Skip to main content
Climatizare

Cele mai bune încălzitoare instante de apă caldă

21 noiembrie 2021No Comments

Apa este o resursă vitală și cât se poate de epuizabilă, mai ales în unele zone ale planetei. În multe cazuri am fost nevoiți să lăsăm apa să curgă până ajunge la temperatura dorită, ceea ce poate însemna deseori o risipă enormă de apă. Deși, la prima vedere nu ar exista o soluție eficientă, adevărul este că de-a lungul timpului s-au pus la dispoziție mai multe variante salvatoare.

Este vorba despre instant water heater, mai exact un instant de apă caldă care are rolul de încălzitor de apă instant. Acest tip de aparat se găsește pe piață sub mai multe forme. Cel mai popular este un tip de robinet cu încălzire instant care produce apă caldă direct la robinet fără a mai fi nevoie de alte sisteme. Si mai există varianta unui boiler instant, care funcționează pe gaz sau un instant de apă caldă cu inducție. Cel din urmă folosește o tehnologie nouă care face posibilă încălzirea apei instant folosind inducția magnetică.

Folosind aceste tipuri de aparate instant de încălzit apa, nu va mai fi nevoie să aștepți prea mult, astfel salvezi timp și resurse.

Top 5 incălzitoare de apă caldă

Robinet electric Delimano Instant Water

Cel mai bun robinet instant electric.

De ce am ales acest robinet instant Delimano

Instantul electric de la Delimano este considerat de mulți utilizatori ca fiind cel mai bun robinet electric deoarece se pliază cam în orice situație și este accesibil ca preț. Se potrivește atât în bucătărie, cât și în baie, garaj, sau orice atelier care necesită un robinet care produce apă caldă instant.

Acest tip de încălzitor de apă instant are o putere de 3000W și capacitatea de a încălzi între 1,5 și 2 litri de apă pe minut la maxim 60°C. Unul dintre minusurile aparatului este faptul că nu este un robinet electric digital ci unul mecanic. Există totuși în gama Delimano și tipuri de robinet electric digital.

De menționat este faptul că acest instant electric de apă caldă se montează pe chiuvetă, deci nu este un robinet electric de perete. Fiind vorba despre un robinet electric instant, multe persoane se întreabă cum se montează un astfel de instant electric, dacă este complicat și dacă sunt necesare piese în plus. Răspunsul este unul foarte simplu, tot ce ai nevoie pentru pune în funcțiune un robinet de încălzit apa instant este instalația standard de alimentare cu apă și o priză electrică.

Recenziile celor care au utilizat acest robinet electric de la Delimano sunt pozitive, însă nu-l putem cataloga ca fiind cel mai bun instant de apă caldă. În schimb, este unul dintre cele mai bune și accesibile robinete de încălzire apă instant confecționat din metal combinat cu plastic.

Instant de apă caldă pe GPL Calore TF11

Cel mai bun instant pe GPL.

De ce am ales instant pe GPL Calore TF11

Fiind parte dintr-o gamă de produse cunoscute, acest instant de apă caldă de la Calore funcționează atât pe GPL, cât și pe GN (gaz natural). Este o variantă bună de încălzitor instant de apă datorită capacității lui de a încălzi circa 11 litri de apă pe minut. Acesta poate servi ca instant de apă caldă și pentru bucătărie. Un avantaj, în cazul în care decideți că aveți nevoie de un instant în bucătărie, este faptul că acest model poate să vă ofere instant apă caldă putând fi conectat și la butelie.

Un aspect foarte important de menționat este faptul că Calore TF11 este un instant pe gaz cu triaj forțat, deci fără flacără de veghe. Aparatul vine la pachet cu propriul kit de evacuare inoxidabil. Puterea maximă a acestui instant GPL este de 20kW, presiunea apei încadrându-se între 0.020Mpa-1.000Mpa.

Spre deosebire de încălzitorul instant de apă de la Delimano, despre acest tip de instant de apă se spune că nu permite folosirea apei calde în mai multe puncte de consum deodată. În cazul în care sunt mai mult de 2 persoane într-o locuință care funcționează cu un astfel de aparat, este recomandat un instant de apă electric. Calore TF11 poate servi ca instant de încălzire apă și în baie, dacă aceasta nu are mai puțin de 18 mc. Pachetul conține un cablu electric, un cap de duș, un încălzitor instant, o duză GPL și un furtun de racordare.

Instant de apă caldă pe gaz Ariston FAST 11 NG

Cel mai bun instant pe gaz.

De ce am ales acest instant pe gaz Ariston Fast R X ONM 11 NG

Instantul Ariston pe gaz este un model care, spre deosebire de cel de la Calore, nu este un instant de apă caldă pe gaz cu tiraj forțat, ci unul cu tiraj natural. Asta înseamnă că pentru a funcționa, eliminarea gazelor arse trebuie să se facă printr-un horn. În cazul unui instant pe gaz cu tiraj forțat, admisia și evacuarea gazelor se poate realiza direct prin peretele exterior al încăperii. Un avantaj al acestui model este faptul că există la același brand și o variantă de instant pe gaz de la butelie putând obține instant apă caldă folosind gaz de la butelie.

Aparatul este confecționat din metal, iar panoul de control este unul mecanic. Puterea instantului pe gaz pentru apă caldă este de 21,5kW. El poate să încălzească circa 11 litri de apă pe minut. De menționat mai este și faptul că temperatura apei se poate controla printr-un panou extern în deplină siguranță datorită senzorilor de supra-temperatură.

Pentru montarea instantului pe gaz se recomandă ca, atunci când alegeți acest tip de încălzire cu instant pe gaz, să apelați la specialiști pentru montaj. Prezentul model de instant de apă caldă pe gaz se recomandă a fi montat deasupra chiuvetei.

Este greu de spus care este cel mai bun instant pe gaz, însă acest model asigură un acces frontal pentru curățare, emisii reduse și printre cele mai importante, o temperatură stabilă în timpul dușului. În plus, flacăra este închisă în perioadele de nefuncționare.

Încălzitor de apă electric pentru baie Atmor In-Line 8000

Cel mai bun instant pentru duș.

De ce am ales acest instant pentru baie Atmor

Atmor In-Line 800 este un instant pentru duș potrivit și pentru chiuvetă. Conform informațiilor prezentate de vânzători, pachetul conține para de duș, robinet intrare apă rece și perlator. Produsul nu este un robinet electric cu duș, ci poate fi atașat un astfel de robinet pentru duș.

Aparatul dispune de 3 trepte de viteză, respectiv 2Kw, 3.5kw, 5.5Kw. Debitul apei poate fi reglat în funcție de treapta de încălzire și de temperatura apei de intrare și de ieșire. Presiunea maximă la intrare poate ajunge la 7 bar în timp ce presiunea minimă este de 0,2 bar. De asemenea, temperatura la care poate fi încălzită apa se încadrează între 52 și 60°C.

Cât consumă un instant de apă caldă precum acesta, depinde de frecvența cu care-l folosiți, cât și de treapta de viteză. Totuși, având în vedere că este un aparat electric potrivit pentru chiuvetă și duș, consumul nu este unul exagerat de mare. În această categorie de duș instant electric se încadrează și brandul Delimano cu un instant pentru duș. De menționat este faptul că acest model se montează sub chiuvetă. Astfel, în funcție de spațiul de care dispui, poți alege dintr-o gamă largă de produse cel mai bun instant de apă caldă pentru nevoile tale.

Boiler electric instant Geyser New Combinat

Cel mai bun boiler instant electric pentru duș.

De ce am ales boiler instant Geyser New Combinat

Boilerul instant Electro Admon Geyser New Combinat este un boiler instant electric pentru duș. Acesta are o putere maximă de 5,5kW și poate încălzi 1,5 litri de apă pe minut. Timpul de încălzire este unul mai scurt spre deosebire de unele modele de instant electric de la ariston spre exemplu. Însă, este mai lung față de modelele de instant pentru apă caldă prezentate mai sus.

Un aspect legat de montaj este faptul că acest tip de instant pe curent se montează pe perete deasupra chiuvetei. De asemenea, acesta nu poate fi folosit ca instant electric de apă caldă pentru bucătărie deoarece are inclus capul de duș. Dacă aveți nevoie de un instant electric pentru bucătărie puteți opta pentru varianta mai sus prezentată care se potrivește și pentru chiuvetă, dar și pentru duș.

Aparatul de încălzit apa instant electric dispune de 3 trepte de viteză și este confecționat din plastic, având o clasă de protecție IP 44. Modelul face parte din categoria de boilere instant care poate oferi apă caldă instant folosind o alimentare de tip electric.

De ce am tinut cont

Tip

Atunci când vorbim despre instanturi pentru apă caldă, vorbim de o gamă elaborată de modele. Astfel că în funcție de nevoile noastre putem opta pentru un instant pe gaz natural sau GPL ori pentru un instant electric de tip robinet sau boiler.

Instant apă caldă GPL/instant pe gaz

În această categorie se regăsesc instantul de apă caldă care se conectează direct la rețeaua pe gaz, boilerul instant pe gaz care poate încălzi o cantitate mai mare de apă și instantul pe gaz și electric care poate funcționa atât pe gaz, cât și pe curent.

Robinet instant apă caldă

Este efectiv un robinet care încălzește apa instant. Acesta are un sistem electric care reușește să facă dintr-un robinet normal, un aparat pentru încălzit apa instant. Mulți dintre utilizatorii acestui tip de robinet electric au păreri împărțite. Unii spun că debitul nu este suficient de mare, alții că nu încălzește destul de multă apă. Totul depinde de modelul pe care-l alegi.

Instant apă caldă duș

Asemenea robinetului instant, există și o variantă de încălzitor instant pentru duș. Acest tip de încălzitor de apă instant este de cele mai multe ori electric, însă există și variante care funcționează pe gaz.

Boiler electric instant

Este un mini încălzitor pentru prepararea instantanee a apei calde de consum menajer. Poate fi utilizat pentru duș sau chiuvetă, în funcție de caz.

Brand

Deși, nu am vrea să dăm curs clișeelor, câteodată brandul este un aspect foarte important dacă este să ne raportăm la calitatea produselor. De-a lungul timpului tot mai multe branduri au început să-și extindă aria de produse. Altele sunt abia intrate pe piață, însă au o gamă de produse de nișă. Spre exemplu, printre cele mai căutate tipuri de încălzitor de apă electric instant este Delimano robinet instant deoarece este foarte practic, deseori accesibil și consumă puțin. Alte mărci dintre cele mai populare pentru fiecare tip de produs sunt următoarele:

Robinet instant

 • Robinet instant Delimano;
 • Robinet electric Well;
 • Robinet electric Freddo.

Instant GPL

 • Instant GPL Ariston;
 • Instant GPL cu tiraj forțat Vaillant;
 • Instant GPL Bosch;
 • Instant Ferroli Zefiro c11 GPL.

Instant gaz

 • Instant pe gaz Electrolux;
 • Instant pe gaz  Calore;
 • Instant pe gaz Bosch;
 • Instant pe gaz Ferroli;
 • Instant pe gaz Vaillant.

Instant dus

 • Delimano instant pentru duș;
 • Instant apa calda Geyser;

Boiler instant electric

 • Instant Geyser;
 • Instant electric Gorenje.

Putere

Pentru fiecare tip de instant este foarte importantă puterea deoarece aceasta determină atât debitul pe minut, cât și timpul de încălzire al apei. Fie că vorbim despre un instant de încălzire apă pe gaz sau GPL, fie că e un robinet de apă caldă electric sau un boiler electric instant, puterea trebuie să fie una cât mai mare, astfel încât să obținem rezultate cât mai bune.

Montaj

Instalatorul este cea mai potrivită persoană care știe exact cum se montează un instant tocmai de aceea, de recomandat este să apelați la un astfel de specialist atunci când aveți nevoie de cineva care se pricepe la montarea unui instant pe gaz sau la montarea unui instant de apă caldă electric sau instant pe GPL.

Intrebari frecvente

Cum funcționează un aparat instant?

Un instant de apă caldă este de fapt un aparat de încălzit apa instant. Mai exact, este un sistem de încălzire a apei care funcționează pe bază de energie electrică sau gaz. Acesta are un sistem special care poate furniza apă caldă instant, fără a fi nevoie să aștepți ca aceasta să curgă până se încălzește.

Ce este mai bun boiler sau instant?

Boilerul electric folosește curent pentru încălzirea apei menajere care poate fi utilizată într-unul sau mai multe puncte de consum din baie sau bucătărie. Aceste aparat este de fapt un recipient izolat termic dotat cu un sistem de încălzire care s ocupă de menținerea apei la o temperatură constantă.

Instantul electric este un aparat foarte ușor de montat și foarte eficient în producerea apei calde menajere. Deseori pot fi înlocui cu succes centrale termice sau serviciile centralizate de încălzire. Ele pot fi instalate oriunde există posibilitatea de a fi conectate la o sursă de apă și una de curent.

Cât consumă un instant pe gpl?

Deoarece instantul pe GPL care nu are rezervor de stocare acționează doar atunci când este nevoie de apă caldă, energia poate fi economisită, astfel consumul este mai mic.

Cât consumă un instant electric?

În majoritatea cazurilor, un instant electric consumă 3kW sau 5 kW într-o oră. Desigur cifrele pot varia în funcție de tipul instantului.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply