Skip to main content
Idei de cadouri

Cele mai bune jocuri de societate

15 februarie 2023No Comments

Activitățile interactive sunt potrivite pentru orice vârstă și orice situație deoarece ele pot stimula creierul și totodată pot crea conexiuni noi între oameni.  Jocurile de societate sunt acea activitate interactivă de care are nevoie un grup de oameni, fie ei prieteni sau nu.

Acestea se pot integra în orice fel de eveniment, fie o petrecere, un curs sau o reuniune. Pe lângă faptul că transformă socializarea într-o activitate mai simplă și mai plăcută, jocurile de societate pentru adulți și pentru copii dezvoltă modul de a gândi și reduc considerabil stresul și anxietatea.

Găsim la librării și în magazinele de specialitate tot felul de opțiuni de la jocuri inteligente pentru copii, jocuri de cupluri, sau jocuri interactive de grup, până la jocuri de cărți sau jocuri de societate în doi.

Top cele mai bune jocuri de societate

Cele mai bune jocuri de societate pentru adulți

Cele mai amuzante jocuri pentru adulți sunt Activity 18+ sau Minți murdare, deoarece includ diverse activități care pun participanții în ipostaze mai puțin confortabile. Pe lângă acestea, există o variantă de joc mai puțin cunoscută care se intitulează ”WTF„ și se presupune a fi un joc scandalos pentru adulții care cred că știu totul. Aceste jocuri sunt compuse din cartonașe cu expresii indecente și sarcini ce presupun desenatul sau mimarea unor activități scandaloase. Sunt cele mai potrivite ca jocuri de petrecere pentru adulți.
Pe de altă parte există și jocuri inteligente pentru adulți care pun la încercare abilitățile de gândire a participanților sau cunoștiițele de cultură generală. Printre acestea se numără Femei contra Bărbați sau Cufărul Petrecerii, care se pot încadra în categoria de jocuri de logică pentru adulți.

Cele mai bune jocuri de societate pentru petreceri

Jocul de bază Catan sau jocul Activity original, sunt printre cele mai jucate jocuri de societate. Acestea sunt potrivite atât pentru membrii familiei, cât și pentru prieteni. Regulile lor includ abilități fizice de desen sau mimă, dar activități psihice de strategie sau pură imaginație. În aceleași categorii se încadrează și Monopoly sau Jocul de cărți Uno.
Pe de altă parte, Cards Agains Humanity este un joc de cărți cu reguli foarte simple, dar care stârnește multe controverse. Fiind parte din categoria de jocuri 18+, nu se recomandă participarea copiilor.

Jocuri de societate pentru cuplu

Câteodată dorim să petrecem timpul doar în 2, în propria locuință, fără prea multă agitație. Pentru astfel de zile au fost gândite Bătălia cuplurilor și Jocuri în dragoste. Acestea sunt potrivite pentru cupluri care-și doresc să se descopere unul pe celălalt într-un mod amuzant și inedit. De altfel, mai există și variante clasice precum jocul de cărți Uno sau board game-ul Azul care nu presupun neapărat o interacțiune amuzantă, ci mai degrabă una relaxantă.
Pentru cei ce își doresc să-și antreneze intuiția și gândirea critică, este recomandat Baker Street – Sherlock Holmes. Acesta este un joc bazat pe scenariul unor crime care trebuie deslușit. Se oferă mai multe indicii care trebuie puse cap la cap, astfel încât să se găsească criminalul. Jocul include 75 de cartonașe de cazuri care trebuie rezolvate parcurgând cele 14 locații de pe tabla de joc. Avantajul acestor tipuri de jocuri este faptul că se pot juca atât în 2 participanți, cât și în 6, 8 sau chiar 10.

Cele mai bune jocuri de societate pentru copii

Cele mai frumoase jocuri sunt jocurile de societate pentru copii. Majoritatea au scop educativ și își propun să-i învețe pe cei mici diferiți termeni. Altele îi îndeamnă să-și folosească imaginația sau gândirea. Totodată, există jocuri interactive de grup care pot fi folosite în cadrul activităților de la grădiniță sau chiar pentru clasele 0-5. Aceste jocuri logice sunt o activitate interactivă plăcută și ajută copiii să-și dezvolte abilitățile.

De ce să ți cont în alegerea jocurilor de societate

Numărul de jucatori

În general, jocurile de societate sunt făcute pentru a fi jucate în familie, cu prietenii sau colegii. Totodată, există și jocuri de societate în doi sau jocuri de cuplu. Rareori se întâmplă să găsiți un joc de societate care să aibă un număr strict de participanți, fapt ce vă oferă posibilitatea să-l jucați în orice conjunctură. Aceste activități interactive sunt o metodă nemaipomenită de a reduce stresul, de a ne apropia unii de alții, de a ne dezvolta răbdarea și nu în cele din urmă, de a destinge atmosfera.

Vârsta

Încă de mici copii, primele lecții pe care le învățăm sunt prin joacă. Acest sistem de a ne dezvolta abilitățile este valabil pe tot parcursul vieții noastre. Tocmai de aceea jocurile de societate sunt o alegere creativă de a ne dezvolta diferite abilități atât fizice, cât și psihice. Aceste jocuri sunt destinate vârstelor cuprinse între 5 și 100 de ani, așadar fie că aveți copii și vreți să vă petreceți timpul împreună, fie că organizați petreceri sau vreți să vă țineți bunicii ocupați, există câte un joc pentru fiecare situație.

Complexitate

Nimeni nu își dorește să facă parte dintr-un joc al căror reguli nu le înțelege, dar nici jocurile prea simple nu sunt tot timpul distractive. Tocmai din aceste motive, au fost gândite diverse tipuri de jocuri care să includă atât abilitățile fizice cum ar fi desenul, sau mima, precum și activități psihice ca gândirea critică sau cunoașterea anumitor subiecte.
Dacă alegi un joc cu reguli simple, fără prea multe detalii de care trebuie să ți cont, atunci atmosfera va fi mai relaxată. Aceste jocuri sunt potrivite pentru o seară cu prietenii apropiați sau o petrecere unde participanții își doresc mai mult să se distreze, decât să-și pună în aplicare abilitățile strategice.
Dacă ceea ce vrei să dezvolți într-un joc este gândirea critică, atenția distributivă sau intuița, atunci cele mai potrivite sunt jocurile de societate complexe, cu povești elaborate și reguli stricte. Acestea sunt potrivite în cazul diferitelor evenimente educative, în familie sau în cadrul unui team building. Astfel ai la dispoziție o varietate mai largă de unde poți alege jocul pe care-l consideri mai potrivit pentru tine și grupul tău.

Intrebari frecvente

Ce beneficii au jocurile de societate pentru copii?

Printre multe alte beneficii, jocurile de societate pentru copii sunt o variantă ideală de petrecere a timpului în familie. Ele pot de asemenea, să antreneze abilitățile de gândire critică, creativă și strategică, precum și memoria ori viteza de reacție. Pot fi activități interactive ideale pentru școlile de vară sau pentru tabere.

Ce extensii cuprinde pachetul Catan?

Catan este un joc complex care are la bază diferite scenarii. Pe piață există varianta catan joc de bază la care se pot Adăuga extensiile catan pirați și exploratori, catan orașe și cavaleri, catan negustori și bărbați sau catan junior. Acestea se pot achiziționa prin catan big box sau ca extensie catan.

Câți jucători pot participa la jocurile de societate?

Jocurile de societate sunt gândite pentru a putea fi integrate în orice situație. Astfel, majoritatea jocurilor au între 2 și 10 participanți. însă există jocuri de grup în care pot participa chiar și 25 de jucători de-odată.

Pot participa și copii la jocurile între +12 și +15 ani?

Unele reguli pot fi dificil de înțeles pentru copii, există jocuri de societate speciale pentru cei mici. Însă dacă nu aveți la dispoziție un astfel de joc, puteți adapta regulile astfel încât să fie accesibil și pentru copii sun 12 ani.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune jocuri de societate, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply