Skip to main content
Climatizare

Cea mai buna aeroterma

6 februarie 2022No Comments

O aerotermă se va dovedi cea mai bună soluție atunci când din diverse motive nu ai curent sau centrala electrică nu funcționează, dar ai nevoie de o soluție de încălzire rapidă.

De foarte multe ori, baia, garajul sau balconul rămân a fi slab încălzite, în acest caz poți achiziționa o aerotermă, care, dacă este dotată cu un termostat menține căldura de care ai nevoie.

Pe piață există foarte multe tipuri de aeroterme, atunci când nu știi cum anume să alegi varianta cea mai optimă pentru tine, orientează-te după spațiul care urmează să fie încălzit sau răcit, puterea aparatului, dotările (telecomandă, afișaj digital, termostat), tipul de aer, locul în care vei poziționa aeroterma.

Top 8 cele mai bune aeroterme

Aerotermă cu termostat cu aer cald si rece Zilan

Cea mai economică aerotermă aer cald și rece cu termostat.

De ce am ales această aerotermă cu termostat

Chiar dacă pare o aerotermă simplă este echipată cu funcții de siguranță foarte utile cum ar fi termostatul de siguranță, protecția la supraîncălzire și posibilitatea de a seta temperatura. Are un mâner ergonomic și o greutate redusă, astfel încât să poată fi folosită și deplasată oriunde este nevoie de o sursă de căldură.

Este o piesă echipată cu două trepte de 1000 și 2000 W și are în plus, o treaptă de ventilare apreciată în timpul calculelor estivale. Dimensiunile sale reduse de 23 x 26 x 12 cm fac ca acest aparat să fie amplasat oriunde, atât pe măsuța de cafea din casă, cât și la birou sau lângă calculator.

Aerotermă de perete pentru baie

Cea mai bună aerotermă de perete pentru baie.

De ce am ales această aerotermă de baie

Această aerotermă pentru baie vine echipată cu suport pentru prosoape, termostat electronic programabil, panou de comandă tactil, afișaj led, senzor de prezență și filtru de praf lavabil. Este una dintre cele mai bune aeroterme de pe piața în prezent și poate fi folosită cu succes în baie.
Aceasta aerotermă a fost aleasă pentru faptul că este construită pentru baie și are un design mai mult decât practic. În plus, datorită senzorilor de mișcare funcționarea este una economică și aparatul va porni automat și se va opri automat după o perioadă în care nu se înregistrează mișcare.

Funcția împotriva inghetului face ca aeroterma să fie o alegere sigură pentru casele în care nu locuiește nimeni. Este una dintre puținele piese care sunt echipate cu filtru lavabil.

Aerotermă electrică de perete

Cea mai bună aerotermă electrică de perete silențioasă.

De ce am ales această aerotermă electrică de perete

Aeroterma electrică de perete are un design atrăgător, minimalist, care se încadrează perfect în orice încăpere, fără a părea că o încarcă. Datorită faptului că poate fi poziționată pe perete, aceasta încălzește toată încăperea într-un mod eficient și silențios.

Poate fi conectată cu ușurință la Wi-Fi, ulterior setată cu ajutorul telecomenzii. Generează aer cald prin 2 trepte de încălzire – 1000 sau 2000W. Lungimea cablului este destul de lung, de aproximativ 2 metri, astfel nu trebuie să vă îngrijorați în caz că nu aveți o priză apropiată.

Această aerotermă este foarte economică, lucru confirmat de majoritatea utilizatorilor. Datorită greutății optime de numai 2,4 kg, poate fi cu ușurință poziționată pe perete, fără prea multe bătăi de cap.

Aerotermă ceramică de perete

Cea mai bună aerotermă ceramică de perete.

De ce am ales această aerotermă ceramică de perete

Dacă ești în căutarea unei aeroterme funcționabile, dar ieftine, acest model este potrivit. Cu un raport calitate preț excepțional, este dotată cu toate funcțiile de bază, este foarte puternică – 2000W și încălzește până la 49 de grade Celsius.
Încălzește în aproximativ 10 minute o baie întreagă, bucătăria sau garajul. Poate fi programată, astfel încât să se oprească automat în momentul în care atinge temperatura setată.

Având în vedere că este din ceramică, aeroterma se dovedește a fi foarte rezistentă, înmagazinând cu mult mai bine căldura. Deși, de obicei, aerotermele din ceramică au un preț mai mare, modelul prezentat este durabil și la un preț accesibil pentru fiecare.

Aerotermă pe gaz GPL

Cea mai bună aerotermă pe gaz cu GPL.

De ce am ales această aerotermă pe gaz GPL

Aeroterma pe gaz GPL este produsă în Italia de brandul Master Climate Solutions, care este considerat numărul 1 la nivel mondial în sistemele mobile de încălzire.

Tipul de combustibil utilizat de această aerotermă este propan/butan și consumă 2.4 l pe oră. Acest lucru este explicat de fluxul mare de aer generat de aparat – 1000 metri cubi/oră, care poate încălzi o încăpere de până la 500 metri pătrați.

Motorul acestei aeroterme este protejat termic și de termostat împotriva supraîncălzirii. În timpul utilizării, carcasa rămâne rece, însă nu este recomandat să puneți anumite obiecte pe suprafață.

Aerotermă industrială electrică

Cea mai bună aerotermă industrială electrică cu termostat.

De ce am ales această aerotermă industrială

Aeroterma industrială se dovedește a fi foarte eficient funcționabilă, datorită puterii de 3000W, care poate fi reglată în 3 trepte. Cu această putere, încălzește într-un timp record încăperile mici, iar termostatul păstrează temperatura setată. Este compactă, mică și foarte ușor de utilizat. Doar o introduceți într-o sursă de alimentare, setați puterea dorită și aparatul devine funcționabil.
Cele trei trepte ale puterii semnifică de fapt: prima treaptă ventilatorul, a doua 1,5kw, iar a treia 3kw. Chiar dacă este puternică, aeroterma include un consum mic de energie, dovedindu-se a fi foarte economică.
Acest aparat mic și compact, împinge aerul într-un mod foarte rapid, cu un debit de până la 217 metri cubi de aer pe minut.

Aerotermă silențioasă Rowenta

Cea mai bună aerotermă silențioasă Rowenta.

De ce am ales această aerotermă silențioasă

Dacă aveți nevoie de o aerotermă care să încălzească o încăpere cu suprafața de până la 40 metri pătrați și să fie silențioasă, modelul prezentat de Rowenta este potrivit în acest sens. Cu un nivel de zgomot de numai 42 dB(A) poate fi utilizată chiar și pe timpul nopții, iar termostatul pune în funcție aparatul, odată ce simte că temperatura este mai joasă decât cea setată.

Este dotată cu funcția Eco, lucru care ajută la economisirea energiei electrice. Încălzește rapid și eficient cu ajutorul celor 3 nivele de putere reglabile, cu ajutorul telecomenzii.

Designul este ergonomic, include un mâner poate a putea fi transportată dintr-un punct în altul, mai ales pentru că are aproximativ 6 kg. Dispune și de un afișaj LED foarte confortabil, care afișează temperatura dorită. Aceasta își poate continua funcționarea până la 24 de ore.

Mini aerotermă portabilă

Cea mai bună mini aerotermă portabilă ieftină.

De ce am ales această mini aerotermă portabilă

Această mini aerotermă este ideală pentru a fi purtată dintr-un punct în altul, chiar și într-un rucsac. Destinată pentru încăperile mici, încălzește foarte bine și eficient spațiul.
Aeroterma este prevăzută cu un sistem de oprire automat foarte confortabil, iar timerul este de până la 12 ore și are un afișaj digital. Tehnologia ceramică cu care este dotat aparatul, îl face rezistent în timp. Durabilitatea acestei aeroterme este oferită și de materialul din care este confecționată – fier și aluminiu.

Temperatura acestei mini aeroterme este reglabilă și pornește de la 15 până la 32 grade Celsius.

De ce am tinut cont

Tehnologie

Aeroterme cu încălzire prin convecție

Încălzirea prin convecție este cel mai comun tip de încălzire unică de cameră. Aceste aeroterme sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a încălzi camerele în mod eficient și pentru perioade lungi de timp. O aerotermă cu convecție circula curentii de convectie pe un element de încălzire (cum ar fi bobina electrică, ulei sau cablu electric) pentru a crea o cultura generală în întreg spațiul. Cele mai multe modele încorporează ventilatoare pentru a circula cu aerul cald în camere și sunt folosite pentru camerele locuite des.

Aeroterme radiante

O aerotermă radiantă este cea mai bună pentru încălzirea locală, deoarece furnizează căldura concentrată în zonele situate direct în fața sa. O aerotermă radianta oferă o căldură aproape instantanee într-o anumită zonă, astfel încât acestea sunt populare în birouri, dormitoare și alte încăperi mici. De asemenea, avem modele care pot fi plasate sub birouri sau în ateliere pentru a te simți confortabil când lucrezi.

Aeroterme mecatermice

Încălzirea mecatermica combină procesele de convecție și încălzirea radiantă. Căldura radiază de pe panou și apoi convecția naturală circulă aerul cald în camera dvs.
Tehnologia lor fără ventilator asigură încălzirea camerei și nu recircula praful și alți alergeni, făcându-le excelente pentru persoanele care suferă de alergii și astm. Acest design fără ventilator le face, de asemenea, mai silențioase în comparație cu alte aeroterme.

Modul de a produce căldura

Aeroterme ceramice

Aerotermele ceramice utilizează un element de încălzire ceramic interior. Capabil să regleze temperatura proprie fără utilizarea cablurilor și bobinelor pentru a genera căldură, elementul de încălzire ceramic utilizează coeficientul său de temperatură pozitiv pentru a-și auto regla temperatura proprie.

Aeroterme cu ulei

Utilizează aceeași încălzire ca și încălzirea mecatermica. Utilizând încălzirea radiantă și convecția, căldura este generata prin intermediul uleiului diatermic din interiorul aerotermei. Acest ulei se disperseaza pe margini, raspandind uleiul încălzit, care este apoi dispersat prin incalzirea radianta, în spațiu. Căldura este purtată în întreaga camera utilizand procesul de convecție naturală.

Aeroterme cu infraroșu

Utilizează transferul de energie pentru încălzirea obiectelor și a persoanelor din camera. Cele mai multe încălzitoare cu infraroșu sunt de 2 tipuri de elemente de încălzire:

  • Tuburi de cuart – au în mod tipic un fir de încălzire Nichrome – 80% nichel și 20% crom – care sunt încapsulate în interiorul unui tub de cuart.
  • Elementul de incalzire tubular – similar cu ceea ce găsești în interiorul unui cuptor sau pe o sobă, elementele de încălzire metalice solide dispun de un fir intern de încălzire, care încălzește exteriorul metalic din jur.

Raza de acțiune

O aeroterma bună va putea încălzi în mod eficient spațiul în care funcționează.
O aeroterma pentru spații foarte mari va consuma foarte mult, de unde și costurile crescute pentru factura la utilități.
O aeroterma mică, însă, nu va fi suficient de puternică pentru a încălzi spațiul. Este important să fie citite recomandările producătorului înainte de cumpărarea unei aeroterme. Ca să-ți fie mai ușor, poți măsura înainte camera.

Putere

Puterea contează foarte mult și este cea care modifică valorile facturilor. Ca regulă generală, este nevoie de aproximativ 10 wati de energie termică pentru fiecare metru pătrat de suprafață din cameră. Acest lucru înseamnă că o aerotermă de 1.500 W poate fi sursa primară de căldură pentru o zonă de până la 150 de metri pătrați.

Dotări

Termostat

Termostatele sunt, în general, considerate cea mai importantă caracteristică a unei aeroterme. Aerotermele pot sa aibă termostate programabile sau termostate reglabile.
Un termostat programabil îți permite să programezi temperatura dorită a camerei și să activezi și să dezactivezi aeroterma automat pentru a menține această căldură. Camera va rămâne la o temperatură stabilită, fără a mai consuma inutil curent.

Cronometre programabile

Poți seta aeroterma să se aprindă și să se oprească la anumite momente pentru a economisi energie și să se pornească numai atunci când este necesar. De exemplu, se poate opri când ești la muncă și poate porni cu o ora înainte de a ajunge acasă.

Roți si mânere

Multe modele sunt suficient de ușoare pentru a oferi o mobilitate ușoară și au caracteristici precum roți și mânere, astfel încât aeroterma să fie ușor de manevrat.

Funcții suplimentare

  • Ventilare automată – aceasta permite aerotermei sa distribuie uniform caldura de la stanga la dreapta.
  • Setari multiple de încălzire – setarile multiple îți permit sa încălzești spațiile de dimensiuni diferite.
  • Moduri de economisire a energiei – modelele eficiente din punct de vedere energetic includ adesea moduri de funcționare care reduc consumul de energie și costurile.
  • Modurile AC si Fan – multe aeroterme avansate oferă moduri AC si ventilatoare pentru utilizare pe tot parcursul anului.
  • Telecomanda – schimbă cu ușurință modurile sau reglează setările de oriunde din cameră.
  • Protecție – întreruperea automată a aparatului dacă este accidental lovit. Aceasta este o caracteristică importantă, indiferent de tipul de aeroterma pe care îl achiziționezi, mai ales dacă ai copii sau animale de companie.
  • Cool-to-Touch – aerotermele echipate cu exterior rezistent la caldura pot elimina riscul de raniri cauzate de atingerea unitatii. Aceste modele au carcase mereu reci.
  • Comutator de protecție la supraîncălzire – acest întrerupător funcționează ca un senzor, detected când componentele interne ale aerotermei ating o temperatura nesigură. Când se atinge această temperatură prestabilită, unitatea se oprește automat.

Intrebari frecvente

De ce sunt importante specificatiile în ceea ce privește siguranța?

Producătorii echipeaza aerotermele cu caracteristici avansate de siguranta pentru a reduce foarte mult riscul de incendii și supraincalzire. În plus, aerotermele certificate de un laborator de testare recunoscută la nivel național (NTRL) au fost testate pentru a exista certitudinea ca acestea nu conțin componente electrice defecte și periculoase. Inainte de a cumpara o aeroterma, este de asemenea o idee buna sa citesti certificatul de garanție și manualul care vine cu aparatul.

De ce este important nivelul de zgomot al aerotermei?

Ca regulă generală, aerotermele echipate cu ventilatoare sunt mai zgomotoase decat unitatile ventilatoare. De fapt, aerotermele fara ventilator prezinta o functionare aproape silentioasa. Cele mai multe aeroterme portabile avansate de astăzi, chiar și cele echipate cu ventilatoare, sunt mult mai silentioase decat modelele mai vechi.

Cum îmi dau seama ca o aeroterma este zgomotoasă?

Multe aeroterme sunt silențioase chiar și cu ventilatoare interne care circula aerul în camera. Căuta o evaluare a decibelilor enumerata în specificatiile aerotermei atunci cand compari mai multe modele. Cu cat este mai mare numărul de decibeli, cu atât funcționează mai tare aeroterma.

Cum se alimentează o aeroterma?

La fel ca orice alt electrocasnic. Aceasta poate fi introdusă într-un prelungitor sau într-o priză și tot ceea ce trebuie este ca instalatia sa suporte acest consumator, mare în unele situații.

Unde pot pune o aeroterma?

Pune aeroterma astfel incat sa nu existe riscul ca aceasta sa aprinda lucrurile din jur. Nu o pune cu fata spre mobilă din lemn, prea aproape de piesele de mobilier, sau prea aproape de textile, plante uscate sau substanțe inflamabile. De asemenea, ar trebui sa pui aeroterma pe o suprafata plana, nu pe scaune sau pe alte suporturi înalte de unde risca sa cada. Aerul cald se va duce singur în sus, nu este necesar sa pui aeroterma pe tavan pentru asta.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply