Skip to main content
Casa

Cel mai bun var lavabil

15 februarie 2023No Comments

Mirosul varului ne poate teleporta în trecut, unde pereții și încăperea miroseau a proaspăt și a ,,casa părintească”. Însă, niciodată nu ne-am gândit că această vopsea este ecologică, care pe lângă faptul că oferă un aspect îngrijit, luptă chiar și cu mucegaiul.

Cu un var lavabil de calitate vei reuși să acoperi suprafața necesară în cel mai scurt timp și într-un mod foarte eficient. Cel mai bun var lavabil este cel care are o putere de aplicare ridicată, o aderență deosebită la suport, uscarea se realizează fără adaosuri și care este fabricat pe bază de apă.
Datorită unui var lavabil bun, pelicula obținută devine uniformă și permeabilă la vaporii de apă.

Top 6 cele mai bune vopsele lavabile

Var lavabil de interior Oskar Coloris

Cel mai bun var lavabil de interior Oskar.

De ce am ales acest var lavabil de interior Oskar

Această vopsea lavabilă este deja colorată și poate fi aleasă dintr-o întreaga gamă de culori marca Oskar. Este o vopsea specială pentru toate tipurile de suprafețe, se usucă repede și este gata amestecată cu pigment.
Este aderentă la suport, are o putere mare de acoperire, se usucă repede și fără adaosuri sau pete. Pelicula produsă este uniformă, continuă și mată și umple bine toți porii fiind permeabilă inclusiv la vaporii de apă.
Pentru tencuiala netedă consumul este de 100 ml / m2, pentru tencuiala cu granulație de dimensiuni medii se consumă 125 ml / m2, pentru tencuiala cu granulație mare se consumă aproximativ 140 ml / m2.
Poate fi folosită pe toate suprafețele cu baza minerală cum sunt tencuielile uzuale din var, ciment, gleturi, ipsos, inclusiv pentru zidărie din cărămidă sau pentru BCA, azbociment, plăci de gips, carton sau beton.

Var lavabil Kober cu ioni de argint pentru interior

Cel mai bun var lavabil de interior cu ioni de argint.

De ce am ales acest var lavabil Kober cu ioni de argint

Produsul are efect antimicrobian testat în laboratoarele recunoscute în ceea ce privește standardele de sănătate, având aviz din Germania și din Japonia. Asigură igienizare rapidă și elimină ușor cei mai periculoși microbi existenți precum E-Coli și stafilococul auriu.
Acest var lavabil asigură acoperirea perfectă și se aplică fără să stropească. Pelicula formată este compactă și uniformă, având o mare putere de acoperire. Conform standardelor, clasa de acoperire este premium. În plus, datorită faptului că are aditivi în conținut, această vopsea se va întinde foarte ușor și pelicula este albă.
Produsul are 15 litri și 25 kg fiind potrivit pentru suprafețele de 250 de metri pătrați, adică pentru un spațiu de foarte mari dimensiuni.

Var lavabil Savana de exterior

Cel mai bun var lavabil exterior de la Savana.

De ce am ales acest var lavabil Savana

Produsul este potrivit pentru utilizarea exterioară, pe ciment, beton sau alte suporturi minerale. Culoarea este albă, însă oricând puteți să adăugați un colorant și să obține nuanțe noi: crem, gri, lucios. Acest tip de var este superlavabil, permeabil la vapori, îngheț sau radiații UV.
Puterea de acoperire a acestui var este foarte ridicată, astfel nu va fi necesar să dai cu mai multe straturi pentru rezultatul pe care ți-l dorești. Culoare albă are de asemenea un grad ridicat și se aplică excelent pe suprafață.
Este o variantă ideală pentru vopsirea fațadelor, iar cantitatea de 8.5 l este potrivită pentru o încăpere de până la 15 metri pătrați.

Var lavabil antimucegai Danke

Cel mai bun var lavabil antimucegai.

De ce am ales acest var lavabil antimucegai

Mucegaiul este o ciupercă cu care luptă sau a luptat fiecare persoană odată în viață, pentru că în condiții favorabile precum umezeala sau căldura, aceștia își fac apariția. Acest var lavabil este potrivit pentru combaterea mucegaiului, așa că dacă căutați un var multifuncțional acesta este potrivit.
Cu doar 2 straturi reușiți să acoperiți suprafața necesară, iar timpul de uscare nu este mai lung de 3 ore. Chiar dacă încăperea, în care urmează să utilizați acest var lavabil, are un grad ridicat de umiditate, acesta funcționează perfectă acoperind și luptând cu mucegaiul.
Un avantaj al acestui var lavabil constă în faptul că poate fi utilizat pe mai multe suprafețe, precum: beton, zidărie, glet, gips carton asu tencuială.

Var lavabil siliconat de exterior Coramet

Cel mai bun var lavabil siliconat de exterior.

De ce am ales acest var lavabil siliconat

Produsul conține silicon, lucru foarte important mai ales pentru spațiile cu un grad ridicat de umiditate. Este realizat pe bază de apă și poate fi utilizat pe mai multe tipuri de suprafețe, precum: beton, cărămidă, gips-carton, exceptând huma.
În doar 4 ore, utilizând două straturi de var lavabil, un spațiu de până la 15 metri pătrați poate fi finisată. Finisajul va fi de un alb mat foarte atrăgător, care va rezista în timp.
Acest var lavabil se dizolvă foarte ușor cu ajutorul apei și poate fi aplicat prin câteva metode: pensulă, trafalet, pulverizare.

Var lavabil colorat de interior Oskar

Cel mai bun var lavabil de interior colorat.

De ce am ales acest var lavabil colorat

Acest produs lavabil este fabricat de unul dintre cele mai bune branduri de vopsele – Oskar – care pun accent pe calitate și eficiență. Toate suprafețele de bază minerală pot fi acoperite cu acest var lavabil colorat. Acestea pot fi: ciment, ipsos, din BCA, azbociment, plăci de gips-carton sau beton. Deși, timpul de uscare este mare, aproximativ 12 ore, rezultatul merită orice așteptare.
Produsul prezintă o gamă variată de culori, mai mult de 10 nuanțe, din care sunteți liberi să alegeți. Modelul prezentat are o culoare de un galben auriu foarte atrăgător, pentru care foarte multe persoane optează.
Pelicula obținută este uniformă, mată, care umple foarte bine porii și este permeabilă la vaporii de apă.

De ce am tinut cont

Tipuri

De interior

Dacă vrei să zugrăvești pereții interiori ai camerei va trebui să ții cont de mai multe aspecte. În primul rând de gradul de umiditate, pentru că nu orice vopsea lavabilă se descurcă bine în spații cu umiditate mare. Poți cumpara vopsea anti ingrasie sau anti bacteriana dacă zugrăvești baia sau bucătăria. Aceasta conține aditivi importanți și caracteristicile sale speciale sunt notate în descrierea produsului.

De exterior

Este vopsea foarte rezistentă, pentru că indiferent dacă vei zugrăvi pereții exteriori ai casei sau alt spațiu extern trebuie sa reziste la condiții de mediu violente. Ploaia, zăpada și soarele puternic pot să deterioreze rapid calitatea varului și de aceea este nevoie să ai cel mai bun produs.

Nivelul de lavabilitate

Nivelul de lavabilitate al vopselei indica numărul de spălări la care rezistă fără să fie necesar să zugrăvești din nou. Cu cât ai un grad de lavabilitate mai bun cu atât vopseaua este mai scumpă. Vei găsi trei mari praguri și anume:

  • Semilavabila care are rezistență de până la 40 de spălări;
  • Vopsea normală de până la 100 de spălări;
  • Vopsea superlavabila care rezistă la maxim 150 de spălări.

Putere de acoperire

Vopseaua lavabilă care acoperă foarte bine este cea de care ai nevoie, în special atunci când renovezi de unul singur. Un grad de acoperire ceva mai mare te ajută să termini treaba repede și cu puțin efort, pentru că nu este nevoie să aplici în straturi multe.
Gradul de acoperire se exprima in litrii pe metru pătrat.

Aderența

Aderența pe anumite suprafețe de suport este un aspect important. Aderența indică în ce măsură va trebui să pregătești sau nu suprafața pentru vopsea lavabilă. În timp ce vopseaua are o aderență bună pentru cele mai multe tipuri de suprafețe sunt și suprafețe ce vor trebui raschetate înainte de aplicarea noii vopsele.
Dacă vrei să-ți renovezi casa cel mai des vei avea nevoie de vopsea aderentă la beton și la zidarie. În timp ce aderența poate fi satisfăcătoare, este totuși recomandat să dai un strat de amorsa.
De asemenea, va fi nevoie să pregătești suprafață pentru vopseaua lavabilă, astfel încât să prindă. Dacă este vorba despre tencuiala minerală, pereți tratați și pereți văruiți. În cazul acestor suprafețe vopseaua lavabilă nu are un grad de aderență potrivit. Va fi necesară raschetarea completa înainte de a aplica vopseaua.

Timp de uscare

Una dintre cele mai bune vopsele lavabile este cea cu timpul de uscare rapid. Acest lucru este de dorit, deoarece nu îți va plăcea în mod sigur să ai șantier în casă pentru foarte mult timp.
Cel mai scurt timp de uscare este de 24 de ore și ai posibilitatea să lași pauza de 3 sau 6 ore între straturile date. Un timp de uscare mic implică și un preț mai mare. În cazul în care timpul de uscare nu este un criteriu crucial, nu este necesar să alegi vopsea cu un foarte mare timp de uscare.

Preț

Cu siguranță vrei o vopsea care să reziste foarte mult și de aceea îți recomandăm produsele cu preț mediu sau mare, de brand.
Produsele la prețuri foarte mici nu au proprietățile dorite și ceea ce scrie pe ambalaj este posibil să nu coincidă cu realitatea.

Intrebari frecvente

De unde pot cumpăra cea mai bună vopsea lavabilă?

Vopseaua lavabilă poate fi comandată online. Pe lângă avantajul confortului și cel al economiei, vei avea afișate absolut toate informațiile necesare și prețurile sunt mult mai bune. Vei alege același produs din magazine și cu proprietăți similare, însă într-un magazin fizic vei obține un preț mai mare, decât online.

Este important să alegi brandurile corect?

Este bine tot timpul să te orientezi spre brandurile care sunt recunoscute pentru producția de vopsea lavabilă de foarte bună calitate. De-a lungul timpului se remarcă câteva companii care își fac o reputație excelentă în ceea ce privește fabricarea materialelor de construcție.
Brandurile Aplaux, Savana, Oskar, Kober sau Selena sunt aproape tot timpul alegeri sigure.

Ce se întâmplă dacă aleg o vopsea lavabilă de calitate slabă?

Cea mai bună vopsea lavabila se aplica ușor si foarte rapid. De asemenea, îți permite să încheie cât mai repede renovarea și să te bucuri de confort.
În momentul în care vopseaua este de o calitate slabă, este foarte important de menționat faptul că acest tip de vopsea poate genera pierderi materiale semnificative, deoarece va fi necesar să zugrăvești din nou sau să dai foarte multe straturi pentru a acoperi totul.
De asemenea, este important de menționat că atunci când aplici multe straturi de var ai nevoie de o cantitate mai mare și poti ajunge la același preț cu vopseaua de brand. Timpul de uscare va fi mare și lucrările se vor prelungi cu mult.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply