Top 3 cele mai bune oale sub presiune
Oala de presiune Magefesa Dynamic 6 litri
-
- Capacitatea de 6 l fiind potrivita pentru familiile cu 3 – 4 membri;
- Poate fi folosita pe orice plita de gatit;
- Este compatibila cu plitele pe inductie;
- Are supapa de siguranta cu declansare automata pentru o buna protectie pe timpul gatitului;
- Interior gradat pentru stabilirea optima a cantitatilor de lichide necesare in reteta.
-
- Acest produs nu are garantie.
Pareri oala sub presiune Magafesta
Oala sub presiune Megafesta este durabila fiind confectionata din inox 18/10 rezistent la temperaturi ridicate si rugina. Are o baza tripla care ajuta la distribuirea optima a caldurii si preparatul se va gati rapid.
Asigura un consum redus de energie prin comparatie cu cele clasice si prepararea rapida ajuta la o mai buna pastrare a nutrientilor in alimente. Toate preparatele se vor gati in cel mai scurt timp.
Prezinta cateva masuri de siguranta care iti dau incredere sa o folosesti avand supapa de siguranta cu declansare automata in cazul in care presiunea de la interior depaseste normele acceptate.
Oala sub presiune Tefal Secure 5 NEO, 8 litrii
-
- Permite prepararea specifica a legumelor si a carnii la valori foarte bune ale temperaturii;
- Asigura reglajul presiunii datorita celor doua programe speciale;
- Nu poate fi desigilata daca presiunea din interior este foarte mare;
- Solida si durabila;
- Are valva speciala dubla;
- Permite utilizarea pe plite cu inductie;
- Compatibila cu toate modelele de plita.
-
- Nu are display electronic pe care sa vezi datele corect.
Pareri oala cu presiune Tefal Neo
Tefal Secure 5 NEO este disponibila in trei capacitati diferite si poti determina de la inceput care este modelul optim pentru tine. Este o oala care ofera mai multe moduri de a gati. Acest produs este realizat complet din inox si are un maner cu forma ergonomica pentru a manevra oala sub presiune foarte usor.
Faptul ca aceasta oala este compatibila cu toate tipurile de plite de pe piata este un atu pentru ca poti prepara mancarea pe orice plita ai la dispozitie, inclusiv pe plitele cu inductie care sunt acum la moda.
Sistemul de siguranta garanteaza etansarea capacului pana in momentul in care nu mai sunt detectate presiuni mari in interior. Aceasta oala sub presiune este imposibil de desigilat in momentul in care exista pericole impuse de presiune.
Aceasta oala sub presiune nu are display care sa iti furnizeze clar informatii despre ceea ce se intampla inauntru insa este un model sigur si eficient intr-un raport calitate pret optim si te poti descurca foarte usor fara display.
Oala sub presiune Tefal Clipso Minut Easy 9 litrii
-
- Permite deschiderea cu o singura mana datorita sistemului special de inchidere;
- Are doua programe de gatire pentru diverse tipuri de alimente;
- Elementele de siguranta asigura mentinerea presiunii la cele mai bune valori;
- Manere rabatabile care fac depozitarea usoara.
-
- Capacitate redusa pentru persoanele care gatesc cantitati mari.
Pareri oala cu presiune Tefal Clipso Minut Easy
Oala sub presiune Tefal realizata din inox rezistent cu manere pliabile care te ajuta sa o depozitezi mai usor in dulap. Particularitatile de design o fac o alegere optima.
Oala are un sistem de deschidere cu o singura mana si ofera doua niveluri de gatire – rapid si incet, pentru a permite adaptarea la solicitarile fiecarei retete.
Interiorul este realizat din inox polisat si astfel mancarea nu se va lipi. Datorita materialului constructiv aceasta oala este usor de spalat atat manual cat si la masina. Are cinci sisteme de siguranta pentru a pastra presiunea interioara la cel mai bun nivel de functionare si te ajuta sa pregatesti mesele in cel mai sigur mod.
De ce am tinut cont
Mecanism
Oala sub presiune trebuie sa asigure etansarea perfecta si sa includa valve de siguranta pentru ca presiunea si temperatura din interior sa se regleze in functie de preferintele personale ale utilizatorului. Oala sub presiune este atat de eficienta pentru ca asigura o temperatura optima de fierbere. In oala cu presiune alimentele fierb la o temperatura mai mare mai exact la 120 de grade deoarece presiunea de la interior creste. Asa se explica si faptul ca timpul de preparare se va reduce considerabil.
Posibilitatea de a regla temperatura
In momentul in care vrei sa folosesti oala pentru alte scopuri cum ar fi coacerea temepratura poate fi reglata printr-o valva de siguranta. In momentul in care se ridica valva aceasta indica existenta unei presiuni mari si permite eliminarea vaporilor si aburilor precum si a picaturilor de apa, iar temperatura scade sub 100 de grade.
Selectia alimentelor
Oala sub presiune nu are cum sa fie folosita pentru toate preparatele. Se recomanda utilizarea acestei oale in momentul in care sunt preparate alimente care au nevoie de mai mult de 45 de minute pentru a fierbe. Ciorbele, tocanitele si supele sau preparatele din carne sunt perfecte pentru astfel de oale. Alimentele sensibile cum sunt uleiul si orezul sunt excluse.
Capacitatea vasului
In cazul in care sunt preparate alimente in cantitati mici, vei avea nevoie de o oala de maxim 6 l. Daca gatesti pentru un numar mare de persoane sau atunci cand fierbi alimente mari vei avea nevoie de un recipient spatios cu un volum mai mare de 8 l.
Accesorii
Oalele sub presiune trebuie sa aiba capacul pe care il poti fixa cu un maner special. De asemenea trebuie sa vina dotata si cu cele doua supape. Piesa poate sa fie utilizata si pentru fiert normal fara capac. Modelele profesionale de oale sub presiune vin si cu alte accesorii la pachet cum ar fi site, spatule si linguri speciale.
Semnale sau afisaj
Vei sti ca produsele din oala au ajuns la temperatura dorita prin doua metode – semnalizarea in varianta mecanica – aceasta fiind cea mai ieftina varianta sau semnalizarea cu ajutorul afisajului digital – aceasta fiind cea mai scumpa.
Oalele mecanice simple emit un sunet specific si iti indica ce se intampla in interiorul vasului. Acesta este de altfel si semnalul care iti spune ca fierberea a inceput si poti incepe sa cronometrezi fierberea. Acest suierat indica faptul ca presiunea din interior e mai mare decat in exterior. Acest semnal este si cel care sugereaza siguranta.
Modelele cu timer afiseaza toti parametrii pe un display digital si oalele pot fi programate sa se opreasca din fiert dupa un anumit timp si sa elibereze presiunea.
Brand
Cele mai populare branduri de oale sub presiune sunt:
Pyramis – o companie din grecia care are o vechime mare pe piata. Produsele sale sunt pentru clientii cu venituri mari sau medii si imbina eficient designul cu functionalitatea. Oalele sunt fiabile si au cel mai bun raport pret calitate.
Tefal – aceasta companie este specializata in fabricarea produselor de bucatarie durabile si calitative la preturi accesibile. Compania se bazeaza pe inovatie si inginerii de la Tefal lucreaza constant la cele mai noi moduri cu ajutorul carora sa imbunatateasca tehnologiile care exista in spatele produselor.
Fissler – acesta este unul dintre cei mai mari producatori de oale sub presiune la nivel mondial. Este prezent pe piata inca din anul 1845 si toate oalele comercializate sunt un produs a peste 150 de ani de experienta, inovatie si super calitate. Acest brand a fost apreciat de toti bucatarii specialisti recunoscut din intreaga lume, datorita celor mai bune caracteristici pe care le ofera.
Pret
Pretul este cu siguranta un factor de decizie pentru ca vei vrea sa te incadrezi intr-un anumit buget atunci cand cumperi oala. Daca vrei cea mai buna oala sub presiune orienteaza-te pentru un model rezistent si modern care te va ajuta cu siguranta sa gatesti mai rapid. Oalele sub presiune la preturi exagerat de mici ascund cu siguranta limitari de functionare sau materiale de o calitate indoielnica si de aceea iti recomandam sa te orientezi spre produsele cu pret mediu sau mare. Pe termen lung vei face cu siguranta cea mai buna investitie.
Intrebari frecvente
Cum gatesc efectiv la oala sub presiune?
Cel mai important lucru de retinut este faptul ca ingredientele trebuie sa fie taiate la dimensiuni aproape egale. Carnea taiata in bucati egale se va gati simultan si regula este valabila pentru toate ingredientele. Toate oalele sub presiune vin la pachet si cu manualul cu informatii despre timpul de preparare pentru mai multe categorii de produse. Gatitul se va face la foc mic. Poti da flacara medie pana in momentul in care continutul fierbe insa trebuie diminuata imediat ce oala incepe sa dea semnale. Nu acoperi valva cu care oala este prevazuta. A fost conceputa special pentru a permite eliberarea aburului din interior in cazul in care presiunea depaseste limita superioara. Blocand aceasta fanta te supul la riscuri inutile.
Cat de mult pot umpe o oala sub presiune?
Oala sub presiune este de fapt un spatiu inchis in care apa se va evapora si va deveni abur creand presiunea care accelereaza procesul de fierbere. Este esential ca presiunea sa se mentina sub control si unicul mod prin care poti face asta este cu ajutorul indicatiilor producatorilor legate de cantitatea de solide si apa pe care o poti adauga in oala. Apa nu se va pierde ca la gatitul cu capac si poti sa pui o cantitate mica atunci cand vrei sa obtii arome concentrate.
De ce multe gospodine se tem de oalele sub presiune?
Probabil ca au ceva retincente in legatura cu genul acesta de gatit din cauza ca au observat in copilarie vechile oale sub presiune care aveau nenumarate precautii. Inca mai sunt gospodine care se tem sa utilizeze o astfel de oala si isi amintesc ca aveau interdictie in bucatarie atunci cand oala era pe foc. Din fericire, astazi, chiar daca oalele sub presiune folosesc acelasi principiu, piesele sunt foarte moderne si sunt mai usor de folosit.