Skip to main content
Climatizare

Cel mai bun termosemineu

7 ianuarie 2023No Comments

Cu totii ne dorim sa avem un camin confortabil, mai ales in perioada rece si pentru asta avem nevoie de o incalzire eficienta. Confortul termic este foarte important pentru o locuinta moderna, mai ales in zone unde clima implica temperaturi foarte reci pe timpul iernii.

In ziua de astazi, exista multe produse eficiente ce pot incalzi locuintele noastre, iar unul dintre cele mai moderne este termosemineul. Acesta nu trebuie confundat cu semineele clasice, pentru ca are un mod diferit de functionare, fiind construit pe alte principii.

Top 3 termoseminee

 • Termosemineu PRITY S3W17 – un termosemineu modern care permite incalzirea pe lemne si carbune;
 • Termosemineu centrala pe peleti Fornello Royal 25 kw – un termosemineu pe peleti;
 • Ferroli Breta Pellet 24 – cel mai bun termosemineu pe lemne si peleti cu sistem de autocuratare.

PRITY S3W17 pe lemne

Cel mai bun termosemineu pe lemne pentru locuintele care au mai putin de 196 mp si care sunt izolate termic.

De ce am ales termosemineul PRITY S3W17
 • Combustibil – Acest termosemineu permite incalzirea pe lemne si carbune a locuintelor care au maxim 196 mp si sunt izolate termic. Astfel acopera o suprafata suficient de mare si poate fi amplasat intr-o casa de dimensiuni moderate.
 • Include cazan de apa – Acest termosemineu are si un cazan de apa incorporat cu un volum de 22 litri si modelul poate incalzi pana la 7-8 calorifere de tipul 22 x 600 x 1000 cm.
 • Putere – Modelul acesta de termosemineu are o putere de pana la 5 kW degajata in camera in care va fi montat fi focarul cu geam rezistent. Tipul acesta de termosemineu infrumuseteaza locuinta pe langa faptul ca ofera o cantitate mare de caldura.

Fornello Royal 25 kw pe peleti

Cel mai bun termosemineu pe peleti recomandat in spatii de pana la 200 mp dar si pentru locuinte mici unde il poti seta pe o treapta inferioara pentru echilibrarea capacitatii termice.

De ce am ales termosemineul pe peleti Fornello Royal
 • Accesorii – Acest termosemineu are vas de exapansiune de 10 litri, un sistem de programare si control pentru regimul de ardere si telecomanda inclusa.
 • Putere si randament – Dispozitivul functioneaza la 25 kW si are un randament de maximum 93 de procente fiind unul dintre cele mai ridicate de pe piata. Este optim pentru economii considerabile.
 • Dimensiuni si siguranta – Acest semineu are dimensiunile de 1100 x 680 x 580 si include o supapa pentru siguranta, un sistem de auto inchidere in cazul in care apar probleme si protectie contra inghetului.

Ferroli Mirano 24 peleti si lemne

Cel mai bun termosemineu pe lemne si peleti cu o putere de incalzire de 1 KW prin radiatie proprie si 24 KW prin conectarea la sisteme de radiatoare. Este recomandat pentru spatiile sub 200 mp ca suprafata totala.

De ce am ales termosemineu Ferroli Breta Pellet
 • Combustibil – Termosemineu foloseste inclusiv peleti din clasa A care au un randament de pana la 90 de procente. Cu ajutorul tirajului fortat asigura un foarte bun randament in momentul utilizarii.
 • Echipamente – Arzatorul acestui termosemineu este echipat cu functie de autocuratare si sistemul de control se poate ajusta cu ajutorul unui panou digital. Termostatul si supapa sa de siguranta asigura buna protectie a sistemului si scade considerabil sansele de defectiune.
 • Temperatura apei – Apa pentru circuitul de incalzire are temperaturile cuprinse intre 20 si 90 de grade la o presoune de maxim 3 bari si racordul de apa este de 2.54 cm.

De ce am tinut cont

Randamentul

Randamentul este determinat de eficienta energetica a termosemineului. Cu cat acesta este mai mare, cu atat produsul va fi unul mai economic, deci vei cheltui mai putini bani pe combustibil. In acelasi timp, cu o cantitate mai mica de combustibil, vei putea incalzi o suprafata mai mare. Valoarea randamentului este exprimata in procentaje, astfel termosemineele fiind impartite pe clase de randament: A,B,C, etc.

Dimensiune

In ceea ce priveste dimensiunile, exista doua tipuri de termosemineuri, iar tu va trebui sa alegi modelul care ti se potriveste cel mai bine. Modele foarte complexe si voluminoase, vor avea nevoie de un spatiu de amplasare mai mare, ocupand mult loc intr-o camera obisnuita. Modelele mai putin voluminoase pot fi instalate cu usurinta chiar si intr-o sufragerie. Totusi, trebuie sa verifici foarte bine inainte spatiul din camera si dimensiunile termosemineului, pentru a te asigura ca il vei putea monta fara probleme.

Functii si accesorii

In functie de preferinte si de nevoile tale, ti-ar putea fi de folos sa achizitionezi un produs ce dispune de cateva functii speciale sau care este dotat cu anumite accesorii, ce iti vor usura folosirea, cum ar fi:

 • Pompa si vase de expansiune, pentru apa calda
 • Termostate – acestea vor regla automat arderea, pentru a pastra o temperatura constanta
 • Panouri de control cu LCD – pentru controlul ventilatiei si/sau al arderii.
 • Telecomanda
 • Ventilatoare cu tiraj fortat

Intrebari frecvente

Cata caldura ofera un termosemineu?

Aceasta valoare difera in functie de tipul de termosemineu ales insa tinand cont de toate specificatiile de mai sus. Ceea ce este important de mentionat este faptul ca termosemineele incalzesc doar camera in care sunt montate ceea ce inseamna ca nu vei putea incalzi mai multe camere cu ele.

Cum se intretine corect un termosemineu?

In general tot ceea ce trebuie sa faci este sa elimini cenusa si sa ai grija sa vezi toate hibele si crapaturile posibile inainte ca ele sa devina o problema. O data pe an profesionistii vor curata toata instalatia si este necesar sa apelezi la firme specializate si sa nu te ocupi personal de asta.

Cum pot mentine lemnul in stare buna si ce lemn sa folosesc?

Cel mai bun lemn pentru semineu este cel masiv din stejar, fag si carpen. Urmatoarele seminee eficiente sunt peletele si brichetele din acelasi lemn. Este foarte improtant sa pastrezi lemnul la loc ventilat si uscat pentru ca in momentul in care este ars va da cea mai buna performanta in momentul arderii.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply