Skip to main content
Copii

Cele mai bune hoverboarduri pentru copii

14 februarie 2023No Comments

Hoverboardul este un mijloc de transport mai mult decat interesant, aparut relativ recent pe piata, dar care a reusit in scurt timp sa devina unul dintre cele mai sofisticate si apreciate gadgeturi, capabile sa fie atat un mijloc de locomotie fiabil si modern, cat si un dispozitiv care ofera aventuri, distractie si senzatii cool.

Acesta functioneaza ca un scuter electric pentru care nu este necesar un permis de conducere. Deplasarea se realizeaza prin simpla schimbare a centrului de echilibru, datorita giroscopului interior si a pedalelor sensibile la presiune, care determina rapid directia de mers.

Telecomanda pentru hoverboard este wireless, multifunctionala, iar sistemul de conectare prin bluetooth la telefonul mobil il poate transforma intr-un centru multimedia. Luminile LED situate pe rotile acestuia pot semnaliza directia de mers, depasirea vitezei maxime de deplasare sau pot indica o baterie descarcata.

Top 3 cele mai bune hoverboarduri

Hoverboard junior Freewheel

Hoverboard FreeWheel Junior -Pareri

Este un model perfect adaptat pentru copii, datorita softul instalat, care ii va oferi celui mic libertatea de a se deplasa in siguranta, piesa este rezistenta si are specificatii tehnice bune.

Acest hoverboard are doua motoare de cate 200 W fiecare, cu ajutorul carora poate dezvolta viteze pana la 12 km/h, o valoare scazuta, dar suficienta pentru un copil, si poate suporta sarcini de pana la 50 kg.

Modelul poate fi actionat de persoane cu o masa de minimum 20 kg. Rotile din cauciuc cu un diametru de 6.5 inch, au o marime potrivita pentru copii si sunt usor cauciucate, pentru a amortiza socurile de impact.

Are autonomia extinsa intre 8 si 12 km, datorita bateriei mici de 42V 2000Ah, cu un timp de incarcare de 2-3 ore, un raport avantajos, care satisface nevoile de baza ale oricarui utilizator. Datorita indicatorului luminos si sonor de incarcare, va avertiza mereu utilizatorul cand are nevoie de o reincarcare.

Unghiul maxim de urcare pe care se descurca este de 15 grade. Hoverboard graffiti are un design placut, in culori vibrante si luminoase.

Hoverboard cu maner Smart Balance

Cel mai bun hoverboard cu maner.

Pachet hoverboard Smart Balance -Pareri

Pachetul promo Smart Balance Hoverboard include un hoverboard, un kart si o geanta pentru transport.

Acest hoverboard care are un timp de incarcare de maximum 2 ore, echipat cu 2 motoare de 500 W care permite urcarea unor pante de pana la 45 de grade. Viteza maxima este de 15-18 km/h si are o autonomie relativ mare, de 15 km, datorita bateriilor originale de voltaj 36V 4Ah Celule Samsung.

Fiind un hoverboard de 1000W, in ceea ce priveste greutatea recomandata a utilizatorului, aceasta se situeaza intre 30 si 120 kg, astfel incat poate fi utilizat atat de copiii mai mari cat si de adulti.

Autobalans-ul, un sistem de ultima generatie, are rolul de a autoechilibra hoverboardul paralel cu solul evitand si scazand foarte mult riscul accidentarilor.

Ledu-rile de foarte buna calitate ajuta la siguranta utilizatorului prin semnalizarea acestuia in trafic.

Cu ajutorul bluetooth-ului boxele hoverboard-ului pot fi conectate la telefon pentru a asculta muzica preferata in timpul plimbarilor.

Scaunul inclus se poate monta usor, transformand in cateva minute hoverboard-ul intr-un kart si este confectionat din otel inoxidabil. Hoverseat-ul este rezistent la apa si la socuri mecanice.

Hoverboard pentru copii MonkeyBoard

Cel mai bun hoverboard pentru copii cu bluetooth.

Hoverboard MonkeyBoard -Pareri

Modelul oferit de MonkeyBoard este una dintre cele mai inspirate alegeri, daca investitia initiala nu ridica probleme, iar surpriza este menita pentru un copil de o varsta ceva mai mare, sau chiar unui adolescent.

Acest hoverboard are un timp de incarcare de maximum 2 ore, echipat cu 2 motoare de 350 W, cu ajutorul carora vehiculul poate urca pante cu o inclinatie de pana la 45 de grade. Viteza maxima admisa este cuprinsa intre 15 si 18 km/h. Cu o greutate de 10.5 kg, produsul este usor de transportat in geanta cu care este livrat.

Rotile sunt pline si au un diametru de 6.5 inch, modelul fiind prevazut cu lumini, multumita carora deplasarea se poate realiza si pe timp de noapte.

Poate fi pornit, setat sau oprit cu ajutorul telecomenzii, in timp ce functia Bluetooth permite accesarea aplicatiei pentru conectarea boxelor si vizualizarea unor informatii importante ca statusul acumulatorului sau viteza de deplasare.

Carcasa este confectionata dintr-un plastic dur, extrem de rezistent cu finisaje de exceptie si culori neutre, fiind un hoverboard de fete sau de baieti in egala masura.

De ce am tinut cont

Tipologie

In ceea ce priveste tipologia acestor gadgeturi, exista mai multe variante:

Varianta clasica sau hoverboarduri

Este cel mai popular si mai accesibil model de pe piata din Romania, construit pe un principiu de baza care permite manevrarea intuitiva, prin aplicarea presiunii in anumite puncte.
Placa este alcatuita din doua parti, pe care se afla cate o roata, unite intr-un punct pivotant situat in partea centrala si care permite ca cele doua parti sa functioneze independent una fata de cealalta.
Lipsa ghidonului face ca acest mijloc de transport sa fie usor de controlat si de depozitat.
In ceea ce priveste cromatica, exista hoverboard roz, mov sau in alte culori potrivite pentru fete si albastru, verde, gri etc, culori mai potrivite pentru baieti;

Airwheel

Este, in general, un hoverboard cu o roata sau 2 roti mai apropiate dispuse pe partea centrala a placii cu dimensiuni mai mari.
Fiind pozitionate in partea centrala determina o marime mai mica a placii, si, implicit, o manevrare mai usoara in spatii mai inguste si o depozitare mai eficienta, insa necesita un grad mai mare de echilibru, in specia in curbe;

Hoverboard kart (cu scaun)

Este asemanator unui vehicul pentru karting. Scaunul se achizitioneaza separat de vehiculul in sine si se poate adauga unei variante compatibile;

Hoverboard cu ghidon

Acesta este de fapt un hoverboard cu maner, care include o platforma de tip ghidon, de care utilizatorul se poate sprijini in timpul mersului, pentru o stabilitate mai mare;

Modele realizate in scop stiintific

Sunt modele care nu sunt destinate vanzarii pentru publicul larg si au mai degraba un scop stiintific, de exemplu hoverboard Lexus a carui panou de glisare conține o serie de blocuri supraconductoare din aliaje metalice răcite la -197 ° C de către rezervoarele de azot lichid.
Piesa conține trei magneți care induc un curent in blocuri, ceea ce face ca efectul Meissner sa apara si sa expulzeze campul magnetic inapoi spre pista intr-o imagine in oglinda.

Calitatea acumulatorului si timpul de incarcare

Fiind vorba de un dispozitiv care functioneaza pe baza de electricitate, sursa acesteia are o importanta majora pentru autonomia sa. Obtinerea unui nivel cat mai mare de autonomie se realizeaza cu ajutorul unui acumulator de o calitate cat mai buna.

Exista mai multe tipologii de baterii pentru hoverboard, insa cele de tip Li-Ion sunt cel mai des intalnite si apreciate. Capacitatea bateriei este masurata in mAh (miliamperi pe ora) iar media este de aproximativ 4000 de mAh.

O baterie din clasa superioara beneficiaza de o rezistenta mai mare (de pana la 20 de ore) si va necesita un timp relativ mediu de incarcare: 2-3 ore in cazul celor care au roti de 6.5 inchi sau chiar 4 ore in cazul unui hoverboard hummer.
O autonomie cu o medie buna este de 20 km insa aceasta este influentata si de alti factori, cum ar fi: inclinatia drumului, greutatea utilizatorului sau viteza maxima.

Elemente de siguranta

Fiind un vehicul care are o capacitate de rulare de 10 km la ora, ca in cazul modelului de hoverboard Myria MY7012YG Junior, sau chiar cu 15-20 de km/h, exista riscul de producere a unor accidente destul de grave. Din aceasta cauza, un model care va prezenta un nivel ridicat de garantie in ceea ce priveste calitatea pieselor si brandul producatorului, va putea oferi mai multa siguranta decat un model care nu apartie unui brand consacrat.

Deoarece exista posibilitatea manifestarii unor supra sarcini in timpul reincarcarii unui acumulator pentru hoverboard acesta nu ar trebui niciodata lasat la incarcat nesupravegheat sau peste noapte.

Deoarece functioneaza pe baza de electricitate nu este recomandat a fi folosit pe timp de ploaie si nici de copii cu varsta sub 12 ani.

Calitate si rezistenta

Fiind un produs care se foloseste pentru deplasarea pe jos, este importanta alegerea unei piese durabile, rezistente la socuri mecanice, praf si mizerie sau apa.

Majoritatea producatorilor folosesc ca material plasticul de buna calitate, deoarece acesta este un material care face fata cu succes la aceste tipuri de solicitari si reuseste, in acelasi timp, sa mentina greutatea la o valoare acceptabila, pentru a nu interfera cu modul de functionare al acestuia.

Pentru o rezistenta cat mai buna la praf sau apa sunt de preferat modelele marcate cu IP (indice de etansietate la praf si apa) minimum 54, care promit o rezistenta limitata dar eficienta la acesti factori agresori. Cu cat valoarea IP este mai mare, cu atat produsul promite a fi mai durabil.

Optiuni si functii suplimentare

Functiile suplimentare sunt intotdeauna cele care fac diferenta intre un produs bun si unul exceptional.
Un hoverboard de calitate va avea cu siguranta un pachet generos de specificatii suplimentare si un cost de achizitie mai ridicat, insa acestea sunt cat se poate de utile in cazul acestei investitii tehnologice noi si de lunga durata. Unghiul de urcare variaza intre 10 si 45 de grade si este un factor foarte important, doarece indica cat de abrupta poate fi panta pe care o poate urca utilizatorul.
Rotile pline, mai tari, ca in cazul modelului de hoverboard Lamborghini 8 inch, sau pneurile sunt si aceastea variante mai costisitoare, cu care sunt echipate, in general, modelele de hoverboard offroad care pot rula cu usurinta si pe teren mai accidentat.
Printre functii si accesorii hoverboard utile se numara:

  • telecomanda;
  • incarcator hoverboard;
  • optiunea de conexiune hoverboard bluetooth si boxe cu bluetooth (iOS sau Android) ;
  • sistem GPS – care poate oferi informatii importante in trafic;
  • ecran LED – ce indica date cu privire la parametrii de deplasare ai hoverboard-ului;
  • faruri si lumini – practice pe timp de noapte si utile pentru semnalizarea vehiculului in trafic;
  • scaun hoverboard – un accesoriu rapid si usor de instalat care poate transforma in cateva secunde un hoverboard intr-un kart;
  • roti luminoase care isi schimba culoarea si lumineaza intermitent atunci cand ritmul muzicii se modifica , ca in cazul modelului de hoverboard Segway original RCB;
  • baterie hoverboard de rezerva;
  • viteze si marsarier;
  • sistem de pornire automatizat;
  • sistem de recunoastere al detinatorului;
  • husa hoverboard – utila pentru a-l depozita sau transporta in siguranta, husa din silicon pentru hoverboard fiind cea mai eficienta protectie pentru hoverboard, deoarece este foarte elastica, se muleaza perfect pe caroseria hoverboard-ului, protejeaza si confera rezistenta in fata socurilor mecanice.

Intrebari frecvente

Cum se foloseste un hoverboard?

Hoverboardul este un scuter electric, care, spre deosebire de Segways, nu are ghidon, auto-echilibrant cu ajutorul caruita te poti deplasa in orice directie.

Are doua platforme mici pe care utilizatorul isi pune picioarele iar directia de mers este stabilita prin inclinarea corpului: inainte pentru a prinde viteza si inapoi pentru a frana sau a merge in marsarier.

Vehiculul foloseste motoare electrice si senzori giroscopici care detecteaza viteza si directia si transmit informatia la placa de baza. Este usor de controlat, deoarece senzorii giroscopici sunt capabili sa ridice modificarile de greutate pentru a ajusta directia placii in functie de alegere. Fiecare modificare a greutatii este capturata si poate provoca miscarea hoverboardului. Schimbarea directiei spre stanga sau spre dreapta se realizeaza prin balansarea greutatii de pe un picior pe celalalt, in functie de directia aleasa.
Pentru a evita accidentele, mai ales in cazul incepatorilor, exista si cateva recomandari de siguranta, printre care cele mai importante sunt purtarea castii de protectie si purtarea de protectie pentru genunchi si coate.

Care este cel mai ieftin hoverboard pentru copii?

Pretul unui hoverboard in Romania difera in functie de producator, design, materialele din care este fabricat si tipul articolului pe care intentionezi sa il achizitionezi. Pretul unui hoverboard ieftin destinat incepatorilor variaza intre 650 si 1.500 lei.

In ceea ce priveste alte optiuni de achizitie, cum ar fi hoverboard-uri cu motoare silentioase, cu tehnologie Gyro-Sensor, sasiu din polimer rezistent la impact, aparatori roti cu protectie, roti cu anvelope din cauciuc aderent, butuci si jante din aluminiu sau care include pachete de accesorii generoase, preturile ajung la 2.000 – 3.000 de lei.

Cum se intretine un hoverboard pentru copii?

O intretinere corecta a hoverboard-ului este cheia pentru o durata cat mai lunga de utilizare. Chiar daca majoritatea produselor sunt realizate din materiale rezistente si de buna calitate, acestea se pot defecta daca nu sunt intretinute corespunzator.

Una dintre cele mai importante componente al acestei jucarii intelgente este bateria, de aceea, incarcarea corecta a bateriei te va feri de anumite defectiuni. Spre deosebire de alte produse electrice, la care este indicata descarcarea completa pentru a fi din nou reincarcate, la hoverboard, ideal este sa pui la incarcat bateria atunci cand aceasta a scazut la aproximativ 20 la suta din capacitatea ei. De asemenea, nu trebuie sa recurgi la incarcari mai frecvente decat este cazul.
Nici expunerea indelungata in soare sau in spatii supraincalzite nu sunt indicate. In cazul in care, constati ca bateria se supraincalzeste, trebuie sa duci hoverboardul la un service specializat, pentru efectuarea unei diagnosticari si pentru a i se aplica apoi reparatia corespunzatoare.

Care sunt cele mai intalnite reparatii la hoverboard?

Cele mai comune reparatii de hoverboard au loc in preajma cablurilor electrice si a semnalelor luminoase, in special din cauza vibratiilor la care este supus in timpul rularii. De cele mai multe ori, LED-urile te atentioneaza ca exista o defectiune, insa nedepistata la timp, aceasta va duce la defectiuni destul de serioase.
O defectiune des intalnita o reprezinta scaderea rapida a autonomiei bateriei, cauzata in special de nerespectarea ciclului incarcare – descarcare.
O alta problema constatata este supraincalzirea sistemului electric, care poate duce inclusiv la incendii.
Exista si alte probleme care pot aparea si care pot avea cauze multiple: defectiuni ale bateriei, ale placii electrice sau tocirea butonului ON. Din acest motiv este indicat sa achizitionezi doar produse de la magazine specializate care ofera calitate si garantie.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply