Skip to main content
Climatizare

Cele mai bune aparate de aer condiționat

12 ianuarie 2022No Comments

Unul dintre electrocasnicele de care este posibil să nu ne putem lipsi în zilele caniculare de vară sau reci de iarnă este aparatul de aer conditionat.

Pentru că există o gamă variată de astfel de aparate, indicat este să cunoști măcar câteva dintre caracteristicile acestora pentru a-l alege pe cel mai bun aer condiționat sau măcar pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor tale.
Criteriul principal, de care trebuie să ții cont, constă în faptul că există mai multe tipuri de aparate de aer condiționat: individuale, centrale, fixe, mobile.

Top 7 cele mai bune aparate de aer condiționat

Aparat de aer condiționat Whirlpool

Cel mai bun aer condiționat pentru încălzire.

Păreri aer condiționat Whirlpool

Acest aparat de aer condiționat Whirlpool este destinat spațiilor rezidențiale, pentru că are o capacitate de ventilare de 12000 BTU și pentru că este recomandat pentru climatizarea suprafețelor de până la 35 mp.

Tehnologie inverter permite o foarte bună economie de energie electrică, aparatul incluzând un compresor rotativ care crește cu mult eficienta energetica iar aparatul este inclus în clasa de consum A+.
Acest aparat de aer condiționat are opțiunea de a se auto curăța și autodiagnoza care contribuie la fiabilitatea produsului. Poți economisi energie și poți ști când au avut loc căderi de tensiune sau când anumite componente se strică. Poți să setezi atât viteza de ventilație, cât și temperatura și cu ajutorul termostatului aerul se va menține la temperatura optimă.
Cablul de alimentare este de doar 1.5 m și poate fi considerat scurt în anumite aplicații, dar vestea bună este că poate fi inlocuit foarte ușor.

Kit aer condiționat cu inverter Daikin

Cel mai bun aer condiționat cu inverter de la Daikin.

Păreri aer condiționat Daikin

Acest produs este oferit de cel mai cunoscut producător de aere condiționate din lume si anume Daikin. Aparatul funcționează perfect și este făcut din materiale de cea mai buna calitate.
Datorită tehnologiei inverter acest aparat de aer condiționat consumă puțin și oferă o foarte bună capacitate, fiind inclus în clasa de eficiență A+. Asigură un flux de 9000 BTRU și se integrează foarte bine în spații rezidențiale.
Acest aparat oferă cea mai bună dezumidificare, mai exact 1.4 l / h și face ca aerul din casă să fie suficient de uscat pentru a se evita formarea de igrasie.
Aparatul are un preț mai mare decât alte aparate similare, însă acest lucru este generat doar de faptul că are funcții suplimentare cum ar fi modul economic sau Silent Mod plus toate specificațiile menționate anterior.

Aparat de aer condiționat portabil Heinner

Cel mai bun aparat de aer condiționat portabil cu dezumidificator.

Păreri aer condiționat portabil Heinner

Heinner este un brand recunoscut și apreciat de majoritatea utilizatorilor. Acest aparat de aer condiționat este portabil, cu o capacitate generală și de răcire de 11600 BTU, pe când cea de încălzire este de 10000 BTU. Datorită timer-ului, poți să setezi programul de oprire sau pornire, potrivit nevoilor tale. Iar, cu ajutorul telecomenzii poți manevra aparatul chiar și de la distanță.

Îndeplinește o mulțime de funcții de climatizare cu brio: funcția de răcire, încălzire, ventilație și dezumidificare. Funcția de dezumidificare este foarte importantă, mai ales pentru zilele în care umiditatea aerului este strident simțită.
Aparatul este destul de silențios 65 dB și puteți să-l folosiți cu încredere chiar și pe timpul nopții, mai ales datorită funcției Sleep, care reduce intensitatea și economisește energia.

Aparat de aer condiționat LG cu WI-FI

Cel mai bun aer condiționat de perete, cu Wi-Fi.

Păreri aer condiționat cu wifi LG

Aparatul de aer condiționat cu capacitatea generală de 12000 BTU este potrivit pentru o încăpere de 50 metri pătrați. Funcționează cu wi-fi, astfel permite controlul de pe telefon, chiar și de la distanță. În caz că sunteți la serviciu, puteți seta de la distanță programul dorit, de încălzire, răcire, dezumidificare sau ventilați, iar când veți ajunge acasă veți rămână suprinși de eficiența acestuia.

Are un design modern, foarte atrăgător, care, montat pe perete, se combină armonios cu celelalte obiecte din cameră. Datorită funcție de curățare automată, pe suprafața schimbătorului de căldură nu se dezvoltă bacterii sau mucegai.

Foarte puține produse de pe piață oferă garanții de lungă durată, pe când compresorul acestui aparat are o garanție de 10 ani. Pe lângă acest lucru, tehnologia Smart, cu care este dotat aparatul, ajută la reducerea consumului de energie.

Mini aer condiționat portabil

Cel mai bun mini aer condiționat portabil de cameră.

Păreri mini aer condiționat portabil

Cu un preț mic, acest aparat de aer condiționat reușește să-și îndeplinească funcționalitățile cu succes. Este mic, cu o putere de numai 10W, astfel poate fi luat în călătorii sau poziționat într-un birou, cu ușurință.

Aerul condiționat este prevăzut doar pentru răcirea încăperilor, în timpul cald al anului. Este foarte ușor de utilizat, trebuie să umpleți rezervorul cu apă (375 ml), ulterior să conectați aparatul la o sursă de curent. Alimentarea se realizează simplu la 230V. Rezervorul umplut este suficient pentru 12 ore de funcționare.

Este dotat cu funcția de iluminarea LED, care dispune de 7 culori diferite, astfel aparatul va crea o atmosferă mai distractivă în încăpere.

Sistem aer condiționat multisplit Gree

Cel mai bun aer condiționat de perete multisplit.

Păreri aer condiționat Gree

Produsele fabricate de brandul Gree sunt apreciate și căutate pe teritoriul României, lucru ce demonstrează calitatea produselor. Acest aparat de aer condiționat, de la Gree, este potrivit pentru două încăperi și este recomandat mai ales pentru clădirile proaspăt construite.

Sistemul multisplit, cu care este dotat aparatul, compus dintr-o unitate exterioară, deservește mai multe unități interioare. Astfel, se vor limita numărul de unități exterioare instalate. Pe lângă faptul că îndeplinește funcția de răcire, aparatul purifică aerului, eliminând bacteriile și virușii din aer.

Designul atrăgător, de culoare gold, îl face un element decorativ important și luxos. Iar, posibilitatea de conectare la Wi-Fi, permite manevrarea aparatului de la distanță, cu ajutorul aplicației mobile.

Aparat aer condiționat vertical Electrolux

Cel mai bun aparat de aer condiționat mobil.

Păreri aparat de aer condiționat Electrolux

Aparatul de aer condiționat vertical de la Electrolux poate fi poziționat practic oriunde în casă. Este mobil, adică nu depinde de o anumită suprafață, astfel poate fi cu ușurință manevrat și transportat dintr-un punct în aer.

Potrivit atât pe timp de iarnă, cu funcția de încălzire, cât și pe timp de vară, cu funcția de răcire. Funcțiile pot fi programabile, într-un interval de 24 h, astfel acesta începe sau încetează funcționalitate atunci când considerați necesar.

Este dotat cu trei trepte de putere a ventilatorului, în dependență de treaptă aleasă nivelul de zgomot crește sau scade considerabil.

De ce am tinut cont

Tip

Alegerea aparatului de aer conditionat depinde în mare masura de spațiul care trebuie răcit. Astfel pe piață găsim câteva tipuri de aparate de aer condiționat:

  • Individuale – sunt suficiente pentru a scădea temperatura în una sau doua camere, însă climatizarea întregii case va cere un efort financiar mai mare și un aparat central. Pentru o suprafață restrânsă, aparatul de fereastră reprezintă soluția practică și economică, însă dezavantajul este dezinstalarea și reinstalarea în fiecare sezon.
  • Centrale – aparatele centrale sunt utilizate pentru racorirea spațiilor mai mari.
  • Fixe – aparatul de aer conditionat care se fixează pe perete este utilizat de un număr foarte mare de persoane. Funcționarea acestui aparat seamănă cu a unui frigider: aerul cald este scos in exterior pentru a fi apoi înlocuit cu aceeași cantitate de aer, însă răcit. Avantajele pe care le prezinta acest tip de aparat sunt numeroase: este compact, performanța este crescută, se instalează ușor și are o speranta de viata crescută daca este ingrijit corespunzator. Aparatul de perete este mai scump, însă mai silențios.
  • Mobile – Modul de funcționare a aparatelor de aer conditionat mobile este unul destul de simplu. La fel ca cel fix, un astfel de aparat mobil aspiră caldura care-l înconjoară, o raceste si o difuzeaza în spațiul în care este folosit. Cel mai mare avantaj al sau il reprezinta facilitatea punerii in functiune. Fiind mobil, nu este nevoie decat sa il scoti din ambalaj, fara a face alte lucrări așa cum necesita cel fix. În ciuda faptului ca este un produs tehnic care implica numeroase tehnologii, acest aparat mobil nu are nevoie, în majoritatea cazurilor, decât de 30 de secunde pentru punerea în functiune.

Puterea

Prima regula în alegerea aparatului de aer condiționat: un aparat mic care funcționează pentru perioade mari de timp va fi mult mai eficient decat unul mare care se opreste si reporneste la anumite intervale de timp. un ciclu de funcționare mai lung se traduce printr-un nivel de umiditate mai scăzut în casă, un factor cheie în materie de confort și de calitate a aerului. Un aparat de aer conditionat care are dimensiunea potrivită permite menținerea nivelului optim de umiditate între 30 și 50%.

Eficiența energetică

Un criteriu foarte important în alegerea celui mai bun aparat de aer conditionat îl reprezintă performanța eco-energetica. În acest sens, trebuie verificată eticheta care indica randamentul aparatului. Cu cât cota este mai ridicată, cu atât consumul energetic va fi mai scăzut. Din acest punct de vedere, bine de știut este ca aparatul fix reversibil permite o economie mai mare de energie datorită modului de funcționare – au capacitatea de a raci sau de a incalzi aerul, iar unele modele adaptează temperatura în funcție de mediul în care se află și declanșează doar atunci când sunt persoane în preajmă.

Nivelul de zgomot

Ideal este sa te asiguri ca tipul de aparat și nivelul de zgomot produs atunci cand functioneaza respecta reglementările imobilului și nu iti deranjează liniștea. Dacă aparatul emite mai mult de 80 de decibeli, atunci nu-l poți considera unul dintre cele mai bune aparate, pentru ca sigur va fi deranjant.

Garanție

Cele mai bune produse au, de obicei, garanții pe masura, acestea variind între 5 și 10 ani. de evitat sunt aparatele care pot fi achizitionate la preț mai mic, însă oferă garanție de numai un an; dacă apar defecte după doi sau trei ani, este posibil ca piesele necesare pentru reparație sa nu se mai gaseasca pe piața.

Intrebari frecvente

Unde trebuie sa montez aparatul de aer conditionat?

Aparatele de aer conditionat se montează în funcție de recomandările producătorului astfel incat sa raceasca în mod eficient spațiul. Este recomandat ca aceasta indicație sa fie respectata pentru ca altfel aparatul urmeaza sa consume foarte mult curent și nu oferă confortul dorit. Într-o garsonieră de exemplu, poți sa cumperi o unitate pe care sa o pui pe hol pentru a raci tot spațiul. Aceasta soluție se aplica și în alte apartamente mici cu singura condiție ca suprafața lor totală sa nu depaseasca puterea de lucru a aparatului.

Cum setez parametrii de lucru?

Interiorul nu trebuie sa fie foarte rece dacă exteriorul este foarte cald deci poți seta termostatul dispozitivului la o temperatura de confort pe care o simți ca fiind potrivită. În momentul în care afara temperaturile ajung la 40 de grade, o temperatura de 25 de grade in casa este cea mai buna soluție pentru a te relaxa în tricou cu maneci scurte si pentru a te odihni cat mai confortabil fără ca trecerea să fie prea bruscă.

Cum se intretine aparatul?

Aceasta este una dintre cele mai importante etape pe care ar trebui sa nu le săriți pentru că dacă nu apelați la un service specializat la timp, unitatea are potențialul de a deveni un generator de boli și afecțiuni. Schimbă des filtrele pentru ca ele au rolul de a tine impuritatile la distanță din aerul existent în exterior cum ar fi praful, bacteriile și polenul sau alte similare. Acest lucru conteaza enorm în special în cazul persoanelor care suferă de alergii sau astm.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply