Skip to main content
Casa

Cea mai buna tigaie grill

15 februarie 2023No Comments

Calitatea ustensilelor de bucătărie este foarte importantă pentru obținerea unor preparate delicioase. O tigaie grill bună se va dovedi extrem de utilă în numeroase aplicații, atunci când este aleasă corect.
Motivele pentru a alege o tigaie grill sunt multiple: majoritatea sunt antiaderente, astfel permit utilizarea sănătoasă, fără ulei; urmele de grătar oferă un exterior mai apetisant; permit economisirea timpului; majoritatea pot fi utilizate pe toate tipurile de plite.

Top 8 cele mai bune tigăi grill

Tigaie grill inducție Heinner Marlene

Cea mai bună tigaie grill inducție de la Heinner.

Tigaie grill inducție Heinner -Păreri

Acest model de tigaie grill are cel mai accesibil preț și este realizată dintr-un material cu proprietăți conductoare care asigură prepararea alimentelor omogen și rapid.
Este făcută din aluminiu cu foarte bune proprietăți conductoare motiv pentru care alimentele se vor face rapid și omogen. Pentru că are acoperire ceramică antiaderentă, tigaia păstrează căldura foarte mult timp.
Are forma pătrată și dimensiunea de 28 cm, ceea ce înseamnă că permite prepararea a 4 porții pentru o singură utilizare.
Tigaia vine și cu un capac pentru a acoperi mancarea în timpul preparării și pentru a nu răspândi grăsime pe suprafața de gătit. În plus, mânerul este acoperit din silicon și nu se încălzește.

Tigaie grill Tefal Simple Cook

Cea mai bună tigaie grill de la Tefal.

Tigaie grill Tefal -Păreri

Aceasta tigaie grill este făcută din aluminiu și distribuția de căldură este uniformă pe întreaga sa suprafață. Acest material asigura încălzirea rapidă și prepararea alimentelor în scurt timp.
Are un sistem denumit thermo spot și de aceea îți permite să știi momentul în care recipientul este la temperatura perfectă pentru gătire.
Dacă vrei un grill foarte ușor și simplu de manevrat, acest produs are mânerul ergonomic și deloc alunecos, iar datorită faptului că suprafața este antiaderentă și formată din minerale, rezistă foarte bine în momentul în care este folosită în fiecare zi.

Tigaie grill Regis Stone

Cea mai bună tigaie grill Regis Stone.

Tigaie grill Regis Stone -Păreri

Când suntem la bucătărie, ne dorim să preparăm bucate delicioase, care să nu ne ia prea mult timp, iar utilajele folosite să ne ajute în acest sens. Cu ajutorul tigăii grill de la Regis Stone, bucatele nu doar că se vor prepara rapid, ci și sănătos, pentru că nu necesită utilizarea uleiului, untului sau a altor grăsimi. Ingredientele nu se vor lipi de suprafața tigăii, datorită celor 5 straturi antiaderente, astfel bucatele se vor pregăti în cel mai perfect mod.
Este o tigaie grill rezistentă în timp, de calitate înaltă, la un preț accesibil. Particulele de diamant de pe suprafața bazei, îi asigură o durabilitatea deosebită și rezistență la șocuri și zgârieturi, indiferent ce ustensile folosești. Este ușor de curățat, cu ajutorul detergentului pentru vase și a unui burete.

Tigaie grill dublă Cooking by Heinner

Cea mai bună tigaie grill dublă Cooking by Heinner.

Tigaie grill dublă Cooking by Heinner -Păreri

Tigaia grill de la Cooking by Heinner este dublă, pentru a prepara bucate nu trebuie să întoarceți ingredientele, ci tigaia. Este perfectă mai ales pentru a prepara pui grill, pește, steak, care necesită gătirea pe ambele părți.
Poate fi utilizată pe două ochiuri în același timp, astfel produsele se vor pregăti de două ori mai rapid. Sau puteți pe o parte să pregătiți anumite produse, iar pe a doua parte altele.
Cu ajutorul acestei tigăi grill poți găti sănătos, fără a adăuga uleiuri și poți fi sigur că rețetele se vor primi la fel de delicioase. Suprafețele tigăi pot fi folosite atât în comun, cât și individual, printr-o desprindere rapidă.

Tigaie grill fontă emailată by Chef Sorin Bontea

Cea mai bună tigaie grill din fontă emailată.

Tigaie grill fontă emailată -Păreri

Tigăile din fontă sunt foarte practice, durabile și versatile. Stratul de email este impermeabil, lucru care permite curățarea mai ușoară. Acesta permite de asemenea, prepararea rețetelor fără a folosi anumite grăsimi. Pe lângă faptul că poate fi utilizat pe aragaz, această tigaie poate fi utilizată pentru prepararea bucatelor în cuptor.
Caracteristicile acestei tigăi permit prepararea fripturilor, frigăruilor sau a peștelui, acestea devin suculente și fără utilizarea uleiului. Datorită fontei, căldura este distribuită uniform pe toata suprafața tigăii. Aceasta poate fi utilizată pe orice tip de plită, chiar și pe cele cu inducție.

Tigaie grill ceramică Schmitter

Cea mai bună tigaie grill din ceramică 28 cm.

Tigaie grill ceramică Schmitter -Păreri

Tigăile grill cu un înveliș ceramic sunt inovații tehnologice foarte populare și foarte apreciat de majoritatea bucătarilor. Bucatele gătite pe o astfel de tigaie mențin mai mult timp umezeala, mineralele, vitaminele, cât și gustul mai intens a ingredientelor.
Fundul tigăii grill Schmitter este triplu stratificat termoradiant, iar stratul de ceramică este dublu. Suprafața acesteia este antiaderentă, ingredientele nu se lipesc, chiar și fără utilizarea grăsimilor.
Aceasta poate fi utilizată pe două surse de căldură: gaz și electric, nu și inducție. Are un design atrăgător, iar alimentele arăta și mai delicios având acele linii, precum cele de pe grătarul din grădină.

Tigaie grill profesională

Cea mai bună tigaie grill profesională.

Tigaie grill profesională -Păreri

Această tigaie grill profesională este confecționată din aluminiu dur, cu un mâner rezistent din inox. Potrivită pentru toate sursele de încălzire: electric, gaz, halogen, vitroceramic, în afară de inducție. Pe lângă faptul că este potrivită pe aproape toate sursele de căldură, poate fi folosită și în cuptor, însă până la 250 de garde Celsius.
Mânerul acestei tigăi este inoxidabil și nu se încălzește pe timpul folosirii, ceea ce scade riscul de a te arde. Tigaia se curăță foarte ușor, chiar și în mașina de spălat vase.

Tigaie grătar cu capac pătrat

Cea mai bună tigaie grill cu capac.

Tigaie grill cu capac -Păreri

Majoritatea utilizatorilor rămân satisfăcuți de funcționalitățile și caracteristicile acestei tigăi, mai ales având în vedere prețul accesibil și calitatea de care dă dovadă. Exteriorul antiaderent este din ceramică marmorată de 5mm, ceea ce o face perfectă pentru prepararea ingredientelor fără ulei, dar și pentru a păstra proprietățile nutritive.
Mânerul acestei tigăi este ergonomic și foarte bine fixat, iar exteriorul este termorezistent, care permite supraîncălzirea. Capacul tigăii grătar este transparent, ceea ce-i oferă un exterior atrăgător.

De ce am tinut cont

Material

Aluminiu

Aceste tigai grill au un foarte bun randament și sunt accesibile din punct de vedere al prețului. Aluminiu este unul dintre cei mai buni conductori termici și se încălzește rapid. Este un material rezistent, însă este sensibil.

Oțel inoxidabil

Aceste tigăi gril sunt ceva mai rar utilizate pentru că inoxul nu este un foarte bun conductor termic. În plus, el se poate încălzi inegal ceea ce înseamnă că preparatele nu se vor face la fel. Avantajul acestui material este că se igienizează foarte bine direct în mașina de spălat vase și au durată lungă de viață.

Email

Tigaile grill făcute din email sunt confectionate din orice tip de metal emailat ulterior cu porțelan. Smalțul obținut astfel face ca tigaia să fie antiaderenta și foarte ușor de curățat după ce a fost utilizată.

Fonta

Aceste tigai grill sunt cele mai apreciate dintre toate modelele. Au un preț foarte accesibil și oferă conductibilitate bună fiind de asemenea foarte rezistente. Permit și prăjirea uniformă a tuturor porțiunilor de carne, pentru că vor inmagazina căldura întâi în material. Uleiul poate intra în pori unde va crea o peliculă fină ce nu permite ca proteinele să se lipească.

Fiabilitate

Acest criteriu va fi analizat prin raport cu designul și face referire la modul în care arată mânerele, la izolația lor și la prezența unor accesorii compatibile. Este important să se verifice modul în care mânerele sunt făcute și dacă permit o manevrare eficientă la temperaturi mari. Dacă mânerele nu sunt izolate și sunt făcute din același material ca și tigaia, pentru manevrare vei avea nevoie de mănuși speciale.

Design

Designul este un capitol foarte important și determina comoditatea în timpul utilizării. Orice tigaie grill are șanțuri care pot permite scurgerea grasimilor. Ținând cont de faptul că pereții acestui produs au înălțimile mici, se poate întâmpla ca grăsimile adunate să fie eliminate prin stropire.

Compatibilitate

Prin compatibilitate se înțelege posibilitatea de a folosi tigaia grill pe plita pe care o ai. În România cele mai populare plite merg pe gaz chiar dacă și plitele vitroceramice sau electrice sunt foarte utilizate. Orice metal ajuns în componența tigarii poate fi folosit cu mare succes pe cele trei tipuri de plită.
O problemă poate să apară în cazul în care în gospodărie există o plită cu inducție, caz în care nu va incalzi recipientele prin transfer termic, ci le va influența pe cele care au proprietăți feromagnetice să se încingă. Dacă metalul care ajunge în compoziția bazei tigaii are aceste proprietăți, nu vor apărea inconveniențe, așa cum se întâmplă în cazul modelelor din fonta.
Dacă tigaia este din aluminiu este posibil să nu se încălzească pe o plită cu inducție electromagnetică. Foarte mulți producători includ capsule magnetice în baza de aluminiu a tigăii pentru a le permite să fie versatile și ușor de adaptat la orice tip de plită.

Preț

În ceea ce privește prețul, recomandarea noastră este să nu alegi cea mai ieftină variantă, pentru că există posibilitatea ca aceasta să fie un produs cu o calitate îndoielnică. Cea mai bună idee este să faci un raport între preț și calitate și să alegi astfel produsul potrivit. Tigăile grill realizate din materiale de cea mai bună calitate au și un proces de producție costisitor, ceea ce implică un preț de vânzare mai mare, însă investiția este perfect justificată pe termen lung.

Intrebari frecvente

Cât de mult contează materialul tigăii grill în procesul de preparare?

Pe piață sunt mai multe tipuri de griluri, făcute din materiale diferite. Cele mai des intalnite sunt cele care au instrucțiuni de preparare foarte simple. Tot ce trebuie să faci este să scoți tigaia din ambalaj, să o speli foarte bine cu detergent de vase, apă și să folosești un burete neabraziv, apoi tigaia e gata de folosire.
Aceste instrucțiuni se aplică la fontă. Daca ai un grill clasic neemailat este necesar să citești despre procesul de asezonare. Nu este complicat, însă trebuie să respecți pașii necesari.

Cum se gateste in tigaie grill?

Indiferent din ce este făcută tigaia grill aleasă tot ce trebuie să faci este să o încingi foarte bine. Ținând cont de preferințele personale sau de rețetele pe care le aplici și de ingredientele din ea, este nevoie ca tigaia sa fie unsa cu ulei.
Legumele ies mai bine dacă există și puțin ulei în tigaie, în timp ce carnea își lasă propria grăsime. După ce s-a încins tigaia, poți testa cu apa dacă sfârâie.
Este momentul să pui alimentul în interior. Carnea și legumele se pun pe grill împreună și se întorc doar când prima parte este bine făcută. Dacă le întorci des, sucul propriu se va pierde și carnea se va întări. Ținând cont de ingrediente și de rețetă, tigaia poate fi utilizată cu capac sau fără.

Cum curăț tigaia grill?

Procesul depinde în mare parte de materialul din care tigaia este făcută. O tigaie grill din teflon, din granit sau din ceramică se va curăța cu apă caldă și cu detergent. Ulterior tigaia trebuie sa fie foarte bine uscată și să se depoziteze respectând regulile producătorului.
Tigăile din fontă asezonate trebuie să fie spălate altfel. După ce tigaia a fost curățată, trebuie să fie din nou pusă pe foc și unsă cu un penson cu un strat de ulei.
Este foarte important ca tigaile grill cu suprafețe din teflon să nu fie spălate cu produse abrazive cum ar fi periile de sârmă sau pulberile dure, deoarece odată ce suprafață este zgâriată tigaia își pierde proprietățile. În momentul în care stratul de suprafață este deteriorat, stratul de interior poate începe să se lipească.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply