Climatizare

Panouri radiante recomandate

By Actualizat in 25 martie 2020 martie 25th, 2020 No Comments

Panoul radiant face parte din marea familie a radiantelor electrice.Mai performant decat convectoarele electrice,aceasta modalitate de incalzire ofera o mai buna difuziune a caldurii.Exista numeroase modele de astfel de aparate pe piata,asa ca e posibil sa iti fie destul de greu sa te hotarasti pe care il alegi.Iata cateva aspecte pe care ar trebuii sa le cunosti despre acest tip de incalzire.

De ce am tinut cont

Tipuri de panouri radiante

Exista trei tipuri de panouri radiante din care poti alege in functie de preferinte: panoul deschis – este un model de radiator a carei sursa de caldura este vizibila prin intermediul unui grilaj sau a unei portiuni perforate, panoul inchis – este echipat cu un fel de plic care are scopul de a ascunde rezistentele care incalzesc si panoul radiant infrarosu care este echipat cu un reflector pentru imbunatatirea difuzarii caldurii. Acesta din urma este, de asemenea, protejat de un grilaj si se poate fixa pe plafon, pe perete sau chiar in picioare. Principalul avantaj al acestui tip de panou radiant este ca se poate folosi la fel de bine si in interiorul, si in exteriorul casei.

Modele disponibile

In ceea ce priveste acest aspect, optiunile consumatorilor variaza in functie de nevoile si de stilul care ii atrag mai mult. In cele mai multe cazuri, clientii au de ales intre design vertical, orizontal sau chiar din sticla. Exista si modelele mobile care sunt prevazute cu roti si care se pot transporta cu mare usurinta.

Suprafata de incalzit

Comparativ cu încălzirea prin convecţie unde aerul mai rece este mereu recirculat pentru a putea fi încălzit, încălzirea radiantă (IR – radiaţie termică) încălzește direct corpurile și suprafeţele încăperilor. Cunoscând faptul că însuși aerul este un bun izolant, este necesară multă energie pentru a-i crește propria temperatură care apoi trebuie cedată ambientului. Utilizând modul de încălzire radiantă cu panouri Redwell energia necesară pentru confort se reduce în mod drastic cu până la 50% – 60%.

Radiaţia termică a panourilor radiante Redwell nu generează electrosmog sau câmpuri electromagnetice nici măcar comparabile cu cele ale telefoanelor mobile sau computerelor. Radiaţia termică a panourilor Redwell este comparabilă cu cele utilizate în scopuri terapeutice, stimulează microcirculaţia sanguină care ajută la regenerarea ţesuturilor, același tip de încălzire fiind utilizată în incubatoarele pentru noi născuţi sau saune. Nu sunt antrenate în încăpere pulberi ca și în cazul convecţiei sau a pardoselilor încălzite.

Convecţia secundară creată de încălzirea radiantă este foarte blândă nu antrenează particole, reduce foarte mult stratificarea aerului cald în încăpere. Timpul de încălzire se reduce considerabil, se poate ajunge la senzaţia de confort mult mai repede și la o temperatură a aerului din ambient mai redusă cu pâna la 4-5 grade Celsius. Suprafeţele din încăpere vor acumula căldura care v-a fi dispersată ulterior în același ambient în mod lent și uniform. Senzaţia de confort este la un nivel maxim se poate simţi efectul “că ţi-ai încălzit oasele“ așa cum se spune în mod popular când ești lângă soba de la cabană sau șemineu.

Performanta

Acesta ramane unul dintre criteriile esentiale pentru alegerea unui panou radiant, orice ar fi. Performanta unui asemenea aparat este determinata prin prisma echipamentelor, componentelor si optiunilor de care dispune aparatul. Cu cat panoul este mai bine echipat, cu atat costul este mai mare, insa castigul se realizeaza pe termen lung, dat fiind ca dispunand de un proptotip al calitatii, consumul va fi redus. In aceste conditii, si durata de viata a produsului este garantata.Termenul de garanţie este de 90 de luni cu o durată de viaţă estimată foarte mare ( cca 20 ANI ) .

Top 5 panouri radiante

​Încălzirea radiantă cu panouri radiante Redwell este o încălzire cât se poate de “normală și naturală”, nu este o încălzire în infraroșu în spectru vizibil dăunătoare la o expunere mare în timp, nu este vorba de “radiaţii nocive”nu vorbim de microunde și este improprie denumirea de “plasma​”.

Genereaza caldura rapid, in doar cateva secunde din momentul pornirii​;

Utilizând modul de încălzire radiantă cu panouri Redwell energia necesară pentru confort se reduce în mod drastic cu până la 50% – 60%.

Timpul de încălzire se reduce considerabil, se poate ajunge la senzaţia de confort mult mai repede și la o temperatură a aerului din ambient mai redusă cu pâna la 4-5 grade Celsius.

WE LINE

Cel mai bun panou radiant din gama Redwell ,accesibil ca pret,disponibil in mai multe dimensiuni.Este un best seller al producatorilor Redwell,cu un design discret.

ROUND

Un panou radiant simplu dar cu un design modern si discret, panoul ROUND completeaza orice design al incaperilor.

AKTIVIST

acest panou radiant lumineaza,dar in acelasi timp si incalzeste.Disponibil in dimensiuni diferite,variaza in functie de putere de la 300 watts-1800 watts,aceasta combinatie de lumina/incalzire este unica,domeniile de utilizare a acestui model sunt in birouri,cladiri comerciale,hoteluri,sali de evenimente.

GLASS PICTURE HEATING

acest panou radiant este confectionat din sticla,pe el se poate imprima orice model doriti,sau modele disponibile din colectia Redwell,imprimanduse pe un panou radiant din sticla.

TOWER DRYER 2.0

​panou radiant din sticla,se utilizeaza in bai,pe langa ca poate fi utilizat ca uscator/suport de prosoape el si incalzeste baia.Disponibil in mai multe dimensiuni si cu design diferit pe sticla.

Intrebari frecvente

De ce am ales Redwell

​Comparativ cu incalzirea prin convectie unde aerul mai rece este mereu re- circulat pentru a putea fi incalzit , incalzirea radianta ( IR -radiatie termica ) incalze- ste direct corpurile si suprafetele incaperiilor. Cunoscand faptul ca insusi aerul este

un bun izolant, este necesara multa energie pentru a-i creste propria temperatura care apoi trebuie cedata ambientului.

95 – 100 ̊C ( de exemplu panourile radiante Redwell )

;peste 100 ̊C – 300 ̊C până la 500 ̊C până la 900 ̊C Temperatura suprafetei panourilor desigur delimiteaza cele doua mari grupe de panouri radiante si anume :

panouri radiante in infrarosu vizibil ( IR vizibil )

panouri radiante in gama de radiatie termica invizibila ( IR radiatii calorice sau „unde intunecate ” )

Desigur subcategoriile care urmeaza a fi definita in functie de temperatura suprafetei radiante sunt:

panourile radiante domestice pina la 95 – 100 ̊C ( asigura impotriva riscului de accidente domestice )

panourile radiante cu aplicatii industriale la cele care temperatura depaseste 100 ̊C – 300 ̊C Energie/performanta-randament

Tipul de energie absorbita pentru gama panourilor radiante electrice dedicate uzului domestic este energia eletcrica in cruent alternativ 220-230 V /50Hz. ;pentru cele destinate a fi utilizate in EU. Panourile radiante electrice domestice Redwell cu unde ( IR rc ) au un randament de 85-91 % fata de 5%…15 % termoconvectori sau 5%…10 % ventiloconvectori

Modele disponibile …………………………………………………….. catalog

Pentru exemplificare mai jos regasiti calculul unui apartament de X mp la care am instalat Y Kw electrici cu panouri radiante electrice Redwell . Si calculul consumului mediu anual in KW .

urmeaza schita + calcul etc ……………………………………………………….

Desigur daca in mod corect veti compara consumurile electrice propuse de alti furnizori cu usurinta veti ajunge la concluzia ca investitaia in panourile radiante Redwell va asigura confort , design deosebit si o amortizare rapida prin consumul redus de energie

Functiile de siguranta

Nu numai puterea este un criteriu important pentru alegerea unui panou radiant, ci si prezenta diverselor functii de siguranta pe care le poate avea. Pentru a sti ce panou radiant este ideal pentru nevoile tale, verifica daca modelul ales raspunde normelor de siguranta precum oprirea automata in caz de supraincalzire sau de cadere, de exemplu. Daca ai in vedere sa il instalezi intr-o baie, asigura-te ca modelul ales este special realizat pentru a fi plasat in apropierea unei surse de apa. Chiar daca aparatul respecta toate normele de siguranta impuse, este foarte important sa respecti recomandarile si precautiile necesare utilizarii obisnuite (nu acoperi aparatul in timp ce functioneaza, pastreaza o distanta minima fata de sursele de apa etc).

Accesoriile

Un accesoriu indispensabil al panourilor radiante il reprezinta termostatul. Temperatura se regleaza cu ajutorul acestui dispozitiv, iar functia avansata a multor modele usureaza reglajul puterii de incalzire a aparatului. Poti alege intre trei versiuni de termostat existente, respectiv cele electronice, cele mecanice sau cele numerice.

Tipul de alimentare

In ceea ce priveste modul de alimentare a aparatului, poti alege intre versiunile electrice, cele pe gaz sau cele cu infrarosu. Cel mai bun panou radiant este cel care iti satisface cel mai bine nevoile si preferintele si din acest punct de vedere, pe langa celelalte criterii pe care trebuie sa le ai in vedere.

Unde pot amplasa panoul radiant?

Instalarea panourilor radiante se face utilizand accesorii pe care le furnizeaza producatorul doar cu ajutorul unui specialist si au nevoie de impamantare. Pozitia optima este aproape de centrul peretelui pentru a fi asigurata o incalzire cat mai unfiorma si la minim 1 m distanta de alte obiecte. Este recomandat sa eviti orientarea panourilor spre ferestre pentru ca pozitia aceasta le scade cu mult eficienta.

Care sunt regulile de folosire a unui panou radiant?

Inainte de instalare verifica de fiecare data produsul si returneaza-l daca are defecte. Iti recomandam sa te asiguri ca este in cea mai buna stare de functionare la inceputul sezonului rece inainte de folosire.

Panourile radiante au nevoie de timp pentru a determina o schimbare semnificativa si de aceea intreruperea functionarii nu este metoda optima de a economisi energia in perioadele in care camera nu este folosita. Alege reducerea temperaturii daca ai un dispozitiv ce iti permite sa variezi intensitatea de functionare.

Cum intretin un panou radiant?

Pentru a elimina rapid si eficient depunerile de praf si alte impuritati este recomandat sa fie folosita o carpa umeda. Este contraindicat sa folosesti substante chimice sau obiecte abrazive si ascutite. Curatarea se va face doar dupa ce ai oprit aparatul si l-ai lasat sa se raceasca.

[ratings]

Leave a Reply