Skip to main content
Casa

Cele mai bune generatoare de curent pentru casa

15 februarie 2023No Comments

Un generator de curent poate oferi o sursa de electricitate in zonele in care nu exista o retea de curent (case de vacanta izolate, mediul rural, camping etc). In plus, generatorul de curent electric este optiunea perfecta pentru cladirile care intampina caderi de tensiune dese sau pentru spatiile in care electricitatea este indispensabila.

Top 6 generatoare de curent

Generator curent electric Steinhaus 2200 W

Cel mai bun generator curent benzina la un pret accesibil.

Generator de curent electric Steinhaus 2200 W -Pareri

Generatorul de curent pe benzina Steinhaus 2200 W este actionat de un motor in 4 timpi si este prevazut cu intrerupator de protectie la suprasarcina care va mentine fiabilitatea echipamentului. Pentru punerea in functiune, este necesar ulei de motor 10W30.

Pornirea se face manual si generatorul este monofazat. In acelasi timp, are protectie pentru lipsa presiunii uleiului si puterea motorului este de 6.5 CP.

Generator curent monofazat Gospodarul profesional

Cel mai silentios generator de curent electric.

Generator de curent Gospodarul Profesionist -Pareri

Generatorul de curent Gospodarul Profesionist GP-6500A are un motor cu 5500 W si o capacitate a rezervorului de 15 litri. Se utilizeaza benzina si nivelul de zgomot este redus datorita carcasei dublu insonorizata, tobei de esapament supradimensionata si a sistemului de combustie de mare eficienta care asigura arderea completa. Curentul obtinut este monofazat.

Generator curent pe benzina Konner&Sohnen3

Cel mai bun generator de curent trifazat pe benzina.

Generator de curent pe benzina Konner&Sohnen -Pareri

Generatorul de curent electric Konner&Sohnen KS10000E1/3 poate fi folosit atat cu modul monofazat, cat si cu cel trifazat. Are doua modalitati de pornire (automata sau manuala), iar display-ul cu LED va afisa tensiunea, orele de lucru si frecventa.

Autonomia este de pana la 15 ore, puterea maxima este de 8 kW si dispozitivul are 4 picioare pentru suport. Generatorul include prize, sistem de reducere al vibratiilor, intrerupator automat la suprasarcina, senzor pentru nivelul de combustibil, protectie anticoroziva si sistem de atentionare al nivelului scazut de ulei.

Generator curent diesel monofazat Hyundai DHY6000SE

Cel mai bun generator de curent pe motorina cu automatizare.

De ce am ales Hyundai DHY6000SE

Hyundai DHY6000SE este un generator de curent diesel cu automatizare si o putere de 5.2 kW. Design-ul este compact si zgomotul este redus, ajungand la maxim 72 dB. Capacitatea rezervorului de carburant este de 16 litri, puterea motorului atinge 10 CP, curentul produs este monofazat si sistemul de pornire este electric. In plus, panoul digital va afisa frecventa, tensiunea si timpul total de functionare.

Generator sudura si curent Senci SC-200A

Cel mai bun generator de curent portabil.

De ce am ales Senci SC-200A

Acest generator de curent de 5.5 kW are un motor in 4 timpi cu o putere de 14 CP. Cadrul metalic pe roti si manerele instalate ofera portabilitate. Aparatul poate fi folosit pentru curent si pentru sudura, avand astfel utilizare duala. Functioneaza pe benzina, este potrivit pentru uz rezidential sau industrial si are o protectie in caz de suprasarcina.

Generator curent pentru casa Honda ECMT 7000

Cel mai bun generator de curent pentru casa si uz profesional.

De ce am ales generator de curent Honda

Generatorul Honda ECMT 7000 K1 GV pe benzina, monofazat, poate fi folosit atat pentru uz profesional, cat si casnic. Are o putere de 7000 W si un motor original HONDA de tip OHN in 4 timpi. Senzorul de ulei previne deteriorarea motorului, prin oprirea aparatului in cazul in care uleiul scade sub nivelul sigur de functionare. Cadrul din teava din otel este sudat si vopsit cu pulbere, generatorul avand astfel o greutate redusa. Motorul are 13 CP, autonomia este de 2 – 3 ore si nivelul de zgomot este de maxim 97 dB.

De ce am tinut cont

Utilizare

In cazul locuintei permanente, generatorul va elimina problema caderilor de tensiune. Un astfel de aparat poate sa alimenteze o serie de consumatori esentiali (frigider, masina de spalat, bec, pompa de apa etc) in cazul in care conectarea la reteaua de curent nu este posibila. Pe de alta parte, nu este recomandat ca generatorul sa fie utilizat permanent, costurile fiind ridicate.

Un generator de curent pentru casa de vacanta poate aproviziona intreaga constructie cu electricitate, iar astfel, vei putea merge in vacanta chiar si in cele mai izolate zone, beneficiind totodata de confort.

Daca ai nevoie de un generator de curent pentru camping sau rulota, poti opta pentru un generator de curent portabil, cu dimensiuni reduse, care poate fi transportat fara dificultati in masina. In acelasi timp, aceste generatoare au valori de putere mici.

Putere

Puterea generatorului se alege in functie de tipul si numarul de consumatori (becuri, aparate electrocasnice, dispozitive etc). Acesti consumatori pot fi inductivi sau rezistivi.

Aparatele inductive (frigider, masina de spalat, bormasina, flex, hidrofor, pompa de apa etc) consuma la pornire o cantitate de energie mai mare decat in timpul functionarii uzuale. Asadar, pentru acesti consumatori, este important sa se foloseasca un generator cu o putere de 2.5 ori mai mare decat totalul puterii nominale utilizate de toate aparatele inductive simultan, pentru a putea face fata. Un generator de curent cu 40 kW sau 10 kW este o optiune potrivita pentru un astfel de consum.

Pe de alta parte, pentru consumatorii rezistivi (televizor, plita electrica, bec, calorifer electric etc), un generator de curent de 2 kW – 3 kW va fi adecvat. In aceasta situatie, se aduna puterea nominala a dispozitivelor si se compara cu puterea generatorului.

Tensiune oferita

In functie de tensiune, vor exista doua tipuri de generatoare si de consumatori: monofazat si trifazat.

 • Pentru electrocasnice, aparate de bricolaj si alte dispozitive care functioneaza cu 230V, vei avea nevoie de un generator monofazat care va fi potrivit pentru a alimenta doar consumatori monofazati.
 • Un generator de curent trifazic este recomandat pentru motoarele industriale si va putea alimenta atat motoare de 400V, cat si de 230V. Pe de alta parte, generatorul trifazat nu poate alimenta doar aparate monofazate.

Carburant

Generatoare de curent diesel

Generatoarele pe motorina sunt puternice, dar au preturi mai ridicate de achizitie in comparatie cu celelalte modele. Sunt recomandate pentru necesitati energetice majore. Pornirea se va face rapid in conditii de temperatura normala, iar costul de intretinere si alimentare este mic. Un dezavantaj al acestui tip de generator este nivelul de zgomot ridicat.

Generatoare de curent pe benzina

Generatorul pe benzina este silentios, porneste rapid si in conditii de temperatura scazuta si este mai ieftin. Un astfel de model este potrivit pentru case de vacanta sau ca sursa alternativa in cazul penelor de curent. Costurile de intretinere si alimentare sunt mai mari, iar randamentul este mai mic.

Generatoare de curent pe gaz

Aceste generatoare pot fi alimentate cu o butelie standard de gaz (generator curent GPL) si pot fi transportate mai usor, avand dimensiuni reduse. Sunt ideale pentru camping, rulote si activitati in aer liber. Consumul este de asemenea mic. Totodata, exista si varianta unui generator de curent pe gaz cu racordare la retea.

Pornire

Cele mai multe generatoare portabile vor porni la sfoara. Aparatele cu acest sistem de pornire sunt mai ieftine, dar necesita un anumit efort fizic. Mai multe incercari esuate pot deteriora generatorul.

Pornirea la cheie este cea mai simpla optiune de activare a generatorului, utilizand o simpla cheie in acelasi mod in care sunt pornite si masinile.

Un generator de curent cu automatizare este echipat cu un sistem de sesizare automata a prezentei sau absentei curentului electric. In cazul unei caderi de tensiune, un generator de curent automat va porni si consumatorii esentiali (frigider, pompa de recirculare a apei etc) vor continua sa functioneze fara a fi necesara interventia utilizatorilor.

Functii si accesorii

 • Un generator de curent profesional va avea un sistem automat de detectare a defectiunilor care va informa utilizatorul cu privire la eventualele interventii necesare;
 • Cele mai multe modele includ si prize pentru situatii de urgenta;
 • Rotile de transport sunt indispensabile pentru mutarea generatorului;
 • Bateria ofera posibilitatea de a porni automat si un generator portabil;
 • Un generator de curent ultrasilentios este ideal pentru locuinte, rulote si case de vacanta.

Intrebari frecvente

Care este cel mai bun generator de curent?

Cel mai bun generator de curent are o putere mare, functie de pornire automata, roti si manere pentru transport, pornire rapida in orice conditii si autonomie mare (mai mult de 9 ore). De asemenea, este important ca generatorul sa fie potrivit pentru nevoile utilizatorului.

Cat consuma un generator de curent pe benzina?

Consumul unui generator de curent pe benzina variaza in functie de caracteristicile tehnice si de cati consumatori alimenteaza. In general, un generator de 5 kW va consuma aproximativ 2 – 3 litri de benzina pe ora.

Pret generator curent pe benzina

Pretul unui generator de curent pe benzina variaza intre 400 – 23.000 lei in functie de putere, tip de tensiune oferita (monofazata sau trifazata), autonomie, tip de pornire (automata, cu sfoara sau cu cheie), nivel de zgomot produs si alte functii sau accesorii suplimentare (protectie ulei, detectarea defectiunilor, roti de transport, manere etc).

Cat consuma un generator de curent diesel?

Generatoarele de curent diesel consuma mai putin decat cele pe benzina. Un generator de 20 kW va utiliza aproximativ 6 litri de motorina intr-o ora.

Care este diferenta dintre un generator de curent continuu si un generator de curent alternativ?

In generatorul de curent alternativ, curentul electric isi inverseaza periodic directia. Un astfel de model este numit si generator de curent cu invertor. Cu un generator de curent continuu (dinam), curentul electric curge doar intr-o singura directie. Aparatele electrocasnice folosesc de obicei curent alternativ pentru alimentare, iar motoarele foarte mari (de exemplu cele pentru sistemele de metrou) utilizeaza curent continuu. In momentul actual, majoritatea generatoarelor au curent alternativ.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune generatoare de curent, am folosit informatii din urmatoarele surse:

 • https://www.generatorsource.com/Diesel_Fuel_Consumption.aspx
 • https://ro.wikipedia.org/wiki/Dinam
 • https://ro.wikipedia.org/wiki/Alternator
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_generator
 • https://www.energy.gov/ceser/activities/energy-security/emergency-preparedness/using-portableemergency-generators-safely
 • https://www.nrel.gov/docs/fy19osti/72509.pdf
 • https://www.sa.gov.au/topics/energy-and-environment/using-electricity-and-gas-safely/using-generators-for-back-up-power
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply