Skip to main content
Copii

Cele mai bune teste de sarcina -Pareri si recomandari

15 februarie 20232 Comments

Indiferent daca ai indoieli in privinta metodei de contraceptie folosite sau sau iti doresti confirmarea unei sarcini mult asteptate, nu trebuie sa astepti intarzierea menstruatiei sau aparitia primelor semne de sarcina, pentru a afla daca esti insarcinata. Exista pe piata mai multe teste de sarcina, care pot detecta prezenta hCG (Human Chorionic Gonadotropin – Gonadotropina Corionica Umana), un hormon ce este prezent in urina la scurt timp dupa conceptie si pe care le poti face singura in confortul casei tale.

Acestea iti pot oferi un raspuns rapid si destul de precis deoarece testul de urină este printre cele mai eficiente metode de a afla dacă ești sau nu însărcinată, cu o acuratețe de aproximativ 90 – 99%.

Si pentru ca momentul in care afli ca esti insarcinata este unul special pentru intreaga familie, emotiile cu care intri in farmacie pentru a cumpara un test de sarcina pot fi coplesitoare. Iata de ce este bine sa cunosti si sa respecti cateva criterii de alegere a celor mai bune teste de sarcina, pentru a-l achizitiona pe cel mai potrivit nevoilor tale

Top 3 teste de sarcina

Sure Check

Cel mai bun test de sarcina SURE CHECK.

Test de sarcina Sure Check -Pareri

Este unul dintre cele mai bune teste de sarcina de tip stilou, usor de folosit si care permite vizualizarea rezultatului intr-un interval de timp de 3 ori mai mare decat la orice test standard Surecheck. Desi majoritatea producatorilor recomanda testarea urinei de dimineata, rezultatele oferite de acest produs sunt la fel de precise la orice ora din zi sau noapte si poate fi facut inca din prima zi de intraziere a menstruatiei.

Testul include, pe langa testul propriu zis, o pipeta si instructiuni clare pentru efectuare si interpretarea rezultatelor. Testarea se face prin picurarea a cateva picaturi de urina (3-4) in orificiul rotund, interpretarea se face dupa 5-10 minute. Testul este pozitiv daca apar doua linii deaspura literelor C si T aflate in zona caseta zonei de testare.

Barza ultrasensibil

Cel mai bun test de sarcina Barza ultrasensibil tip stilou.

Test de sarcina Barza ultrasensibil -Pareri

Testele de sarcina Barza sunt primele teste aparute pe piata din Romania si reprezinta o marca de incredere de peste 25 de ani. Testul de sarcina ultra rapid Braza este un test care poate fi efectuat cu 5 zile inainte de data instalarii menstruatiei si care ofera o precizie mai mare de 99%. Poate fi efectuat in orice moment al zilei iar rezultatul poate fi aflat in mai putin de 3 minute. Folosirea acestuia este intuitiva si extrem de usoara, iar instructiunile includ toate informatiile necesare realizarii si interpretarii rezultatelor. Capatul absorbat al testului trebuie introdus in urina pentru cel putin 3 secunde sau tinut direct sub jetul de urina pentru cel putin 10 secunde. Rezultatul testului este afisat dupa maxium 3 minute. Testul este pozitiv daca apar doua linii deaspura literelor C si T aflate in zona de testare, negativ in cazul aparitiei unei singure linii roz in zona de control (C) si nevalid daca nu apare nicio linie sau doar o linie roz in zona de testare (T).

Voila cu determinarea saptamanii

Cel mai bun test de sarcina cu determinarea săptămânii.

Test de sarcina cu determinarea saptamanii Viola -Pareri

Testul de sarcina cu determinarea saptamanii este unul dintre cele mai performante teste de sarcina ultrasensibile. Datorita sensibilitatii foarte ridicate ofera un indicator de sarcina aflata in stadii incipiente, la 8 zile de la conceptie, dar poate fi si un instrument extrem de eficient in cazul femeilor cu ciclu menstrual neregulat pentru estimarea saptamanii de sarcina. Este un test de sarcina de tip stick, practic si usor de folosit, care include instructiuni clare, explicate in detaliu.
Setul include 2 benzi de testare, astfel incat determinarea poate fi repetata la 1-2 zile in cazul unei masuratori neconcludente sau efectuate prea devreme. Interpretarea rezultatului este simpla si intuitiva si se face in functie de prezenta si intensitatea liniilor aparute in zona de testare. Prezenta unei linii roz in zona de testare indica 1-2 saptamani de la conceptie (saptamana 3-4 de sarcina), prezenta a doua linii mai putin pronuntate indica 2-3 saptamani de la conceptie (sarcina de 4-5 saptamani) si prezenta a doua linii mai accentuate indica 3+ saptamani de la conceptie (5+ saptamani de sarcina).

De ce am tinut cont

Tipul de test de sarcina

Testele de sarcina sunt neinvazive, foarte simplu de efectuat, nedureroase si mult mai ieftine decat analizele de sange. Oferta de produse de acest fel este destul de mare insa indiferent de aspect sau ambalaj, toate testele de sarcina functioneaza pe acelasi principiu: identificarea unui hormon denumit gonadotropina corionica umana (hCG) intr-o proba de urina, prin contactul acesteia cu o hartie imbibata intr-o globulina anti-hCG, care in contact cu hormonul isi schimba culoarea.
Cu toate ca principiul care sta la baza acestor produse este acelasi, in realitate acestea sunt destul de diferite, in functie de producator. Printre cele mai des folosite si recomandate teste de sarcina se afla:

Teste de sarcina tip caseta sau stilou

Prezenta proteinei hCG produsa de placenta poate fi detectata din momentul implantarii ovulului iar concentratiile sale cresc in primele 8-10 saptamani de sarcina. In cazul testelor de sarcina clasice de tip caseta sau stilou, producatorii recomanda ca, pentru evitarea unor reactii fals negative, acestea sa fie facute dupa cel putin doua saptamani de la contactul sexual pozibil fertilizant, deoarece, acestea depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Teste de sarcina ultrasensibil tip stilou sau caseta

Sunt la fel de rapide, precise si simplu de facut si pot fi utilizate cu 5 zile inainte de data ciclului menstrual, deoarece, spre deosebire de testele clasice de sarcina, acestea depisteaza un nivel mult mai mic de prezenta in urina a hormonului, respectiv de 10 mIU/ml.

Teste de sarcina cu determinarea saptamanii

Acestea sunt un tip de teste de sarcina ultrasensibile, care pot fi folosite la doar 10 zile de la conceptie, iar in cazul unui ciclu menstrual neregulat, pot fi extrem de utile pentru estimarea saptamanii de sarcina.

Forma de prezentare

Modelele cele mai des intalnite sunt cele de tip banda, tip caseta sau tip stilou. Modelele tip banda sunt printre cele mai simple si ieftine de pe piata si sunt asemanatoare benzilor pe care medicii le folosesc pentru determinarea unei infectii urinare. Pentru folosirea lor este nevoie ca urina sa fie colectata intr-un recipient, iar banda introdusa in urina pana la nivelul indicat.
Modelele de tip caseta sunt, majoritatea, insotite de mini-pipete cu ajutorul carora pot fi aplicate cateva picaturi de urina in zona indicata.
Testele de sarcina tip stilou au un principiu de functionare similar, avantajul acestora fiind acela ca jetul de urina poate fi directionat direct pe zona indicatoare, fara a mai fi nevoie de alte instrumente sau recipiente.

Sensibilitate si acuratetea rezultatului

Cantitatea de hCG creste pe parcursul primelor saptamani de sarcina si se dubleaza la fiecare 2-3 zile, insa concentratia efectiva a acestuia difera de la o femeie la alta. Deoarece ovulatia nu se produce in aceeasi zi a ciclului menstrual la toate femeile este greu de precizat care este ziua exacta a menstruatiei in care testul de sarcina poate detecta prezenta acestuia in urina. Majoritatea produselor de acest fel pot detecta prezenta hormonului in urina inca din prima sau a doua zi de intraziere a menstruatiei, dar unele devin precise abia dupa o saptamana.
In majoritatea cazurilor, testele de sarcina au o precizie de 90 – 99.9%. In cele mai multe cazuri, rezultatul pozitiv al unui test de sarcina indica o sarcina insa un test de sarcina negativ nu garanteaza absenta sarcinii. Testele pozitive, urmate la cateva zile de prezenta ciclului menstrual pot fi semne de avort menstrual. Cazurile de teste de sarcina fals pozitive sunt foarte rare si pot aparea in cazul unor tratamente de fertilitate sau in cazul unor tumori, insa acestea au o incidenta rara si foarte rara.
Testele fals negative pot avea mai multe cauze, printre care: urina recoltata diluata sau intervalul de timp de la fecundare la efectuarea testului insuficient de mare pentru detectarea concentratiei de hCG.

Usurinta de utilizare si dimensiunile zonei de testare

In ceea ce priveste usurinta de utilizare, acesta este un criteriu care tine de preferintele individuale, deoarece exista persoane care resping ideea de recipient de colectare a urinei, in timp ce altora le este greu sa conceapa ideea de a urina direct pe test. Toate variantele de teste sunt concepute sa fie usor de folosit si sa ofere un rezultat foarte precis in maximum 5 minute.
In functie de marimea zonei de testare interpretarea rezultatelor poate fi mai usoara sau mai dificila. Pentru o lizibilitate maxima este recomandata o latime minima de 5 mm.

Intrebari frecvente

Cand si cum se face un test de sarcina?

Majoritatea femeilor se intreaba cand si cum pot face un test de sarcina care sa ofere un raspuns cat mai rapid, dar si foarte precis. In functie de tipul de produs ales si de sensibilitatea acestuia, rezultatul poate fi corect de la 8-10 zile de la data conceptiei, pana la prima zi de intarziere a menstruatiei. Majoritatea testelor pot fi efectuate in orice moment al zilei insa este recomandat, mai ales in cazul testelor ultra sensibile ca acestea sa fie folosite cu prima urina de dimineata, deoarece aceasta este mai concentrata si are o cantitate mai mare de hCG.
Fiind teste simple si rapide care masoara cantitatea de hormon aflata in urina, pentru a realiza acest test vei avea nevoie de colectarea unuei cantitati foarte mici de urina. In functie de tipul de test ales, urina va trebui colectata fie folosind un recipient curat si uscat, fie folosind pipeta sau urinand direct pe capatul absorbant. Timpul de asteptare poate varia intre 3 si 5 minute.

De ce sa cumpar un test de sarcina online?

Aparitia unei sarcini – dorite sau nu – este un moment delicat pentru orice femeie. Mai mult decat atat, multe femei aleg sa tina secret tot ce tine de acest lucru pana la momentul in care primesc confirmarea sarcinii in urma unui consult medical de specialitate, lucru care este putin mai dificil de realizat atunci cand cumperi testul dintr-o farmacie. In plus, in cazul cumpararii din magazinele online ai posibilitatea oricand de a compara pretul produselor si a gasi cel mai avantajos raport calitate-pret pentru tine.

Cat costa un test de sarcina?

Pretul acestor produse difera foarte mult in functie de factori precum tip, brand sau sensibilitate. Spre exemplu un test de tip Sure Check produs in strainatate, va avea un pret mai mare decat unul similar produs in Romania sau apartinand unui brand mai putin cunoscut. De asemenea, un test de tip banda va fi mai ieftin decat unul de tip stilou.
Preturile unui test de sarcina pornesc de la 2-3 lei si pot ajunge pana la 20 – 30 lei in cazul modelelor mai sensibile sau in cazul unui set care include 2 sau mai multe teste.

Cat de devreme pot face un test de sarcina?

In cazul in care iti doresti o sarcina, sau, din contra iti este teama de o sarcina nedorita, poti face un test de sarcina cel mai devreme la 2 saptamani de la contactul sexual neprotejat. Pentru a ramane insarcinata trebuie sa ai un contact sexual in perioada ovulatiei, iar doua saptamani mai tarziu ar trebui sa apara menstruatia. In cazul unei sarcini, menstruatia nu va aparea, iar in prima zi de intarziere a clclului menstrual orice test de sarcina este concludent. In cazul in care vrei sa afli mai devreme daca esti insarcinata, poti folosi un test de sarcina ultrasensibil care poate detecta prezenta hormonului hCG cu aproximativ 4-5 zile inainte de data menstruatiei.

Pot afla daca sunt insarcinata fara a folosi un test de sarcina?

Confirmarea unei sarcini si a faptului ca aceasta evolueaza corespunzator, se realizeaza fie prin determinarea concentratiei de hCG in sange sau in urma unei ecografii transvaginale realizate de medicul specialist. Cu cat aceasta va fi confirmata mai repede, cu atat poti sa incepi mai repede ingrijirea prenatala.
Exista si diferite metode empirice de determinare a unei sarcini, care se bazeaza toate pe contactul urinei cu diferite substante (frunze de papadie, zahar, otet) insa nu exista studii stiintifice si rezultate concludente cu privire la eficienta acestora.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion 2 Comments

 • Iasmina spune:

  Buna ….
  Am o nelemurire ..
  Am facut un test care mi a dat positiv apoi iarasi in test si ala mi a iesit negativ…de ce oare…

  • Echipa Gardianul.ro spune:

   Ca regula generala, se recomanda ca testul de sarcina sa fie facut cu prima urina de dimineata, deoarece atunci este cea mai mare concentratie de hormoni de sarcina in urina.
   Desi rar, este posibil sa ai un test pozitiv de sarcina, fara sa fii de fapt insarcinata. Acesta este un rezultat fals-pozitiv. Poate sa apara daca tocmai ai pierdut sarcina, imediat dupa implantarea ovulului fecundat la nivelul uterului (sarcina biochimica) sau daca ai facut prea curand testul dupa administrarea unui medicament de fertilitate care contine HCG. Sarcina ectopica sau menopauza, ar putea contibui la un rezultat fals.

Leave a Reply