Casa

Cel mai bun var lavabil

By Actualizat in 30 septembrie 2021 septembrie 30th, 2021 No Comments

Cu o vopsea lavabila buna vei reusi sa acoperi o foarte mare suprafata. Pe langa variatiunile de culoare si brand, vopseaua lavabila se va deosebi tinand cont de tipologie sau de spatiul pentru care a fost destinat varul, diferentele insa sunt foarte subtile si fara cunostinte de baza poti sa ajungi sa cumperi var lavabil complet nepotrivit pentru ceea ce ai nevoie.

De ce am tinut cont

Tipuri

 • Vopsea lavabila pentru interior – daca vrei sa zugravesti peretii interiori ai camerie va trebui sa tii cont de mai multe aspecte si in primul rand de gradul de umiditate pentru ca nu orice vopsea lavabila se descurca bine in spatii cu umiditate mare. Poti cumpara vopsea anti ingrasie sau anti bacteriana daca zugravesti baai sau bucataria. Aceasta contine aditivi importanti si caracteristicile sale speciale sunt notate in descrierea produsului.

 • Vopsea lavabila de exterior – este vopsea foarte rezistenta pentru ca indiferent daca vei zugravi peretii exteriori ai casei sau alt spatiu extern pentru ca trebuie sa reziste la conditii de mediu violente. Ploaia, zapada si soarele puternic pot sa deterioreze rapid calitatea varului si de aceea este nevoie sa ai cel mai bun produs.

Nivelul de lavabilitate

Nivelul de lavabilitate al vopselei indica numarul de spalari la care rezista fara sa fie necesar sa zugravesti din nou. Cu cat ai un grad de lavabilitate mai bun cu atat vopseaua este mai scumpa. Vei gasi trie mari praguri si anume:

 • Semilavabila care are rezistenta de pana la 40 de spalari;

 • Vopsea normala de pana la 100 de spalari;

 • Vopsea super lavabila care rezista la maxim 150 de spalari.

Putere de acoperire

Vopseaua lavabila care acopera foarte bine este de fapt cea mai buna in special atunci cand rneovezi de unul singur. Un grad de acoperire ceva mai mare te ajuta sa termini treaba repede si cu putin efort pentru ca nu este nevoie sa aplici in straturi multe.

Gradul de acoperire se exprima in litrii pe metru patrat.

Top 3 vopsele lavabile

 1. Vopsea lavabila colorata Oskar Coloris Mediterranean Dream Pale 5L – aceasta vopsea lavabila este gata colorata si poate fi aleasa din catalogul de culori de la Oskar.
 2. Vopsea lavabila Zertifikat Plus 15L – var lavabil cu efect antibacterian si antimucegai care lasa peretii sa respire si impiedica formarea de bacterii periculoase, fiind ideal pentru interior.
 3. Vopsea lavabila de exterior siliconata BETEK SILAN, alb, 15 l – cel mai bun var lavabil de exterior cu o acoperire performanta si o buna rezistenta.

VOskar Coloris

Vopsea lavabila colorata Oskar Coloris Mediterranean Dream Pale 5L

Aceasta vopsea lavabila este deja colorata si poate fi aleasa dintr-o intreaga gama de culori marca Oskar. Este o vopsea speciala pentru toate tipurile de suprafete, se usuca repede si este gata amestecata cu pigment.

PRO

 • Este colorata deja;

 • Se poate aplica pe tencuiala neteda, tencuiala cu granulatie medie si tencuiala cu granulatie mare;

 • Este eficienta ca si raport de acoperire;

 • Este perfecta inclusiv pentur bai si bucatarii;

 • Se poate aplica chiar si pe placi de regips sau carton;

 • Umple bine porii;

 • Este permeabila si nu predispune incaperea la mucegai.

CONTRA

 • Fiind gata colorata nu se mai poate interveni asupra nuantei.

De ce am ales acest produs?

Proprietati – Aceasta vopsea este aderenta la suport, are o putere mare de acoperire, se usuca repede si fara adaousir sau pete. Pelicula produsa este uniforma, continua si mata si umpe bine toti porii fiind permeabila inclusiv la vapori de apa.

Consum – Pentru tencuiala neteda consumul este de 100 ml / m2, pentru tencuiala cu granulatie de imensiune medii se consuma 125 ml / m2, pentru tencuiala cu granulatie mare se consuma aproximativ 140 ml / m2.

Utilizare – Aceasta vopsea poate fi folosita pe toate suprafetele cu baza minerala cum sunt tencuielile uzuale din var, ciment, gleturi, ipsos, inclusiv pentru zidarie din caramida sau pentru BCA, azbociment, ipsos, placi de gips si carton sau beton.

Lucruri bine de stiut

Deoarece aceasta vopsea este deja colorata nu mai ai cum sa intervii asupra nuantei, insa gama de culori OSKAR este foarte mare si ai posibilitatea de a gasi nuanta dorita. Daca gasesti o nuanta cu unul sau doua tonuri mai deschisa sau mai inchisa o poti utiliza pentru ca pe pereti nu se vad foarte mult diferentele.

Zertifikat Plus 15L

Vopsea lavabila Zertifikat Plus 15L

Produsul acesta este vopsea superlavabila care contine ioni de argint, folosita contra microbilor. Avand proprietati de genul acesta, este recomandata mai ales in camera copiilor si dormitoare sua hoteluri si spitale.

PRO

 • Are proprietati antimicrobiene testate in laboratoarele din tari cu traditie in ceea ce priveste standardele de sanatate;

 • Asigura igienizarea rapida: la 24 de ore de cand se aplica vopseaua se pot distruge bacteriile de pe pereti;

 • Asigura igienizare de durata;

 • Contine ioni de argint;

 • Asigura o foarte buna respiratie a peretelui;

 • Acopera foarte bine peretele;

 • Se aplica fara sa stropeasca;

 • Pelicula formata este compacta si uniforma, fara umbre si are o mare putere de acoperire;

 • Are aditivi si se intinde foarte usor;

 • Pelicula prezinta alb si nu se ingalbeneste;

 • Produsul are eticheta ecologica.

CONTRA

 • Produsul necesita pregatirea peretelui prin amorsare.

De ce am ales acest produs?

Efect – Produsul are efect antimicrobian testat in laboratoarele recunoscute in ceea ce priveste standardele de sanatate avand aviz din Germania si din Japonia. Asigura igienizare rapida si elimina usor cei mai periculosi microbi existenti precum E-Coli si stafilococul auriu.

Mod de acoperire – Acest produs asigura acoperirea perfecta si se aplica fara sa stropeasca. Pelicula formata este compacta si uniforma avand o mare putere de acoperire. Conform standardelor clasa de acoperire este unu. In plus, datorita faptului ca are aditivi in continut, aceasta vopsea se va intinde foarte usor si pelicula este alba.

Cantitate – Produsul are 15 litri si 25 kg fiind potrivit pentru suprafetele de 250 de metri patrati, adica pentru un spatiu de foarte mari dimensiuni.

Lucruri bine de stiut

Acest produs necesita amorsare inainte de aplicare, insa avand in vedere toate proprietatile sale si faptul ca cele mai multe vopsele de pe piata au aceasta cerinta acesta nu reprezinta un mare impediment.

BETEK SILAN, alb, 15 l

Vopsea lavabila de exterior siliconata BETEK SILANalb15 l

Aceasta vopsea este special creata pentru exterior si permite aplicarea pe mai multe tipuri de suprafete in functie de modul in care casa este construita. Este un produs recomandat de specialisti pentru calitatea sa.

PRO

 • Este foarte rezistent la apa si foarte lavabil;

 • Rezista bine la intemperii si raze UV;

 • Asigura o foarte buna rezistenta la factorii de mediu precum vantul, gheata si zapada;

 • Asigura o acoperire foarte buna;

 • Permite pigmentare;

 • Este siliconica;

 • Necesita 2 aplicari pentru a acoperi foarte bine.

 • Timpul de uscare este de doar 3 ore;

CONTRA

 • Necesita amorsare in momentul aplicarii;

De ce am ales acest produs?

Proprietati – Aceasta vopsea lavabila este foarte rezistenta la intemperii, apa, razele de soare si factorii de mediu, asigurand totodata si o acoperire foarte buna. Avand in vedere aceste proprietati trebuie mentionat faptul ca vopseaua va rezista foarte bine dupa aplicare.

Cantitate – Vopseaua vine in recipient de 15 litri acoprind o suprafata de pana la 240 mp ceea ce inseamna ca este potrivita pentru suprafete mari.

Timp de uscare  – Aceasta vopsea lavabila are timpul de uscare de 3 ore, de unde rezulta faptul ca lucrarile vor fi finalizate foarte repede.

Lucruri bine de stiut

Aceasta vopsea necesita intretinerea prin aplicarea unui strat de amorsa inainte, insa tinand cont de faptul ca cele mai multe vopseluri au aceasta cerinta, nu reprezinta un impediment major, raportat la calitate si pret.

Cum alegi o vopsea buna

Aderenta

Aderenta pe anumite suprafete de suport este un aspect important. Aderenta indica in ce masur ava trebui sa pregatesti sau nu suprafata pentru vopsea lavabila. In timp ce vopseaua are o aderenta buna pentru cele mai multe tipuri de suprafete sunt si suprafete ce vor trebui raschetate inainte de aplicarea noii vopsele.

Daca vrei sa iti renovezi casa cel mai des vei avea nevoie de vopsea aderenta la beton si la zidarie. In timp ce aderenta poate fi satisfacatoare, este totusi recomandat sa dai un strat de amorsa. De asemenea, va fi nevoie sa pregatesti suprafata pentru vopseaua lavabila astfel incat sa prinda. Daca este vorba despre tencuiala minerala, pereti tratati si pereti varuiti. In cazul acestor suprafete vopseaua lavanila nu are un grad de aderenta potrivit. Va fi necesara raschetarea completa inainte de a aplica vopseaua.

Timp de uscare

Una dintre cele mai bune vopsele lavabile este cea cu timpul de uscare rapid. Acest lucru este de dorit deoarece nu iti va placea in mod sigur sa ai santier in casa pentru foarte mult timp. Cel mai scurt timp de uscare este de 24 de ore si ai posibilitatea sa lasi pauza de 3 sau 6 ore intre straturile date. Un timp de uscare mic implica si un pret mai mare care costa mai mult. In cazul in cate timpul de uscare nu este un criteriu crucial, nu este necesar sa alegi vopsea cu un foarte mare timp de uscare.

Pret

Cu siguranta vrei o vopsea care sa reziste foarte mult si de aceea iti recomandam produsele cu pret mediu sau mic, de brand. Produsele la preturi foarte mici nu au proprietatile dorite si ceea ce scrie pe ambalaj este posibil sa nu coincida cu realitatea.

Intrebari frecvente

De unde pot cumpara cea mai buna vopsea lavabila?

Vopseaua lavabila poate fi comanda online. Pe langa avantajul confortului si cel al economiei, vei avea afisate absolut toate informatiile necesare si preturile sunt mult mai bune. Vei alege acelasi produs din magazine si cu proprietati similare insa intr-un magazin fizic vei obtine un pret mai mare decat online.

Este important sa alegi brandurile corect?

Este bine tot timpul sa te orientezi spre brandurile care sunt recunoscute pentru productia de vopsea lavabila de foarte buna calitate. De-a lungul timpului se remarca cateva companii care isi fac o reputatie excelenta in ceea ce priveste fabricarea materialelor de constructii. Brandurile Aplaux, Savana si Oskar sau Kober si Selena si sunt aproape tot timpul alegeri sigure.

Ce se intampla daca aleg o vopsea lavabila de calitate slaba?

Cea mai buna vopsea lavabila se aplica usor si foarte rapid. De asemenea iti permite sa inchei cat mai repede renovarea si sa te bucuri de confort. In momentul in care vopseaua este slaba calitativ, este foarte important de mentionat faptul ca acest tip de vopsea poate genera pierderi materiale semnificative deoarece va fi necesar sa zugravesti din nou sau sa dai foarte multe straturi pentru a acoperi totul. De asemenea, este important de mentionat ca atunci cand aplici multe straturi de var ai nevoie de o cantitate mai mare si poti ajunge la acelasi pret cu vopseaua de brand. Timpul de uscare va fi mare si lucrarile se vor prelungi cu mult.

 

[RATINGS]
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply