Skip to main content
Casa

Cele mai bune aspiratoare profesionale

15 februarie 2023No Comments

Un aspirator industrial este indispensabil atunci cand vine vorba despre curatarea si igienizarea unui spatiu extins precum un magazin, un atelier, o hala, un hotel, o pensiune sau o casa cu o suprafata mare. Totodata, aspiratoarele profesionale sunt potrivite si pentru curatarea autovehiculelor, fiind dispozitive des utilizate in spalatoriile auto.

In plus, acestea pot oferi si o serie de functii importante: spalarea cu apa si solutii active, inlaturarea alergenilor, igienizarea cu abur, curatarea suprafetelor umede etc.

Top 6 aspiratoare profesionale

Aspirator de praf profesional Numatic Henry

Cele mai bune aspiratoare profesionale pentru casa.

Aspirator profesional de praf Numatic -Păreri

Modelele Numatic Henry sunt aspiratoare industriale profesionale care au costuri de functionare mici si dimensiuni reduse. Produc un nivel de zgomot care ajunge la maxim 69 dB, fiind astfel perfecte pentru a fi utilizate in locuinte, pensiuni, hoteluri, birouri, magazine etc.

Aspirarea este destinata suprafetelor uscate de tip covoare, podele, tapiterie sau saltele. Capacitatea de colectare este de 9 litri, lungimea cablului de alimentare este de 10 metri si poate fi operat pe o raza de pana la 25 de metri fata de sursa de curent.

Aspirator profesional Bosch GAS

Cele mai bune aspiratoare profesionale pentru constructii si suprafete mari.

Aspirator profesional Bosch -Păreri

Aspiratorul profesional Bosch are un motor cu o putere de 1350 W si aspira cu 65l/secunda debit de aer. Sacul colector este de 20 litri si filtrul HEPA inclus poate mentine 99.95% dintre particulele mai mari de 0.3 microni.

Aspiratorul se va opri automat in cazul in care se atinge nivelul maxim de umplere cu apa, astfel prelungind durata de viata a filtrului.

Dimensiunile sunt 438 x 380 x 453 mm si greutatea este de 9 kg.

Aspirator auto profesional Swissvac

Cele mai bune aspiratoare profesionale auto silentiose cu functie de extractie si spalare.

Aspirator auto profesional Swissvac -Păreri

Aspiratorul auto profesional are o putere totala de 2110 W si include un filtru de bumbac lavabil. In plus, utilizatorul are posibilitatea de a monta un prefiltru de hartie si un filtru HEPA. Cele doua motoare By-pass au racire automata, iar debitul de aer este de 106 litri/secunda.

Spalarea suprafetelor are loc prin injectie de apa si substante active, iar apa murdara va fi extrasa prin aspirare. Recipientul din inox pentru colectarea apei uzate este de 60 de litri si recipientul din PVC pentru apa curata este de 25 litri.

Greutatea aspiratorului este de 37 kg, iar lungimea cablului de alimentare este de 8 metri.

Aspirator profesional cu spalare Karcher

Cele mai bune aspiratoare profesionale cu injectie-extractie si greutate redusa.

Aspirator profesional Karcher -Păreri

Acest aspirator profesional Karcher are doua duze: una pentru tapiterii si una pentru podea si este ideal pentru curatarea suprafetelor mici si medii. Presiunea de pulverizare este de 1 bar, puterea motorului atinge 1250 W si capacitatea de colectare este de 9 litri. Nivelul de zgomot este redus, fiind de doar 74 dB, iar cablul de alimentare ajunge pana la 7.5 metri.
Greutatea aparatului este de 10.7 kg.

Aspirator profesional cu injectie extractie Nilfisk Viper

Cel mai bun aspirator profesional cu injectie extractie pentru tapiteria auto.

Aspirator profesional Nilfisk Viper CAR275

Nilfisk Viper CAR275 este un aspirator profesional de curatat tapiterii auto si mochete, avand 4 roti pentru transport si un rezervor de colectare de 75 litri. Presiunea de pulverizare este mare si imprastierea apei pe mocheta sau tapiterie se face in mod uniform. Puterea motorului este de 2000 W, debitul de aer este de 3115 litri/minut si rezervorul de solutie are o capacitate de 25 litri.

Aspirator profesional cu aburi Ghibli&Whirbel

Cel mai bun aspirator profesional cu injectie extractie cu abur.

Aspirator profesional Ghibli&Whirbel Power Steam -Păreri

Aspiratorul industrial cu spalare si extractie Ghibli&Whirbel Power Steam include si o functie de dezinfectare cu abur de inalta presiune. Rezervorul de apa este de 8 litri si ofera o functionare continua de pana la 4 ore. Cuva este confectionata din otel inoxidabil, iar furtunul de aspiratie/abur este de 2.5 metri.

Sunt incluse doua extensii cu pistol aspirare/abur de 0.5 metri, un adaptor pentru aspirare umeda sau uscata de 400 mm, doua dispozitive pentru pardoseli de 400 mm, un adaptor pentru dispozitivul de aspirare de 150 mm, doua dispozitive pentru pardoseli de 150 mm si doua perii rotunde.

De ce am tinut cont

Mod de functionare

Aspiratoare profesionale clasice

Aspiratorul clasic are functia de a inlatura praful si mizeria de pe suprafetele pe care este folosit: covoare, podele, tapiterii, mochete etc. Acesta poate fi gasit la un pret accesibil, dar nu va fi eficient pe suprafete umede sau pentru eliminarea alergenilor din incapere.

Aspiratoare cu spalare profesionale

Cu ajutorul unui aspirator profesional cu spalare, podelele vor fi aspirate si spalate in acelasi timp. Apa este introdusa intr-un rezervor special, iar cele mai performante modele au chiar doua compartimente pentru apa, unul fiind pentru apa curata si celalalt pentru apa murdara extrasa (aspirator cu injectie-extractie). O perie va fi inclusa pentru un proces de curatare optim.

Aspiratoare cu abur profesionale

Un aspirator profesional cu apa si aburi va curata atat zonele uscate, cat si cele umede, igienizand totodata prin intermediul aburului. Este un aparat recomandat in special pentru persoanele care sufera de alergii deoarece aerul va fi filtrat si toata suprafata va fi dezinfectata, cea mai mare partea a alergenilor fiind eliminata in acest proces.

Tipul de mizerie

Cele mai populare modele sunt cele cu aspirare uscata care pot actiona doar pe suprafete uscate. Acestea au preturi mai accesibile, dar apare posibilitatea ca aspiratorul sa imprastie praful in incapere.

Variantele cu aspirare umeda si uscata sunt potrivite si pentru suprafetele umede, absorbind o parte a lichidelor si eliminand mai eficient murdaria.

Alimentare

Un aspirator profesional poate functiona pe baza de alimentare la retea sau utilizand un acumulator. Modelele cu motor puternic si dimensiuni mari folosesc de obicei alimentarea prin cablu de 5 – 15 metri.

Alimentarea cu acumulator este in general posibila in cazul variantelor mai mici, in special a aspiratoarelor verticale. Acestea vor fi mai usor de transportat si manevrat, dar durata de functionare a acumulatorilor este de aproximativ 60 de minute.

Dimensiuni si greutate

Dimensiunile aspiratorului profesional trebuie sa fie in conformitate cu spatiul in care va fi folosit. In cazul utilizarii dispoziivului in masina, in hotel sau intr-o locuinta, se recomanda dispozitivele mai mici si mai usoare, dar care au totusi o putere de aspirare medie sau mare (peste 1000 W).

Aspiratoarele care urmeaza sa fie folosite in constructii, magazine, hale sau alte spatii de dimensiuni mari este important sa aiba roti de transport si un motor puternic care vine de obicei la pachet cu o carcasa mai voluminoasa si o greutate mare (peste 30 kg).

Caracteristici tehnice

  • Modelele de aspiratoare profesionale fara sac au avantajul de a nu necesita achizitionarea sacilor si presupun aspirarea mizeriei intr-o cuva interioara care trebuie golita cand este plina;
  • Cele mai multe aspiratoare industriale au o functie de reglare a vitezei;
  • Filtrul HEPA este unul dintre cele mai eficiente filtre disponibile in momentul actual si poate retine particule cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni, inlaturand astfel cea mai mare parte a alergenilor;
  • Nivelul de zgomot produs poate varia intre 60 dB si 90 dB;
  • Capacitatea recipientelor de apa, mizerie sau solutie de curatare este relevanta, un rezervor mai incapator fiind golit mai rar;
  • Clasa energetica a aspiratorului va determina consumul energetic, iar dispozitivele din clasa A sunt cele mai performante din acest punct de vedere.

Accesorii

Aspiratorul profesional poate veni impreuna cu o serie de accesorii care sunt potrivite pentru diverse locatii, tipuri de aspirare si suprafete. Pot fi incluse perii de diferite marimi sau accesorii pentru spatii inguste, acestea fiind ideale pentru curatarea masinilor. De asemenea, pachetul poate contine furtun de pulverizare, duze pentru mai multe tipuri de suprafete, saci de colectare sau diverse accesorii pentru colturi.

Intrebari frecvente

Cum aleg un aspirator profesional?

Poti alege cel mai bun aspirator profesional luand in considerare modul de functionare al acestuia (clasic, cu spalare sau cu abur), tipul de suprafete (umede sau uscate), modul de alimentare (direct la o sursa de curent sau prin intermediul unui acumulator), dimensiuni, greutate, manevrabilitate, accesorii (perii, capete pentru diverse intrebuintari, duze etc.) si caracteristici tehnice (nivel de zgomot, capacitatea rezervoarelor, clasa energetica si altele).

Care este cel mai bun aspirator profesional pentru parul de animale?

Parul de animale poate fi inlaturat de pe suprafete cu ajutorul unui aspirator cu putere mare (peste 1300 W). In acelasi timp, functia de spalare cu apa este ideala deoarece astfel parul de animale nu va fi imprastiat in aer in momentul aspirarii.

Ce pret are un aspirator industrial?

Pretul unui aspirator profesional poate varia intre 400 lei si 15000 lei, in functie de modul de functionare (cu spalare, clasic, cu abur etc.), alimentare (prin cablu sau cu acumulator), greutate, dimensiuni, portabilitate, accesorii incluse si caracteristici tehnice (reglarea vitezei, tipul de filtru, nivel de zgomot etc.).

De unde pot cumpara un aspirator industrial?

Poti gasi cele mai bune aspiratoare profesionale in magazinele online care ofera livrare pana la usa si promotii ocazionale. In plus, ai sansa de a citi recenziile celorlalti cumparatori pentru a alege cel mai potrivit aspirator pentru nevoile si preferintele tale.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply