Skip to main content
Copii

Cele mai bune carucioare

14 februarie 2023No Comments

Caruciorul este un echipament esențial pentru copilul tău, care are nevoie de acesta încă de la naștere și până când va putea să meargă fără probleme, adică la vârsta de 3-4 ani.
Dar, dat fiind faptul că piața este saturata de o mulțime de modele de la diferiți producători, este foarte greu pentru un părinte sa facă o alegere. În funcție de locurile prin care acesta își vor plimba copilul și de stilul său de viață, părintele trebuie sa aleagă caruciorul cel mai confortabil pentru micuț.
De asemenea, trebuie de luat în calcul faptul că cele mai bune cărucioare trebuie să fie confortabile atât pentru copil, dar mai ales și pentru părinte. Acestea trebuie să fie ușor de manevrat, să dispună de coșuri pentru accesorii, de o copertină calitativă și de asemenea, de o husă impermeabilă, perfectă pentru orice sezon.

Top 5 cărucioare copii

Cărucior bebe 3 în 1

Cel mai bun cărucior 3 in 1.

Cărucior de bebeluși 3 în 1 -Păreri

Căruciorul cântărește doar 14 kg și este ușor de transportat, manevrat și depozitat, iar cadrul confecționat din aluminiu se va plia rapid în special în momentul în care locuiești la bloc.
Are un spătar ajustabil care poate fi amplasat în trei poziții și este potrivit pentru admirarea peisajului, dar și pentru somn. În plus, este prevăzut cu husă pentru picioare și se poate fixa fie spre părinte, fie către drum. Componentele au și capotina.
Roțile din față sunt pivotante și au suspensii pentru a amortiza șocurile generate de denivelari. În timp ce pe spate sunt și sisteme de frânare atât pe stânga, cât și pe dreapta. Scaunul de la mașină are o centură de siguranță pentru fixarea în cinci puncte.

Cărucior bebe Coccolle 2 în 1

Cel mai bun cărucior pliabil 2 in 1.

Cărucior 2 în 1 pliabil -Păreri

Căruciorul Coccolle este de tip 2 în 1, acesta se montează și se demontează într-un timp foarte scurt. Este pliabil în formă de carte, astfel ocupă puțin spațiu și poate fi depozitat cu ușurință. Datorită tehnologiilor performante de care dispune, manevrarea acestui cărucior devine intuitivă. Pentru o eficiență și mai mare, acesta are mânerele ajustabile pe înălțime. Husa de la picioarele căruciorului vă oferă un spațiu larg pentru cele mai importante lucruri. De asemenea, căruciorul dispune de un coș pentru accesoriile bebelușului.
Spătarul este reglabil în 3 poziții diferite, iar scaunul oferă și o protecție pentru umerii bebelușului. Pentru siguranța copilului, centura de siguranță se prinde în 5 puncte.

Carucior sport Joie

Cel mai bun cărucior sport, pliabil.

Cărucior sport Joie -Păreri

Căruciorul sport de la Joie este perfect pentru orice mămică, pentru că se pliază ușor și rapid, cu o singură mână. Cântărește doar 11.7 kg și este foarte ușor de transportat și manevrat, astfel veți scăpa de nervi și alte bătăi de cap.
Roțile sunt detașabile, astfel puteți transporta cu ușurință căruciorul în portbagajul mașinii. De asemenea, dacă aveți un spațiu mic pentru depozitare, mai ales dacă locuiți la bloc, detașarea roților este de cele mai multe ori o bună ieșire din situație.
Copertina este impermeabilă, astfel nu trebuie să vă faceți griji, dacă ați nimerit sub ploaie. Materialul din care este realizat căruciorul oferă protecție împotriva razelor solare, cu un SPF50+.

Cărucior bebeluși sport tip umbrelă

Cel mai bun cărucior sport tip umbrelă.

Cărucior sport tip umbrelă -Păreri

Căruciorul sport care se pliază în formă de umbrelă este perfect pentru orice sezon. Are o greutate foarte mică de 6.8 kg și este prevăzut pentru copiii între 6 și 36 de luni, astfel poate fi ușor manevrat și transportat. Este perfect mai ales pentru părinții care circulă de cele mai multe ori cu transportul public sau deseori călătoresc.
Oferă siguranță și confort copilului vostru, datorită centurii care se prinde în 5 puncte, iar spătarul se reglează în 5 poziții diferite. De asemenea, este dotat cu o bară moale de protecție, care la nevoie poate fi detașată.
Căruciorul are 8 roți, cu frâna pe spate, astfel puteți fi siguri de durabilitatea și siguranța oferite de acesta, pe termen lung.

Cărucior gemeni 2 în 1

Cel mai bun cărucior pentru gemeni 2 în 1.

Cărucior pentru gemeni -Păreri

Unul dintre cele mai bune cărucioare pentru gemeni este confecționat de brandul Chipolino, care au avut grijă să răspundă la nevoile părinților. Acesta este dotat cu două perne moi pe ambele șezuturi, pentru a oferi o experiență confortabilă copiilor.
Șezuturile sunt reversibile, astfel pot fi montate cu fața înainte sau cu fața spre părinte. Spătarele se reglează în 3 poziții diferite, în dependență de necesitățile fiecăruia.
Cele două coșuri pentru cumpărături sunt spațioase și încăpătoare, astfel pot fi utilizate pe post de sacoșe, pe care nu trebuie să le duceți în mână.

De ce am tinut cont

Tipuri

Toate cărucioarele prezente pe piață, sunt create pentru un confort cât mai bun al copilului, dar, în momentul când te decizi să faci aceasta investiție, trebuie să te gândești la mai multe aspecte. În funcție de toate caracteristicile, putem diferenția mai multe tipuri de cărucioare:

Cărucior standard

Cărucioarele standard sunt foarte versatile, au în general spătarul rabatabil, sunt ușor de manevrat și destul de solide. Dezavantajele acestora ar fi că mânerele nu se pot ajusta (în majoritatea cazurilor) și nu beneficiază de foarte multe accesorii ce pot fi atașate la acestea.

Cărucior sport

Cărucioarele sport sunt cărucioare foarte ușor de manevrat, sunt în general pliabile, au un aspect modern și frânează foarte ușor. Un punct contra ar fi că ocupă ceva mai mult spațiu, decât cele standard, atunci cand sunt pliate. De asemenea, cărucioarele sport au prețuri mai mari decat cele standard.

Cărucior 3 în 1

Carucioarele 3 în 1, sunt carucioare de tip “all around”, foarte avantajoase în majoritatea circumstanțelor. Acestea pot fi folosite și în automobile, scaunul pentru mașină și landoul detașându-se din interiorul caruciorului. Sistemele de prindere sunt compatibile cu majoritatea automobilelor și sunt foarte confortabile.
De asemenea, pot fi prevăzute cu spații de depozitare. Un dezavantaj ar fi că sunt destul de grele și voluminoase dacă nu este scos scaunul și sunt un pic mai scumpe decât celelalte tipuri de cărucioare.

Siguranță

Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să ne gândim atunci când vrem să cumpărăm un cărucior, este siguranța. Copilul nu trebuie să se simtă doar confortabil în noul cărucior, dar trebuie să fie și în siguranță pe perioada parcurgerii traseului.
Înainte să cumperi un cărucior nou, trebuie să te asiguri că acesta dispune de un cadru solid, rezistent și stabil, care să dispună de un sistem de prindere eficient.
De asemenea, hamul este foarte important. Acesta este compus dintr-o centură de siguranță cu prindere solidă în 5 puncte, care îl va feri pe micuț de șocuri și căzături, atunci când se agită.
Frânele trebuie sa fie și ele rezistente. Roțile, trebuie să fie construite din materiale de calitate, având o capacitate sporită de absorbție a șocurilor și a denivelarilor prezente pe asfalt sau stradă, etc.

Confort

Dacă produsul ales de tine îndeplinește toate măsurile de siguranță prezentate mai sus, probabil că următorul lucru la care te vei gândi, este confortul sporit al micuțului tău. Având în vedere această cerință, ar trebui sa te gândești la următoarele aspecte:

  • Interiorul – este de preferat sa fie capitonat cu un material de calitate, să fie destul de moale și să lase pielea să respire.
  • Mânerele – trebuie să aibă o înălțime reglabilă, care sa fie confortabilă pentru părinte. Este de preferat ca mânerele să fie reversibile, pentru că în acest mod părintele își va putea plimba copilul cu spatele la el, iar atunci când se va așeza va putea să-și supravegheze copilul eficient.
  • Manevrabilitate – un cărucior modern și performant ar trebui să fie manevrabil, trebuie să fie capabil să se oprească (să frâneze) repede și să poată lua curbe destul de strânse, fără a deranja copilul și fără a cere un efort consistent din partea părintelui.

Greutate

Cu cât este mai ușor căruciorul, cu atât mai bine va putea fi transportat și folosit, mai ales daca îl folosești des. Greutatea este un alt aspect foarte important de care trebuie sa ții seama, atunci cand achizitionezi un carucior pentru copilul tău.

Flexibilitate

Un alt atribut important al carucioarelor este flexibilitatea. Cărucioarele moderne trebuie să fie cât mai flexibile, acestea trebuie să se plieze ocupând un spațiu cât mai mic și să fie rabatabile pentru a permite creșterea spațiului disponibil pentru copil, pe măsură ce acesta crește. Cele mai bune cărucioare pentru copii sunt cele care pot fi pliate cu o singură mână.

Intrebari frecvente

Care sunt elementele de siguranță obligatorii ale unui cărucior?

Pentru că siguranța copilului este foarte importantă trebuie să ai un cărucior echipat cu frâne care să acționeze în același timp pe cel mult două roți. În mod ideal va trebui sa fie activate dintr-o singură mișcare.
Centurile trebuie sa aibă sistem de prindere în 3 puncte și mai sigur ar trebui sa fie în 5. Acestea se vor fixa corect la fiecare utilizare pentru evitarea accidentelor.
De asemenea, nu trebuie sa lipsească nici copertina de dimensiuni mari, echipată cu factor pentru protecție UV. Husa de ploaie și vânt reprezintă de asemenea o necesitate.

Cum se întreține corect căruciorul copilului?

Tot ce reprezintă material textil de pe cărucior se poate detașa și spăla. Producătorii oferă instrucțiuni în sensul acesta, de care este bine sa ții cont. O regulă generală este să folosești mașina de spălat la maxim 30 de grade Celsius și un detergent neutru sau un ciclu blând de spălare.
Dacă acționezi imediat petele se vor îndepărta foarte repede. Butoanele, manetele și clapetele trebuie să permită reglarea înclinării spătarului și să acționeze frânele, deci nu trebuie deteriorate. Nu brusca comenzile caruciorului nici măcar atunci când te grabesti pentru că riști să le strici.

Cum conving copilul să stea în cărucior?

Sunt și copii care refuză cărucioarele în momentul în care se deplasează independent pentru că își doresc sa vadă totul. Alții nu suporta cărucioarele încă de când sunt mici. Alege cel mai potrivit moment pentru plimbări atât ca temperatura, cât și ca program atunci când copilul este curat, a mâncat si trebuie să doarmă.
Nu-l scoate la plimbare atunci când soarele îl bate în ochi, pe drumuri denivelate sau în zgomot intens pentru ca să nu-l vei determina niciodată să stea în cărucior.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply