Skip to main content
Climatizare

Top 4 Cele mai bune calorifere electrice

3 martie 2022No Comments

Iarna sau in perioadele de tranzitie dintre sezoane, in momentul in care nu vrei sa pornesti centrala, sau daca depinzi de reteaua de incalzire din bloc, caloriferul electric este cel care te va ajuta sa mentii in casa o temperatura optima.
Datorita dezvoltarii tehnologiei caloriferele electrice din prezent au devenit mult mai elegante, eficiente, economice dar si usor de utilizat.
Cel mai bun calorifer electric are mai multe scopuri si nu trebuie folosit doar pentru uz casnic. Sunt o sursa perfecta de caldura pentru serele solare pe timpul rece, magaziile cu bunatati si pentru rulote.

Top 4 calorifere electrice

Calorifer electric cu ulei Tesy

Cel mai bun calorifer electric cu ulei.

De ce am ales calorifer electric Tesy

Caloriferul electric Tesy are o putere impresionanta si va face fata in mod optim la toate provocarile care se pot ivi in incalzirea spatiilor cu dimensiuni medii si extinse.
Acest calorifer electric funtioneaza prin convectie. Se adapteaza foarte bine la incaperile mari si inalte avand capacitatea de a gestiona foarte bine aerul cald chiar si in incaperi mai mici de 63 metri cubi.
Are pret optim, provine de la un brand consacrat pe piata de profil, care a castigat trei premii Forbes in anul 2018. Tesy este primul brand care a adus pe piata din Bulgaria aparate de incalzit conforme cu noile cerinte ale UE in ceea ce priveste eficienta energetica. Tesy a ocupat in anul 2017 cea mai buna pozitie in ceea ce priveste calitatea produselor oferite de la Forbes Business Awards.

Cumparand acest calorifer vei beneficia de calitate si tehnologie moderna la cel mai bun pret.

Calorifer electric Zass

Cel mai bun calorifer electric pe ulei.

De ce am ales calorifer electric Zass

Ofera eficienta ridicata prin intermediul celor 11 elementi si a termostatului reglabil care permite gestionarea cu precizie a temperaturii.
Caloriferul electric Zass ZR 09C vine impreuna cu 3 trepte de putere (1500 – 2000 – 2500 W), intrerupatoare cu lampa indicatoare, dispozitiv pentru depozitarea cablului de alimentare si roti pentru un transport facil.

Dimensiunile caloriferului electric sunt 62x 52 x 12 cm. In acelasi timp, cei 11 elementi cu o putere de 2500 W vor fi ideali pentru a incalzi un spatiu rezidential.

Calorifer electric cu termostat Star Light

Cel mai bun calorifer electric cu termostat.

De ce am ales calorifer electric Star Light

Star-Light YOHF13 este un calorifer electric cu termostat reglabil si 13 elementi care pot incalzi o incapere de dimensiuni mari.

Acest calorifer electric vine impreuna cu un temporizator care poate controla timpul de functionare al corpului de incalzire. In paralel, termostatul va controla temperatura dorita si va obtine un consum de energie redus.

Totodata, caloriferul include o serie de functii si accesorii speciale: protectie anti-inghet, loc de stocare al cablului, indicator luminos de functionare, aeroterma, maner si roti de transport.

Calorifer electric pentru baie Home FTW2

Cel mai bun calorifer electric pentru baie.

De ce am ales calorifer electric Home FTW2

Acesta este un calorifer electric pentru baie cu o putere de 100 W si 6 tije de suport pentru prosoape.
Caloriferul electric Home FTW2 este un dispozitiv de incalzire perfect pentru baie, avand o protectie IPX1 impotriva ploilor si a picaturilor de apa. In plus, fixarea pe perete ofera o modalitate de economisire a spatiului. Greutatea de doar 2 kg si posibilitatea de a aseza caloriferul pe podea faciliteaza transportul si depozitarea.

Include un numar de 6 elementi si o protectie pentru supraincalzire care va opri instant aparatul in caz de urgenta.

Dimensiunile sunt de 54 x 86 x 10.2 cm pe perete si 54 x 91 x 35,3 cm pe picioare.

De ce am tinut cont

Consum

Cele mai bune calorifere electrice au un consum cuprins intre 2000 si 2500 W sau mai putin. Aceste calorifere au si trepte de putere mai mici, si ofera controlul deplin asupra reglajului.

Cu cat camera este incalzita mai repede, cu atat caloriferul consuma mai multa energie electrica. De asemenea, consumul de energie electrica este influentat si de izolatia camerei, dar si de dimensiune.

Protectia pentru supraincalzire

Aceasta caracteristica te ajuta sa fii protejat in cazul incendiilor sau in cazul altor evenimente nedorite.

Un calorifer electric cu ulei va trebui sa se opreasca in momentul in care temperatura depaseste pragul permis de producator. Daca aceasta protectie nu exista, atunci caloriferul se incalzeste pana in momentul in care materialul din care este confectionat se topeste caz in care apar scurgerile de ulei fierbinte care pot genera incendii sau explozii.

De asemenea, hainele amplasate la uscat pe calorifer pot lua foc la temperaturi mai mici decat cea la care se topeste materialul exterior. Existenta protectiei este foarte importanta, si reprezinta o conditie obligatorie in alegerea celui mai bun calorifer electric.

Termostat reglabil

Un calorifer electric cu termostat permite incalzirea aerului din camera la un anumit nivel in functie de nevoile utilizatorilor. Termostatul regleaza de asemenea si consumul de energie electrica. Cu cat temperatura este mai mare, cu atat va creste si consumul de curent electric, pentru ca se va mari durata de functionare a caloriferului.

In lipsa termostatului, va trebui sa alegi intre a ramane in frig, dar a mentine facturile la costuri rezonabile sau a sta intr-o camera in care te sufoci de caldura, avand si o factura uriasa in acelasi timp. De aceea este perfect un calorifer electric cu termostat reglabil pentru confortul propriu si pentru economisirea energiei electrice.

Oprire automata in cazul rasturnarii

Chiar daca crezi ca ai o casa linistita si nu trebuie sa tii cont de acest criteriu este foarte important sa il ai totusi in vedere. Caloriferul trebuie sa functioneze verical si in cazul in care te impiedici de el sau de firul lui, se poate rasturna. Tot sistemul in care functioneaza caloriferul se poate deregla caz in care apare riscul crescut de incendii ca urmare a faptului ca se ating temperaturi inalte. Atunci cand caloriferul se opreste singur, acest risc este eliminat automat.

Roti si manere

Pentru a beneficia de mobilitatea specifica unui calorifer electric portabil, acesta trebuie sa aiba roti si maner.

Rotile au si rolul de a oferi protectie pentru podea si covoare deoarece se evita tararea caloriferului si deteriorarea zonei de contact cu podeaua, sau aparitia zgarieturilor.

Manerele ofera o metoda de prindere mult mai usoara a caloriferului cu mana fara sa existe riscul de a aluneca.

Suportul pentru cablul electric este de asemenea foarte important. In momentul in care vrei sa muti caloriferul dintr-o parte in alta a casei suportul pentru cablu te ajuta sa te deplasezi in conditii optime, fara sa te impiedici.

Dimensiune

Tipul de camera pentru care este ales caloriferul conteaza foarte mult.

Un spatiu poate sa fie mic atunci cand are dimensiunea de pana la 20 mc, mediu cand este de pana la 40 mc si mare atunci cand depaseste 50 mc. Fiecare calorifer este proiectat astfel incat sa dea mai multa caldura sau o cantitate mai mica de caldura intr-un anumit interval de timp. cantitatea de caldura de care ai nevoie depinde de puterea maxima pe care o are caloriferul si de aceea specificatiile tehnice conteaza.

Pentru a alege cel mai bun calorifer electric pentru spatiul tau trebuie sa compari dimensiunea pe care o are camera cu capacitatea specificata de producator. Caldura pe care caloriferul o emana nu este raspandita doar la nivel de podea ci se va ridica spre tavan. Chiar daca incaperea are dimensiuni mici, ea poate ramane rece atunci cand tavanul este inalt. In mod similar, o camera mare poate fi mai calduroasa atunci cand tavanul este amplasat mai jos.

Intrebari frecvente

Cum alimentez un calorifer electric?

Un calorifer electric se conecteaza doar la o priza fara defectiuni sau fara probleme in momentul functionarii, care sa fie dotata cu impamantare. Pentru ca, in general, consuma mai multa energie, trebuie sa eviti sa il folosesti la aceeasi sursa de curent in care sunt introduse si alte aparate astfel incat instalatia de curent electric sa nu se supraincalzeasca.

Unde trebuie sa pun caloriferul cand functioneaza?

Un calorifer electric trebuie sa fie pozitionat la distanta de birouri, paturi si haine, draperii sau perdele si elemente de hartie, iar ca precautie standard este important sa lasi spatiu liber de minim 1 m in jurul acestuia. Nu pune caloriferul intr-o zona cu umiditate ridicata sau care este expusa la apa cum ar fi subsolul sau baia. Pune caloriferul pe o suprafata plana care sa il mentina stabil. Daca ai un calorifer electric cu baza ingusta dar cu o greutate mare, acesta va fi sensibil la toate diferentele de nivel existente si risca sa se rastoarne.

Nu porni caloriferul in zone cu substante inflamabile pentru ca pot aparea explozii sau incendii.

Cum mut caloriferul electric?

In cazul in care vrei sa muti caloriferul electric in alta camera sau sa il dai mai incolo pentru cativa centimetri, trebuie sa il scoti din priza si sa astepti pana cand se raceste. Doar asa vei putea sa eviti arderea. Nu pune mana uda pe aparat si nu pune mana pe calorifer pana cand nu este suficient de rece.

Trebuie sa supraveghez caloriferul?

Lasa caloriferul deschis doar in momentul in care tu sau alti membrii adulti ai familiei pot verifica periodic functionarea acestuia. Chiar daca din cauza frigului vei vrea sa lasi caloriferul in priza cand pleci de acasa, pentru doar cateva ore la cumparaturi, nu face asta.

Daca in spatiu sunt copii, deoarece caloriferul atinge temperaturi ridicate, nu trebuie sa ii lasi in proprierea acestuia nesupravegheati. Persoanele batrane pot sa se impiedice de calorifer sau il pot atinge in greseala si nu vor reusi sa gestioneze individual aceste situatii. De asemenea, batranilor le poate fi greu sa porneasca si sa opreasca un astfel de dispozitiv sau sa sesizeze problemele.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply