetul trebuie întotdeauna stabilit in funcție de posibilitățile tale și de relația pe care o ai cu sărbătoritul. Este indicat sa iei în considerare și o marjă peste bugetul inițial pentru a nu avea stresul unui cadou încadrat la limita în buget.

Planifica-ti cadourile din timp și include-le în planul de cheltuieli. Dacă ideea ta este mult peste limita de buget sau foarte costisitoare, poți lua în calcul varianta de a contribui la achiziția ei cu ajutorul unui voucher cadou sau participarea la un cadou colectiv.

Cât timp este valabil un voucher pentru activități?

Voucherele achiziționate pe https://activitati-cadou.ro/ sunt valide pentru o perioada limitata de timp. Fiecare voucher devine activ după achitarea valorii lui, iar data expirării este trecută pe voucher. Activitatea trebuie rezervata si desfășurata înainte de data expirării. Dacă voucherul nu este folosit in perioada de valabilitate, poate fi extins, o singură data, pentru o perioada de încă 3 luni sau până la prima dată disponibila pentru realizarea activității. Solicitarea de prelungire a voucherului se realizează doar in perioada de valabilitate a acestuia, contra unei taxe administrative de 80 lei. După expirarea perioadei de prelungire a valabilității acesta devine inactiv, iar contravaloarea nu poate fi returnata titularului.

Ce documente sunt necesare pentru achiziționarea unui pachet turistic?

Pentru a achiziționa un pachet turistic majoritatea agențiilor de turism ca https://exact.travel/ iți vor solicita câteva documente printre care:

  • Copie după cartea de identitate;
  • Adresa de domiciliu;
  • Număr de telefon valabil;
  • Adresa e-mail;
  • Copie după pașaport (acesta trebuie sa aibă valabilitate conform termenilor si condițiilor comunicate);
  • Adresa de corespondenta (pentru trimiterea documentelor de călătorie in format fizic, acolo unde condițiile specifice ale Furnizorului o impun).
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply