Skip to main content
Casa

Top 7 cele mai bune hamace

15 februarie 2023No Comments

Atunci când te gândești la relaxare, soare și calm există mai multe șanse ca în fantezia acestor zile să existe și hamacul. Utilizarea acestuia este o modalitate distractivă de relaxare fie acasă, în sânul naturii sau lângă plajă. De asemenea, hamacul este perfect pentru a fi folosit în procesul de meditații sau pentru practicarea mindfulness-ului.

Având pe piața o mare diversitate de astfel de produse poți oricând să găsești un hamac în care să stai fie în curte sau în cerdac, pe care poți să-l iei cu tine în excursii sau în drumetii și chiar unul pe care să-l pui în casă. Însă, înainte de alegerea și procurarea unui anumit hamac trebuie să iai în calcul câteva aspecte importante, precum: dimensiune, material, tip, accesorii etc.

Top 7 cele mai bune hamace

Hamac cu plasă de țânțari Amazonas

Cel mai bun hamac cu plasă de țânțari.

Hamac cu plasă de țânțari – Păreri

Acest hamac este un model moale, dar foarte stabil. În același timp, este confecționat astfel încât să garanteze durabilitate și stabilitate. Vine însoțit cu o plasă împotriva țânțarilor, ceea ce înseamnă că vei fi protejat în timpul vacanței atunci când alegi sa amplasezi hamacul într-un loc în care țânțarii sunt prezenți. Alăturând acestui sistem și un spray antițânțari obții momentul de relaxare dorit.
Este de culoare verde ceea ce îl face perfect pentru amplasarea în grădină sau în natură. Se va confunda cu copacii și vegetația din jurul său, asigurând un moment de liniște.
Hamacul suporta o greutate de până la 150 kg și are dimensiunile de 350 cm x 140 cm ceea ce înseamnă că poate susține chiar și persoane supraponderale.

Hamac de grădină cu suport metalic

Cel mai bun hamac cu suport metalic de grădină.

Hamac cu suport metalic -Păreri

Acest hamac îți asigură ore întregi de relaxare și de confort, indiferent de locul în care este amplasat. Este cea mai bună soluție pentru momentul în care vrei să evadezi din cotidian.
Poliesterul este un material foarte rezistent și care nu se va strica din cauza intemperiilor sau razelor de soare. Aceste calități fac ca hamacul să fie mai rezistent în comparație cu cele din bumbac. Chiar dacă nu se întinde foarte mult este foarte confortabil.
Hamacul se va amplasa oriunde datorită cadrului metalic de care este însoțit. Nu se amplaseaza clasic cu ancore, ceea ce înseamnă că nu vei fi condiționat de copacii din jur pentru a îl monta. Poate fi pus inclusiv pe plajă.
Vine într-o varietate de nuanțe de verde și galben accentuate de dungulițele negre și pare a fi fost creat special pentru distracția în natură. Se va integra perfect pe terasă, în grădină sau în curte.

Hamac brazilian tip scaun

Cel mai bun hamac suspendat tip scaun brazilian.

Hamac Brazilian tip scaun -Păreri

Hamacul de tip scaun Brazilian are un design minimalist și atrăgător, datorită culorii crem și a structurii din lemn care îl fac potrivit pentru orice stil interior, cât și pentru grădină.
Este un hamac suspendat pentru interior și exterior, foarte ușor de montat și utilizat. Greutatea maximă suportată de acest scaun balansoar este de până la 150 kg, ceea ce-l face perfect pentru două persoane.
Datorită pernelor devine foarte confortabil, mai ales în timpul pauzelor sau seara după o zi de muncă. Poate fi cu ușurință transportat dintr-un punct în altul, fie în brațe, fie cu mașina, pentru că cântărește doar 1,8 kg și poate fi purtat în geanta de transport, care vine inclusă în pachet.

Hamac pentru 2 persoane

Cel mai bun hamac de 2 persoane.

Hamac pentru 2 persoane -Păreri

Serile pot fi înfrumusețate cu un astfel de detaliu fie în grădină, terasă sau balconul vostru. Un simplu accesoriu poate aduce zâmbete pe fața întregii familii, mai ales datorită faptului că suportă până la 150 kg. Acest model de hamac pentru 2 persoane poate fi amplasat oriunde vă doriți, pentru că vine cu un cadru durabil din oțel.
Este confecționat din bambus, astfel este rezistent în timp și foarte ușor de spălat. Dispune de un sistem de ajustare a înălțime și puteți să-l montați după necesitățile familiei.
Datorită genții, incluse în pachet, puteți să transportați cu ușurință acest leagăn. Este multicolor și devine o pată de culoare pentru zona în care îl veți amplasa.

Hamac cu suport din lemn tip leagăn

Cel mai bun hamac ieftin tip leagăn cu suport din lemn.

Hamac cu suport din lemn -Păreri

Deși, are un preț mic, acest hamac oferă toate funcționalitățile necesare unui hamac confortabil. Este de tip leagăn și suportă o greutate maximă de până la 120 kg. Materialul din care este confecționat este bumbac, ceea ce-l face confortabil, iar pielea respiră.
Este un hamac pliabil și poate fi transportat și depozitat ușor, fără a ocupa prea mult spațiu. Poate fi utilizat atât de maturi, cât și de copii, astfel puteți încrezători să-l poziționați în grădină, terasă sau curte. Vara un astfel de hamac nu trebuie să lipsească din jurul casei voastre.

Hamac pentru camping

Cel mai bun hamac de camping pentru munte, cu greutatea suportată de 200 kg.

Hamac de camping -Păreri

Dacă obișnuiți să petreci timpul cu familia sau cu prietenii la munte sau în camping, aveți nevoie de un astfel de hamac pentru a vă putea relaxa în totalitate. Nu trebuie să-ți faci griji că o să-l porți după tine, pentru că cântărește puțin 0,5 kg și poți să-l porți într-o geantă confortabilă.
Acest hamac suportă până la 200 kg și este confortabil pentru două persoane. Pachetul include toate instrumentele necesare pentru a-l monta și a vă putea bucura de acest accesoriu fie în propria curte sau în munte.

Hamac pentru copii

Cel mai bun hamac pentru copii.

Hamac pentru copii -Păreri

Copiii tăi cu siguranță îți vor fi recunoscători dacă vei asambla un astfel de accesoriu în curte sau la balcon. Pe lângă faptul că este un mijloc de joacă perfect pentru micuți, prin care își pot descărca energia adunată, acest hamac are și un efect pozitiv asupra imaginației acestora. Pe suprafața hamacului sunt imprimate o mulțime de animăluțe, de pe toate continentele, pe care copii le pot învăța și analiza.
Este confecționat din bambuc organic foarte moale, dar și care se curăță foarte ușor de petele lăsate de copii. Dacă afară este un pic mai rece, nu trebuie să te îngrijorezi pentru că umplutura din poliester îl face călduros. Suportă o greutate maximă de 80 kg, astfel nu trebuie să-ți fie frică de rezistența acestuia.

De ce am tinut cont

Dimensiune

De obicei, un hamac foarte confortabil va trebui să aibă o lățime de minim 45 cm și o lungime de minim 2.2 m. Dimensiunile pe care le are hamacul pot fi variate și se pot alege ținând cont de utilizator.
În tot timpul acesta trebuie să iei în calcul că sunt hamace single si hamace duble mai mari care ar putea să susțină două persoane simultan. Dacă te gândești la cadouri pentru aniversări de cuplu, hamacul este cea mai buna idee.

Modul de susținere

Greutatea pe care un hamac poate să o suporte este diferită în funcție de dimensiuni și mod de folosire, avand in vedere faptul ca un hamac poate fi dublu sau single. În general, un hamac suportă până la 120 kg sau poate suporta în jur de 160 kg sau mai mult dacă este dublu. Un hamac dublu suportă cea mai mare greutate.

Accesorii

Pe lângă funcțiile de bază de confort și susținere, cele mai bune hamace ar putea fi însoțite și de alte accesorii care pot să îmbunătățească experiența cu mult.
Hamacele au fost create pentru exterior fiind un plus pe care-l poți adăuga la camping și au o plasă de țânțari și chiar material hidroizolant contra picăturilor de ploaie. Aceste hamace de interior pot sa fie însoțite și de un suport din metal care permite instalarea în casă.

Material

Materialele din care sunt făcute hamacele sunt detalii simplu și ușor de trecut cu vederea, dar importante. Pe piață se vor găsi hamace care au fost create din pânză, din bumbac sau din materiale sintetice. În general, materialele sintetice sunt ceva mai rezistente însă, pot să supraîncălzească corpul și să genereze răspunsuri alergice pentru persoanele sensibile.
La celălalt pol se află hamacele făcute din bumbac sau pânză care, chiar dacă pot susține o greutate mai mică, permit aerului să circule și nu generează alergii. În tot cazul indiferent de materialul ales, hamacele trebuie să fie curățate și spălate periodic la mașină sau cu ajutorul cârpelor speciale umezite în detergent și apa.

Culoare

Poți alege un hamac care are schema cromatică potrivită pentru grădina sau terasa ta. Dacă îți cumperi un hamac pentru excursii, concedii și drumeții, ai putea să alegi culorile în funcție de restul echipamentului utilizat și astfel vei dovedi tuturor că pentru tine contează chiar și cele mai mici detalii. Culoarea este un aspect ce ține doar de preferințele tale.

Preț

În ceea ce privește prețul este important de menționat faptul că produsele foarte ieftine sunt de obicei de o calitate slabă și nu îți dorești cu siguranță să cazi din hamac, atunci când acesta se rupe. Îți recomandăm produsele pentru care raportul preț calitate este foarte bun. Alege un produs cu preț mediu sau mare și te vei bucura de hamacul tău pentru mult timp.

Brand

Printre cele mai populare branduri de hamace se numără: Serac și Emo. Oferta acestor companii include și soluții pentru diverse adăposturi amenajate în aer liber, pilote, perne gonflabile, paturi și suporturi pentru hamace, scaune și elemente de izolatie, cutii, plase de protecție contra insectelor, părți de schimb pentru diverse sisteme de susținere.

Intrebari frecvente

Cum se montează un hamac?

Dacă ai ales o piesă de grădină cu un suport lucrurile se simplifică. În cazul în care ai o variantă wild care se montează în copaci va fi nevoie de îndemânare.
Gradul de curbura pe care hamacul îl are este determinat de distanța existentă între suporți, dar și de înălțimea la care se află punctele în care se fac legăturile.
Tensiunea depinde de greutatea utilizatorilor și de gradul de curbură pe care hamacul îl are – atunci cand hamacul este mai întins punctele de tensiune sunt mai solicitate. Pentru ca povestea să fie scurtată tot ce trebuie să faci este sa reții că unghiul recomandat pentru un hamac instalat bine este de 30 de grade.

Ce sa nu fac cu hamacul?

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac utilizatorii de hamace, care nu au experiența, este să încerce să întindă hamacul foarte mult pentru ca suprafața de odihnă să fie foarte plată. Aceasta este o greșeală din multe puncte de vedere. Lateralele se ridică sus și îți limitează mișcările și poziția, în timp ce presiunea care este pusă pe punctele de susținere este intensă în mod inutil. Un hamac foarte întins îți oferă mai puțin spațiu comparativ cu unul pus bine.

Pot întinde hamacul fără să am puncte de presiune mari?

Cu siguranța te întrebi cum ai putea tinde spre o poziție de dormit orizontală într-un hamac care este legat foarte larg și care formează o curbă amplă. Este foarte simplu. Lungimea maximă a hamacului poate fi o axă și nu trebuie ca corpul tău sa fie pus în unghi strâns. Te poți așeza pe mijloc însă îți recomandăm să deplasezi picioarele spre stânga și vei vedea că ele au coborât mai jos. Ulterior poți muta corpul spre dreapta și ai descoperit că stai exact în poziția dorită fără puncte de presiune pe corp.

Cum să faci un hamac?

Dacă aveți nevoie de un hamac, dar nu vă doriți să-l cumpărați, ci să vă distrați construindu-l, aveți cu siguranță această posibilitate. Pentru a-l face aveți nevoie de următoarele lucruri: un cearșaf, o foarfecă, o cordelină, o ruletă. Astfel, pentru a-l realiza urmați pașii de mai jos:

  • Taie o bucată de cearșaf după dimensiunile de care ai nevoie, cu o lățime aproximativ de 1 m, iar lungimea de aproximativ jumătate de metru;
  • Pliază capetele hamacului, lăsând un spațiu pentru a putea trece o cordelină, cu o lungime de aproximativ 30-40cm. Această procedură trebuie să o repeți și cu celălalt capăt;
  • Prin acele capete trece bucata de cordelină;
  • Înainte să utilizezi hamacul, testează-l, așezând în interior un obiect.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply