Skip to main content
Casa

Cele mai frumoase și bune lenjerii de pat

15 februarie 2023No Comments

Calitatea somnului – un factor foarte important pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, din păcate, mulți încă nu înțeleg importanța somnului pentru sănătatea fizică, dar și cea mintală. Astfel, se poate ajunge la: îngrășare, halucinații, presiune arterială crescută, afecțiuni mintale, oboseală, anxietate ș.a.

Uneori se întâmplă chiar și să dormim, dar să ne trezim și mai obosiți. Iar, acest factor depinde și de lenjeria de pat pe care o alegem, aceasta are un rol esențial pentru calitatea somnului. Mai exact, ne referim la modul în care este confecționată și păstrată lenjeria de pat. Așadar, tipul de lenjerie bine ales te ajută să ai un somn odihnitor, iar acest lucru înseamnă: îmbunătățirea memoriei, stimularea imunității, energie, menținerea greutății sănătoase și multe alte beneficii. Deci, iată care sunt cele mai bune lenjerii de pat care te vor ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea și starea ta zilnică.

Top 9 cele mai bune lenjerii de pat

Lenjerie de pat pentru o persoană

Cea mai bună lenjerie de pat albă, 140×200, din bumbac pentru o persoană.

Păreri lenjerie de pat pentru o persoană

Lenjeria de pat albă cu dimensiunile de 140×200 din bumbac este potrivită pentru o persoană. Lenjeria garantat îți va oferi o stare de bine pe întreaga durata nopții, vei avea un somn liniștit, plăcut și odihnitor. De asemenea, aceasta are un set așternut din trei piese, totuși, primăvara însă poate fi procurată și cu patru piese.

Lenjerie de pat albă pentru o persoană îți va oferi confort, dar și un vizual frumos în dormitorul tău. Datorită culorii și detaliilor pe care le are vei avea parte de liniște și eleganță. Este realizată din 100% bumbac, iar finisajul este brodat. Tipul de închidere a cearșafului este cu nasturi, dar și fermoar.

Lenjerie de pat 2 persoane

Cea mai bună lenjerie de pat pentru 2 persoane, din bumbac.

Păreri lenjerie de pat pentru 2 persoane

Cea mai bună lenjerie de pat pentru 2 persoane din bumbac este potrivită pentru tine deoarece este comodă, dar și benefică pentru corpul și somnul tău. Este confecționată din bumbac egiptean de calitate. Datorită densității de 600TC (Thread Count, care reprezintă densitatea firelor în țesătură, adică numărul de fire per inch de material), lenjeria este moale și plăcută la atingere. Acest criteriu de TC (Thread Count), îi oferă lenjeriei o densitate mai mare și induce o rezistență mai mare în timp.

Chiar și cu trecerea timpului, lenjeria nu se uzează și își păstrează culoarea și grosimea. După mai multe spălări, ea oricum va produce foarte puțin puf și va deveni mai moale. Această lenjerie va fi utilă în orice anotimp al anului. Nu îți va fi foarte cald, dar nici frig, pentru că este subțire și ușoară, cu proprietăți superioare de rezistență. Produsul vine la pachet cu mai multe detalii: cearșaf, husă de pilotă și față de pernă. Toate acestea au un sistem de închidere cu nasturi.

Lenjerie de pat brodată, 6 piese

Cea mai bună lenjerie de pat dublu brodată, cu 6 piese.

Păreri lenjerie de pat brodată cu 6 piese

Lenjeria de pat dublu, brodată și din bumbac cu 6 piese este comodă, dar și frumoasă, ceea ce nu este mai puțin important. Lenjeria este confecționată dintr-un material calitativ. Mai exact, din bumbac satinat cu broderie aplicată direct pe husa de pilota și pe fețele de pernă. Această lenjerie de pat dublu are un model special, care rezistă în timp chiar și după mai multe spălări. Lenjeria nu se va decolora, rupe sau deteriora ușor.

Cea mai bună lenjerie din bumbac are un imprimeu unic și întotdeauna va fi un element decorativ de bază în dormitorul tău. Lenjeria are o densitate de 210 TC (reprezintă numărul de fire per inch de material) și te va ajuta să ai acel somn calitativ de care avem nevoie fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, lenjeria poate fi și cadoul perfect pentru persoana dragă, pentru că cutia în care este ambalat produsul este deosebită.

Lenjerie de pat cu fluturi

Cea mai bună lenjerie de pat cu fluturi, din bumbac, alb și roz.

Păreri lenjerie de pat cu fluturi

Lenjeria de pat cu fluturi pentru 2 persoane este potrivită pentru tine, deoarece este realizată din 100% bumbac. Nuanțele pe care le are sunt: alb, roz și mov. Multicolorul care îți aduce în dormitorul tău o atmosferă caldă și un design frumos, iar printurile cu fluturi îți fac camera mai specială și mult mai romantică. Lenjeria este potrivită pentru paturile matrimoniale, adică pentru un cuplu. De asemenea, lenjeria se întreține foarte bine, poate fi spălată manual, cât și în mașina de spălat. Lenjeria are 4 piese, iar setul conține:
cearșaf pentru pat, care are 240 x 260 cm;
cearșaf pilota, care are 200 x 220 cm;
două fețe de pernă de 50×70 cm.

Lenjerie de pat din bumbac satinat

Cea mai bună lenjerie de pat din satin albastră.

Păreri lenjerie de pat din bumbac satinat

Lenjerie de pat albastră este potrivită pentru tine, deoarece este comodă, moale și are o culoare rece și liniștitoare. Albastru – culoarea care are un efect calmant asupra psihicului. Ceea ce înseamnă că datorită materialului care e din bumbac satinat, dar și a culorii, somnul tău va fi mult mai odihnitor.

Lenjeria are 4 piese, acestea fiind: husa, cearșaful și două fețe de pernă. Imprimeul lenjeriei este uni, ceea ce înseamnă că este potrivită pentru un cuplu, ea are culoare, el nu are diverse imprimeuri. O altă caracteristică cheie a acestei lenjerii este că e hipoalergenică. De asemenea, este comodă pentru dormit, aranjat și spălat, pentru că tipul de închidere a lenjeriei este cu nasturi.

Lenjerie de pat 200×220 verde

Cea mai bună lenjerie de pat cu husa, de culoare verde.

Păreri lenjerie de pat de calitate 200X220

Lenjeria de pat de calitate verde este un produs personalizat potrivit pentru oricine. Calitatea acestei lenjerii este premium. E confecționată din bumbac ranforce 100%. Materialul lenjeriei este respirabil și asigură igienă saltelei. Astfel, se absoarbe transpirația și corpul nu se încălzește, ba din contra, pe tot parcursul nopții are o temperatură constantă. Îți garantează un somn odihnitor și o stare de bine. Lenjeria e răcoroasă pe timpul verii și călduroasă iarna. Asigură protecție împotriva bacteriilor, ciupercilor și acarienilor.

Această lenjerie este testată și e menită să îmbunătățească calitatea somnul. Culoarea lenjeriei, dar și calitatea materialului rezistă foarte bine la spălare. Lenjeria este livrată la comandă direct din atelier. Setul este din 4 piese, acestea fiind: husa pentru pilota, care are 220×200 cm, două fețe de pernă, cearșaf și saltea cu elastic de 200×200 cm.

Lenjerie de pat brodată elegantă

Cea mai bună lenjerie de pat elegantă cu 6 piese.

Păreri lenjerie de pat elegantă

Cea mai bună lenjerie de pat dublu bej și elegantă este potrivită pentru orice familie. Lenjeria are un set din cuvertură de lux, cu 6 piese. Acestea fiind:

 • cuvertură de 230×240 cm;
 • cearșaf de 240×250 cm;
 • două fețe de pernă decorative de 50×70 cm;
 • două fețe de pernă simple de 50×70 cm.

Cuvertura lenjeriei este fină, foarte atent lucrată de culoare bej. Mai mult decât atât, lenjeria are și o broderie deosebită care este lucrată manual, datorită acestor detalii dormitorul tău va fi frumos, bine aranjat, elegant și plăcut atât la priviri, cât și la atingeri. Cusăturile lenjeriei sunt atent lucrate și realizate cu pași mici. Materialul lenjeriei este din bumbac, de aceea somnul tău va fi plăcut și liniștitor. De asemenea, tot setul este împachetat într-o cutie elegantă de carton, de aceea poate fi perfect și pentru un cadou persoanei dragi.

Lenjerie de pat neagră

Cea mai bună lenjerie de pat cu elastic neagră de 180×200.

Păreri lenjerie de pat neagră

Cea mai bună lenjerie de pat neagră cu elastic este potrivită pentru oricine. Calitatea materialului din bumbac ranforce îți permite să ai un somn de lungă durată, calitativ și liniștit. Fără oboseală sau ore nedormite. Este de culoare neagră ceea ce înseamnă că va arăta frumos și estetic în orice dormitor. Imprimeul este uni, iar o altă caracteristică cheie este că lenjeria face parte din categoria produselor hipoalergenice.

Lenjeria este pentru două persoane și are dimensiunile de 50 x 70 și 180 x 200, vine la pachet cu șase piese, iar cele două fețe de pernă au o dimensiune de 40 x 40 cm. Datorită elasticului pe care o are lenjeria o vei aranja, strânge și spăla foarte ușor.

Lenjerie de pat de Crăciun 3D

Cea mai bună lenjerie de pat 3D de Crăciun.

Păreri lenjerie de pat de Crăciun 3D

Lenjeria de pat dublu 3D de Crăciun este potrivită pentru oricine, în special atunci când suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, pentru că această lenjerie îți va crea o atmosferă de poveste. Culorile roșu și alb îți vor transmite energie pozitivă și vor face ca dormitorul tău să fie cât mai viu. Lenjeria este realizată din 100% bumbac ranforce, de aceea are un material rezistent cu dimensiuni mari, acestea fiind de 120g/m2 și 145 TC (reprezintă numărul de fire per inch de material).

Cea mai bună lenjerie de pat dublu 3D poate fi folosită pe o perioadă lungă de timp, iar datorită calității ridicate și a rezistenței cu care sunt create imprimeurile și țesăturile, culoarea și celelalte caracteristici nu se vor schimba. Setul conține 4 piese, acestea fiind:

 • un cearșaf de pilota cu dimensiunile 200×220 cm;
 • un cearșaf de pat cu dimensiunile 240×260 cm;
 • două fețe de pernă cu dimensiunile 50×70 cm.

Cearșaful de pilota are sistemul de închidere cu nasturi, iar fețele de pernă sunt petrecute.

De ce am tinut cont

Tipuri

Lenjerie de pat din bumbac

Lenjeria din bumbac 100% natural este calitativă și are o mulțime de beneficii. În primul rând, materialul acestei lenjerii este calitativ, în stare naturală, pur și neprocesat. De asemenea, lenjeria din 100% bumbac are intervenția reacțiilor chimice. Bumbacul te va ajuta să ai un somn mult mai liniștitor și pielea va respira foarte bine. Nu vei avea parte de transpirații, de nopți nedormite și inconfortabile. Această lenjerie va dura în timp și nu se va deteriora ușor.

Lenjerie de pat din bumbac ranforce

Un alt tip de lenjerie este lenjeria din bumbac ranforce, chiar dacă are deosebirile ei, aceasta este la fel de calitativă, comodă și benefică pentru somnul și corpul nostru. Lenjeriile din bumbac ranforce sunt realizate la fel din 100% bumbac. Deosebirea lor fiind că bumbacul ranforce îndepărtează mai bine căldura. Totodată, în acest material a fost aplicat un tratament, datorită căruia lenjeria are o atingere mult mai plăcută și o rezistență mai mare în timp. Este rezistentă la apă, lumină și la spălarea cu detergenți.

Lenjerie de pat din bumbac satinat

Lenjeria din bumbac satinat are o textură unică și specială, cu un aspect lucios. În acest tip de lenjerie găsim combinația dintre satin și bumbac. Prețul acestui material este mai scăzut, cu toate acestea, beneficiile fiind aceleași. Lenjeria din bumbac satinat are o țesătură potrivită pentru toate anotimpurile și toate tipurile de piele.

Lenjerie de pat din bumbac egiptean

Bumbacul egiptean este 100% calitativ. Acest tip de bumbac provine de la o plantă fluffy, care se cultivă practic peste tot. Calitatea acestui material depinde foarte mult de solul unde a fost cultivată planta și de cantitățile chimice adăugate. Fibrele din fluffy sunt toarse și apoi se obțin fire foarte subțiri și fine, care sunt folosite la producerea unei lenjerii calitative, dar și frumoase. Principalul avantaj a acestui material sunt fibrele mult mai lungi și mai mătăsoase. Reprezintă o alegere ideală pentru toata familia, garantează un confort termic sporit și uzura nu apare în ciuda trecerii timpului.

Avantaje

Atunci când alegem o lenjerie de pat trebuie să investim atât timp, cât și bani, pentru că lenjeria este foarte importantă pentru corpul și somnul nostru. Așadar, iată care sunt avantajele unei lenjerii:

 • Somnul este mult mai liniștitor, calitativ și odihnitor;
 • Reduceți nivelul de stres;
 • Utilizarea este îndelungată;
 • Beneficii pentru sănătatea mintală;
 • Îmbunătățirea concentrării;
 • Îmbunătățirea stării de bine;
 • Nu mai aveți probleme cu: prea cald sau prea frig:
 • Protejezi pielea și sănătatea ta;
 • Se întrețin ușor și sunt rezistente în timp;
 • Țin răcoare în nopțile călduroase;
 • Lenjeria reglează temperatura;
 • Lenjeria devine mai moale cu fiecare spălare;
 • Au aspect elegant.

Dimensiuni

Un alt factor foarte important pentru alegerea unei lenjerii sunt dimensiunile. Lenjeria de pat trebuie să fie potrivită cu dorințele cumpărătorului, pentru că fiecare saltea poate avea mărime și lățime diferită. De exemplu, pentru paturile super single cele mai întâlnite dimensiuni sunt de 120 x 200 cm. De asemenea, pentru paturile duble, cele mai potrivite dimensiuni sunt de 140 x 200 cm. Iar, paturile pentru nou-născuți și copii până la vârsta de 3 ani, dimensiunile pot avea până la 140 cm lungime și între 60-80 cm lățime.

Culoare

Culoarea lenjeriei alese este un alt criteriu important. Atunci când vorbim de culoare nu ne referim doar la aspectul vizual și estetic din casă, dar și la calitatea somnului nostru. Așadar, culorile îți pot influența starea ta interioară, iar acest lucru înseamnă un somn mult mai odihnitor. Totodată, o lenjerie trebuie să fie și frumoasă, să se potrivească dormitorului și să fie plăcută ochiului.

Piese

Fiecare lenjerie în parte are piesele sale, care sunt la fel de importante pentru comoditate, dar și calitate. Așadar, piesele pe care le putem avea la cea mai bună lenjerie de pat sunt:

 • cearșaf pentru pat;
 • cearșaf pilota;
 • husa;
 • fețe de pernă.

Intrebari frecvente

Cât material intră la o lenjerie de pat ?

Această întrebare trebuie să aibă un răspuns individual, deoarece fiecare client are nevoie de un design diferit în conformitate cu ce saltea are acasă. Depinde foarte mult de dimensiunile patului și a saltelei. Înainte de a procura cea mai bună lenjerie pentru pat trebuie să fie măsurate cu atenție salteaua, patul, pernele și celelalte detalii de care aveți nevoie.

Ce lenjerie de pat să aleg ?

Cea mai bună lenjerie de pat se alege în dependență de sumă, dar și dorințe. Lenjeria de pat din 100% bumbac e potrivită pentru orice tip de piele, iar culoarea poate fi oricare. Începând de la albastru sau verde deschis, până la un gri și negru aprins.

Cum aleg o lenjerie de pat ?

Atunci când alegeți lenjerie de pat este foarte important să atrageți o atenție sporită la câteva detalii, acestea fiind: dimensiunea, piesele, materialul, culorile și prețul.

Care este cel mai bun material pentru lenjeriile de pat ?

Fiecare material are beneficiile lui și poate fi potrivit pentru orice piele, cu toate acestea, cel mai bun material pentru lenjeriile de pat este bumbacul. Este natural, calitativ, confortabil, moale, ușor, lasă pielea să respire și este ușor de întreținut.

Webografie

În analiza noastră pentru a căuta cele mai bune lenjerii de pat, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply