Skip to main content
Casa

Cele mai bune filtre de apa

15 februarie 2023No Comments

Apa si aerul sunt cele mai importante pentru ca oamenii sa supravietuiasca iar durata de viata a unei persoane fara apa este de 3 zile. In momentul in care bei apa din sistmeul public de furnizare ea poate veni contaminata cu clor care este utilizat pentru toate calitatile sale bactericide si pentru inalturarea sedimentelor, parazilor si bacteriilor sau a altor pericole tinand cont de calitate dezinfectiei pe care operatorul o realizeaza. De aceea este recomandat sa iti cumperi cel mai bun filtru de apa de pe piata.

Top 3 cele mai bune filtre de apa

Sistem filtrare a apei Barrier Expert Standard 501-ST

De ce am ales Barrier Expert Standard

Barrier Expert Standard este un filtru pentru apa potabila ieftin si bun ce asigura filtrarea prin ionizare, fiind totodata foarte compact si usor de montat. Are o foarte mare capacitate de filtrare de pana la 10000 de litri si poate asigura o filtrare de pana la 2 l pe minut cu o temperatura cuprinsa intre 5 si 35 de grade.
Sistemul de filtrare apei potabile se face in 3 stadii si anume: mecanic, ionic si postcarbon astfel incat apa sa fie complet filtrata atunci cand incepi sa o consumi.
Acest filtru de apa elimina rugina, nisipul, metalele grele si toxice sau alte particule mecanice, in timp ce carbunele tratat cu argin indeparteaza mirosurile neplacute si asigura un miros bun al apei.

Filtru apa potabila 3m Aqua-Pure Complete

Cel mai bun filtru de apa pentru robinet.

De ce am ales 3M Purification Aqua-Pure Complete

Filtru 3M Purification Aqua-Pure Complete este perfect pentru a produce apa de care ai nevoie in cel mai simplu si mai sigur mod, fiind o investitie de lunga durata. Se monteaza sub chiuveta sau suspendat si nu implica intretinere nefiind predispus la coroziuni. Odata pus tot ce trebuie sa faci este sa ii schimbi cartusul odata la 6 luni.
Acest sistem de purificare a apei foloseste tehnoligia avansata cu carbon activ ce imbunatateste gustul si mirosul apei prin filtrarea sedimentelor fine, clorului si compusilor organici volatili sau chimici. In plus elimina si azbestul.

Cu acest filtru nu va mai fi necesar sa cheltuiesti foarte mult pe apa imbuteliata si vei putea sa consumi in continuare apa fara impuritati. Este o investitie de lunga durata care isi va face foarte bine treaba.

Filtru de apa cu Osmoza Inversa Ecosoft P’URE

Cel mai bun purificator de apa cu 6 tipuri de filtre.

De ce am ales Ecosoft P’URE

Sistemul de purificare cu Osmoza Inversa Ecosoft P’URE are sase stadii de purificare si numeroase functii care il fac unic pe piata si foarte apreciat de utilizatori.
Cele sase filtre de purificare sunt: filtru pentru sedimente, filtru din carbon si coaja de nuca de cocos, cartus din carbon activ granulat si membrana de osmoza inversa. Astfel acest sistem de filtrare a apei retine 99% din contaminanti.

Poate fi folosit cu mare succes atat in case cat si in cabinetele medicale, firme sau localuri. Se va monta sub chiuveta, loc in care are un bazin de stocare de 12 litri.

Acest filtru de apa cu osmosa inversa se livreaza cu un robinet de alimentare, o baterie, chei de strangere, valva de evacuare, furtun si membrana pentru osmoza. Pompa de presiune nu este iclusa in kit insa poate fi achizitionata separata pentru un cost mic.

De ce am tinut cont

Tipuri

 • Distilatoarele sunt cele care purifica apa prin fierbere si o transforma in vapori pe care ulterior ii trece prin sistemul de racire pentru a se obtine o sursa curata;
 • Filtrele cu carbon activat sunt accesibile si folosesc capacitatea carbunelui de a lega substantele chimice sau impuritatile;
 • Aparatele cu raze ultraviolet – aceste aparate sunt foarte utile si sunt intrebuintate in salile spitalelor. Aceasta metoda implica eliminarea de mircoorganisme atunci cand razele UV ating celulele.
 • Modelele cu filtru ionic au efect de deionizare si de dedurizare a acestui lichid vital;
 • Filtrele de apa cu fibre sunt recomanate pentru sursele menajere pentru a elimina rugina, sedimentele si nisipul;
 • Filtrele cu osmoza inversa sunt folosite pentru a elimina un numar foarte mare de impuritati iar apa este purificata prin trecerea prin membrane poroase;
 • Cartusele din ceramica sunt recomandate pentru preventie, atunci cand este vorba de surse in general bune de baut care nu au contaminanti importanti;
 • Filtrul cu zeolit cau carbune activat este util pentru a elimina substantele chimice;
 • Filtrele cu membrane capilare elimina chiar si cele mai mici particule, virusurile si microogranismele;
 • Nanofiltrarea este cea care elimina pe langa microorganisme si substantele chimice reducand concentratia de minerale si saruri in apa.

Montare

Metoda de montare depinde de modul in care filtru de apa va fi folosit. Spre exemplu, persoanele care vor doar apa de baut si prefera avantajul portabilitatii, vor alege o cana filtranta. Dezavantajul unui carafe de filtrare a apei este faptul ca va produce suficient doar pentru doua persoane.

Filtrul amplasat pe baterie va oferi apa curata de fiecare data cand este necesar iar debitul este influentat doar de model. De foarte multe ori aceste echipamente au si un sistem de comutare pentru filtrare astfel incat sursa sa fie intrerupta in momentul in care se foloseste apa calda.

Filtrul care se instaleaza sub chiuveta se pune pe teava de apa rece si va avea nevoie de o baterie suplimentara astfel incat apa sa nu fie contaminata prin contact.

Filtrul pentru toata locuinta are rolul de a curata toata apa din instalatie. Se alege tinand cont de capacitatea sa de purificare, care va trebui sa fie proportionala cu cantitatea pe care familia o consuma. Este folosit in mod special pentru a elimina rugina si malurile sau contaminantii de dimensiuni microscopice.

Capacitate de filtrare

Acest aspect se refera la cantitatea de apa ce poate fi filtrata intr-o anumita perioada de timp. este recomandat sa alegi produsele care sunt potrivite pentru nevoile tale si care sa poata furniza necesarul de apa al intregii familii. In casele cu putine persoane sunt recomandate filtrele de 7 litri. Un filtru de 4 litri nu este suficient pentru familiile numeroase si se recomanda utilizarea unuia care se va monta sub chiuveta.

Dimensiune

In functie de spatiul pe care il ai vei alege si tipul de filtru de apa. Pentru spatiile mari pot alege un dozator de apa care va coupa o suprafata mare insa este eficient.

In cazul in care ai un spatiu mic si cerinte de apa mari, o solutie poate fi sa montezi un filtru de dimensiuni mici pe robinet sau sub o chiuveta. Acestea pot sa ofere chiar si un volum de 5000 litri la un cartus.

Accesoriile

 • Racordul de intrare este elementul care asigura legatura existenta intre conducta de apa si sistemele de filtrare;
 • Robinetul de sectionare – opreste alimentarea in momentul in care este necesar;
 • Furtunul de alimentare este cel care transporta apa;
 • Pompa booster este cea care face posibila presiunea constanta si care ajuta filtrul sa mearga normal;
 • Bateria – este un accesoriu montat pe chiuveta in scopul de a furniza apa in orice moment.

Pret

Daca vrei un produs de foarte buna calitate, care sa iti ofere apa filtrata fara sa astepti prea mult, este bine sa iei in calcul o investitie ceva mai mare. Modelele la un pret foarte mic nu vor face fata cerintelor si au tot potentialul de a nu se ridica la nivelul asteptarilor, atat in ceea ce priveste calitatea cat si durabilitatea.

Intrebari frecvente

Cum se monteaza un filtru e apa?

Sunt filtre de apa ce se pot pune pe chiuveta, sub chiuveta sau pe teava de aductiune, insa nu este suficient sa stii unde se pun pentru a le putea pune. Recomandarea noastra este fie sa citesti cu mare atentie instructiunile de utilizare inainte de montare, fie sa apelezi la un tehnician pentru a face acest lucru.
Etapele de parcurs sunt oprirea alimentarii cu apa, deschiderea robinetului la care vei instala filtrul, conectarea teului la teava pentru apa rece, izolarea corespunzatoare a tevilor, montarea robinetului pentru apa purificata, pozitionarea corecta a filtrelor si conectarea tuturor pieselor.

Cum se intretine corect un filtru?

In momentul in care cumperi un filtru de apa nu mai consumi bacterii si clor insa toate acestea se depun pe filtre. Trebuie sa schimbi in mod periodic cartusele filtrante in conformitate cu durata de viata si cu ritmul in care folosesti aparatul.

Care sunt cele mai populare marci de filtre de apa?

Barier, Doctor Detox si Brita sunt trei branduri care se disting in aceasta zona datorita tehnologiei de ultima generatie folosita pentru purificatoarele de apa.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply