Skip to main content
Copii

Cea mai buna bicicleta pentru copii

14 februarie 2023No Comments

Bicicleta este un sistem de deplasare foarte îndrăgit de copii. Aceștia folosesc bicicleta atât ca un mijloc de deplasare, cât și pentru a se juca cu prietenii și a petrece timpul distractiv. Există mai multe caracteristici importante de care ar trebui sa ții cont atunci când te gândești să achiziționezi o bicicletă pentru copii.

În primul rând, trebuie să iei în calcul vârsta copilului și înălțimea acestuia. Iar, în al doilea rând, când analizezi bicicleta, urmărește de ce sistem de frânare dispune, dacă include elementele de protecție, cât și piesele necesare pentru deplasare.

Top 6 biciclete pentru copii

Bicicletă fără pedale pentru copii mici

Cea mai bună bicicletă pentru copii de 1 an fără pedale.

De ce am ales aceasta bicicletă fără pedale

Bicicleta pentru copii fără pedale este un început foarte bun pentru copilul dvs., mai ales dacă sunteți convinși că ulterior veți achiziționa o bicicletă clasică. Acest model este perfect pentru copii cu vârstele cuprinse între 1 an și 5 anișori. Greutatea maximă suportată de acest vehicul este de 30 kg. În lipsa pedalelor, în caz că copilul își pierde echilibrul, acesta și-l poate recăpăta doar punându-și picioarele pe pământ.

Acest tip de bicicletă este mult mai practic decât cel clasic și copilul se va familiariza cu vehiculul chiar de la o vârstă fragedă. De asemenea, acesta va reuși să-și antreneze abilitățile de coordonare.

Bicicletă fără pedale pentru copii de 2-3 ani

Cea mai bună bicicletă pentru copii de 2-3 ani.

De ce am ales această bicicletă pentru copii de 2-3 ani

Imaginați-vă bucuria din ochii copilului dvs. atunci când va vedea această bicicletă minunată de culoare corai, verde sau albastru. Acest model este construit în totalitate pentru a satisface nevoile unui copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Designul este atrăgător, într-un stil retro, pe gustul oricărei fetițe.

Lucrurile cele mai importante constau în dotările vehiculului. Bicicleta este fără pedale, este ergonomică, iar scaunul cu umplere moale, vă protejează copilul chiar și dacă viteza este mai mare. Întoarcerea limitată a ghidonului oferă siguranță copilului, astfel vor scădea riscurile virajelor necontrolate sau a căderilor.

Bicicletă pentru copii cu roți ajutătoare

Cea mai bună bicicletă pentru copii de 5-9 ani.

De ce am ales această bicicletă pentru copii de 5-9 ani

Bicicleta pentru copii cu vârsta între 5-9 ani este modelul perfect dacă urmăriți inițierea copilului dvs. în mersul pe bicicletă. Chiar dacă veți include cele două roți ajutătoare, copilul în continuare se va bucura de design-ul atrăgător. Culoarea deschisă atrage atenția, iar în cercul prietenilor copilul se va simți mândru de alegerea dvs.

Bicicleta pentru copii este rezistentă, pentru că este fabricată din oțel. Cântărește 10 kg, astfel poate fi manevrată cu ușurință. Bicicleta este dotată cu un coș pentru depozitare și cu o sonerie.

Bicicletă pentru copii de 7-10 ani

Cea mai bună bicicletă pentru copii între 7-10 ani.

De ce am ales această bicicletă pentru copii de 7-10 ani

Bicicleta pentru copii Gimaikai este potrivită pentru copiii cu castra cuprinsă între 7 și 10 ani. Copilul dvs. va rămâne încântat la cât de practică este bicicleta. Aceasta merge cu ușurință pe cele mai mici poteci sau drumuri accidentate. Dispune de un schimbător de viteze, care poate fi cu ușurință setată. Sistemul de frânare este poziționat pe disc, astfel acesta va reacționa instant în caz de frânare bruscă.

În special, trebuie să remarcăm, că această bicicletă este concepută pentru munte, astfel pedalarea va fi simplă pe orice tip de drum. De asemenea, greutatea maximă suportată de această bicicletă este de 100 kg.

Bicicletă pentru copii de 7-11 ani

Cea mai bună bicicletă pentru copii de 11 ani.

De ce am ales această bicicletă pentru copii de 11 ani

Bicicleta este perfectă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani. Are un sistem de frânare fix și sigur, poziționat pe disc. Vehiculul este ergonomic, iar scaunul reglabil, astfel în dependență de înălțimea copilului veți putea ajusta scaunul. Scaunul este de asemenea moale, astfel nu trebuie să vă faceți griji, în caz că viteza este mare, acesta nu traumează.

Roțile mari, din cauciuc, sunt perfecte, mai ales, pentru viața de la țară, unde se întâlnește frecvent noroi sau argilă. În acest context, pachetul vine cu un set inclus de protecție pentru noroi, astfel vor scădea riscurile de a vă bloca în timpul plimbărilor.

Bicicletă electrică pentru copii de 14 ani

Cea mai bună bicicletă electrică pentru copii de 14 ani.

De ce am ales această bicicletă electrică pentru copii

Bicicleta electrică este perfectă pentru copii de 14 ani și adulți. Aceștia se pot cu ușurință deplasa dintr-un punct în altul, cu o autonomie a bateriei de 30 km. Bicicleta este foarte practică și ușoară, iar ambuteiajele, dacă sunt, nu reprezintă o problemă. Greutatea maximă pe care o suportă vehiculul este de 120 kg, iar greutatea bicicletei propriu-zise este de doar 17 kg.

Designul este modern, iar datorită combinației dintre negru și auriu devine și mai atrăgător. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de vehicul pentru copilul dvs., acest model cu siguranță îl va surprinde și vă va rămâne recunoscător.

De ce am tinut cont

Tipul

Tipul este repartizat în funcție de vârstă raportată la dimensiuni și include modele de bază pentru începători, biciclete de echilibru, modele cu angrenaj simplu dintat sau modele clasice. Atunci cand incepi antrenamentul copilului pe bicicleta și copilul are vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cel mai bine este sa cumperi o bicicleta fără pedale. Astfel copilul se va deplasa din inerție sau direct împingând picioarele în pământ. Se poate deplasa inclusiv ajutat de părinți pentru că abia începe să-și coordoneze mișcările în stadiul acesta. O altă soluție bună este o bicicletă cu trei roți, care va fi perfectă pentru un copil de 2 ani.

Vârsta

Biciclete pentru copii mici între 1-3 ani

Această vârstă este una foarte sensibilă, astfel este nevoie să atrageți mare atenție atunci când doriți să achiziționați o bicicletă pentru copilul dvs. Este foarte important ca bicicleta să fie special concepută pentru inițierea mersului pe bicicletă.
De asemenea, este important ca bicicleta să aibă un scaun reglabil și ergonomic, moale pentru a nu trauma. Cea mai bună decizie pe care o puteți lua, este să optați pentru o bicicletă fără pedale, aceasta va fi ușor de manevrat și de păstrat echilibrul.

Biciclete pentru copii între 4-6 ani

La aceasta vârstă se pot folosi de asemenea biciclete cu roți ajutătoare sau biciclete cu trei roți. Pentru copiii mai mici sunt bune inclusiv bicicletele care au un sistem prin care părintele poate ține în timp ce copilul se deplasează.

Biciclete pentru copii între 7-11 ani

La această vârstă sunt foarte bune bicicletele care seamănă cu cele pentru adulți. Poți opta pentru roți ajutătoare pe care să le elimini în momentul în care copilul începe să își țină singur echilibrul.
Din fericire găsești foarte ușor biciclete pentru copii cu roți ajutătoare chiar ieftine și nici nu ai nevoie de unele scumpe, pentru că nu le va folosi foarte mult timp așa cum copilul crește și va avea nevoie de un model mai mare până când va ajunge la unul pentru adulți.

Mărimea

Desigur că toți părinții sunt tentați să cumpere modele mari, însă această alegere este complet greșit, pentru că atunci când bicicleta este foarte înaltă este imposibil ca cel mic să își mențină poziția corecta pe bicicletă din pricina cadrului. Pentru copiii mai mari de 5 ani sunt recomandate cadrele cuprinse între 32 și 35 cm cu scaun reglabil care să poată fi ajustat astfel încât copilul să ajungă rapid cu picioarele la sol.

Dimensiunea roților

O bicicleta pentru un copil de 3 ani poate sa aibă roțile cu diametrul cuprins între 12 și 14 inch (adică între 30 și 35 de centimetri). Cele mai multe astfel de produse includ și roți ajutătoare și sunt produse pentru copiii cu înălțimea maximă de 100 cm. În cazul în care copilul este mai mare de 6 ani trebuie sa facă cunoștință cu bicicletele similare cu cele pentru adulți. Ele au roți de 20 inch, mai exact de 50 cm și pot să includă suspensii sau un mecanism cu roți dințate pentru lant. Nu se mai folosesc roțile ajutătoare. Pentru copiii de minim 8 ani sunt recomandate biciclete pentru copii de 24 inch cu roțile de aproximativ 60 cm. După 14 ani poți sa îi cumperi o bicicleta clasică.

Dimensiunea cadrului

Nu cumpara o bicicleta fara ca cel mic sa o probes. Spre exemplu, pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 135 și 150 cm se recomandă un cadru de maxim 35 cm, pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 150 și 165 cm se recomandă un cadru de maxim 38 cm. Acestea sunt dimensiunile care vor permite copilului să stea bine pe bicicleta și să își mențină poziția corectă.

Piese pentru deplasare

Este vorba aici despre angrenaj, pedale și frane. De fiecare data brațele angrenajului pentru pedale sunt mici și lungimea acestora se raporteaza de fiecare dată la raza cercului roților.
În cazul în care acestea sunt mai lungi copilul se poate accidenta, pentru că pedalele pot sa lovească pământul în timp ce copilul merge. În cazul roților care au un diametru de 16 inch este indicată o lungime corectă a brațelor de 10 cm.
Tot în acest subcapitol sunt integrate și suspensiile de care copilul are foarte mare nevoie pentru a amortiza șocurile ce pot apărea în momentul în care roata trece prin gropi.

Frâne

Frânele sunt cel mai greu de verificat și stăpânit. Pot fi frâne torpedo sau la pedala și frâne de mână. Pană la vârsta de 5 ani copiii nu pot folosi frâna de mână, pentru că nu au coordonarea necesară și de aceea se recomandă frânarea direct din pedale. Bicicletele pentru copii mici trebuie să dispună de frână torpedo, iar după vârsta de 6 ani se poate trece la franja de mână.

Elementele de protectie

Protecția este asigurată cu ajutorul echipamentului specific și prin particularitatea de design. Lanțul poate fi protejat, pedalele pot avea aderentă și scaunul ar trebui sa fie din material semi dur. În cazul în care primești o cască pe măsura copilului atunci oferta este sigur una pe care trebuie să o iei în calcul. Poți cumpăra separat mănușile sau alte manșete pentru protecție. De asemenea, copilul tău are nevoie și de genunchiere și cotiere care să nu limiteze mișcările sale. Lanțul bicicletei trebuie securizat cu o casetă specială. Claxonul este de asemenea un element de protecție. Cu ajutorul claxonului copilul va invata încă de când este mic cum se poate proteja pe sine și cum îi poate proteja pe cei din jur.

Intrebari frecvente

Cum echipez copilul în mod corespunzător?

Echipamentul corespunzător nu implică doar să îmbraci copilul în conformitate cu anotimpul, ci și să utilizeze echipamentele de protecție corecte. Este important ca toți cicliștii indiferent de varsta sau de gradul de pregătire să poarte cască de fiecare dată când merg cu bicicleta.

Unde ar trebui sa îmi învăț copilul să pedaleze?

Chiar dacă ai tendința să oferi aceste prime lecții pe iarbă, deoarece este moale și amortizeaza bine căzăturile, nu este o alegere foarte bună. Din contra, este recomandat să alegi un teren plat și plan, foarte neted și desigur care să fie complet lipsit de obstacole neprevăzute. Ai grijă la aleile laterale de pe care pot sa iasa adulți sau copii.

Cum reglez corect înălțimea bicicletei?

Înainte de a cumpara bicicleta citește ghidul de mai sus pentru a determina dimensiunile potrivite ținând cont de vârsta copilului și de înălțimea acestuia.
Poți face ulterior cu ușurință micile ajustări. Sau trebuie sa fie pusă în așa fel încât cel mic să poată atinge solul cu ambele tălpi simultan, în timp ce ghidonul trebuie sa fie îndeajuns de sus încât să stea cu spatele drept. Copilul va câștiga mai multă siguranță așa, știind ca la orice moment de ezitare poate pune picioarele jos pentru a se echilibra.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply