Skip to main content
Copii

Cel mai bun aspirator nazal electric pentru bebelusi -Recomandări și păreri

14 februarie 2023No Comments

Pentru majoritatea parintilor, aspirarea secretiilor nazale poate reprezenta una dintre cele mai necunoscute și intimidante parti ale sistemului de ingrijire al copilului. Indiferent daca este vorba de infectii ale tractului respirator sau alergii un prim simptom sunt secretiile nazale.

Aceste probleme cauzate de secretiile nazale, uneori destul de abundente, pot duce la congestie nazala, stari de agitatie, afectarea capacitatii de a respira, manca si dormi si chiar la complicatii mult mai grave ca rinite, sinuzite sau otite.

Din fericire, exista pe piata foarte multe dispozitive menite sa te ajute sa cureti nasul bebelusului si al copilului mic. Acestea poarta denumirea de aspirator nazal copii si sunt folosite pentru a aspira mucusul din pasajele nazale ale bebelusului.

Adultii si copiii mai mari pot realiza singuri aceasta operatiune, insa, in cazul bebelusilor, mucusul trebuie eliminat intr-un mod cat mai eficient si elegant cu putinta si de aceea este important sa tii cont de cateva criterii de selectie care te pot ajuta sa faci cea mai inspirata alegere.

Top 6 aspiratoare nazale

Aspirator nazal manual Chicco

Cel mai bun aspirator nazal manual cu pompita.

Aspirator nazal Chico -Păreri

Este un aspirator nazal care permite eliminarea secretiilor nazale moi care il deranjeaza pe bebelus si care ofera un raport intre pret si calitate foarte bun, propus de Chicco, unul dintre producatorii cei mai cunoscuti pe piata produselor pentru copii din Europa. Forma ergonomica a aspiratorului si capul pentru aspiratie, fabricat din materiale moi si flexibile, se potriveste perfect nasucului sensibil al bebelusului.

Aspirator nazal cu gura Marimer

Cel mai bun aspirator nazal pentru bebelusi de aspirat cu gura.

Aspirator nazal bebeluși Marimer -Păreri

Acest aspirator nazal este foarte facil de manevrat si recomandat inca din primele zile ale bebelusului pentru a preveni aparitia unor complicatii la nivelul cailor respiratorii. Capatul care se introduce in narile bebelusului este moale si flexibil pentru a nu provoca rani nedorite. Este realizat din materiale de calitate si se poate curata, steriliza si intretine foarte usor. Contine mai multe piese printre care: 1 aplicator nazal, rezervor, adaptor pentru tub, tub si aplicator bucal.
Un capat al dispozitivului este introdus in nasul bebelusului iar celalalt capat este actionat cu gura prin actiunea de absorbtie a parintelui sau a unui alt adult. Datorita sistemului ingenios, mucozitatile sunt colectate in rezervorul special plasat pe tubul acestuia, astfel incat nu exista niciun risc ca mucusul absorbit sa ajunga in gura persoanei care il manevreaza.

Batista bebelusului atasata la aspirator NOSKO 0+

Cel mai bun aspirator nazal denumit și batista bebelușului cu atașare la orice aspirator.

Aspirator batista bebelusului -Păreri

Este un produs cunoscut atat de catre parinti, cat si de pediatri, medici de familie si medici ORL cu denumirea de batista bebelusului si este una dintre cele mai utile inventii pentru bebelusi, disponibile in prezent pe piata de profil. Acesta poate fi folosit inca din prima zi de viata a bebelusului dar si de catre adulti.
Acest aspirator batista bebelușului este confectionat dintr-o combinatie de materiale din plastic si silicon, are o durata de viata mare, poate fi usor de curatat si de intretinut. Imbina intr-un mod foarte util eficienta similara aspiratoarelor profesionale din spital cu usurinta in utilizare si curatare, superioara altor produse de pe piata. Este universal compatibil cu orice model de aspirator si include o periuta pentru curatarea tubulaturii de eventualele resturi aderente. Datorita constructiei pe care o are, impiedica mucozitatile extrase sa ajunga in aspirator.

Aspirator nazal bebeluși electric Nanny

Cel mai bun aspirator electric nazal pentru bebeluși.

Aspirator nazal electric -Păreri

Este un aspirator nazal electric usor de folosit, eficient atat la utilizare, cat si la curatare, datorita sistemului integrat de autocuratare. Cel mai mare avantaj al acestui produs este ca poate fi folosit oriunde si oricum, datorita functionarii atat cu baterii cat si cu adaptor.

In functie de varsta copilului si tipul congestiei nazale, se poate folosi unul din cele doua sonde de aspiratie: capul de aspirare conica care poate fi folosit pentru o curatare mai in profunzime a cavitatii nazale si capul cu varf de silicon potrivit pentru aspirarea secretiilor moi.

Partile componente includ: pompa cu vacuum, cap de sonda cu tub de silicon (2 buc), manual de instructiuni si adaptor (european sau american).

Aspirator nazal electric pentru copii Tomydoo

Cel mai bun aspirator nazal electric pentru copii cu baterii.

Aspirator nazal electric Tomydoo -Păreri

Aspiratorul nazal electric Tomydoo Beaba este un produs ideal pentru curatarea secretiei nazale a copiilor. Include 3 varfuri de aspiratie, confectionate din silicon moale, reducand astfel riscul de accidentare: un varf de aspiratie alb pentru secretii vascoase, unul albastru pentru secretii normale si unul verde pentru nou-nascuti si bebelusi cu varsta pana in 3 luni, care pot fi sterilizate.
Este intotdeauna gata de aspirare deoarece functioneaza cu 2 baterii alcaline LR6 (AA), incluse in pachet, care au o durata de utilizare pentru 1.000 de aspiratii. Este foarte eficient datorita formei sale ergonomice, fiecare sesiune de aspirare dureaza in medie 5 secunde, este igienic, usor de curatat si de sterilizat.

Aspirator nazal electric Nosiboo

Cel mai bun aspirator nazal electric cu capacitate de reglare.

Aspirator nasuc bebe Nosiboo -Păreri

Acest produs ofera toate avantajele unui aspirator electric, combinate cu eficienta extrem de ridicata a batistei bebelusului. Este unul dintre putinele aspiratoare nazale pentru bebelusi care permit reglarea intensitatii aspirarii in functie de varsta copilului si de vascozitatea secretiilor, chiar si in timpul utilizarii: puterea cea mai mica de aspiratie este indicata pentru nou-nascuti, puterea medie pentru copii care deja merg in picioare, iar puterea maxima pentru copii mai mari (incepand cu varsta de 2-3 ani). Aceasta capacitate de reglare a puterii de aspiratie, este extrem de utila deoarece ajuta la prevenirea inflamarii mucoasei nazale.
Conectarea la aparat se face printr-un tub flexibil ce are in capat un varf din silicon (varf Colibri), proiectat conform caracteristicilor anatomice ale bebelusilor si respectand normele UE. Fiind fabricat din silicon, este moale si confortabil.
Timpul de aspirare este de aproximativ 10 secunde pentru fiecare nara dar aparatul poate fi folosit inca timp de 60 de secunde. Dupa acest timp, aspiratorul nazal se opreste automat, emitand un semnal sonor de avertizare. Pornirea si folosirea se poate realiza dupa o pauza de 50 de minute. Este usor de curatat si intretinut, mai silentios decat un aspirator nazal obisnuit si poate fi folosit oricand si oriunde, inclusiv in calatorii.

De ce am tinut cont

Tipul si modul de folosire

Exista foarte multe produse de acest fel disponibile pe piata. Acestea se impart in 4 tipuri:

Aspiratoare nazale manuale tip pompita sau para

Este cel mai des intalnit tip de aspirator nazal, mai ales in cabinetele medicale si spitale. Include un varf din silicon si o para. Para este stransa la introducerea varfului in nasul bebeluslui pentru a scoate aerul dinauntru apoi eliberata pentru a se reumple prin absorbirea aerului si a secretiilor nazale.

Aspiratoare nazale de tras cu gura

Acest tip de aspirator nazal functioneaza pe baza de aspiratie umana: un capat al dispozitivului este introdus in nasul bebelusului iar celalalt capat este actionat cu gura prin actiunea de absorbtie a parintelui sau a unui alt adult. Mucusul absorbit este colectat intr-un rezervor special plasat pe tubul acestuia. Unele dispozitive ca vibrocil baby care aspirator nazal sunt prevazute cu filtre speciale, care pot fi inlocuite si care impiedica microbii sa ajunga de la bebelus la parinte.

Aspiratoare nazale tip racord la aspirator

Este un produs cunoscut ca “batista bebelusului”, un dispozitiv din plastic si cauciuc, special conceput astfel incat sa regleze puterea de aspirare si sa o mentina la un nivel de maxima siguranta si eficienta. Acesta se ataseaza la teava aspiratorului.

Aspiratoare nazale electrice

Sunt dispozitive alimentate electric, pe baza de baterii sau adaptor, cu dimensiuni relativ mici si destul de silentioase.

Nivelul de zgomot

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, majoritatea produselor de acest tip sunt destul de silentioase, pentru a nu ii speria sau deranja pe copii. In cazul aspiratoarelor de tip pompita sau cele cu aspiratie umana, nivelul de zgomot perceput de copii este aproape inexistent. Cele de tip racord la aspirator sau cele electrice pot avea un nivel de zgomot mai ridicat, insa nu foarte deranjant, deoarece este cunoscut efectul calmat pe care il are zgomotul alb al motorului aspiratorului asupra bebelusilor.
In perioada fetala bebelusii cunosc zgomote ritmice, monotone si nu foarte intense ca cele intestinale, bataile inimii sau alte sunete care se produc in interiorul corpului si prin urmare, zgomotul alb are capacitatea de a neutraliza celelalte zogomote care ii pot deranja pe bebelusi, fiind o combinatie a tuturor frecventelor de sunet.

Eficienta si putere de aspirare

Aspiratoarele nazale de tip pompita au o putere de absorbtie relativ mica, fiind utilizabile mai degraba pentru o igiena superficiala a nasucului. Puterea de aspirare a dispozitivelor a caror forta de aspiratie este exercitata cu ajutorul gurii adultului este reglata in functie de forta aplicata. Aspiratoarele nazale electrice ofera absorbtie continua insa nu foarte puternica. Fara indoiala, la acest captiol, aspiratoarele nazale de tip racord la aspirator sau batista babelusului sunt inegalabile si foarte sigure, deoarece forta aspiratorului este mult diminuata de sistemul ingenios de constructie.

Usurinta de a-l curata si intretine

Acest aspect este foarte important mai ales pentru ca are foarte mare legatura cu igiena si sanatatea copiilor, dar si a parintilor. Aspiratorul nazal trebuie sa fie foarte simplu de curatat, dezinfectat si intretinut, fara a implica un efort prea mare si de lunga durata. Unele modele de aspiratoare nazale pot fi doar spalate si dezinfectate cu solutii chimice (alcool sanitar, biocide, cloramina etc.), altele sunt facute din materiale rezistente si potrivite pentru aparatele de sterilizare si mai exista modele cu sistem de autocuratare incorporat sau filtre speciale care pot fi usor inlocuite.

Posibilitati de transportare

Persoanele care calatoresc mult, ar trebui sa opteze pentru dispozitive portabile, care nu necesita alte electrocasnice pentru a functiona cum ar fi un aspirator nazal electric sau un aspirator nazal cu aspiratie umana. Cu toate acestea, chiar si batista bebelusului poate fi folosita in timpul calatoriilor deoarece poti solicita, la nevoie, sa ti se imprumute un aspirator, pentru a avea la ce o atasa.

Intrebari frecvente

Cum se foloseste corect aspiratorul nazal in cazul bebelusilor sau al copiilor mici?

Indiferent de aspiratorul nazal ales, un prim pas, extrem de eficient, pentru o aspirare de succes a secretiilor este umectarea mucoasei. Pentru acest lucru, poti folosi oricare dintre produsele disponibile pe piata: solutie salina la flacon sau fiola, spray cu apa de mare sau solutie hipertona. Pentru evitarea inflamarii mucoasei nazale este bine ca solutia folosita sa fie la temperatura camerei sau putin incalzita. Daca babelusul este mai mic de 6 luni atunci acesta va fi asezat pe spate in timpul manevrelor de curatare. Daca este mai mare este mai bine ca acesta sa fie asezat in fundulet atunci cand faci aceasta operatiune.
Dupa inmuierea secretiilor nazale poti pozitiona si potrivi piesa care vine in contact cu nara copilului cat mai bine. Cu cat nara va fi mai bine acoperita, cu atat puterea de absorbtie a aspiratorului nazal va fi mai eficienta.

Este greu de curatat si de intretinut un aspirator nazal?

Intretinerea si curatarea unui aspirator nazal depinde foarte mult de designul acestuia. In cazul aspiratoarelor tip pompita, este foarte important ca designul sa permita desfacerea completa pentru o curatare cat mai minutioasa sub jetul de apa cald sau fierbinte si, eventual, o sterilizare cu alcool sanitar. Este indicata asamblarea dupa o uscare completa, pentru a evita formarea unui strat de bacterii si mucegai.
In cazul aspiratoarelor nazale cu aspiratie umana, cele de tip batista bebelusului sau cele electrice este indicata demontarea si spalarea dupa fiecare utilizare a tuturor pieselor incluse. Batista bebelusului vine deseori echipata cu o periuta speciala, cu ajutorul careia poti curata mecanic rezervorul de colectare si restul tubulaturii. Este indicat sa folosesti si solutii dezinfectante sau sterilizarea cu aburi, in situatia in care materialul din care este fabricat produsul permite acest lucru.

Exista un risc de infectie sau alte riscuri atunci cand folosesc un aspirator nazal pentru copii?

Riscul de transmitere a infectiilor respiratorii prin intermediul aspiratoarelor nazale este extrem de mic. Cu toate acestea, dispozitivele trebuie curatate dupa fiecare utilizare pentru evitarea reinfectarii bebelusului sau a transmiterii infectiei de la bebelus la parinte. Aspiratoarele trebuie curatate, iar in cazul modelelor prevazute cu filtre, cel mai adesea din burete, acestea trebuie schimbate cat mai des. Unele modele necesita schimbarea filtrului dupa fiecare utilizare, iar altele permit un numar destul de redus de spalari inainte de schimbare.
Aspiratorul nazal pentru copii trebuie folosit cu atentie si delicatete, pentru a evita ranirea mucoasei nazale si iritarea acesteia. Nu este recomandata folosirea aspiratorului nazal pentru indepartarea mucusului intarit si nici atunci cand bebelusul este sanatos, deoarece o utilizare excesiva a acestor dispozitive poate cauza rani, uscarea narilor si sangererea acestora. De asemenea, este indicat sa folosesti aspiratorul nazal inainte de masa, pentru a evita ca nou-nascutul sa regurgiteze mancarea.

Cat costa un aspirator nazal pentru copii?

Pretul unui aspirator nazal poate varia in functie de tip, mod de utilizare, sistem sau alte elemente. Pentru aspiratoarele manuale cu pompita preturile pornesc de la 10 lei iar pentru cele cu sistem de conectare la aspirator sau cele cu aspiratie umana preturile pornesc de la 30 lei. Aspiratoarele electrice pornesc de la 100 lei si pot ajunge pana la 700 lei pentru cele foarte silentioase, cu design deosebit, viteza reglabila de absorbtie sau oprire automata.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply