Skip to main content
Idei de cadouri

Cele mai bune cărți

15 februarie 2023No Comments

Cărțile sunt unul dintre cele mai fascinante lucruri care există pe acest pământ. Există diferite motive pentru care oamenii citesc, pentru a se relaxa și a uita pentru câteva minute de stresul cotidian, pentru a învață lucruri noi, pentru a se dezvolta personal, sau chiar și pentru a-și dezvolta creativitatea și imaginația.
Albert Einstein spunea că “imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată, în timp ce imaginația face ocolul lumii”. Printre cele mai multe beneficiile pe care le poate avea cititorul după ce citește cele mai bune cărți de citit într-o viață se numără faptul că își dezvoltă vocabularul, iar capacitatea de a fi atent și concentrat la lucruri se mărește.

Top 9 categorii de cărți

Cele mai bune cărți de psihologie

Psihologia este acea știință care studiază mintea și comportamentul uman, mai exact, studiază emoțiile, gândurile, motivarea și ambiția, percpețiile noastre, dar și personalitatea noastră. Cele mai bune cărți de psihologie se impart pe mai multe ramuri cum ar fi: cele mai bune cărți despre anxietate și depresie, cele mai bune cărți care te învață cum să-ți gestionezi emoțiile și să ai o inteligență emoțională mai dezvoltată, dar și cele mai bune cărți despre relații.
De asemenea, cele mai bune cărți de psihologie sunt ca un ghid care ne ajută să înțelegem mai bine ființa umană, să înțelegem mai bine care este modul nostrum de filtrare a informațiilor și cum percepem lumea din exterior, dar și de ce acționăm într-un anume mod și de ce luăm anumite decizii.

Cele mai bune cărți de dezvoltare personală și profesională

Cele mai bune cărți de dezvoltare personală și profesională sunt de un real ajutor, datorită faptului că prin intermediul acestora vei descoperi anumite lucruri despre tine, cărora poate nu le acordai prea mare importanță. De asemenea, cărțile de dezvoltare personală te susțin în procesul vindecării atunci când treci prin anumite perioade neplăcute.
Mai mult decât atât, citind acest gen de cărți, vei învăța să ai o gândire mai pozitivă,datorită faptului că îți expui creierul unor concepe noi, al căror rol este să te învețe să privești lucrurile într-un mod mult mai optimist.

Cele mai bune cărți polițiste

Cele mai bune cărți polițiste reușesc să îți capteze atenția prin prisma misterului și a suspansului pe care îl oferă. Când vine vorba de cele mai bune cărți polițiste, prima autoare care ne vine în minte este Agatha Christie, care este cea mai celebră, dar și cea mai profilică autoare a acestui gen de cărți.
Cărțile polițiste nu doar că îți captează atenția, dar și te fac să vrei mereu să treci la pagina următoare pentru a vedea ce se întâmplă mai departe. Dacă ești iubitor de mister, suspans și te pasionează documentarele cu criminali în serie, nu rata unele dintre cele mai bune cărți polițiste.

Cele mai bune cărți fantasy

Cele mai bune cărți fantasy îți stârnesc imaginația într-un mod plăcut și intrigant. Acest gen de cărți fantasy este un subgen al genului ficțiune, doar că este unul care de cele mai multe ori implică magia și elementele surpanaturale ca fiind partea principală a poveștii.
De foarte multe ori, cele mai bune cărți fantasy include în poveștile lor elemente care țin atât de mitologie, cât și de folclorul local, pe care le îmbină perfect într-o lume imaginară.

Cele mai bune cărți pentru adolescenți

Cele mai bune cărți pentru adolescenți cuprind lecții de viață și sfaturi care le pot fi foarte utile adolecențiilor pe viitor. Este important ca un adolescent să citească, datorită faptului că prin intermediul cărților, acesta își dezvoltă vocabularul, imaginația, creativitatea, dar și pentru a-și calma mintea și pentru a lua o pauză de la stresul cotidian. O pauză de la rețelele de social media, și de la jocurile video.

Cele mai bune cărți de istorie

Cele mai bune cărți de istorie sunt de ajutor atât în evoluția, cât și în dezvoltarea popoarelor, dar și comportamentul persoanelor care au avut roluri sângeroase în scena politică. Cele mai bune cărți de istorie se recomandă a fi citite de toată lumea, nu doar de persoanele pasionate de istorie, datorită faptului că ne dezvoltă cultura generală prin faptul că învățăm despre personalitățile care au avut roluri majore în evoluția umanității. Cele mai bune cărți românești sunt cele care ne învață despre istoria țării noastre și despre cum aceasta s-a schimbat, a evoluat. Este important să cunoaștem trecutul, mai mult decât atât, se spune că istoria trebuie cunoscută pentru a nu se repeta.

Cele mai bune cărți de ficțiune

Au început să apară din ce în ce mai multe cărți, însă cele mai bune cărți de ficțiune te ajută să devii mai empatic, să te pui în pielea celuilalt și să îți dezvolți empatia.
Unele cercetări au demonstrate că în momentul în care îți imaginezi ceea ce citești, acele regiuni din creier care se ocupă cu înțelegerea celorlați se activează și te ajută să privești lumea printr-o perspectivă nouă. Mai mult decât atât, oamenii de știință numesc acest process „teoria minții” – capacitatea creierului de a construi hărți din intențiile celorlați indivizi.
Pe lângă faptul ne identificăm cu problemele și dorințele personajelor principale și putem observa de ce iau acestea anumite decizii, există unele studii care demonstrează că atunci când citești cărți de ficțiune, creierul tău reacționează de parcă chiar tu ai trăi acele evenimente. De asemenea, cele mai bune cărți de ficțiune îți dezvoltă imaginația și te ajută să te relaxezi.

Cele mai bune cărți ortodoxe

Este Postul Sfintelor Paști, perioada potrivită în care să citești cele mai bune cărți ortodoxe. Nu este de ajuns să ținem post, dacă nu suntem mai buni cu sufletul și dacă nu învățăm mai bine cum să facem asta. Cele mai bune cărți spirituale ne ajută în Postul Sfintelor Paști, devenind mijloace de pregătire pentru a parcurge cu bine perioada Paștelui și pentru a deveni mai empatici și mai buni cu oamenii din jurul nostru.

Cele mai bune cărți de parenting

Cele mai bune cărți de parenting te ajută să fii informat/ă despre studiile realizate care urmăresc modul în care funcționează creierul copilului, dar și despre relația dintre părinte și copil. Este foarte important să învățăm să acceptăm emoțiile copilului nostru cu compasiune și cu înțelegere, să învățăm cum să aplanăm conflictele dintre copiii nostril, cum să cultivăm o relație de iubire între aceștia, dar și să le construim copiilor nostri încrederea de care au nevoie pentru ca aceștia să devină cea mai bună versiune pe care o pot avea.
În cele mai bune cărți de parenting, autorii obișnuiesc să folosească un limbaj pe înțelesul tuturor, dar și prezintă strategii a căror scop este dezvoltarea cerebrală sănătoasă, pentru a-I face pe copii mai fericiți și mai liniștiți.

De ce am tinut cont

Autorul

Un element important în alegerea cărții, este reprezentat de autorul acesteia. Cine este autorul a cărui carte vrem să o citim? Este un om de specialitate care are un background în spate și care poate veni cu strategii practice pentru a putea pune în practică tot ceea ce ai citit

Conținutul

Acesta este un alt element căruia ar trebui să îi fie acordată mai multă atenție. Pentru a nu cumpăra o carte care nu ne va atrage, că nu ne place stilul autorului sau ceea ce vrea el să transmită, mai bine ne asigurăm dinaintea achiziționării acesteia că este exact ceea ce ne dorim. De aceea se recomandă ca înaine de a alege o carte, să o răsfoiești înainte, să te asiguri că te identifici cu stilul autorului și cu emoțiile pe care acesta le transmite

Editura și prețul

Atunci când vrem să cumpărăm o carte, trebuie să ținem cont și de editura acesteia. Spre exemplu, atunci când vrei să alegi una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală, asigură-te că este publicată de către o editură serioasă și cunoscută. Sunt multe edituri care ar publica orice carte, doar pentru a face profit.
Sunt foarte multe librării cunoscute, dar și site-uri de unde putem să ne luăm cele mai bune cărți românești din toate timpurile sau cele mai bune istorice, dar prețul acestora diferă de la librărie la librărie și de la site la site.
Înainte de a cumpăra cele mai bune cărți românești, asigură-te că ai găsit prețul cel mai accesibil.

Intrebari frecvente

Cum alegi cele mai bune cărți de ficțiune?

Înainte de a alege cartea potrivită, asigură-te că ai identificat care este genul de cărți care îți plac, cele de ficțiune, romanele de dragoste, cărțile de dezvoltare personală sau de psihologie sau multe altele.
Dacă prietenii tăi apropiați sau familia ta îți recomandă o carte, sunt multe șanse ca acea carte să fie cartea potrivită pentru tine, datorită faptului că aceștia te cunosc și știu ce îți place, dar ș ice nu îți place.
O altă modalitate de a te asigura dacă o carte este sau nu potrivită pentru tine, este de a citi înainte recenzii online despre acea carte. Deși sunt mulți oameni care nu vor să afle dinainte tot ceea ce urmează să se întâmple în cartea respectivă, pe unii nu îi deranjează.

Când este momentul perfect de a citi cele mai bune cărți românești?

Găsește momentul potrivit atunci când vrei să citești. Spre exemplu, dacă ai avut o zi grea la muncă și ești obosit, încearcă să nu citești cea mai bună carte de psihologie sau orice altă carte căreia trebuie să îi acorzi multă atenție. Alege una dintre cele mai bune cărți de ficțiune, o poveste simplă și ușoară de urmărit care să te relaxeze.

De unde pot descărca în format pdf cele mai bune cărți de dezvoltare personală și profesională?

Având în vedere faptul că în prezent se publică mult mai multe cărți decât se publicau în trecut, o întrebare pe care o avem mereu în minte este: cum aleg cea mai bună carte? Adevărul este că acum trebuie să alegem dintr-o ofertă bogată de cărți, iar dacă ce facem atunci când vrem să citim prea multe cărți care sunt scumpe și nu ne permitem să le achiziționăm pe toate?
Desigur, variante există. Acum putem găsi pe internet diferite site-uri de unde putem descărca gratis cărți în format pdf. Dacă bugetul nu îți permite să îți cumperi toate cărțile pe care vrei să le citești, încearcă și varianta de PDF.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply