Skip to main content
Casa

Cele mai bune perne

15 februarie 2023No Comments

Tulburările de somn sunt o problemă gravă care afectează nu doar buna funcționare a corpului, cât și cea a creierului. Institutul American de Sănătate remarcă faptul că creierul este afectat de lipsa somnului, din cauza faptului că unele funcții cruciale apar doar în timpul odihnei, mai exact în timpul somnului. Aceste funcții nu pot fi reproduse atunci când suntem conștienți și creierul nostru se află în stare de alertă.

Prin urmare, calitatea somnului de care ai parte, poate influența și determina calitatea vieții pe care o ai, iar acesta este cel mai bun motiv pentru care este bine să investești în cea mai bună pernă de dormit.

Top 7 cele mai bune perne

Pernă pentru spondiloză cervicală Fuegobird

Cea mai bună pernă pentru spondiloză cervicală.

De ce am ales perna pentru spondiloză cervicală

Perna ortopedică cu spumă cu memorie se poate folosi si pentru a suporta genunchii. Ajuta la a elimina atât presiunea, cât și tensiunea musculară din zona lombară, motiv pentru care picioarele tale vor sta mai confortabil. De asemenea, coloana este susținută, iar vertebrele sunt așezate corect datorită poziției picioarelor și a șoldurilor.

Este soluția ideală pentru persoanele care se confruntă cu crampe musculare, dureri lombare sau sciatică și varice. Ai parte de un somn mai odihnitor și mai profund, deoarece partea inferioară a corpului este mai ridicată. Pe lângă acestea, perna protejează genunchii prin spațiul creat dintre picioare. Alte beneficii ale utilizării acestei perne sunt strâns legate de îmbunătățirea circulației sângelui și a prevenirii tensiunii musculare a picioarelor.

Această pernă poate fi ideală pentru femeile însărcinate, deoarece le ajută să aibă un somn mai odihnitor.

Pernă ortopedică pentru gât Suporto

Cea mai bună pernă pentru gât ortopedică.

De ce am ales perna pentru gât

Forma anatomică susține curbura cervicală a gâtului, motiv pentru care durerile de gât se estompează. Este considerată a fi o pernă pentru spondiloza cervicală, datorită faptului că ușurează durerile de gât și de spate și se modelează perfect după forma corpului. Pe lângă acestea, este o pernă hipoalergenică datorită materialului și a husei care permite aerisirea. Prin urmare, somnul tău poate fi mai confortabil și mai odihnitor cu această pernă.

Este ușor de curățat și are o formă dreptunghiulară, fiind fabricată 100%  din poliester. Dimensiunile pernei ortopedice sunt 60 x 34 x 11 cm.

Pernă de dormit anatomică Dormeo

Cea mai bună pernă Dormeo.

De ce am ales perna Dormeo

Perna Dormeo are 2 părți cu fermități reglabile pentru orice tip de somn. Partea cea mică a pernei îi asigură siguranță și susținere atât gâtului, cât și umerilor tăi. Pe când, partea lată oferă confort mai mult pentru zona capului. Datorită celor două părți, perna anatomică Dormeo Aloe Vera poate fi folosită pentru orice tip de somn, fie că dormi pe spate, pe burtă sau pe o parte.

Perna este umplută cu fibre Wellsleep pufoase, în timp ce țesătura husei este din Aloe Vera, care te ajută să te relaxezi și să te calmezi. De asemenea, fibrele de viscoză au proprietăți de termoreglare și gestionare a umezelii.

Perna cu memorie Memory Visco Lova

Cea mai bună pernă anatomică.

De ce am ales perna cu memorie

Perna Memory Visco Lova este o pernă creată în special pentru persoanele care se confruntă cu dureri în zona capului și a gâtului. Datorită designului său, perna ajută atât la ameliorarea durerilor simțite, cât și la menținerea unei poziții corecte a gâtului, capului și a coloanei pe durata întregii nopți.

Este o pernă cu spumă de memorie, care îți oferă confort în timpul somnului. Acesta este motivul pentru care, dimineața te vei simți mai odihnit. Dimensiunile acesteia sunt de 57 x 37 cm, iar grosimea este de 10 cm.

Perna Memory respectă toate standardele de calitate UE

Pernă de dormit electrică Taurus Solac

Cea mai bună pernă electrică.

De ce am ales perna electrică

Perna autonomă pentru corp Taurus Solac este ideală pentru durerile de cervicale, lombare, pentru durerile de gât, abdomen, dar și pentru membre. De asemenea, perna electrică poate face ca durerile de burtă/spate din timpul menstruației să fie estompate sau să dispară complet.

Perna electrică cu apă caldă dispune de un dispozitiv de siguranță care are rolul de a preveni supraîncălzirea aparatului. Încărcătorul acesteia are și el un sistem de siguranță și de decuplare automată. Este un produs electric sigur care îți oferă o senzație de căldură și confort.

Printre funcțiile pernei electrice se numără funcția de căldură, funcția de oprire automată, încălzirea rapidă, încărcătorul securizat, conectorul detașabil și funcția portabilă. Perna cu apă caldă cântărește 1,9 kg și are dimensiunile de 22 x 16 x 8 cm.

Pernă de dormit antialergică Best Sleep

Cea mai bună pernă de dormit antialergică.

De ce am ales perna antialergică

Perna din bumbac original Best Sleep are proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene, ceea ce înseamnă că este rezistentă și împotriva acarienilor. Elasticitatea naturală a pernei cu latex natural are rolul de a oferi o mișcare mai ușoară pe timpul nopții și al somnului. Cu toate că pernele sunt fine la prima atingere, susținerea crește deodată cu creșterea presiunii.

Testele efectuate asupra acestor perne au demonstrat că după 10 ani de utilizare își pierd abia 4% din greutate și fermitate, spre deosebire de alte perne de pe piață, care sunt rezistente pe o perioadă mult mai scurtă de timp.

Pernele se formează folosind o formulă brevetată, al cărui scop este legarea particulelor non-cauciuc care sunt regăsite în latexul natural, și sunt eliminate în timpul procesului de centrifugare. Ca rezultat al acestui proces, latexul obținut este 100% natural cu un minim de proteine antigenice.

Pernă de dormit cu puf Pernador

Cea mai bună pernă cu puf de dormit.

De ce am ales perna cu puf

Pernele Pernador sunt din bumbac 100% natural certificat și controlat în România. Bumbacul este folosit pentru ca pielea să poată respira pe parcursul nopții. Umplutura din pene și puf de gâscă respectă normele de igienă din Uniunea Europeană.

Pernele Pernador sunt simple și atrăgătoare, motiv pentru care fac dormitorul să aibă un aspect elegant. Structura și densitatea acestei perne cu puf de gâscă, oferă suportul perfect atât pentru umăr și gât, cât și pentru reducerea punctelor de presiune cu scopul de a preveni durerea articulară în timpul somnului.

Este o pernă fermă, dar plăcută la atingere, concepută cu scopul de a rezista în timp și de a fi ușor de îngrijit. Conține 10% puf de gâscă și 90% pene de gâscă Țesătura este din bumbac 100%.

De ce am tinut cont

Umplutura

Pe piață există mai multe modele de perne cu diferite umpluturi speciale care să îți satisfacă nevoile și dorințele. Dintre acestea le amintim pe:

Cu puf de gâscă

Perna cu puf de gâscă sau cu amestec de puf de rață și gâscă este una dintre cele mai moi și ușoare perne pe care le găsești pe piață. Specialiștii recomandă utilizarea pernei cu puf de dormit pentru oamenii care au un somn haotic și își schimbă des poziția de somn pe parcursul nopții, datorită faptului că perna își va modifica forma în funcție de postura și poziția ta.

Există unele situații în care puful de gâscă poate provoca alergii sau este greu de curățat, motiv pentru care se recomandă curățarea și aerisirea pernei periodic pentru a evita dezvoltarea microorganismelor.

Sintetică

Un preț mai accesibil decât pernele umplute cu puf de gâscă îl au pernele cu umplutură sintetică. Acestea sunt mai moi, dar în același timp se vor aplatiza mult mai repede și trebuie schimbate mai des, decât pernele cu memorie sau celelalte tipuri de perne.

Una dintre cele mai bune variante dintre pernele cu umplutură sintetică este considerată a fi perna cu puf siliconat, datorită faptului că este o pernă hipoalergenică.

Bambus

Aceste tipuri de perne se recomandă copiilor, deoarece au proprietăți antibacteriene, absorbante, iar în același timp sunt perne hipoalergenice. De asemenea, perna cu bambus îi permite pielii o mai bună respirație pe timpul nopții, dar și un confort mărit.

Bumbac

Una dintre pernele de dormit bune este perna cu bumbac, datorită faptului că este o pernă hipoalergenică care este rezistentă la mucegai și la acarieni. Pernele cu bumbac sunt moi și plate și se recomandă utilizarea lor în special persoanelor care au sensibilități sau tratamente chimice.

Spumă memorie

Pernele cu memorie sunt din ce în ce mai populare, deoarece nu doar că se mulează după forma capului și a gâtului, dar și distribuie uniform greutatea. Cu aceste perne cu memorie ai parte de un somn mult mai odihnitor și nu te trezești cu durere de gât sau de spate din cauza unei poziții incorecte în timpul somnului.

Pernele cu memorie sunt alternativa perfectă pentru oamenii care se confruntă cu dureri de gât sau dureri de coloană. Se recomandă alegerea unei perne spumă cu memorie care nu reține căldura și care dispune de un sistem de ventilație care evită transpirația din timpul somnului.

Poziția somnului

Cea mai bună pernă de dormit este necesar să mențină capul în linie dreaptă cu spatele și coloana vertebrală, indiferent de poziția în care dormi de-a lungul nopții.

Pe burtă

Pentru dormitul pe burtă se recomandă o pernă subțire și foarte moale, pentru a reduce presiunea din zona superioară a corpului și pentru a putea menține atât capul, cât și gâtul la același nivel cu spatele.

Pe o parte

Pentru persoanele care dorm fie pe partea stângă a corpului, fie pe cea dreaptă se recomandă utilizarea pernelor ferme și groase care au rolul de a acoperi golul format de umeri și cap, mai exact pentru evitarea formării poziție de hiper extensie a coloanei.

Pe spate

Pentru această poziție, se recomandă pernele care au consistență medie spre fermă, datorită faptului că perna trebuie să mențină poziția capului în aliniament, ceea ce înseamnă că bărbia nu trebuie să vină spre piept. Pentru persoanele care dorm mai mult pe spate, cele mai bune perne sunt cele care sunt subțiri.

Calitate

Este important ca pernele să prezinte un risc cât mai scăzut pentru a dezvolta alergii, motiv pentru care se recomandă utilizarea pernelor cu bumbac sau a pernelor care sunt confecționate din fibre de cea mai bună calitate,

Cele mai multe dintre acestea sunt sigure, însă puful de gâscă este recunoscut pentru posibilitatea pe care o are de a dezvolta acarieni. Cu toate acestea, producătorii care încă utilizează puf de gâscă, au venit cu soluții pentru această problemă, motiv pentru care au dezvoltat tehnologii de tratare a pufului pentru a preveni și pentru a evita proliferarea microorganismelor.

Forma

Pe piață, la ora actuală se găsesc perne de diferite forme care au rolul de a oferi cât mai multă susținere capului și gâtului pentru un somn odihnitor. Pernele ergonomice sau pernele cervicale sunt printre cele mai populare, datorită curburilor speciale de care dispun, curburi care sunt create pentru o mai bună susținere a gâtului și capului pe toată durata nopții.

Intrebari frecvente

Când trebuie înlocuită o pernă pentru dormit?

De obicei, pernele pentru gât se pot utiliza pe parcursul unui an jumate – doi, iar după aceea se recomandă înlocuirea lor. Cu toate acestea, se consideră că pernele cu spumă de memorie, pot fi utilizate pe o perioadă mai lungă de timp. Însă, trebuie să îi acorzi o atenție sporită termenului de utilizare recomandat de producător, pentru a nu risca să dormi într-o poziție incorectă care îți poate afecta atât somnul, cât și sănătatea. De asemenea, pentru o mai bună calitate a somnului, este important să optezi pentru cea mai bună pernă pentru dormit și să te asiguri că îi oferi îngrijirea necesară.

Ce înseamnă pernă cu memorie?

Una dintre cele mai populare și preferate perne este perna cu memorie, deoarece producătorii au înlocuit umplutura bumbacului cu o spumă de memorie care are rolul de a le oferi oamenilor confortul și sprijinul necesar pentru a se putea bucura în totalitate de un somn cât mai liniștit și confortabil.

Care este diferența între perna clasică și perna ergonomică?

Perna clasică nu este umplută cu memorie, prezintă particularități și are forma dreptunghiulară, în timp ce perna ergonomică este creată special pentru diverse nevoi speciale ale utilizatorului. Spre exemplu, pentru suportul cervical al utilizatorului.

Webografie

In analiza noastră pentru a căuta cele mai bune perne pentru dormit, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply