Skip to main content
Copii

Cele mai bune balansoare si leagane pentru copii

14 februarie 2023No Comments

Așteptăm nouă luni de zile sosirea micuților noștri copii și în cele din urmă, momentul sosește. În primele luni de viață aceștia trebuie legănați din când în când, pentru a se liniști sau pentru a-i adormi.
Treburile de uz casnic nu pot aștepta, astfel încât cea mai bună soluție poate fi achiziția unui balansoar pentru legănat. Sunt diferite tipuri de leagăn care există pe piață, alegerea celui mai bun se face doar urmărind anumite criterii pe care vrem sa le îndeplinească.

Top 10 balansoare copii

Pat Balansoar bebe First Dreams

Cel mai bun balansoar de lemn pentru copii.

Pat tip balansoar din lemn – Păreri

Acest pat tip balansoar sau leagăn, este un element care se va încadra perfect în orice cameră, datorită design-ului elegant. Are posibilitatea de a se transforma, inițial puteți să-l folosiți ca un pătuț pentru nou-născut, ulterior acesta poate fi transformat într-o sofa, unde copilul se poate juca. Puteți fi siguri că acest pătuț va rezista foarte mult timp, datorită faptului că este confecționat din lemn.

De asemenea, persoanele care duc un mod de viață eco și cărora le pasă de viitorul planetei, s-ar bucura de acest balansoar, care ulterior poate deveni un obiect second hand. Pentru a oferi siguranță copilului dvs., barele grilajului au fost rotunjite pe lateral. Grilajul, cât și roțile balansoarului sunt detașabile.

Balansoar electric bebeluși Novokids

Cel mai bun balansoar electric pentru bebeluși.

Balansoar electric – Păreri

Majoritatea mămicilor care au optat pentru acest tip de balansoar electric, au rămas pur și simplu încântate de multifuncționalitatea acestuia. Poate fi utilizat atât la priză, cât și cu baterii. Este perfect atât pentru bebeluși, cât și pentru copilași de până la 9kg. Datorită culorilor sale neutre, este perfect atât pentru băieți, cât și pentru fete.

Cu ajutorul telecomenzii puteți manevra balansoarul, puteți seta una dintre cele 15 viteze de legănare și una dintre cele 12 melodii, de asemenea dispune de 5 tipuri de sunete naturale. Puteți seta momentul când acesta să se oprească din funcționare, fie peste 15, 30 sau 60 de minute. Husa este detașabilă și poate fi spălată în mașina de spălat. Se pliază ușor și poate fi transportat în portbagaj.

Balansoar bebe Joie

Cel mai bun balansoar rotativ pentru copii.

Balansoar rotativ – Păreri

Folosind acest balansoar rotativ, puteți fi siguri că copilașul se va odihni și se va relaxa foarte bine. Iar, în momentele când este mai agitat sau plângăreț, puteți să porniți vibrațiile una dintre cele 5 melodii sau sunete din natură. De asemenea, ceea ce va reuși să-i atragă copilașului atenția, sunt cele două jucării moi de pe bara balansoarului.

Leagănul este dotat cu mâner, ceea ce-l face ușor de manevrat și de transportat dintr-o cameră în alta. Include două modalități de legănare: față-spate și lateral. Puteți regla șezutul în trei poziții diferite, pentru a seta cea mai bună poziție pentru bebeluș. Acesta, poate funcționa alimentându-se prin două metode: la priză sau cu baterii.

Scaun balansoar copii Chicco

Cel mai bun balansoar pentru bebe de la Chicco.

Balansoar bebe Chicco – Păreri

Brandul Chicco a reușit și reușește să cucerească inimile multor mămici, prin producerea mai multor produse utile pentru bebeluși. Cu fiecare nouă jucărie, mobilier, haine sau alte utilaje demonstrează grija față de copilași. Acest balansoar pentru bebeluși are un design atrăgător și o construcție potrivită pentru a putea fi poziționat nu doar în casă, ci chiar și în grădină. Astfel, atunci când ieșiți să respirați un pic de aer curat, balansoarul poate fi cu ușurință poziționat în curte.

Acesta dispune de o telecomandă, cu ajutorul căreia puteți seta sistemul de balansare, cât și sunetele. Este dotat cu câteva melodii liniștitoare, care vor calma și relaxa copilul. Unul dintre sunete imit bătăile inimii, astfel bebelușul simte protecție și dragoste.

Balansoar ergonomic bebe

Cel mai bun balansoar ergonomic pentru bebe.

Balansoar ergonomic -Păreri

Balansoarul are un design ergonomic, oferind un suport spatelui, gâtului și a capului. Materialul acestuia este confecționat 100% din bumbac, astfel balansoarul devine mult mai confortabil și mai sigur. De asemenea, materialul este detașabili și poate fi curățat în mașina de spălat, la 40 de grade. Pentru a economisi spațiu sau pentru a fi transportat, balansoarul poate fi pliat ușor și compact.

Balansoarul se încadrează în standardele de siguranță conform US ASTM F2167 și EN12790:2009.

Balansoar pentru copii ieftin

Cel mai bun balansoar pentru copii 2 in 1.

Balansoar pentru copii – Păreri

Acest balansoar bebe este dedicat special pentru relaxare și confort. Are caracteristici speciale, elementele fiind detașabile și lavabile. Acest balansoar pentru bebeluși are desene interesante și este acoperit cu un material textil cu structura moale și pufoasă.

Spătarul scaunului permite reglarea pe 3 poziții diferite: de la o poziție pentru șezut perfectă și până la o poziție pentru somn și pentru relaxare. Balansoarul poate sa fie mișcat față spate, fără efort prea mare. Are bară detașabilă cu 2 jucării și cu toate aceste caracteristici este un balansoar ieftin, accesibil pentru majoritatea părinților.

Balansoar calut cu roti 2 in 1 Chipper Coffee

Cel mai bun căluț balansoar pentru copii.

Căluț balansoar – Păreri

Copiii sunt niște omuleți foarte activi și energici, iar începând cu vârsta de 2 ani, aceștia își oferă energia jucăriilor. Căluțul balansoar este un mijloc distractiv de a petrece timpul. Copilul va fi totul în zâmbet și va radia de fericire, dacă i-ați face un astfel de cadou. De asemenea, copilul are capacitatea de a lega relații de prietenie cu micii lor camarazi, iar căluțul cu siguranță va rămâne o amintire plăcută, atunci când va crește.

Acest căluț este confecționat integral din pluș, iar baza sa este din lemn. Este foarte moale și copilul cu siguranță îl va îndrăgi. Căluțul poate produce sunete care imit caii adevărați, mișcându-și gura și codița. Are dimensiuni de 70 x 32 x 59 cm.

Leagăn pentru copii cu lanț

Cel mai bun leagăn copii cu cadru pentru curte.

Leagăn pentru copii cu lanț – Păreri

Leagănul pentru copii poate fi cu ușurință poziționat atât în interior, cât și în exterior, în curte. Acesta este dotat cu o centură de siguranță, astfel este foarte important să o cuplați, mai ales când copilul este mic. Leagănul suportă o greutate de până la 100 kg, ceea ce-l face rezistent și sigur. Pentru siguranța copilului, leagănul are și o protecție din plastic, pentru ca acesta să nu cadă întâmplător. Spătarul și bara de protecție sunt detașabile, astfel leagănul devine o investiție în timp, adică poate fi utilizat de copii și cât sunt mai mari.

De asemenea, leagănul este ergonomic, iar șezutul foarte confortabil și nu provoacă disconfort copilului.

Leagăn rotund pentru copii

Cel mai bun leagăn balansoar cuib rotund pentru copii.

Leagăn rotund pentru exterior -Păreri

Imaginați-vă bucuria copiilor, atunci când ar vedea acest leagăn cuib în curtea lor. Pe lângă faptul că și-ar chema prietenii s-ar distra și singuri de minune. Acest leagăn rotund este impermeabil, adică nu se udă și umezeala nu se menține. Poate fi folosit concomitent de 2 sau 3 copii, deoarece suportă o greutate maximă de până la 70 de kg.

Trebuie să specificăm de asemenea că, deși este confecționat dintr-un material calitativ și rezistent, prețul produsului este foarte accesibil.

Leagăn dublu pentru copii

Cel mai bun leagăn dublu pentru grădină.

Leagăn dublu pentru copii -Păreri

Leagănul dublu va permite copiilor să se distreze la maxim, datorită faptului că poate fi utilizat de 4 persoane în același timp. Greutatea maximă suportată de acest leagăn este de 200 kg, astfel puteți fi siguri de siguranța acestuia. Este confecționat din metal, iar fiecare material este selectat cu maximă atenție. Scaunele sunt fabricate din plastic și sunt protejate împotriva razelor UV. Fiecare component a leagănului suportă o greutate de până la 50 kg.

Modelul este disponibil în mai multe culori: green, lime, purple, turquoise sau silver, cu siguranță veți găsi unul pentru copilul dumneavoastră. Acest leagăn dublu se potrivește atât copiilor cu mai mulți prieteni, cât și pentru familii cu mai mulți copii.

De ce am tinut cont

Tipuri

Exista 2 tipuri de balansoar pentru copii:

Balansoar electric

După cum sugerează și numele, balansoarul electric funcționează pe baza de baterii sau pe baza unui cablu de alimentare. Cu acest tip de balansoar, este posibil sa reglezi frecvența de rotire și viteza cu care se leagana. De asemenea, poți ajusta înclinarea scaunului în funcție de preferințele personale sau de nevoile copilului, iar cel mai fascinant lucru este ca acest model electric are un player de muzică pentru a-i putea distrage atenția copilului. Activarea si oprirea acestuia se pot face cu o comanda automata sau manuala.

Balansoar mecanic

Balansoarul de tip mecanic se balansează doar atunci când copilul mișcă picioarele. Este mult mai distractiv pentru el, dar dezavantajul este că nu există muzică, iar dependența de părinte este mai mare.

Beneficii

Achiziția unui balansoar pentru copilul tău este un lucru care prezinta numeroase avantaje. Primul beneficiu pe care il prezinta este captarea atenției copilului. Șansele ca acesta să nu mai plângă tot timpul cresc, copilul fiind mai fericit și relaxat.
De asemenea, reduce riscul de cădere a copilului, deoarece leagănele de acest fel sunt prevăzute cu centură de siguranță. Cu toate acestea, este indicată plasarea balansoarului într-un loc în care petreceti mai mult timp, pentru a putea supraveghea copilul.

Alte avantaje sunt reprezentate de posibilitatea de reglare a vitezei și a înclinării scaunului, prezența muzicii etc. Să nu mai vorbim de jucăriile interactive care pot stimula abilitățile sale motorii. De asemenea, este ușor de întreținut – pur și simplu trebuie spălat și schimbate bateriile în mod regulat.
Și, în sfarsit, economisirea de timp. Utilizând un leagăn de acest fel, vei avea timp mai mult pentru treburile de uz casnic sau alte ocupații cotidiene.

Rezistența

Deoarece este un accesoriu care este conceput pentru a sprijini copilul în timp ce îl leagănă, balansoarul trebuie sa fie foarte solid și foarte confortabil.
Alegerea trebuie să se facă în funcție de calitatea părților componente, de modul de asamblare, de rezistența și de materialul din care sunt realizate diversele componente.

Securitate

Un leagăn bun pentru copii are un scaun dotat cu o centură de siguranță foarte confortabilă. Acestea din urmă trebuie să aibă puncte care pot fi în funcție de dimensiunea copilului. Pentru cei mici, ideală este prinderea în cinci puncte pentru ca centura să țină și partea superioară a corpului în siguranță. Pentru cei mai mari, pot fi alese și balansoare cu centuri în trei puncte care se ajustează în jurul picioarelor și șoldului.

Capacitate

Fiecare leagăn are o anumită capacitate maximă pe care o poate suporta. Aceasta trebuie respectata pentru a evita accidentele, asa că cel mai bine ar fi să nu încalci indicațiile producătorului, pentru ca cel mai bun balansoar pentru copii poate deveni cu ușurință cel mai periculos instrument pentru copil.

Înclinare

Gradul de înclinare a balansoarului trebuie adaptat în funcție de vârsta copilului. Dacă copilul are mai puțin de 6 luni, gradul de înclinare trebuie sa fie sub 50 °, pentru ca astfel nu-și mai poate tine capul în sus. Pentru cei care au mai mult de 6 luni, există o libertate mai mare pentru alegerea unghiului de înclinare dorit.
Dacă se dorește înclinarea la mai mult de 50 °, este nevoie de alegerea unui model cu centura în cinci puncte, pentru a păstra gradul de siguranță necesar pentru copil.

Accesorii

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru balansoare, fie ele electrice sau mecanice, este reprezentat de husa de protecție pentru insecte sau cea pentru protecție solară. Utilizarea celei din urma este indicată mai ales dacă balansoarul este folosit afară, în lumina directă a soarelui.

Intrebari frecvente

Cum se instaleaza un balansoar pentru bebelus?

Poți începe în primul rând cu instalarea cardului. Va fi nevoie sa reglezi centura și să acționezi cataramele care se află pe spatele spătarului. Ulterior poți să instalezi bara de jucării, bateriile în locul special destinat și componentele pentru vibrații, dacă acestea există. După ce ai terminat cu toate, poți sa treci deja la asamblarea cadranului pentru șezut.

Cum să curățați balansoarul pentru bebeluș?

Bebelușul trebuie să stea în cel mai curat mediu și pentru acest lucru va fi nevoie sa cureți în mod periodic balansoarul. Este foarte important să verifici în mod regulat starea în care se află rama și husa textilă. Înainte de a începe să cureți, poți verifica eticheta pentru a determina exact cum se va realiza întreținerea.
Pentru a curăța șezutul trebuie sa îl scoți de pe cadran, să prinzi hamurile de siguranță și să introduci husa la mașina de spălat, utilizând un program pentru curățare ușoară. Nu folosi înălbitori. Lasă materialele să se usuce la temperatura camerei. Pentru bara de jucarii poți doar să o ștergi utilizând o cârpă umedă și un detergent de concentrație mică. Cadranul urmează sa fie curățat cu o cârpă moale și cu detergentul potrivit.

Ce măsuri de siguranță trebuie sa îmi iau atunci cand folosesc balansoarul?

Înainte ca bebelușul să înceapă să folosească balansoarul este foarte important să acorzi atenția cuvenită elementelor de protecție importante. Dacă bebelușul este în scaun, folosește centurile de siguranță.
Nu lăsa bebelușul nesupravegheat în leagăn. Este important și să verifici care este cel mai mare număr de kilograme pe care balansoarul îl suportă pentru a evita accidentele.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply