Skip to main content
Casa

Cel mai bun grătar pe gaz – Păreri și recomandări

19 aprilie 2023No Comments

Dacă dorești să pregătești o masă delicioasă și să eviți bătăile de cap cu gătitul, un grătar pe gaz este soluția ideală.

Deși există și alte tipuri de grătare, precum cele pe bază de cărbuni sau lemne, acestea necesită mai mult timp și curățenie. Grătarul pe gaz este o opțiune mult mai rapidă și eficientă, care reduce semnificativ timpul de pregătire al alimentelor.

În plus, unele grătare pe gaz sunt foarte ușor de folosit și nu necesită decât o butelie pentru a funcționa. Acestea pot fi utilizate atât în spațiul tău privat, cât și în aer liber. Majoritatea modelelor au butoane pentru reglarea temperaturii, ceea ce face gătitul mult mai precis și mai ușor de controlat.

Top 6 grătare pe gaz de grădină

Grătar pe gaz Landmann Triton

Cel mai bun grătar pe gaz de grădină de la Landmann.

Păreri grătar pe gaz Landmann

Landmann este un brand cunoscut, specializat în fabricarea diverselor accesorii și aparate pentru grill, care constat perfecționează produsele lor, bazându-se pe nevoile clienților.

Grătarul pe gaz Landmann este o inovație a companiei, fiind dotat cu sistemul PTS, care distribuie uniform temperatura aparatului pe întreaga suprafață, fără apariția riscului ca unele ingrediente să se pregătească, iar altele nu.

Acest gratar pe gaz este dotat cu un termometru, poziționat în interiorul capacului, care permite reglarea și setarea cele mai optime temperaturi. Un avantaj în plus constă în faptul că capacul și mânerul aparatului sunt protejate împotriva încălzirii. De asemenea, include un spațiu de depozitarea buteliei de gaz și o tava de colectare a grăsimii.

Grătarul pe gaz Landmann este fabricat din inox și fontă fiind rezistent la lovituri și rezistent în timp.

Grătar pe gaz cu butelie Master Grill Teesa

Cel mai bun grătar pe gaz cu butelie cu 5 arzătoare.

Păreri gratar pe gaz cu butelie Master Grill Teesa

Master Teesa este un grătar pe gaz foarte comod, având încorporate 4 arzătoare și unul lateral, care permite prepararea sosurilor pentru garnituri, spre exemplu. Astfel, îți va economisi din timp, iar oaspeții nu vor sta prea mult timp înfometați.

Acest grătar pe gaz cu butelie îți dă siguranță că ingredientele nu se vor arde, deoarece fiecare arzător în parte are capacitatea de reglare independentă a temperaturii.

Alte avantaje importante ale acestui grătar pe gaz este spațiul special construit pentru accesoriile necesare, deschizător pentru sticle și prezența dulapului, care permite depozitarea anumitor lucruri de care nu vei mai avea nevoie.

Capacul gratarului este dotat cu un termometru, astfel vei putea ține mereu situația sub control, fără riscul de a arde produsele.

Grătar pe gaz și cărbuni Char-Broil Gas2Coal

Cel mai bun grătar pe gaz și cărbuni.

Păreri grătar pe gaz și cărbuni Char-Broil

Un grătar hibrid, ca Char-Broil Gas2Coal, este foarte confortabil, deoarece poate fi utilizat atât cu gaz, cât și cu cărbune. Astfel, în cazul în care nu ai avea la îndemână o butelie de gaz, vei putea utiliza latura cu cărbuni și invers.

Acest grătar pe gaz și cărbuni este perfect pentru evenimentele mai mari, în familie sau cu prietenii, deoarece permite prepararea bucatelor pentru cca. 6 persoane. Pe lângă faptul că poți pregăti ingrediente atât pe bază de gaz, cât și cu cărbuni, acest grill este dotat cu un arzător lateral, care permite prepararea în paralel a diverselor sosuri sau a garniturilor.

Char-Broil Gas2Coal dispune de câteva rafturi de depozitare, suporturi speciale integrate și o tavă pentru scurgerea grăsimilor. De asemenea, fiind dotat cu 2 roți mari, poate fi  transportat cu ușurință dintr-un loc în altul.

Grătar pe gaz cu rocă vulcanică Moratti

Cel mai bun grătar pe gaz cu rocă vulcanică.

Păreri grătar pe gaz cu rocă vulcanică Moratti

Grătarul pe gaz cu rocă vulcanică de la Moratti, permite prepararea ingredientelor mult mai sănătos, datorită faptului că alimentele nu au contact cu flacăra. Roca vulcanică permite distribuirea uniformă a căldurii pe întreaga suprafață, astfel nu permite arderea sau prepararea parțială a unor ingrediente.

Corpul grătarului este foarte dur, fiind confecționat din oțel inoxidabil, lucru ce-i va permite rezistență în timp. Grătarul are dimensiuni de 800 x 700 x 270mm, cu suprafața de gătire de 735 x 415.

Acest grătar pe gaz si rocă vulcanică mai dispune de un termostat ajustabil și include o tavă de scurgere detașabilă, lucru ce-i permite o mai bună curățire, fără a produse murdărie.

Grătar profesional Char-Broil

Cel mai bun grătar pe gaz profesional.

Păreri grătar pe gaz profesional Char-Broil

Grătarul pe gaz Char-Broil este unul profesional, fiind o inovație printre grătare de dimensiuni mici.

Char-Broil este dotat cu tehnologia cu infraroșu, astfel se încălzește mai repede și permite prepararea ingredientelor uniform, fără o expunere prea mare la flăcări. Grătarele propriu-zise sunt realizate din fontă, astfel sunt rezistente la rugină și sunt ușor de curățat.

Doar cu o simplă apăsare a butonului electric, grătarul devine funcționabil și gata să prepare cele mai delicioase mâncăruri. Accesoriile pentru gătit au un spațiu special în care sunt depozitate și care sunt mereu la îndemâna bucătarului. Cu ajutorul celor 2 arzătoare încorporate pot fi preparare alimente pentru un număr de 6 persoane.

De asemenea, grătarul include un raft special care menține carnea fragedă și suculentă.

Butelie pentru grătar pe gaz GPL

Cea mai bună butelie pentru grătar pe gaz.

Părerei butelie GPL pentru grătar pe gaz

Această butelie pentru grătar pe gaz GPL este construită după ultimele standarde de către o companie din Cehia, HPC Research, care testează buteliile la o presiune de 30 de bari.

Butelia GPL poate fi umplută atât cu gaz Propan, cât și Butan, iar pereții transparenții permit verificarea nivelului rămas de gaz din interiorul buteliei.

În comparație cu o butelie metalică, această butelie este foarte ușoară și este dotată cu un mâner comod, astfel poate fi transportată fără multe dificultăți.

Un avantaj esențial a acestui compozit, constă în faptul că materialul din care este fabricată butelia este 100% ignifug. Astfel, nu trebuie să te deranjezi în cazul în care butelia a fost expusă o perioadă mai îndelungată la soare.

De ce am ținut cont

Tipuri

Grătare pe gaz

Grătarele pe gaz se alimentează cu propan sau cu gaz natural, fiecare utilizează o supapă proprie, astfel este nevoie să vă asigurați că achiziționați sursa de alimentare potrivită.

De cele mai multe ori, grătarele pe gaz funcționează doar prin apăsarea unui singur buton, astfel nu trebuie să utilizați chibriturile sau bricheta. Pentru a se încălzi grătarele pe gaz au nevoie de foarte puțin timp, în comparație cu grătare pe bază de cărbuni.

Pe piață există trei tipuri de grătare pe gaz: mici, medii și mari.

Grătare pe gaz cu cărbune

Grătarele pe gaz cu cărbune sunt o opțiune interesantă pentru cei care doresc să combine avantajele grătarelor pe gaz și pe bază de cărbuni. Acestea sunt echipate cu un sistem de ardere a cărbunelui, care îmbină puterea cărbunelui cu ușurința de utilizare a unui grătar pe gaz.

Grătarele pe gaz cu cărbune oferă o mare flexibilitate, permitând utilizatorilor să regleze temperatura și intensitatea flăcării pentru a obține cele mai delicioase preparate culinare. De asemenea, acestea sunt mai curate și mai ușor de utilizat decât grătarele pe bază de cărbuni clasice, fără a pierde din gustul specific al cărbunelui.

Grătare pe gaz cu rocă vulcanică

Grătarul pe gaz cu roca vulcanică este un tip de grătar care utilizează această rocă pentru a distribui căldura uniform.

Roca vulcanică este un material poros și rezistent la temperaturi înalte, care absoarbe căldura și o eliberează treptat, astfel încât alimentele sunt gătite uniform. Acest tip de grătar este ideal pentru cei care doresc să gătească alimentele la temperaturi mai scăzute și pentru preparate care necesită mai mult timp de gătire.

Grătarul pe gaz cu roca vulcanică poate fi utilizat acasă sau în aer liber și este ușor de curățat și de întreținut.

Tipul combustibilului

GPL

Grătarele pe gaz care funcționează pe baza gaz petrol lichefiat (GPL) sunt foarte practice, mai ușoare și mai confortabil de transportat dintr-un punct în altul. Acestea pot fi adaptate și la gazul natural comprimat. Dezavantajul buteliei cu gaz GPL constă în cantitatea acestora mică, care se poate termina în orice moment și vei fi nevoit să cauți o sursă de alimentare.

GNC

Grătarele pe bază de gaz natural comprimat (GNC) sunt mai puțin practice decât GPL, acesta se potrivește mai bine nevoilor casnice, precum aragazul din bucătărie și mai puțin potrivit pentru grătarul cu gaz.

Puterea

Asigură-te că alegi un grătar pe gaz cu o putere suficientă pentru nevoile tale de gătit. Cu cât este mai mare puterea, cu atât va fi mai ușor să gătești alimentele la temperaturi mai ridicate și să le gătești mai repede.

Dimensiuni

Pentru a îți ușura alegerea de cumpărare, atunci când te gândești care sunt cele mai bune dimensiuni ale grătarului pentru tine, poți să te orientezi după spațiul în care va sta viitorul grătar pe gaz.

Un grătar cu două sau mai multe arzătoare va necesita mult spațiu. Analizează cam pentru ce număr de persoane vei pregăti bucate de cele mai multe ori, acest lucru poate fi un factor care să te ajute să faci alegerea.

Dacă de cele mai multe ori pregătești la grătar doar carne, atunci poți alege un grătar pe gaz cu o singură arzătoare, iar dacă preferi să faci și legume, alături un sos și garnituri, atunci optează pentru un grătar pe gaz cu două sau mai multe arzătoare.

Material

Ne putem da seama că un grătar pe gaz trebuie să fie durabil și rezistent în timp, în dependență de acest factor trebuie să alegem grătarul cu un material corespunzător. Astfel, puteți opta pentru următoarele tipuri de materiale:

 • Grătare pe gaz din oțel inoxidabil (inox) – avantajul principal al acestui material constă în faptul că este rezistent la rugină, iar datorită faptului că grilajele sunt mai groase, căldura se menține mai mult timp.
 • Grătare pe gaz din oțel placat cu ceramică – acest material este mai puțin durabil, însă este mult mai atrăgător. Aceste tipuri de grătare sunt potrivite pe o scurtă perioadă de timp.
 • Grătare pe gaz din fontă cu ceramică – acestea sunt un pic mai calitative, decât materialul mai sus menționat, deoarece fonta îi oferă durabilitate, iar ceramica un design atrăgător.

Funcții

Sunt câteva funcții importante la care poți să acorzi atenție atunci când te gândești să achiziționezi cel mai bun grătar pe gaz. Printre acestea se numără:

 • Aprindere electrică – această funcții îți permite doar cu o simplă apăsare a butonului să pui în funcțiune grătarul.
 • Termometru – acesta de cele mai deseori este încorporat în capac și permite urmărirea temperaturii de gătire a ingredientelor, lucru care asigură pregătirea integrală a fiecărui produs.
 • Indicator de combustibil – acest aspect trebuie să-l cauți atunci când achiziționezi butelia pe gaz. Optează pentru buteliile dintr-un material transparent, care să îți permită să monitorizezi nivelul de gaz rămas, pentru a te asigura că este de ajuns atunci când vrei să încălzești un grătar.
 • Rafturi de depozitare – aceste spații de depozitare îți va permite să păstrezi atât ingredientele necesare, condimentele, cât și unele accesorii.
 • Roți – de ce multe ori cele mai bune grătare cu gaz au o greutate mare, care reprezintă un dezavantaj atunci când vrei să transportați grătarul. Astfel, alege grătarele pe gaz care au încorporate 4 roți detașabile, care îți va permite depozitarea mai facilă a grătarului.
 • Iluminare – nu este o funcție neapărat importantă, însă dacă prepari bucatele pe timp de noapte și nu ai o sursă de lumină în apropiere, această funcție poate fi de mare ajutor.

Accesorii

Dacă vrei să îți faci viața mai ușoară în timpul gătitului la un grătar pe gaz, există numeroase accesorii care îți pot fi de ajutor. Acestea sunt special concepute pentru grătar și sunt, de obicei, mai lungi decât cele obișnuite, astfel încât să poți manevra ingredientele în siguranță.

Dacă plănuiești să folosești grătarul pe o perioadă mai lungă de timp, recomandăm să optezi pentru o husă specială, care va proteja aparatul de pătrunderea apei și, implicit, va preveni ruginirea acestuia.

În plus, asigură-te că grătarul pe care îl alegi vine cu o tavă detașabilă pentru colectarea grăsimilor, astfel încât să poți curăța aparatul cu ușurință după utilizare. Cu aceste accesorii, gătitul la un grătar pe gaz va fi mai simplu și mai plăcut.

Brand

Mărcile producătoare de grătare pe gaz sunt și ele un aspect important, după care te vei putea orienta atunci când vrei să achiziționezi produsul. Printre cele mai bune branduri producătoare de grătare pe gaz și accesorii, se numără:

 • Landmann – compania perfecționează constant grătarele și accesoriile, adaptându-le în totalitate la nevoile consumatorilor. Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii de grătare din Europa. Deși, este atât de recunoscută, firma produce grătare pentru toate bugetele, iar raportul calitate-preț este extraordinar.
 • Char-Broil – este o filială din SUA, producătoare de grătare pe gaz și cărbune. Compania este recunoscută pentru calitatea pe care o oferă și prețul produselor.
 • Campingaz – compania a fost fondată în Franța, în sec.XX, pe lângă grătare excepționale și calitative, compania produce numeroase accesorii pentru camping.

Intrebari frecvente

Cum se aprinde un grătar pe gaz?

După cum am menționat și mai sus, grătarele pe gaz funcționează pe baza buteliilor de gaz GPL sau GNC. Astfel, de cele mai deseori acestea se aprind doar fiind conectate la o sursă de combustibil și printr-o simplă apăsare a butonului pentru aprindere. Însă pentru o claritate mai bună, puteți urma pașii de mai jos:

 1. Deschideți capacul, apoi sursa de gaz;
 2. Puneți regulatorul frontal la ,,mare” și așteptați câteva secunde pentru acumularea gazului;
 3. Apăsați butonul aprindere, acesta trebuie să se aprindă dintr-o singură apăsare;
 4. Închideți capacul și încălziți interiorul până la temperatura dorită;
 5. Așezați ingredientele pe suprafața de gătit.

Cum se curăță corect un grătar pe gaz?

Pentru curățarea corectă a grătarului pe gaz, utilizați o perie dură, soluție bună pentru degresare, prosoape, o spatulă și desigur apă. Când v-ați asigurat că gazul este oprit, iar suprafața pe care ați preparat bucatele s-a răcit, începeți curățarea grătarelor cu ajutorul periei, iar ulterior utilizați restul accesoriilor. Ulterior, scoateți protecția, spre exemplu roca vulcanică, și treceți la curățarea delicată a arzătoarelor.

Apoi, curățați parte de jos a grătarului și capacul și nu permite întărirea grăsimii, pentru că foarte greu o veți curăța. Tava de colectare a grăsimii va necesita un pic mai mult timp, dar cu ajutorul unei soluții bune degresate și apă caldă veți curăța suprafața.

Uscați toate detaliile curățate pe prosoape fie de hârtie, fie din material și puteți accesoriile la loc. Puteți să oferiți, ulterior, un pic de timp curățirii părții exterioare a grătarului.

Care sunt cele mai bune grătare pe gaz?

Sunt câteva criterii după care ne putem da seama dacă am găsit cel mai bun grătar pe gaz:

 • Are mai multe arzătoare;
 • Este construit dintr-un material durabil și rezistent la rugină, inox spre exemplu;
 • Este dotat cu mai câteva accesorii pentru prepararea ingredientelor;
 • Are încorporat în capac un termometru;
 • Este spațios și ușor de utilizat.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply