Skip to main content
Casa

Cel mai bun aparat anti țânțari, muște, insecte și gândaci

15 februarie 2023No Comments

Deși fac parte din ecosistemul nostru și au fiecare rolul lor în ciclul naturii, insectele pot fi foarte enervante în unele situații. Atât activitățile în aer liber, cât și treburile de zi cu zi sunt deseori întrerupte de zumzăitul muștelor sau de înțepăturile țânțarilor. Fie că stai la plajă, pleci în drumeții sau pur simplu stai acasă, nu vei scăpa niciunde de insecte.

Ba mai mult, în unele zone țânțarii pot transmite boli prin înțepăturile lor. Printre acestea se numără malaria, febra galbenă, virusul West Nile, Encefalită, virusul Zika și multe altele. Din fericire, majoritatea cazurilor se petrec în zonele tropicale ale lumii. În România trăiesc aproximativ 56 de specii de țânțari, însă nu există riscul ca aceștia să transmită astfel de boli.

Chiar și așa, există diverse metode prin care putem ține la distanță aceste insecte mai puțin dorite în jurul nostru. De la spray-uri și unguente pe care le aplici pe corp, până la aparate cu ultrasunete sau capcane cu lumini UV. Fiecare metodă își poate demonstra eficiența dacă este pusă în aplicare corespunzător.

Top 6 cele mai bune aparate anti țânțari, muște, insecte și gândaci

Pest repeller țânțari și rozătoare Pestmaster

Cel mai bun pest repeller impotriva tantatilor si a razatoarelor.

De ce am ales Pestmaster

Pest repellerul anti insecte este potrivit pentru case, birouri, hoteluri, depozite, sau chiar fabrici. Valurile ultrasonice și undele electromagnetice pe care aparatul le declanșează irită sistemele nervoase și auditive ale șobolanilor, liliecilor, țânțarilor, muștelor și gândacilor până când acestea vor părăsi încăperea din cauza disconfortului creat.
Poate acționa pe o suprafață de aproximativ 160 mp dacă nu există obstacole în limita de 1 metru față de aparat. Este important să știm că obiectele precum canapeaua, covoarele sau perdelele groase, pot absorbi valul ultrasonic, astfel că eficiența aparatului anti insecte poate fi afectată. Pentru a respinge dăunătorii, utilizați în primele 2 săptămâni frecvența constantă, iar apoi frecvența variabilă pentru prevenire.

Aparat electric anti țânțari de exterior Gonga

Cel mai bun aparat electric anti țânțari cu cuva de colectare.

De ce am ales Gonga

Având un design eco friendly, aparatul electric anti țânțari este potrivit pentru orice timp de spațiu și decor. Se poate utiliza afară, pe terasă, sau în casă, în dormitor. Avantajul acestui tip de aparat anti țânțari este mărimea și modul de funcționare silențios. Țânțarii sunt atrași către aparat, apoi sunt absorbiți în interiorul acestuia unde sunt anihilați.
Întreținerea este una simplă, el trebuie doar curățat odată la câteva săptămâni de resturile rămase în cuva de colectare. Aparatul este confecționat din plastic ABS, având dimensiunea de 13×19 cm. Frecvența la care ajunge este de 50 HZ, având putere de 5W și voltaj între 110 și 240V. Pachetul include aparatul electric anti țânțari și cablul USB pentru încărcare.

Aparat electric anti-insecte cu lampa UV Insect Killer 3000

Cel mai bun aparat anti insecte cu lampă UV.

De ce am ales Insect Killer

Aparatul cu lampă UV este o metodă eficientă de eliminare a țânțarilor, muștelor, moliilor, fluturilor sau orice alte insecte zburătoare. Este potrivit atât pentru interior cât și pentru exterior, putând acoperi o suprafață de până la 400 mp. De asemenea, nu reprezintă vreo amenințare pentru om sau animale de companie. Lampa anti țânțari funcționează prin conectare la o sursă de energie, având un cablu cu o lungime de aproximativ 90 cm.

Aparatul anti insecte este de dimensiuni relativ mari, având 65 cm lungime, 10 cm lățime și 30 cm înălțime și cântărind în jur de 5 kg. În funcție de spațiul în care trebuie să acționeze, el poate fi montat pe tavan, pe perete sau așezat pe o suprafață plană. În cazul în care este poziționat în exterior, acesta trebuie protejat de ploaie.

Pentru a funcționa în parametrii optimi, montați lampa UV la minim 1-1,5 metri față de o altă sursă de lumină. Lumina ultravioletă va atrage insectele, urmând să ajungă pe grilajul metalic din interior. Acesta fiind traversat de un curent electric cu voltaj mare, aproximativ 60W, insectele vor muri instantaneu electrocutate. Ele vor cădea în interiorul aparatului într-o tăviță specială pentru colectare.

Dispozitiv electric repelent Aroxol tantari

Cel mai bun aparat Aroxol pentru țânțari pentru interior.

De ce am ales Aroxol

Aparatul Aroxol este un repelent pentru țânțari care poate fi utilizat în spații închise de până la 40 metri cubi. Aparatul funcționează pe bază de rezerve de 45 ml cu insecticid împotriva țânțarilor. O astfel de rezervă poate ajunge până la 40 de zile dacă aparatul funcționează între 8-10 ore pe noapte. Odată conectat la priză, insecticidul se va degaja în atmosferă astfel eliminând țânțarii din încăpere și prevenind prezența altora. Deși nu degajă niciun fel de miros, este recomandat ca aparatul să fie așezat în preajma unei ferestre deschise atunci când este conectat la priză.

Repelent Tantarino spray anti-țânțari /căpușe

Cel mai bun spray anti țânțari.

De ce am ales repelent Tantarino

Spray-ul repelent împotriva țânțarilor și a căpușelor este perfect atunci când vine vorba despre drumeții scurte sau excursii cu cortul. Tantarino este un biocid avizat 100% natural, fără parabeni și fără alcool.
Produsul este testat dermatologic și s-a dovedit a fi bine tolerat de toate tipurile de piele. Tocmai datorită ingredientelor naturale, spray-ul poate fi utilizat și de copii sau bebeluși care au cel puțin 3 luni. Repelentul are 100 ml și se pulverizează de la o distanță de cca. 20-25 de cm, evitând contactul cu ochii. Textura este ușor de scos de pe țesături, nefiind una uleioasă.

Capcana anti insecte Gaia

Cea mai bună capcană pentru țânțari și muște.

De ce am ales Gaia

Capcana pentru insecte funcționează atât în cazul muștelor și țânțarilor, cât și în cazul viespilor. Acest tip de aparat contra insectelor funcționează pe baza unei lămpi electrice fluorescente care nu face zgomot sau mizerie. Odată așezate pe aparat, insectele sunt prinse în interiorul lui și colectate într-un compartiment, având posibilitatea de a le elibera.
Capcana este confecționată din plastic PVC și funcționează cu ajutorul unui cablu de 130 cm conectat la o priză. Aparatul este recomandat pentru încăperi de maxim 120mp, având dimensiunile: 20x20x6 (lungime-lățime-înălțime).

De ce am tinut cont

Tip

Pentru a alege cea mai potrivită variantă de aparat anti insecte trebuie mai întâi de toate să stabilești unde urmează să fie poziționat. În funcție de acest criteriu, putem să ne ghidăm către un aparat de țânțari pentru exterior sau un repelent pentru interior.

Interior

Printre mai potrivite aparate anti insecte pentru interior se numără Aroxol țânțari care funcționează cu pastile sau rezerve lichide și are acoperire de până la 40 mp. Pentru depozite, magazine sau locuințe cu suprafață mai mare, se poate utiliza aparatul cu ultrasunete care poate avea acoperire de până la 160 mp sau mai mult, în funcție de calitatea produsului.

Exterior

Pentru utilizarea în mediul exterior, recomandate sunt lămpile UV anti insecte care au efect pe o suprafață de aproximativ 400 mp și care sunt eficiente pentru mai multe tipuri de insecte. Altă variantă ar fi capcana pentru țânțari și muște sau aparatul electric anti țânțari cu încărcare USB.

Model

Pe piață se găsesc diverse aparate specifice pentru insecte zburătoare, rozătoare sau gândaci. Unele au efect universal și îndepărtează sau anihilează toată aceasta gamă de insecte și dăunători, altele funcționează doar pentru un anumit tip. Cele mai comune dispozitive anti insecte sunt următoarele:

Cu ultrasunete sau pest repeller

Nu afectează omul sau animalele de companie, nu necesită rezerve sau curățare, nu produce fum și nu folosește substanțe otrăvitoare. Este potrivit pentru o singură încăpere și își demonstrează eficiența în timp;

Cu pastile sau lichid

Potrivit pentru utilizare în interior. Deoarece aparatul este pe bază de insecticide, se recomandă aplasarea lui lângă un geam deschis. Odată conectat la priză, aparatul încălzește lichidul sau pastila care degajă vapori meniți să țină țânțarii la distanță . Eficiența rezervelor lichide poate dura până la 40 de zile, dacă este conectată între 8-10 ore pe noapte, pe când rezervele de pastile durează o singură noapte (8 ore), după care trebuie înlocuită;

Lampă UV

Potrivită pentru interior, dar și pentru exterior atât timp cât este protejată de ploaie. Este eficientă doar pe timp de noapte și nu funcționează dacă este așezată lângă o altă sursă de lumină. Acest tip de aparat anti insecte UV atrage către el insectele zburătoare, care odată așezate pe grilajul din metal sunt electrocutate, ajungând în interiorul aparatului;

Repelent

Este vorba despre spray-uri sau unguente care pot fi aplicate pe piele ori brățări sau plasturi parfumați care pot fi lipiți pe haine. Acest tip de repelent pentru țânțari este eficient atunci când vine vorba de drumeții, grătare, ieșiri în natură, unde este nevoie de protecție locală. De obicei conțin ingrediente naturale sau uleiuri esențiale, așadar sunt sigure și pentru bebeluși sau copii. Este important să citiți mereu prospectul sau să întrebați farmacistul despre posibile reacții adverse sau efecte secundare pe care le pot avea aceste substanțe.

Capcană

Potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior. Are nevoie de conectare la o priză astfel spațiul în care poate fi amplasat e limitat de această condiție. Nu scoate sunete și nu folosește substanțe toxice. Este potrivit pentru camera copiilor sau pentru terase exterioare. Aparatul are un design cu lampă fluorescentă albastră care atrage insectele și le capturează în interiorul lui, după care acestea pot fi eliberate.

Siguranță

În mod normal, aparatele anti insecte ar trebui să aibă efect doar asupra acestora. Oamenii sau animalele de companie care stau în preajma lor nu ar trebui să fie afectați. Cu toate acestea, este important să ținem cont de instrucțiunile din manualul de utilizare atunci când decidem unde și cum poziționăm un astfel de aparat.
Printre cele mai sigure aparate anti insecte se numără aparatele cu ultrasunete deoarece nu emit sunete perceptibile pentru oameni sau animale de companie precum câinii sau pisicile. Lampa contra insectelor cu lumini UV este o altă metodă sigură deoarece nu folosește insecticide și omoară insectele instantaneu prin electrocutare. Printre variantele portabile se numără aparatele electrice anti insecte care au încărcare USB sau funcționează cu baterii.

Suprafață

Suprafața pe care o poate proteja un astfel de aparat anti insecte este un alt aspect de care trebuie ținut cont în alegerea celui mai potrivit aparat.

  • Aparatele cu ultrasunete pot avea o rază de acoperire între 2mp, 160 mp sau 450 mp;
  • Lămpile UV anti insecte pot acționa pe o rază de 20 mp până la 400 mp în funcție de mărime și putere;
  • Aparatele anti țânțari cu pastile sau rezervă lichidă de obicei sunt eficiente pe o suprafață de aproximativ 40 mp;
  • Repelentele țin țânțarii la distanță pe o rază de 1-2 m în jurul omului.

Intrebari frecvente

Cum funcționează aparatul anti țânțari cu pastile sau rezerve lichide?

Aparatul împotriva țânțarilor cu pastile funcționează astfel: odată conectat la o sursă de curent, pastila se încălzește și degajă vapori de insecticid meniți să țină țânțarii la distanță. Pentru rezervele lichide se aplică același sistem.

De ce sunt atrase insectele de lumină?

Insectele nocturne se ghidează după lumina lunii care se reflectă la un unghi constant în așa fel încât ele pot menține un zbor constant și un curs drept. Luminile artificiale ascund lumina lunii ceea ce induc insectele în eroare. Odată ajunse lângă o sursă de lumină artificială care se degajă prin toate părțile, insectele vor zbura în cerc, ghidate de această lumină.
Dacă vă doriți ca insectele să nu mai fie atrase de lumina artificială din casă sau de pe terasă, alegeți să folosiți becuri LED cu tonuri calde, sau becuri galbene speciale pentru a evita atracția insectelor.

Unde plasez o lampă anti insecte?

Este recomandat ca lămpile UV anti insecte să fie amplasate la minim 1 m de o altă sursă de lumină pentru a fi eficiente. Ele trebuie montate la aproximativ 5-7 m față de nivelul solului pentru rezultate mai bune.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply