Skip to main content
Casa

Cele mai bune pilote de iarnă si de vară

15 februarie 2023No Comments

De-a lungul anilor, mai mult decât jumătate din timpul nostru ni-l petrecem în pat. De aceea, este foarte important ca atât salteaua, cât și pernele și pilota să fie realizate din materiale cât mai calitative, pentru ca somnul nostru să fie cât mai odihnitor și mai confortabil.

Odată cu schimbarea anotimpurilor, te gândești că automat trebuie să schimbi și pilota, însă greșești. Acum există pe piață pilote pentru toate anotimpurile care ne pot face să ne simțim reîmprospătați în timpul verii și confortabili și calzi în anotimpul rece.

Top 6 cele mai bune pilote

Pilotă Dormeo Ethnic V2

Cea mai bună pilotă de lână de iarnă.

Păreri pilota Dormeo

Pilota Dormeo este concepută din materiale de calitate, motiv pentru care atunci când o speli, aceasta se usucă într-un timp relativ mai scurt decât celelalte pilote.

Umplutura acesteia este din lână naturală, iar materialul exterior este din bumbac 100%. Este creată în așa fel încât să mențină temperatura constantă a corpului și să izoleze corpul de căldură și de frig, motiv pentru care este varianta ideală pentru o pilotă de iarnă.

Datorită adaosului de microfibre Wellsleep, pilota este moale, netedă și are un grad ridicat de respirabilitate. Fibrele au rolul de a crea buzunare de aer, pentru ca pilota să aibă volum. Pe lângă acestea, este un material ușor de întreținut care are o absorbție a umezelii și este rezistent la pete.

Pilotă 4 anotimpuri Green Future Sleep

Cea mai bună pilotă cu puf și pene de gâscă.

Păreri pilota cu puf de gâscă

Pilota Green Future Sleep are umplutură din 15% puf de gâscă și 85% pene de gâscă. Este de origine Europeană sortată și igienizată conform normelor Uniunii Europene, iar învelișul exterior al acesteia este din bumbac 100%.

Este o pilotă care poate fi folosită pentru toate anotimpurile anului, deoarece este călduroasă, dar în același timp nu supraîncălzește. Cu toate acestea, pilota nu trebuie utilizată în mediile foarte ude. Este indicat ca pilota să fie mereu îmbrăcată într-o lenjerie, pentru a o proteja. De asemenea, se poate spăla doar la 30 de grade, dar se poate curăța și chimic.

Se recomandă evitarea folosirii înălbitorului și a fierului de călcat pentru pilota Green Future Sleep.

Plapumă cu puf de gâscă Metru Pătrat

Cea mai bună pilotă pentru două persoane.

Păreri plapuma  goasă de iarnă cu puf de gâscă

Această pilotă colorată, are umplutura din 30% puf de gâscă și 70% pene de gâscă. Este una dintre cele mai bune tipuri de pilote pentru 4 anotimpuri, datorită faptului că este foarte ușoară și pufoasă, care este pliabilă, ceea ce înseamnă că se poate umfla și aranja în pat în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia.

De asemenea, rolul pilotei cu puf și pană de gâscă este de a păstra o temperatură optimă a corpului indiferent de temperatura de afară sau din casă. Mai mult decât atât are o durată lungă de viață și permite o aerisire bună a lenjeriei patului, deoarece puful este recunoscut pentru capacitatea sa de a absorbi umezeala pe care corpul tău o emană în timpul nopții și al somnului.

Umplutura acesteia este dezinfectată și igienizată conform tuturor normelor Europene, dar și spălată și tratată anti-acarieni la temperaturi cât mai înalte.

Pilotă de iarnă cu blană Cocolino

Cea mai bună pilotă de iarnă cu blană pentru pat dublu.

Păreri pilota de iarnă cu blană

Pilota Cocolino colorată are dimenisunea de 200 x 230 și cântărește 4 kg. Materialul exterior este din microfibră plușată densă și groasă, care la antingere are o textură fină și plăcută. Propietățile acestui material sunt strâns legate de faptul că nu necesită folosirea fierului de călcat și nu intră la apă.

Pilotele Cocolino sunt recunoscute pentru materialele pufos din care sunt realizate și pentru imprimeurile speciale și diferite de care dispun. Acestea se folosesc cel mai mult în timpul iernii, datorită faptului că sunt mai călduroasă decât majoritatea pilotelor care se găsesc pe piață. Materialul gros și pufos îți asigură un somn mai călduros și mai confortabil.

Pilota Cocolino vine la pachet cu 2 fețe de pernă și cu o husă transparentă. Husa este ideală în momentul în care vrei să transporți pilota. Mai mult decât atât, pilota Cocolino are propietăți antialergice și densitatea de 300 g/m2.

Pilota matlasată din bambus Pucioasa

Cea mai bună pilotă de pat dublu.

Păreri pilota lana Pucioasa

Pilota matlasată din bambus este produsă și fabricată în România, mai exact în Pucioasa. Pilota are dimensiunile de 200×220, ceea ce înseamnă că este o pilotă dublă, perfectă pentru 2 persoane. Greutatea pilotei este de 1 kg, iar materialul umpluturii este din bambus, în timp ce materialul din exterior este 100% bumbac.

Mai departe, pilota are densitatea de 200 g/mp, are proprietăți antibacteriene și poate să fie utilizată pe durata a 4 anotimpuri, indiferent că este toamnă, vară, primăvară sau iarnă.

Fibra de bambus din care este realizată pilota, are o permeabilitate bună la aer și de a absoarbe apa. De asemenea, este rezistentă și are atât proprietăți antibacteriene, cât și anti-ultraviolete și antibiotice.

Pilota de vară microfibră DreamFill

Cea mai bună pilotă antialergică de vară.

Păreri pilota de vara DreamFill

Pilota de vară are la baza sa o umplutură Dream Fill, care este realizată din milioane de fibre. Aceste fibre sunt de 10-15 ori mai groase decât fibrele de mătase. Rolul tehnologiei Dream Fill este de a menține o temperatură constantă și optima a corpului pe timpul întregii nopți.

Datorită pufului blând de la suprafață, pilota nu se va mișca în interiorul înveliturii. Din acest motiv, vei avea parte de un somn confortabil, fără întreruperi, pentru că nu va trebui să te trezești și să aranjezi pilota. Materialul exterior este un material foarte calitativ, care are proprietăți antialergice. Mai mult decât atât, pilota asigură o mai bună circulație a aerului pe timpul nopții. Rezultatul acestei caracteristici este dat de un somn mai odihnitor și de menținerea temperaturii optime a corpului pe toată durata somnului.

Se recomandă ca pilota să fie aerisită periodic.

De ce am tinut cont

Tipuri

Pilota de vară

Densitatea unei pilote de vară ar trebui să fie mai mică decât densitatea unei pilote de iarnă. Prin urmare, vara este indicat să folosiți pilote care au densitatea sub 200 g/mp, mai ales dacă locuiești într-o zonă în care zilele de vară sunt foarte călduroase.

Printre cele mai bune pilote pentru vară sunt cele cu bambus sau puf de gâscă, deoarece de obicei acestea nu au densitatea mai mare de 189 g/mp.

Pilota de iarnă

Pentru iarnă este indicat să folosiți o pilotă care să este mai călduroasă și mai densă. De obicei, pilotele de iarnă au densitatea între 400 g/mp și 500 g/mp.
Însă, dacă în zona în care locuiești nu este foarte friguroasă în timpul iernii sau dacă ești o persoană mai călduroasă, poți alege o pilotă care are densitatea de 380 g/mp.

Printre cele mai populare umpluturi pentru pilote pe timp de iarnă sunt cele cu puf de gâscă și lâna.

Pilota 4 anotimpuri

Cele mai bune pilote pe care le găsești pe piață, sunt cele care pot fi folosite atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă.

Pilota pentru toate sezoanele este concepută din două pilote care se unesc printr-un sistem de capse. Desigur, cele două pilote au densitatea diferită. Unna dintre acestea este creată în special pentru anotimpurile călduroase, în timp ce cealaltă este pentru anotimpurile reci.

Pilota pentru vară are densitatea între 120-200 /mp, iar cea pentru iarnă are densitatea de 200-300 g/mp.

Umplutură

Pilotă lână naturală

Pilotele din lână pot fi folosite atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, datorită materialului cu proprietăți de termoreglare. Umplutura de lână are rolul de a crea buzunare de aer, iar acestea au un efect termoizolator. De aceea, în timpul iernii când de obicei este mai frig în casă, pilota de lână îți va ține de cald.

Pe de altă parte, în timpul verii lână îi permite aerului să circule, fără ca aceasta să devină umedă sau lipicioasă. Toată umiditatea este redirecționată către exterior, motiv pentru care nu vei transpira.

Pilota de lână se curăță simplu și nu se murdărește ușor. Este o alegere bună în cazul în care nu vrei să schimbi pilota în funcție de anotimp. Pe lângă toate acestea, lâna nu provoacă alergii. Însă dacă ești o persoană care are alergii la lână, atunci îți recomandăm să alegi o altă pilotă.

Pilotă cu pene și puf de gâscă

Pilotele cu puf de gâscă sunt printre cele mai ușoare și confortabile pilote care evită supraîncălzirea. Dacă sunt bine îngrijite și întreținute, sunt mai rezistente decât multe alte tipuri de pilote. Este indicat să o duci la o curățătorie specială, pentru a te asigura că nu îi rupi materialul și nu se pierde din umplutură.

Sunt recomandate în special persoanelor care au probleme cu transpirația și transpirația excesiv, datorită proprietăților sale de absorbție a umidității.

Pilota din bambus

Pilota cu umplută de bambus are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, fiind una dintre cele mai potrivite pilote pentru copilași. Precum pilota de lână, și pilota cu bambus poate fi folosită pe durata întregului an, indiferent de anotimpul de afară.

Aceasta pe lângă faptul că este foarte rezistentă, oferă și confort termic și este plăcută la atingere. Mai mult decât atât, este o pilotă antialergică. Însă unul dintre dezavantajele acesteia este strâns legat de faptul că se curăță greu.

Pilote microfibră și nanofibră

Pilotele cu microfibră sau nanofibră sunt printre cele mai accesibile pilote, deoarece au și o perioadă de viață mai scăzută. Aceste pilote au apărut pe piață recent și sunt din fibre fine care imită puful de gâscă și sunt considerate a fi unele dintre cele mai ușoare pilote.

Dimensiuni pilote

Atunci când vrei să achiziționezi cea mai bună pilotă, unul dintre criteriile de care trebuie să ții cont este dimensiunea acesteia, dar și de dimensiunea patului.

Pentru a te asigura că pilota are dimensiunile corecte, măsoară patul și gândește-te câte persoane se vor acoperi cu pilota respectivă. Dacă o va folosi o singură persoană, pilota poate să fie mai mică. Însă, dacă se două persoane se vor acoperi cu pilota, este indicat să alegeți una de cel puțin 200 x 200 cm.

Material

O altă caracteristică importantă a unei pilote este reprezentată de materialul exterior, deoarece acesta influențează atât calitatea, cât și durabilitatea pilotei.

Cu cât este mai bun și mai calitativ materialul exterior al pilotei, cu atât aceasta va fi mai confortabilă și va rezista mai mult în timp. Bumbacul este considerat a fi unul dintre cele mai bune materiale exterioare pentru o pilotă. Datorită bumbacului, pilota permite o mai bună circulație a aerului.

Intrebari frecvente

Este importantă grosimea pilotei?

Unul dintre cele mai importante caracteristici ale celei mai bune pilote, este strâns legat de grosimea, implicit greutatea acesteia.

Spre exemplu, pilotele sintetice au de obicei între 175-500 grame pe un metru pătrat. În schimb, pilotele cu umplutură naturală din pene și puf de gâscă, cântăresc mai puțin, ceea ce înseamnă că automat sunt mai ușoare decât pilotele din lână naturală sau din bambus.

Contează cât de ușoară vrei să fie pilota pe care o vei folosi nopți întregi la rând, pentru ca somnul tău să fie cât mai confortabil și să nu te deranjeze greutatea acesteia. Dacă nu îți place să simți greutatea învelișului, alege pilotele cu materiale naturale.

Care este perioada de utilizare a unei pilote?

De cele mai multe ori, pilotele natural sun tai rezistente în timp decât pilotele sintetice. Spre exemplu, dacă o pilotă sintetică rezistă până la 5 ani, una naturală poate rezista chiar până la 10 ani.

Desigur, această perioadă poate să varieze și în funcție de cum este îngrijită și întreținută pilota, dar și de umplutura acesteia. Pilotele din bambus sunt populare datorită materialelor rezistente din care sunt realizate.

Cum se curăță o pilotă?

Pentru ca pilota să fie cât mai rezistentă, trebuie să fie bine îngrijită și bine întreținută. Se recomandă curățarea la o curățătorie specială de cel puțin două ori pe an.

Este important să citiți bine instrucțiunile, deoarece există pe piață unele modele de pilote care nu sunt compatibile cu mașinile de spălat. De aceea este important să respectați pașii care sunt recomandați de către producători.

Mai departe, înainte de a băga pilota în mașina de spălat, asigurați-vă că nu are nici o gaură prin care poate intra apă sau prin care poate ieși umplutura. Pentru ca umplutura să nu se umfle și să formeze ghemuri la contactul cu apa, puteți pune în cuva mașinii de spălat 3 mingi de tenis.

Dacă umpluta pilotei este dintr-un material natural, nu se recomandă folosirea balsamului.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply