Skip to main content
Copii

Cele mai bune pompe de san – Păreri și recomandări

15 februarie 2023No Comments

Utilizarea unei pompe de sân poate fi uneori o necesitate pentru mamele aflate la început de drum. Extragerea laptelui matern prezintă numeroase avantaje și ajută mamele să facă față alăptării cu o mai mare ușurință.

Acestea sunt destinate mai ales mamelor care au diverse probleme de ordin practic sau patologic sau celor pentru care alăptarea clasică a devenit imposibilă din diverse cauze. O pompă de sân oferă o mare libertate mamelor, acestea putând să le ofere copiilor laptele lor chiar și fără sa fie în permanență alături de ei.

Pentru că există o mare varietate de modele care au diverse funcții și caracteristici, iată ce trebuie să urmărești pentru a alege cea mai bună pompă de sân.

Top 6 pompe de sân

Pompă de sân electrică Philips Avent SCF395/11

Cea mai bună pompă de sân electrică Avent.

Păreri despre pompa de sân electrică Avent

Pompa de sân electrică Avent este îndrăgită de majoritatea mămicilor. Aceasta reușește să le facă viața mai ușoară și le economisește timpul. Datorită pernei de masaj, care stimulează sânul pentru a extrage laptele, acesta este colectat într-un timp mai scurt. De asemenea, datorită ergonomiei pompei, nu vei mai simți dureri de spate, în timpul colectării, poți sta cu spatele drept. Grație mărimii universale, perna din silicon este compatibilă cu 99,98% din mărimile de mamelon.

Pompa este dotată cu funcția de memorare, aceasta memorează ultimele setări. Astfel, atunci când vrei să reîncepi procesul, trebuie doar să apeși butonul de pornire. Acesta este silențioasă și o poți utiliza chiar și când bebelușul doarme, nu provoacă dureri și este foarte confortabilă.

Pompă de sân manuală Lansinoh

Cea mai bună pompă de sân manuală Lansinoh.

Păreri despre pompa de sân manuală Lansinoh

Pompa de sân manuală de la Lansinoh este foarte confortabilă, mai ales în deplasări, pentru că nu depinde de baterii sau de o sursă de alimentare. Aceasta permite colectarea laptelui într-un timp relativ scurt, iar capacitatea biberonului este de 160 ml. Mânerul este construit ergonomic, astfel poate fi ușor utilizat cu o singură mână, acesta poate fi ajustat în două poziții.

Colectarea laptelui se realizează eficient și fără disconfort. Pachetul include un disc de sigilare, astfel poate fi cu ușurință păstrat în frigider, pentru o utilizare ulterioară. Are 7 piese și poate fi asamblat într-un minut.

Pompa de sân electrică dublă Kidscare KC106

Cea mai bună pompă de sân electrică dublă Kidscare.

Păreri despre pompa de sân Kidscare

Dacă în timpul alăptării trebuie să mergeți la muncă sau în orice alt loc și sunteți nevoită să lăsați copilul sub supravegherea altcuiva, pompa de sân dublă Kidscare vă vine în ajutor. Aceasta vă permite să colectați mai mult lapte și vă oferă posibilitatea de a face rezerve, pentru hrănirea ulterioară a bebelușului.

Datorită autonomiei bateriei de până la 7 h, pompa de sân electrică devine practică și o puteți transporta oriunde aveți nevoie. Trebuie să specificăm că pompa dispune de 15 nivele de aspirație, apoi 10 nivele pentru stimulare și 3 frecvențe pentru extracție. Butoanele sunt tactile, iar afișajul LCD, ceea ce-i oferă un design atrăgător și o utilizare practică.

Pompă de sân manuală Philips Avent SCF330/20

Cea mai bună pompă de sân manuală Avent.

Păreri despre pompa manuală Avent

Pe lângă faptul că brandul Philips oferă o încredere desăvârșită în produselor sale, majoritatea mămicilor care au utilizat această pompă pentru sân manuală au rămas satisfăcute de rezultat. Pompa are puține piese, astfel sterilizarea, curățarea și asamblarea sau dezasamblare se realizează într-un timp mai scurt.
Perna moale pentru masaj colectează eficient laptele, fără a provoca disconfort, dureri mamare sau de spate. Capacitate de 120 ml, face pompa ușoară și practică. În pachet este inclusă o husă specială pentru deplasări și un disc de sigilare.

Pompă de sân electrică dublă Spectra S2

Cea mai bună pompă de sân electrică dublă Spectra.

Păreri despre pompa de sân Spectra S2

Pompele de sân de la Spectra sunt confecționate în totalitate ținând cont de nevoile primare ale mămicilor. Această pompă masează ușor sânul, astfel stimulând în mod natural glandele mamare de a produce laptele. Este foarte ușor de utilizat, iar mâna nu obosește. În momentul în care trebuie să plecați de acasă, laptele poate fi stocat și păstrat la frigider.

Datorită faptului că este o pompă dublă, poate fi utilizată simultan sau doar la un singur sân. De asemenea, aveți posibilitatea să reglați puterea vacuumului 50 și 320 mmHG, cât și viteza de pompare. Este dotată cu o funcție de memorie, astfel dacă ați făcut o pauză, în momentul în care reveniți și apăsați pe butonul de pornire, pompa va funcționa conform ultimelor setări.

Pompă de sân electrică și manuală Minut Baby

Cea mai bună pompă de sân wireless Minut Baby.

Păreri despre pompa de sân Minut Baby

Pompa de sân Minut Baby poate fi utilizată atât electric, cât și manual, această caracteristică o face practică și eficientă. Poate fi alimentată în 4 moduri diferite, în dependență de preferințele tale, fie prin adaptor la priză, prin conectarea la laptop micro USB, cu ajutorul a 4 baterii alcaline AA sau prin bateria externă micro USB. De asemenea, pompa dispune de 9 trepte de viteză pentru stimulare sau masaj și 9 trepte pentru colectarea laptelui.

Dispune de un design ergonomic și atrăgător, afișajul este LED, iar ecranul poate fi utilizat prin tehnologia Touch. Ceea ce face pompa și mai confortabilă este stativul pentru biberon inclus în pachet, cât și săculețul pentru depozitare.

De ce am tinut cont

Tip

Exista doua modele principale de pompe de sân, cea manuală și cea electrică. În funcție de nevoile și posibilitățile financiare pe care le are fiecare, oricare dintre aceste doua modele poate fi considerat cea mai bună variantă.

Manuală

Este un model recunoscut pentru capacitatea sa de a fi practică în orice moment și în orice loc. Este destul de mică pentru a fi utilizată cu discreție, poate fi demontată și se folosește foarte ușor. De obicei, este nevoie de 15-30 de minute pentru a extrage suficient lapte, cantitatea depinzând, bineînțeles, de fluxul de lapte și de nevoile personale ale fiecăreia. Cel mai mare avantaj al acestor modele este prețul.

Electrică

Este recunoscută în primul rând pentru rapiditatea cu care este exprimat laptele, fiind recomandată mamelor care nu vor să piardă niciun minut din timpul lor prețios. Un aspect important al pompelor electrice este puterea de aspirare – este important ca aceasta sa fie reglabilă pentru ca procesul de extragere a laptelui să nu fie unul dureros.
Pompele electrice pot fi:

  • Duble – așa cum o arată și denumirea, pompa de sân dublă permite extragerea laptelui din ambii sani în același timp. Fiind în același timp electrice, modelele de pompe de sân duble au avantajul de a stimula lactatia fiind aliatul perfect al mamelor stresate și aflate sub presiunea timpului: tragand laptele din ambii sani în același timp, mamele castiga timp considerabil.
  • Simple – fie ea manuala sau electrica, permite extragerea laptelui dintr-un singur sân.

Mod de utilizare

Pentru utilizarea pompei electrice nu este nevoie decât de plasarea mamelonului în centrul cupei, urmată de reglarea nivelului de aspirare ideal – cel care permite extragerea eficace a laptelui în funcție de mamelon.
Și modelul manual este simplu de folosit: prin poziționarea membranei din silicon pe sân și de acționarea a pompiței care este conectată la aceasta pentru a reproduce mișcarea de supt specifică bebelușilor. Intensitatea aspirarii este mai ușor de controlat în acest caz, deoarece mișcările de pompare sunt manuale.

Scopul utilizării

Pompele de sân se pot utiliza fie pentru că mama trebuie sa absenteze o perioadă mai mare de timp și trebuie să lase hrană bebelușului încă nediversificat, fie pentru că este vorba despre un bebeluș născut prematur care nu se poate hrăni singur la sân. Important este că, în funcție de nevoi, să fie ales modelul potrivit, capabil sa facă față nevoilor.

Timpul de curățare

Achiziția unei pompe care necesită mult timp pentru dezasamblare și asamblare, ca în cazul unui puzzle, nu este tocmai ideală. Din acest punct de vedere, ideală este o pompa care se curăță ușor și care nu are accesorii mici din care nu poate fi îndepărtat laptele. Cele mai bune pompe pentru sân, sunt cele care se curăță și sterilizează în cât mai scurt timp de la un minut, până la 5.

Preț

Prețurile pompelor de sân variază. În primul rând prin prisma modelului ales, manual sau electric, simplu sau dublu. De regula, pompele electrice au prețuri duble față de cele manuale.

Intrebari frecvente

Este adevărat ca pompa este greu de folosit și incomod?

Pompa de sân nu provoacă disconfort, deoarece producătorii au ținut deja cont de acest aspect foarte important pentru mame si-au creat pompe care sa nu le deranjează cu nimic. În plus, pompele au și o pernă moale pentru masaj, deci nu are cum sa apară durerea. Designul lor îți permite și să stai într-o poziție relaxată și comodă fără sa fie nevoie sa te apleci pentru ca laptele să ajungă în biberon. Nu este greu de folosit, este suficient să apeși un buton pentru ca pompa să pornească.

Trebuie sa hranesc tot timpul copilul la sân și pompa micșorează cantitatea de lapte?

Încă de la început trebuie sa reții faptul că mămicile sănătoase care au născut la termen vor funcționa pe principiul cererii și ofertei. Indiferent dacă laptele este pompat sau îl hranesti pe copil la sân, corpul produce lapte. Organismul este făcut în așa fel, încât să producă lapte de fiecare dată când se termină, indiferent dacă acesta este pompat sau bebele mănâncă de la sân.

Este adevărat că cei mici au tendința de a confunda tetina cu sânul atunci cand mananca la biberon?

Cele mai multe mamici care evita utilizarea pompei pentru sân și a biberonului o fac pentru că se tem că micuțul ar putea sa facă confuzie între cele doua tipuri de hranire și pe viitor vor refuza sânul. Lucrul acesta se întâmplă deoarece bebelușului îi este mult mai ușor să se hrănească cu biberonul, acest lucru implicând mai puțin efort.
Confuzia apare doar în unele cazuri și doar atunci când bebelușul este hrănit de la bun început cu lapte din biberon. După ce el se obișnuiește cu sânul poate fi hrănit cu biberonul pentru că nu va refuza sânul în viitor.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply