Climatizare

Cele mai bune boilere electrice

By 23 februarie 2019 aprilie 10th, 2020 No Comments

Un boiler electric poate fi considerat echipamentul ideal pentru a profita de confortul apei calde la tine acasa. Scopul acestuia este de a incalzi apa cu ajutorul electricitatii. Exista diverse tipuri si modele de astfel de boilere, iar alegerea celui mai bun dintre ele poate parea complicata. Pentru a usura lucrurile, iata cateva criterii in functie de care poti alege boilerul ideal pentru nevoile tale.

Cum am ales cel mai bun boiler electric

Volumul de apa

La modul general, primul criteriu de alegere a unui boiler electric il reprezinta capacitatea sa. Cauta sa obtii un volum de 50 de litri pentru o persoana, pentru ca aceasta capacitate corespunde unui dus (aproximativ 30 de litri), catorva spalari pe maini (in jur de 5 litri) si catorva vase spalate in rutina zilnica (aproximativ 15 litri). Astfel, cand vezi in fisa tehnica a boilerului 50 l, 100 l, 150 l, 200 l, 300 l, este suficient sa te gandesti cate persoane il utilizeaza si vei gasi varianta potrivita pentru cel mai bun boiler.

Consumul

Daca nu este un model solar sau termodinamic, boilerul constituie o sursa importanta de consum al electricitatii. Pentru reducerea cheltuielilor energetice, cea mai buna varianta este alegerea unui boiler care sa se incadreze in clasa de eficienta energetica A. Bineinteles, reducerea cheltuielilor energetice se realizeaza cel mai bine daca nu faci risipa de apa utilizata zilnic in diverse scopuri.

Sistemul utilizat

Un boiler electric are nevoie de o rezistenta electrica pentru a incalzi apa. De subliniat faptul ca exista doua tipuri de rezistente: fie in contact direct cu apa, ceea ce este adaptat apelor clare neutre sau cu duritate scazuta, fie plasata in afara apei, ceea ce nu este recomandat pentru apele calcaroase, dure.
Pentru a combate coroziunea, un boiler electric trebuie sa foloseasca, de asemenea, o anoda. Aceasta poate fi fie din magneziu – adaptata mai ales apelor de duritate mare, fie cu curent electric impus, mai potrivit pentru apele dure. Exista si un al treilea tip, unul hibrid, care combina proprietatile celor doua mentionate anterior.

Forma si tipul

Un boiler electric ocupa de obicei destul de mult spatiu. Daca nu dispui de suficient spatiu pentru amplasarea lui, forma pe care o poate avea conteaza mai putin. Exista, totusi, o gama variata de modele, de la boilerele electricele orizontale la modelele plate care sunt mai bine adaptate spatiilor mici.
Daca cauti, totusi, un model mai mic, trebuie sa stii ca exista si ceea ce poarta denumirea de boiler electric instant sau boiler electric fara rezervor. Cum indica si denumirea sa, acest aparat nu are un rezervor de apa, ci incalzeste apa instantaneu. Un alt avantaj al acestuia este faptul de a fi compact.
Exista si aspectul designului pe care il are un boiler electric. Intotdeauna tindem sa alegem produsul care are cea mai draguta aparitie. Cea mai mare parte a utilizatorilor prefera look-ul modern, in acord cu timpurile traite. De subliniat este si faptul ca unele marci propun si alte culori decat albul.

Top 3 boilere bune

  • Tesy Compact Line GCA 1015 L52RC – un boiler perfect pentru familiile mici care ocupa foarte putin spatiu.
  • Boiler electric Ariston Andris LUX 30 EU – unul dintre cele mai mici boilere de pe piata ideal pentru amplasarea deasupra chiuvetei.
  • Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight – cel mai bun boiler electric oferit de un producator de top in domeniul boilere electrice.

Tesy Compact Line GCA 1015 L52RC

Pentru persoanele care cauta cele mai bune boilere electrice, aceasta este cea mai buna solutie, ideala pentru amplasarea deasupra chiuvetei, speciala pentru familiile mici.
PRO
• Este o piesa cu capacitate mica pentru montajul deasupra chiuvetei;
• Este echipat cu termostat reglabil care permite controlul usor pentru temperatura;
• Vine cu o garantie de 3 ani pentur reervor oferita de producator;
• Are indicator LED pentru a te informa constant asupra starii aparatului.
CONTRA
• Capacitatea mica poate constitui o problema atunci cand se spala cantitati mari de vase.

De ce am ales acest produs?

Dimensiuni
Avand o capacitate mica, acest boiler electric este perfect pentru interioare mici dar si pentru familiile mici, si chiar pentru persoanele singure.
Pret
Acest boiler electric are cel mai mic pret raportat la calitate. Pentru un dispozitiv realizat din cele mai bune si calitative materiale, costul acestui boiler este mai mult decat rezonabil, motiv pentru care a atras numeroase pareri pozitive.
Functii
Acest boiler are un timp de incalzire a apei de la 15 la 65 de grade in doar 23 de minute si dispozitivul vine echipat cu termostat reglabil care permite setarea temperaturii de lucru intre limitele dorite. Comenzile vor fi manevrate de controllere mecanice usor accesibile si simplu de utilizat.

Lucruri bine de stiut

Acest boiler are o capacitate mica ceea ce poate reprezenta o problema atunci cand sunt spalate mai multe vase, insa pentru o familie mica sau pentru o persoana singura este solutia perfecta si va face fata cu succes.

Boiler electric Ariston Andris LUX 30 EU

Acest boiler electric este unul dintre cele mai mici de pe piata si este superb pentru una sau doua persoane. Este foarte compact si se monteaza usor oriunde, fiind destinat pentru zona de deasupra chiuvetei.
PRO
• Este confectionat din materiale de cea mai buna calitate cum ar fi cuprul si titanul;
• Ajuta la economisirea cu cca 15% a energiei electrice datorita functiei ECO;
• Ofera in jur de 30 de litri de apa calda pentru fiecare incalzire si este adecvat pentru cupluri sau pentru persoanele singure;
• Controlul electronic pentur afisajul LED il fac foarte usor de setat.
CONTRA
• Cantitatea de apa oferita este considerata mica de utilizatorii care au o familie numeroasa si un necesar de apa calda mai mare.

De ce am ales acest produs

Volum de apa
Volumul de apa total este de 30 de litri pentru fiecare program de lucru si este folosita o presiune standard de 0.8 Mpa. Acest boiler consuma 1500W si poate realiza si o economie energetica de undeva in jur de 15% pe baza functiei eco cu care vine incorporat.
Control
Controlul are loc electronic iar panoul cu afisaj LED poate arata temperautra apei incalzite in momentul in care poti sa o folosesti.
Izolatie
Pentru ca beneficiaza de o izolatie IPX4 rezista foarte bine chiar si atunci cand este stropit din greseala cu apa. Sunt apreciate si functiile de termostat electronic cu mare precizie precum si intrerupatorul pentru ON si OFF.

Lucruri bine de stiut

Acest boiler are, in opinia anumitor utilizatori, o capacitate mica. Cu toate acestea specialistii au demonstrat ca pentru o familie formata din 3 membri 30 de litri de apa calda la un ciclu sunt suficienti.

Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight

Acesta este un boiler care permite montajul verical si controlul elecronic ce a primit votul pentru cel mai bun boiler electric de la utilizatori.
PRO
• Incalzeste o cantitate de 100l de apa;
• Este fiabil pe baza functiilor de siguranta, a izolatiei si a materialelor;
• Are control electronic si functii de avertizare luminoasa foarte usor de intrebuintat;
• Este caracterizat de un raport foarte avantajos intre pret si calitate;
• Incalzeste o cantitate mare de apa in cel mult 3 ore.
CONTRA
• Cablul de alimentare cu stecker se cumpara separat.

De ce am ales acest produs?

Rezervor cu volum mare
Acest boiler de la Ariston are un rezervor cu volum mare, mai exact poate incalzi 100 de litri de apa si ofera o cantitate optima de apa calda atunci cand este vorba despre familii cu multi membri.
Componente
Are protectie din sticla ceramica, un anod de magneziu s termostat reglabil. In plus, este dotat si cu supapa de siguranta. Cu ajutorul izolatiei de 18 mm se poate spune ca mentine eficient continutul cald. Indicatorul luminos de functionare arata modul in care aparatul lucreaza.
Recomandari
Acest boiler este recomandat drept unul dintre cele mai bune boilere electrice de catre utilizatori datorita capabilitatilor tehnice pe care le dovedeste.

Lucruri bine de stiut

Acest boiler nu vine cu tot cu cablul de alimentare, care va trebui cumparat separat. Aceasta nu este o problema deoarece cablul are un pret mic si poate fi gasit in orice magazin de electrice.

Cum alegi un boiler electric bun

Optiunile

Este vorba despre identificarea optiunilor pe care le are aparatul si care permit un confort mai mare in utilizare. De exemplu, poate fi vorba despre modul automat sau manual de pornire sau de posibilitatea de programare pentru a profita de mai multe ore libere. Unele modele au si functia de producere rapida a apei calde, de exemplu in mai putin de o ora.

Accesoriile

La modul general, un boiler electric are nevoie de instalarea unui grup de siguranta care sa permita evacuarea apei dilatate sau simpla vidanjare a aparatului, a unui limitator de presiune pentru a nu se defecta aparatul in cazul unei suprapresiuni si a unui limitator de temperatura care are scopul de a regla apa calda la iesire la o temperatura de 50 de grade celsius. Bine de stiut este ca aceste accesorii nu sunt incluse la achizitia aparatului decat la anumite marci, iar pentru achizitia lor separata va fi nevoie de un buget suplimentar.

Conditii de instalare

Este foarte importanta alegerea unui loc pentru amplasarea boilerului pentru a verifica daca modelul dorit este potrivit cu situatia reala. Ideala este instalarea acestuia in apropierea locurilor in care este nevoie mai multa de apa calda pentru a evita pierderea de caldura. De asemenea, este important si tipul de fixare, deoarece cu cat capacitatea boilerului va fi mai mare, cu atat acesta va fi mai greu. Ideala este utilizarea unui trepied pentru a obtine siguranta rezistentei in locul in care boilerul este fixat.

Intrebari frecvente

Cum se instaleaza un boiler electric?
Cele mai multe boilere electrice se pot monta pe peretele din bucatarie sau din baie tinand cont de preferintele si nevoile tale. Toate informatiile despre bransarea dispozitivului se afla in cartea tehnica. Iti recomandam sa apelezi la o firma care sa se ocupe de montarea boilerului tau pentru ca specialistii stiu cel mai bine cum se monteaza corect un boiler.

Cum umplu boilerul cu apa?
Tinand cont de faptul ca pornirea aparatului atunci cand nu e plin cu apa duce la deteriorarea rezistentei este absolut necesar sa stii de la bun inceput cum se alimenteaza dispozitivul cu suficient lichid. Deschide robinetul amplasat in grupul hidraulic pentru ca boilerul sa se umple cu apa. Ulterior trebuie sa deschizi robinetul complet pentru ca apa sa iasa din dispozitiv si se lasa in pozitie deschis pana cand iese tot aerul din boiler.

Cum pot pune in functiune boilerul electric?
Dupa ce esti absolut sigur ca boilerul este plin cu apa si nu apare riscul de daune in rezistenta electrica pot regla potentiometru de temperatura pe poitia ON si poti alimenta aparatul cu tensiune. Urmeaza sa vezi pe ecran ca se afiseaza un mesaj din care poti intelege ca boilerul este aprins.

[ratings]

Adaugă părerea mea