Skip to main content
Casa

Top 3 termostate pentru centrala

15 februarie 2023No Comments

Daca detii o centrala termica, probabil ca vei dori sa optimizezi functionarea acesteia pe termen lung, prin eficientizarea consumului. Deasemenea daca preferi ca temperaturile din locuinta sa sa pastreze in limitele optime pentru tine si familia ta, cel mai bine este sa cumperi un programator de centrala termica sau un termostat de ambient.

Top 3 cele mai bune termostate

Termostat centrala termica cu fir Salus 091FL

Cel mai bun termostat pentru centrala termica cu fir.

Păreri termostat cu fir Salus 091FL

Acest model de termostat centrala poate fi cumparat cu o investitie modica avand in vedere raportul calitate pret oferit. Producatorul este recunoscut la nivel global pentru calitatea produselor oferite.

Acest termostat Salus 091FL este programabil, perfect in situatiile in care obisnuiesti sa pleci mult de acasa si ai nevoie de un termostat care sa mentina temperatura optima in casa. Daca vrei casa calda atunci cand te intorici aceasta este cea mai buna solutie. Ai la dispozitie 9 programe, 6 fiind presetate iar 3 usor de modificat in functie de preferintele tale.

Termostatul Salus te va ajuta sa faci o economie de pana la 30%, se monteaza cu fir si are un afisaj LCD care te ajuta sa vezi toate informatiile clar pentru a putea seta optim centrala.

Nu functioneaza wireless. Cu toate acestea avand in vedere raportul de calitate si pret se poate trece cu vederea acest aspect doarece exista metode prin care firele sa fie ascunse.

Termostat centrala termica fara fir Salus T105RF

Cel mai bun termostat centrala , cu functionare wireless si cu programe prestabilite.

Păreri termostat wireless Salus T105RF

Acest termostat Salus are 9 programe dintre care 6 sunt deja configurate iar 3 pot fi setate si personalizate in functie de nevoile pe care le are utilizatorul si de modul zilnic de viata. Termostatul wireless are un coeficient ridicat de compatibilitate cu mai multe modele de centrale.

Acest termostat pentru centrala termica are temperatura de lucru cuprinsa intre 0 grade si 40 de grade Celsius si poate fi programat intre 7 grade si 30 de grade. Astfel ai o plaja larga de temperaturi la care acest termostat fara fir va functiona si poate fi programat.

Acest termostat fara fir nu functioneaza de la distanta si nu poate fi setat cu ajutorul aplicatiilor de pe telefonul mobil, insa este suficient sa il lasi pe un program predefinit astfel incat centrala sa se comporte cum doresti. Cu ajutorul celor 3 programe pe care le poti personaliza cum vrei, vei rezolva imediat acest impediment minor.

Frecvente ajustabile –Deoarece are optiunea de ajusta frecventele acest aparat poate fi setat astfel incat sa fie eliminate complet interefentele cauzate de instalatiile vecinilor.

Termostat centrala termica wifi Netatmo

Cel mai bun termostat pentru centrala cu posibilitatea de a seta un numar nelimitat de programe de functionare.

Păreri termostat wireless Netatmo

Acesta este unul dintre cele mai bune termostate existente pe piata si daca accepti ideea investitiilor initiale mari ai obtinut cel mai bun termostat si vei putea reduce factura cu maxim 37% in fiecare luna.

Este compatibil cu sisteme de operare precum iOS, Android si Windows si vine cu o aplicatie gratuita ce se poate descarca de pe internet.

Iti permite sa personalizezi programe avand la dispozitie un numar nelimitat. Astfel poti crea un program special pentru orice necesitate specifica de care te lovesti la un moment dat.

Acest termostat wireless are un design ce atrage prin forma de cub de plexiglas dotata cu 5 culori interchimbabile si materialul usor de curatat. Afisajul este de asemenea unul foarte placut si interesant, dar si usor de citit.

De ce am tinut cont

Tipul

In momentul de fata, pe piata exista 2 modele principale de termostate: mecanic si electronic. Diferenta ar fi ca cel mecanic este manual, iar cel electronic este programabil, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.

Daca te intereseaza sa schimbi temperatura din locuinta in functie de propriile preferinte si doresti sa cheltui cat mai putini bani, poti achizitiona un termostat mecanic. Daca doresti insa sa setezi temperatura dupa un program prestabilit, atunci vei beneficia de plusul tehnologic oferit de un termostat electronic/digital. Acesta mai poarta numele si de cronotermostat. Tu va trebui doar sa introduci valorile de temperatura dorite, iar centrala in mod automat, va porni si se va opri, in functie de necesitatile tale de incalzire.

Sistemul de incalzire detinut

Tebuie sa iei in cosiderare tipul de sistem de incalzire pe care il detii, mai ales daca detii mai multe dispozitive de acest gen, care asigura temperatura in locuinta. Toate centralele termice sunt dotate cu termostat propriu, ce poate regla temperatura oferita, dar pentru ambient este nevoie de un termostat separat. De aceea, centralele moderne au in componenta lor o regleta, careia i se poate atasa un termostat ambiental. Astfel, poti cumpara un termostat pentru aproape orice device care se ocupa cu mentinerea temperaturii, asa cum ar fi dispozitivele de aer conditionat, convectoarele si incalzitoarele, caloriferele, etc.

Daca singurul dispozitiv pe care il detii este centrala termica, atunci va fi foarte simplu sa alegi un termostat, majoritatea termostatelor aflate in comert fiind construite pentru a completa sistemele de incalzire centrala, indiferent de tehnologia incorporata.

Eficienta la montaj

In ceea ce priveste usurinta montajului, se pot deosebi doua categorii principale de aparate: temostate bimetal de contact si cu imersie.

In acest sens, vei alege termostatul in functie de temperatura pe care vei dori sa o regleze aparatul. Daca e vorba de temperatura de la interiorul unei camere, iti va fi suficient un termostat (cronotermostat) de camera simplu, din prima categorie.

Daca doresti sa controlezi temperatura apei direct sau esti in cautarea unui termostat pentru centrala pe lemne, cel mai indicat este un termostat cu imersie. Acestea se mai numesc si termostate cu sonda, fiind considerate mai performante in ceea ce priveste acuratetea.

Semnalul

Din punct de vedere al semnalului, termostatele pot fi cu fir sau wireless (fara fir).

Un termostat cu fir, va fi de cele mai multe ori mai ieftin, dar confortul este limitat, pentru ca va trebui sa faci setarile deplasandu-te pana la locul unde acesta este montat.

Daca esti o persoana mai comoda, cel mai potrivit pentru tine este un termostat wireless, putand astfel sa faci toate setarile oricand, de la distanta. De asemenea, un termostat performant wireless, poate fi actionat si cu ajutorul unei tablete sau al unui smartphone.

Parametrii de lucru

Cei mai importanti parametrii de functionare ai unui termostat sunt modul de alimentare, sensibilitatea si histereza. Toate valorile date pentru ultimele doua, trebuie sa fie cat mai scazute posibil.

Histereza reprezinta diferenta necesara dintre temperatura la care a fost setat termostatul si cea care se inregistreaza in mediul ambiental, pentru ca sistemul de incalzire sa porneasca la o anumita valoare a acestei temperaturi. Daca acest parametru are o cifra mai mica de 2 (grade Celsius), atunci termostatul este unul foarte eficient.

Sensibilitatea determina masurarea temperaturii, adica acuratetea cu care este identificata aceasta temperatura, la un moment dat.

Alimentarea este de preferat sa fie pe baza de baterii sau acumulatori.

Facilitati si costuri

Unele termostate performante pot dispune de optiuni suplimentare, asa cum ar fi: controlul la distanta cu ajutorul internetului, panouri de control digitale, afisaje LCD, etc. Acestea vor fi ceva mai scumpe ca termostatele clasice/mecanice, dar vor fi mai comod de folosit.

Brand

Cele mai eficiente si cele mai apreciate modele de termostate aflate pe piata din Romania, pot fi achizitionate de la branduri precum Auraton, Computherm, Salus, Immergas, Ferroli, Division Gas, etc.

Intrebari frecvente

Cum poate fi programat un termostat?

In general temperatura trebuie sa fie setata astfel incat sa poata satisface un minim de confort dorit pentru persoanele care il folosesc pentru perioada in care sunt acasa. De obicei valorile sunt cuprinse intre 18 si 22 de grade.

Cea mai buna parte este ca acest dispozitiv poate sa fie programat pe perioade orare si va ofer certitudinea ca incalzeste incaperile numai in momentul in care este necesar, ceea ce se va traduce prin confort termic si prin evitarea risipirii inutile a energiei.

Cum se instaleaza termostatul?

Pe piata sunt mai multe tipuri de termostate ambientate si pentru o functionare optima a dispozitivului va fi improtant ca inainte de toate sa fie citit manualul tehnic cu mare atentie si sa fie respectate in totalitate instructiunile care au fost oferite de producator. Pentru a fi sigur ca instrumentul este si el in concordanta cu schemele de conexiuni si ca respecta regulile impuse de furnizorul de energie se vor urma toate indicatiile din manualul tehnic.

Cum se intretine corespunzator termostatul?

Utilizarea unui termostat ambiental presupune incalzirea eficienta a casei si reprezina o investitie moderata care se va amortiza in cel mai scurt timp. Cu ajutorul economiilor energetice si financiare trebuie sa existe certitudinea ca termostatul este corect intretinut. De fiecare data cand este posibil se recomanda curatarea utilizand lavete uscate fara folosirea unor agenti de igienizare care sa contina solventi puternici si obiecte ascutite. In momentul in care apar probleme cu functionarea optima a aparatului, este recomandat sa fie solicitat ajutorul persoanelor calificate si autorizate. Daca vei incerca sa repari singur termostatul apare riscul de a il strica definitiv.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply