Skip to main content
Copii

Cel mai bun cantar pentru bebelusi

14 februarie 2023No Comments

Venirea pe lume a unui bebelus reprezinta, pentru orice familie, poate cea mai frumoasa dar si cea mai provocatoare experienta. Parintii trebuie sa fie cat mai documentatati atunci cand vine vorba de ingrijirea bebelusului, de la rutina zilnica pana la diferite stari prin care acesta va trece.

Dezvoltarea bebelusilor este foarte rapida in primul an de viata si de aceea monitorizarea se realizeaza de cadre medicale calificate, medici de familie sau pediatrii. Specialistii recomanda ca si parintii sa monitorizeze principalii indicatori ai sanatatii si dezvoltarii copilului: greutate, talie, perimetru cranian sau indicele de masa corporala, pentru a putea detecta din timp orice abatere de la norma.

Greutatea este unul dintre cei mai simpli parametri care pot fi urmariti si care pot oferi indicii asupra alimentatiei si starii de sanatate, mai ales in primele luni de viata cand parintii sunt adesea ingrijorati in privinta dezvoltarii si a cresterii suficiente. Aceasta poate fi masurata cu ajutorul unui cantar pentru bebelusi, un dispozitiv care respecta principiile unui cantar obisnuit, insa mult mai precis, fiabil si usor de utilizat.

Top 6 cantare pentru bebelusi

Cantar bebe Topcom

De ce am ales Topcom

Este un cantar bebe de calitate, care poate fi cu usurinta inclus in categoria dispozitivelor performante si utile, disponibile la preturi avantajoase.

Printre avantajele multiple pe care acest cantar digital le include sunt: capacitatea destul de mare de cantarire de pana la 20 de kg, functia de avertizare greutate maxima, functia TARE care ofera posibilitatea cantaririi prin anularea greutatii altor obiecte si functia de oprire automata. Forma ergonomica permite cantarirea copilului in cele mai bune conditii iar afisajul mare ofera confort la citirea rezultatelor.

Este un cantar electronic pentru bebelusi care indeplineste toate reglementarile Europene si functioneaza cu ajutorul unei baterii de tip CR2032 inclusa, care se poate inlocui usor in cazul descarcarii. Masurarea greutatii este redata prin diviziuni de 10 grame.

Cantar U-Grow 2 in 1 pentru copii 0-10 Ani

Cel mai bun cantar 2 in 1 pentru copii 0-10 ani.

De ce am ales cantar U-Grow 2 in 1

Este o optiune de cantar bebe care poate fi folosita o perioada mai indelungata de timp. Datorita capacitatii de cantarire de pana la 100 kg produsul poate fi folosit de intreaga familie, cu conditia ca membrii acesteia sa aiba sub greutatea maxima cantarita.

Acest cantar este o varianta accesibila, adecvata pentru a fi folosita si dupa primii 2-3 ani de viata ai copilului. Nu include functia de blocare, insa este echipat cu functia HOLD care permite memorarea greutatii afisate intr-un moment in care bebelusul sta mai linistit si nu se misca. Precizia de cantarire este suficient de mare, de 10 g.

Designul este unul placut, ergonomia talerului ajuta, datorita formei usor concave, la pozitionarea facila a copilului. Talerul este imprimat cu o rigla gradata, element care poate fi folosit pentru masurarea inaltimii si poate fi rabatat pentru o depozitare facila sau indepartat complet pentru a putea fi folosit in siguranta si de copiii mai mari sau de adulti.

Cantar bebelusi Laica PS3004

Cel mai bun cantar pentru bebelusi cu functia TARE.

De ce am ales cantar Laica

Este un cantar de bebelusi marca Laica, o companie de renume, lansata in anul 1974 in orasul Vicenza, Italia.

Constructia este una inteligenta si practica, menita sa le ofere siguranta bebelusilor si un context amuzant copiilor mai mari. Datorita faptului ca suporta o greutate maxima de cantarire de pana la 20 de kg, acest cantar Laica poate fi folosit pana la implinirea varstei de 4-5 ani. Cu o precizie a masurarii de 10 grame, un afisaj LCD usor de citit, functie TARE, Weight-Block si sistem de avetizare pentru baterie descarcata acesta este un cantar pentru bebelusi perfect satisfacator pentru nevoile oricarui utilizator.

Cantar bebelusi multifunctional BabyOno

De ce am ales BabyOno

Este un cantar electronic de bebelusi usor de utilizat cu design placut, robust care permite pozitionarea optima a bebelusului. Indica valori exacte, cu o precizie de pana la 5 grame fiind un instrument util acelora care doresc monitorizarea cresterii si a dezvoltarii copiilor, inclusiv a celor nascuti prematur sau cu o greutate mica la nastere. Forma tavitei pentru masurarea greutatii bebelusilor este special creata pentru a fi comoda si poate fi folosita pentru a masura greutatea pana la 20 de kg.

Fiind un produs multifunctional, cu o capacitate de cantarire de pana la 50 de kg si datorita tavii detasabile, acesta poate fi folosit in siguranta, vreme indelungata. Include functii foarte utile ca TARE, auto oprire (Auto Lock) dupa 30 de secunde, HOLD, memorarea ultimei greutati masurate si indicator pentru nivelul bateriilor.

Cantar pentru Bebelusi cu Masurarea Inaltimii Perfect Medical

Cel mai bun cantar cu masurare a inaltimii si circumferintei capului.

De ce am ales Perfect Medical

Cantarul pentru bebelusi PM16 este potrivit pentru monitorizarea greutatii copiilor, de la nastere si pana in jurul varstei de 5-7 ani. In plus, fata de masurarea greutatii, dispozitivul poate masura inaltimea si circumferinta capului. Acest produs face parte din categoria aparatelor electronice de inalta precizie si include un senzor foarte precis care este special proiectat pentru a masura valori ale greutatii situate intre 5 grame si 30 de kg.

Designul usor curbat ofera un confort sporit bebelusilor in timpul cantaririi. Include functii foarte utile: auto opririe dupa 60 de secunde, indicator de supraincarcare, TARE, HOLD etc. Cu ajutorul placii care gliseaza pana la 68 de centimetrii si a benzii de masurare a circumferintei capului a se poate realiza si o monitorizare atenta si a celorlalti indicatori ai sanatatii si dezvoltarii copilului: inaltimea si circumferinta capului.
Datorita dimensiunilor reduse acest produs este, de asemenea, usor de transportat sau de depozitat.

Cantar cu bluetooth Miniland eMyScale

De ce am ales Miniland Baby

Cantarul eMyScale poate fi conectat la telefon sau tableta prin intermediul Bluetooth pentru a inregistra valorile cantarite in aplicatia eMyBaby. Este un produs foarte util in special pentru bebelusii care au probleme cu luarea in greutate. Acest model poate fi folosit si fara conectarea la aplicatie si ofera o limita de cantarire de 20 de kg. Datorita functiei HOLD incorporata, greutatea poate fi masurata cu o precizie de 10 g chiar si atunci cand copilul se misca.

Acest cantar copii lansat de Miniland Baby functioneaza cu ajutorul a 4 baterii de tipul AAA, care nu sunt incluse si dispune de un sistem care opreste automat functionarea pentru a salva energia bateriilor. Cantarul este prevazut cu ecran LCD, de mari dimensiuni pentru o citire optima. Este realizat din material rezistent si durabil in timp, garantia oferita acestui produs fiind de 24 luni.

De ce am tinut cont

Capacitatea de masurare

Capacitatea de masurare sau cantarire este un criteriu important, deoarece indica varsta pana la care poate fi folosit cantarul. Majoritatea modelelor au o capacitate de pana la 20 de kg si pot fi folosite pana la varsta de 3-5 ani. Pentru o utilizare mai indelungata exista pe piata si producatori care ofera modele cu o capacitate de cantarire de pana la 50 de kg, acestea putand fi folosite pana la varste mult mai mari. Exista si modele a caror functionalitate poate fi adaptata ulterior. Spre exemplu, acestea pot fi folosite ca orice cantar de bucatarie, pentru cantarirea ingredientelor.

Precizie

Precizia unui cantar este data de unitatea maxima pe care o poate afisa. Sunt considerate instrumente de mare precizie si recomandate de medici si specialisti, modelele care pot reda greutatea cu o precizie de 10 grame sau chiar 5 grame. De asemenea, cantarele pentru bebelusi trebuie sa fie realizate in conformitate ce cele mai recente standarde impuse de Comunitatea Europeana.

Functii suplimentare

Pentru o functionare cat mai usoara si ergonomica aceste dispozitive pot fi dotate cu unele functii suplimentare:

 • functia TARE sau aducere la zero – poate cea mai utila functie, deoarece deseori, pentru o experienta cat mai confortabila pentru bebelus este necesara folosirea unei paturici sau a unui prosop sau a diferitelor jucarii pentru distragerea atentiei. Functia TARE va permite cantarirea acestor obiecte inainte de asezarea bebelusului pe cantar, iar dupa afisarea greutatii tuturor obiectelor, prin apasarea butonului TARE valoarea afisata pe display va fi de zero. Prin urmare, cu ajutorul acestei functii cantarul nu va lua in calcul greutatea altor obiecte ci doar pe cea a bebelusului;
 • Weight Lock-In/Block – funcția de blocare a greutății – este o functie speciala pe care o poate avea un cantar bebelusi cu stabilizator care blocheaza pe ecran greutatea bebelusului odata ce a fost masurata, foarte utila mai ales atunci cand bebelusii nu stau cuminti sau isi schimba des pozitia;
 • functia de auto oprire – este foarte utila pentru a conserva durata bateriilor. Majoritatea modelelor se inchid dupa 30 de secunde de inactivitate;
 • functia nivel baterie – unele modele afiseaza pe display si nivelul bateriei, o functie utila, care va indica din timp necesitatea reincarcarii sau inlocuirii bateriilor;
 • avertizare greutate maxima – este o functie care va afisa o avertizare cu privire la depasirea limitei capacitatii de masurare;
 • memorarea ultimei greutati calculate – o functie importanta pentru a putea inregistra corect progresul si a compara datele. Stocarea datelor se poate face fie prin stocare interna (in memoria cantarului) sau externa cu ajutorul unei interfete care poate fi conectata la un alt dispozitiv. Cu ajutorul acestei functii se poate realiza si proba suptului (aflarea cu precizie a cantitatii de lapte care a ajuns in organismul bebelusului) doearece valoarea greutatii copilului inainte de masa va fi salvata in memoria cantarului si va fi comparata ulterior cu greutatea sa dupa hranire;
 • functia HOLD – permite afisarea greutatii si dupa eliberarea cantarului;
 • WiFi/Bluetooth – această funcție permite trimiterea datelor despre valoarea greutatii intr-o aplicatie pe telefon, pentru pastrarea istoricului greutatii si observarea evolutiei acesteia.

Accesorii incluse

Unele modele de cantare pentru bebelusi si copii ofera o varietate de elemente care, desi nu joaca un rol in masurarea greutatii, aduc beneficii:

 • rigla pentru masurat inaltimea, imprimata pe tavita cantarului – utila mai ales in primele luni de viata ale bebelusului – pentru realizarea celor doua operatiuni de cantarire si masurare in acelasi timp;
 • ruleta – accesoriu inclus in pachet cantar bebelusi Primii pasi utila pentru masurarea inaltimii;
 • cantarirea in picioare prin eliminarea tavitei;
 • difuzor – prin intermediul caruia pot fi redate anumite melodii pentru calmarea copiilor;
 • ecran luminos – care permite cantarirea copilului pe intuneric;
 • picioare aderente – utile pentru evitarea deplasarii cantarului si a accidentelor nedorite;
 • husa – utila pentru a oferi protectie impotriva prafului si pentru a transporta si depozita cantarul;
 • accesorii multifunctionale – care permit transformarea unui cantar de bebelusi in cantar de bucatarie sau cantar pentru scrisori si colete.

Design

Orice cantar trebuie sa fie un obiect sigur atat pentru bebelusi, cat si pentru copiii mai mari, care sunt in permanenta miscare. Modelele cu marginile ridicate, care previn rostogolirea in lateral si care ofera o sustinere suficient de mare sunt printre cele mai sigure pentru bebelusii care inca nu stau bine in sezut.

Aspectul butoanelor si al afisajului sunt de asemenea importante, pentru a nu ingreuna operatiunea de cantarire. Piesele mai mari, chiar daca ocupa mai mult spatiu, sunt mai stabile, mai sigure, mai adaptabile la diverse solicitari si utilizabile pentru perioade mai indelungate de timp.
Cele mai bune cantare pentru bebelusi sunt fabricate din materiale plastice non-toxice, rezistente, fine, moi, care mentin senzatia de cald.

Intrebari frecvente

Cat costa un cantar pentru bebelusi?

Ca si in cazul altor produse, pretul de achizitie al unui cantar pentru bebelusi este determinat de suma avantajelor oferite. Cantarele pentru bebelusi sunt dispozitive destul de precise, unele dintre modele fiind incadrate in categoria dispozitivelor medicale. Calitatea materialelor, designul, functiile mai sofisticate si accesoriile interesante, reputatia producatorului sau posibilitatea de a folosi un cantar copii o perioada mai indelungata, chiar si pana la varsta adolescentei, pot constitui indicii asupra raportului calitate/pret.

Daca modelele clasice au preturi care pornesc de la aproximativ 140 si ajung pana la 750 de lei, in cazul modelelor de top, mai sofisticate, spre exemplu un cantar bebelusi Seca indicat pentru spitale, maternitati, clinici, cabinete particulare de pediatrie si practica medicala, pretul de achizitie va fi pe masura performantelor, intre 2.500 si 3.000 lei.

Care este cel mai recomandat cantar pentru bebelusi?

Cantarul pentru bebelusi este un instrument necesar pentru urmarirea cresterii greutatii. In special in primul an de viata cresterea zilnica este neregulata si variaza destul de mult de la o zi la alta. Din acest motiv este important ca pentru cantarire sa folosesti un cantar care poate oferi o precizie mare, modele care pot reda greutatea cu o precizie de 10 grame sau chiar 5 grame.

De asemenea, cantarele pentru bebelusi trebuie sa fie realizate in conformitate ce cele mai recente standarde impuse de Comunitatea Europeana in ceea ce priveste siguranta si sa includa functii suplimentare care sa ajute la stabilirea cu precizie si usurinta a greutatii. Specialistii recomanda ca prima cantarire a bebelusului sa se faca in ziua sosirii de la maternitate, deoarece exista uneori diferente importante intre cantare.

Cat de des trebuie sa cantaresc bebelusul?

In teorie copilul ia in greutate in primele sase luni de viata aproximativ 450 – 1000 g in fiecare luna iar in urmatoarele luni, pana la un an, aproximativ 500 g pe luna. In practica trebuie sa tin cont de faptul ca fiecare bebelus are un ritm de crestere diferit care depinde foarte mult de metabolism si tonus. Unii copii iau mai repede in greutate, in timp ce altii au perioade de stagnare destul de mari.

Din aceste motive specialistii recomanda cantarirea la 5 zile sau saptamanal si nu zilnic. Este suficient un singur control saptamanal facut aproximativ la aceeasi ora si pe acelasi cantar. Punctul de plecare ar trebui sa fie greutatea cea mai mica inregistrata de bebelus si nu cea de la nastere deoarece majoritatea nou-nascutilor scad in greutate in primele zile dupa nastere, aproximativ 5-10 % din greutatea initiala.

Care este greutatea normala a unui nou nascut?

La nastere greutatea medie a unui nou-nascut este de 3000 – 3500 g (3000 – 3250 fetitele si 3000 -3500 g baietii).

Un bebelus care se naste cu o greutate sub 3000 grame este subponderal, iar copiii nascuti cu o greutate mai mica de 2500 grame se considera prematuri. Unii bebelusi insa se pot naste si o greutate mai mare, de 4000-5000 grame.

Dupa primele 3-4 zile dupa nastere o scadere in greutate de 5-10 % este perfect normala. Recuperarea acestei pierderi de greutate se face in primele 7-15 zile de viata. Daca bebelsusul nu revine la greutatea initiala in primele doua saptamani sau are loc o scadere mai mare in greutate, atunci trebuie sa consulti un specialist pentru a stabili impreuna care sunt masurile pe care trebuie sa le iei asupra modul de hranire al bebelusului sau daca este cazul de investigatii suplimentare.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune cantare pentru bebelusi, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply