Skip to main content
Casa

Cele mai bune tigăi de calitate

15 februarie 2023No Comments

Tigaia este una dintre cele mai importante piese pe care ar trebui să le ai în bucătăria ta. Cea mai bună tigaie de gătit distribuie căldura într-un mod eficient și uniform, este rezistentă în timp și ușor de utilizat.

Pentru ca mâncarea ta să fie cât mai gustoasă, nu este de ajuns să folosești cele mai bune ingrediente, ci trebuie și să dispui de o tigaie de calitate. Ustensilele pe care le folosești în prepararea mâncării, au un rol important în procesul de preparare, motiv pentru care trebuie să alegi o tigaie de calitate superioară.

Top 5 cele mai bune tigăi

Tigaie grill pentru plita cu inductie Tefal Character

Cea mai bună tigaie grill pentru friptură.

De ce am ales această tigaie Grill Tefal

Tigaia Grill de la Tefal îți permite să gătești atât legumele cât și carnea fără ulei. Te poți bucura de un grătar chiar de la tine de acasă, fie că e vară sau iarnă.

Indicatorul Thermo-Spot are rolul de a te anunța atunci când temperatura tigăii este perfectă pentru a găti. Datorită mânerelor cu inserții de inox și a bazei solide, te poți bucura de tigaia Grill o perioadă lungă de timp, pentru că este foarte rezistentă. Pe lângă acestea, baza de 4 mm are rolul de a asigura distribuția uniformă a căldurii.

Mai mult decât atât, tigaia grill se poate utiliza la orice sursă de căldură, fie că vorbim de aragaz pe gaz, fie că vorbim de plită electrică sau pe inducție.

Tigaie Wok Tefal Unlimited

Cea mai bună tigaie wok antiaderentă pentru gătit.

De ce am ales această tigaie Wok Tefal

Tigaia Wok de la Tefal funcționează atât pe gaz, cât și pe plitele electrice sau plitele cu halogen/ vitroceramic. Materialul interior este din titan, în timp ce materialul exterior este din aluminiu.

Datorită indicatorului Thermo-Signal care devine roșu intens când tigaia a atins temperatura optima pentru gătit, poți găti alimentele perfecte și gustoase care să fie crocante la exterior și fragede la interior, fără a le prăji prea mult și a le arde.

Dispune de un înveliș din titan care este rezistent la zgârieturi și este consolidate cu cristale dure, pentru a rezista pentru o perioadă îndelungată de timp la condiții extreme de exploatare.

Tigaia le permite utilizatorilor să pregătească atât legumele, cât și carnea într-un mod sănătos și gustos și să devină specialiști în mâncarea stir fry.

Tigaie de clătite Tefal Unlimited

Cea mai bună tigaie de clătite din titan.

De ce am ales această tigaie de clătite Tefal

Tigaia de clătite dispune de tehnologia Thermo- Fusion + care are rolul de a se asigura de distribuția uniformă a căldurii, pentru a-ți oferi posibilitatea de a găti rapid și uniform. Datorită învelișului antiaderent Titanium Anti-Scratch, poți folosi atât ustensile din lemn, cât și ustensile metalice, fără a-ți face griji că vei zgâria tigaia.

Funcția de Thermo-Signal își schimbă nunața în roșu intens și te anunță când tigaia atinge temperatura optimă pentru gătit, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să își faci griji că nu îți vor ieși primele clătite pe care le gătești.

Surprinde-ți familia și prietenii în zilele de weekend și prepară clătitele perfecte cu tigaia de la Tefal, deoarece raportul calitate-preț este unul avantajos și bun.

Tigaie electrică pentru gătit Sogo 10060

Cea mai bună tigaie electrică pentru gătit.

De ce am ales această tigaia electrică

Tigaia electrică este o tigaie universală în care poți prepara orice tip de mâncare, în funcție de nevoile și preferințele tale. Temperatura maximă pe care o atinge este de 240 C și are puterea de 1500W.

Tigaia electrică dispune de un capac de sticlă care este rezistent la temperaturile ridicate și prin intermediul căruia vei putea verifica în ce stadiu se află mâncarea și cât timp mai durează până este gata. De asemenea, are o tehnologie antiaderentă și este de calitate înaltă Ceracook.

Pe lângă acestea, este un model rezistent și ușor de utilizat, iar în același timp este durabilă. Consumă puțină energie și are un control electric al temperaturii. Tigaia are forma rotundă și dimensiunile de 11 cm adâncime, diametrul de 42 și o greutate de 2,8 kg.

Tigaie antiaderentă de calitate superioara AMT Gastroguss

Cea mai bună tigaie pentru Paella antiaderentă de aluminiu sablat.

De ce am ales această tigaie antiaderentă AMT Gastroguss

Tigaia profesională antiaderentă funcționează cel mai bine la o sursa pe bază de gaz. Primul strat al tigăii este turnat manual din aluminiu sablat. Datorită celor 12 straturi de adeziune și a turnării manuale omogene, această tigaie este mai rezistentă, deoarece nu produce bule de aer care să încetinească procesul de încălzire.

Materialul interior este din titan, în timp ce materialul exterior este din aluminiu. Titanul este ars la 20.000 grade Celsius pentru a-l face să fie cât mai puternic. Mai departe, startul anticoroziv oprește și evită coroziunea care se produce în timp. Stratul de la suprafață este specific vaselor AMT Gastroguss și oferă toate avantajele unui strat antiadeziv, ceea ce înseamnă că permite curățarea ușoară, dar nu conține PFOA – substanța toxică care se folosește când se fabrică teflonul.

De asemenea, tigaia profesională antiaderenetă pentru paella le permite utilizatorilor să o folosească și ca pe o tigaie wok, sau pentru a pregăti carnea și peștele într-un mod mai sănătos și mai gustos, deoarece este destul de înaltă și spațioasă. Mai mult decât atât, poate funcționa fără ulei.

De ce am tinut cont

Material

Pentru o tigaie contează foarte mult materialul din care aceasta este fabricată. De cele mai multe ori, cele mai calitative tigăi sunt cele care îți permit să nu folosești ulei atunci când gătești, fără ca alimentele tale să se lipească de fundul tigăii.

Ceramică

Ceramica este considerată a fi unul dintre cele mai calitative și bune materiale pentru o tigaie. Ceramica nu este doar un material la un preț accesibil, ci și un bun conductor care distribuie temperatura într-un mod uniform pentru ca alimentele să nu se prindă de tigaie.

Teflon

Precum ceramica, teflonul este un material recunoscut pentru faptul că alimentele nu se lipesc de fundul tigăii dacă sunt gătite fără ulei. Pentru tigăile din teflon este recomandat să se utilizeze spatule din lemn, pentru evitarea zgârierii materialului.

Inox

Pentru tigăile din inox timpul de încălzire este mai mare decât cel al tigăilor din ceramică sau din teflon. De asemenea, la acest material există riscul ca mâncarea să se prindă/lipească de fundul tigăii.

Fontă

Tigăile din fontă sunt realizate dintr-o combinație de aliaj de fier și carbon. Prețul acestora este mai accesibil decât cel al tigăilor din ceramică sau din teflon. Cu toate că sunt mai rezistente decât cele din inox, uneori există riscul ca mâncarea să se lipească de fundul tigăii.

Aluminiu

Tigăile din aluminiu sunt printre cele mai întâlnite tigăi de pe piață. Prețul acestora este unul decent și accesibil. Diferența dintre tigăile din inox și tigăile din aluminiu constau în faptul că cele din aluminiu se încălzesc mai repede.

Tipuri

Există câte un tip de tigaie corespunzătoare fiecărui tip de mâncare pe care vrei să-l gătești. Ca să alegi cea mai bună tigaie de gătit din multitudinea de modele existente pe piață, mai întâi trebuie să te asiguri că este potrivită pentru mâncărurile pe care dorești să le prepari.

Universală

Tigaia universal este cea în care poți prepara mai multe tipuri de mâncare, motiv pentru care este una dintre cele mai eficiente tigăi. De cele mai multe ori, tigaia universală este realizată din cupru, oțel sau aluminiu și are o formă clasică. Cu toate că poți găti orice fel de mâncare cu tigaia universală, dacă vrei să te bucuri la o intensitate maxima de gustul legumelor, se recomandă prepararea acestora într-o tigaie wok.

Wok

Tigaia wok este special concepută pentru prepararea legumelor, deoarece permite atât fierberea, cât și înăbușirea legumelor. Datorită pereților înalți, se poate găti fie doar cu o lingură de ulei, fie complet fără ulei. Cu toate că este o tigaie pentru legume, cu tigaia wok poți prepara și peștele sau fructele de mare.

Grill

Tigaia grill este concepută pentru gătirea alimentelor fără ulei, datorită striațiilor înalte așezate la 1-2 cm distanță unele de altele. De asemenea, cu această tigaie se pot prepara atât feluri de mâncare bazate pe carne, cât și pe legume.

Pentru clătite

Când vine vorba de prepararea clătitelor, lucrurile se complică. Dacă faci clătite într-o tigaie necorespunzătoare, riști ca acestea să se lipească de fundul tigăii sau să se rupă.

Tigaia de clătite are marginile rotunjite și este perfect plată, iar stratul de teflon previne arderea clătitelor. Așa că, dacă vrei să faci cele mai gustoase și pufoase clătite, îți recomandăm să folosești o tigaie specială pentru acestea.

Adâncă

Tigaia adâncă este ideală în momentele în care vrei să prepare o tocăniță sau să faci sauté-uri de legume. Datorită marginilor înalte și a straturilor non-adezive, mâncarea nu va rămâne prinsă de fundul vasului.

Antiaderentă

Tigaia antiaderentă de obicei este realizată din inox sau din aluminium, iar principala sa caracteristică este dată de învelișul antiaderent care tapetează interiorul tigăii. De cele mai multe ori, acest înveliș este din ceramică, însă există și tigăi care au învelișul dintr-un plastic special.

Cu înveliș de plastic

Se folosesc pentru prepararea ouălor ochiuri, peștelui, pastelor au a legumelor și se folosește foarte puțin ulei.

Cu înveliș de ceramică

Se folosesc pentru prăjirea rapidă a alimentelor, mai exact pentru prepararea chiftelelor, a cârnaților sau a cărnii. De asemenea, este considerată a fi cea mai bună tigaie pentru cartofi prăjiți și pentru friptură.

Tigăile cu o suprafață aderentă nu se încălzesc la maxim niciodată, pentru a nu se strica învelișul protector. Curățarea acestora se face manual, fie cu o cârpă umedă, fie cu un șervețel umed. Nu se recomandă spălarea acestora la mașina de spălat vase pentru a nu se strica învelișul interior.

Compatibilitate

Există tigăi care pot fi puse atât pe un aragaz care funcționează pe gaz, cât și pe plite electrice, cu halogen, vitroceramică sau cu inducție. Însă, pe piață există și modele de tigăi care nu pot fi folosite pe plitele cu inducție. Este important să te asiguri că tigaia pe care vrei să o achiziționezi poate fi folosită în concordanță cu aragazul sau plita de care dispui tu.

Diametru

Diametrul tigăii se alege în funcție de cantitatea mâncării care va fi gătită în tigaia respectivă.

Cele mai multe tigăi care se regăsesc pe piață, au de obicei un diametru de 16 cm, apoi sunt urmate de tigăile cu diametrul de 20, 24 și 28 de centimetri. Spre exemplu, pentru o singură persoană este suficientă o tigaie cu diametrul de 16 – 20 cm, în timp ce pentru o familie mai numeroasă se recomandă tigăile care au diametrul de 24 cm sau chiar mai mare

Intrebari frecvente

Cum se curăță tigaia din ceramică?

De cele mai multe ori, tigăile cu înveliș ceramic sunt mai ușor de curățat decât celelalte tipuri din tigăi, datorită materialului rezistent și al faptului că mâncarea rămâne puțin umedă după gătire. Probabilitatea ca mâncarea să rămână prinsă de tigaie scade considerabil.

Tigaia poate fi curățată fie cu o cârpă umedă, fie cu un detergent de vase și un burete fin și moale.

Cum aleg cea mai bună tigaie?

Factorii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când vrei să alegi cea mai bună tigaie de gătit, sunt strânși legat de materialul din care este realizată tigaia, greutatea și forma acesteia, mânerul, sursa de căldură, învelișul aderent și dimensiunea.

Este important mânerul tigăii?

Mânerul este cel care te ajută să mânuiești tigaia în timp ce prepari mâncarea, ceea ce înseamnă că este destul de important.

Pentru ca mânerul unei tigăi să fie de calitate, acesta trebuie să fie ergonomic, realizat dintr-un material neinflamabil și să nu se încălzească.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune tigăi, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply