Skip to main content
Copii

Cele mai bune creioane colorate profesionale

14 februarie 2023No Comments

Creionul colorat este un instrument de scris, dar și de desenat, e cel care te ajută să-ți dezvolți creativitatea. Aceste creioane sunt folosite cu precădere în perioada copilăriei pentru realizarea desenelor. Dar, trebuie menționat că, creioanele și desenele, nu sunt doar pentru copii. Umplerea fiecărei forme, atingerea detaliilor cu vârful ascuțit și fin al creionului îți oferă satisfacție, dar în același timp și relaxare.

Creioanele colorate sunt foarte populare în rândul artiștilor. În prezent, pe piață există mai mult decât simplele culori cu care obții pigment pe foaie. Creioanele pot varia în funcție de: calitate, utilizare și caracteristici. Toate aceste instrumente doar par la fel, pentru că totuși, în realitate ele sunt absolut diferite. Astfel, alegerea unui set de creioane colorate nu este un proces atât de ușor. De aceea, este foarte important să analizezi bine produsul înainte de a-l procura.

Top 8 creioane colorate profesionale

Set creioane colorate Faber-Castell

Cele mai bune creioane colorate de calitate Faber-Castell.

Set de creioane colorate Faber Castell -Păreri

Creioanele colorate Faber-Castell sunt de o calitate înaltă. Pentru producția proprie de creion, acest brand folosește doar lemn din păduri gestionate durabil.

Profilul creioanelor din lemn de la ei, a fost schimbat de la rotund la triunghi, deoarece se rostogoleau constant de pe masă. Acest set de creioane colorate acuarela sunt destinate în special artiștilor. Calitatea deosebită a pigmenților asigură rezistență și expresivitate. Totodată, acestea îți oferă posibilitatea de a le folosi pe termen îndelungat. De asemenea, materialul produselor e de grafit, iar în set vei găsi nu doar 120 de bucăți de creioane colorate, dar și alte accesorii folositoare.

Creioane colorate profesionale Bomstom

Cele mai bune creioane colorate profesionale solubile.

Creioane colorate solubile în apa -Păreri

Setul de creioane colorate îți va putea satisface toate nevoile ce apar în procesul de creație, aici vei găsi tot de ce ai nevoie, fără a mai cumpăra adăugător alte accesorii. Pentru că, setul conține: 48 de creioane de diferite culori, o ascuțitoare, extensor de creioane și pensulă. Iar brandul Bomstom lucrează cu furnizori din întreaga lume care produc, ambalează și expediază cel mai bun produs posibil.

Aceste creioane colorate profesionale îți oferă o gamă largă de opțiuni, sunt solubile în apă, foarte netede, rezistente la rupere și mult mai ușor de manevrat. Sunt potrivite pentru oricine, deoarece nu contează nivelul pe care îl ai, poți fi începător, cât și deja expert.

În caz de deteriorare, husa de depozitare a acestui set îți va proteja creioanele cu ajutorul sloturilor individuale pe care le are pentru fiecare creion.

Creioane colorate Pelikan

Cele mai bune creioane colorate de la Pelikan.

Creioane colorate Pelikan -Păreri

Brandul Pelikan este renumit la nivel mondial pentru diversitatea materialelor sale, ei oferă produse de înaltă calitate. Aceste creioane colorate profesionale au un design atractiv hexagonal. Mina este moale și rezistentă la rupere, cu culori intense, care se pot mixa între ele pentru a obține nuanțe noi.

Creioanele sunt potrivite pentru orice desen, sunt ascuțite și au o putere mare de acoperire. Sunt confecționate din lemn lăcuit cu certificat FSC 100%. Astfel, lemnul utilizat în fabricarea produsului provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice și ecologice. Forma triunghiulară a creioanelor oferă un grip bun și ușurință în utilizare de către copii.

Creioane colorate Milan

Cele mai bune creioane colorate profesionale de la Milan.

Creioane colorate Milan -Păreri

Milan comercializează și distribuie peste 5000 de produse și accesorii în școli, arte plastice, birouri și furnizori de articole de papetărie. Designul, caracterul practic și combinațiile de culori și materiale sunt caracteristicile cheie ale produselor Milan.

Aceste creioane colorate profesionale au un design hexagonal cu mina de 3,5 mm, aceasta este rezistentă la rupere datorită sistemului „Lead Protection System”, care întărește mina prin lipirea de lemn. Setul are 48 de creioane, cu o gamă largă de culori, inclusiv și două culori metalice: argintiu și auriu. Fiecare culoare a creionului are propriul nume cu un finisaj natural din lemn, iar diametrul vârfului e de 3.5 mm. Creioanele sunt păstrate într-o cutie metalică, inclusiv cu tavă interioară.

Trusa de creioane colorate Maped

Cele mai bune creioane colorate Maped.

Creioane colorate Maped -Păreri

Distribuția în 125 de țări și acoperirea largă a pieței îi permit lui Maped să fie un partener lider mondial. Maped este o companie franceză, care se bazează pe expertiza industrială, cultura inovației și capacitatea de reacție. Astfel, compania oferă clienților săi soluții eficiente și profitabile.

Aceste creioanele colorate profesionale sunt recomandate pentru preșcolari și au o gamă largă de culori, pentru că sunt împărțite în două jumătăți. Setul conține 33 de bucăți, inclusiv și multe alte accesorii folositoare, cum ar fi: zece fineliners de 0.4 mm; 12 creioane color duo; zece pixuri cu vârf de fibră; o ascuțitoare pentru creioane.

Creioane colorate cerate Bic

Cele mai bune creioane colorate cerate Bic.

Creioane colorate cerate Bic -Păreri

Brandul Bic acordă o atenție constantă dezvoltării și îmbunătățirii produselor sale. Scopul acestuia este de a oferi consumatorilor produse de cea mai bună calitate, la un preț minim și corect.

Creioanele colorate cerate Bic sunt perfecte pentru copii, deoarece datorită acestor instrumente, ei vor ajunge în lumea misterioasă a desenului. Cutia conține 288 de creioane colorate profesionale, cu 12 culori asortate, adică 24 de fiecare. Vârful este foarte rezistent, iar creionul în sine este încă și mai puternic. Astfel, ele rezistă la picături și pot fi apăsate cu putere pe hârtie.

Creioanele au 12 cm lungime, de aceea se potrivesc perfect pentru mâinile micuțe a copiilor. Iar dacă în timp ce folosesc instrumentele mâinile se murdăresc nu este o problemă, pentru că totul se va curăța foarte ușor. Creioanele sunt super durabile, ușoare și puternice în același timp.

Creioane colorate Staedtler

Cele mai bune creioane colorate Staedtler.

Creioane colorate Staedtler -Păreri

Staedtler are o gamă largă de produse de înaltă calitate fabricate în Germania. Brandul este atât o sursă de inspirație, cât și un însoțitor bun pentru oamenii de toate vârstele care doresc să-și dea viață propriilor idei creative.

Creioanele colorate de la ei au o calitate superioară și sunt de tip acuarelă. Sunt ușor de ascuțit cu orice ascuțitoare metalică și au o scriere netedă și uniformă. În set vei găsi 36 de culori, care vor avea o calitate excelentă atunci când le vei amesteca. De asemenea, mina e dizolvabilă în apă și vârfurile sunt rezistente la rupere.

Setul este destinat pentru: desen, colorare, colorare cu tehnica acuarela.

Set de creioane grafit

Cele mai bune creioane colorate grafit.

Creioane colorate grafit -Păreri

Acest set de creioane grafit este perfect pentru artiștii aspiranți și pasionați. De asemenea, e un accesoriu convenabil, care poate fi potrivit pentru un cadou ideal, rezistent și ușor de utilizat, plin cu creioane grafit, dar și alte accesorii. Setul este de tip penar și conține: 12 creioane grafit Academy; o ascuțitoare pentru creioane cu două găuri; două bucăți de gumă de șters.

Are o calitate superioară cu duritatea de 6B-5H și o formă hexagonală. Materialul e de lemn și este de tip standard. Creioanele sunt potrivite pentru detalii și linii subțiri.

De ce am tinut cont

Tipuri

Creioanele colorate variază în funcție de tipul de liant din miezul pigmentat. Pentru că acele creioane de înaltă calitate vor avea un raport mai mare între pigmat și liant. Deci, în funcție de liantul utilizat creioanele pot fi:

Pe bază de ceară

Creioanele colorate pe bază de ceară sunt în general mai ieftine și mult mai ușor de găsit, dar și de șters. Sunt creioane pentru școală, sau din gama pentru artiști începători. Acestea au miezuri mai moi decât cele pe bază de ulei, astfel, din păcate se pot rupe mai ușor. Desenele făcute cu creioanele colorate pe bază de ceară, după o perioadă de timp, pot dezvolta la suprafață o glazură albă și neclară, cunoscută sub numele de floare de ceară.

Pe bază de ulei

Cele mai populare creioane colorate sunt pe bază de ulei. Acestea folosesc un liant cu ulei vegetal pentru a ține împreună pigmentul în miezul creionului colorat. Una dintre cele mai populare linii de creioane pe bază de ulei este Faber-Castell și în special seturile Polychromos. În general, acestea sunt mai scumpe, dar plusul este că la ele nu vei avea nevoie de un fixativ. Aplicația de culoare a acestor creioane e mereu unică și are o senzație foarte creativă. Acestea au un miez mai dur, ceea ce înseamnă că sunt mult mai durabile.

Bază de gumă arabică sau acuarela

Creioanele acuarela au un liant arabic de gumă pentru miezul lor pigmentat. Acestea nu sunt creioane colorate tradiționale. De aceea ele nu se stratifică în același mod ca și creioanele colorate și nici nu pot fi lustruite la fel. Deci, din punct de vedere tehnic, creioanele acuarela sunt un mediu complet diferit.

Material

Lemn

Creionele colorate din lemn clasic au o componentă foarte importantă a cărui calitate depinde de funcționarea acestui accesoriu. În cele mai multe cazuri, creioanele sunt făcute din arin, tei, pin, cedru californian și siberian și, de asemenea, un copac rar ca jelutong. Producția de creioane este făcută din lemn bine selectat, care este prelucrat pentru a produce bare.

Plastic

Creioanele din plastic sunt perfecte pentru copii, deoarece sunt foarte ușor de folosit. Termenul de plastic face referire la acele materiale, care sunt de obicei numite mase plastice. Acestea sunt produse sintetice de natură organică, anorganică sau mixtă, care se pot prelucra ușor în diferite forme, la cald sau la rece, cu sau fără presiune. Majoritatea materialelor plastice sunt sintetice, însă există și alte tipuri care sunt realizate din materiale regenerabile.

Metal

Creioanele din metal le întâlnești mai rar, dar totuși și ele există. Metalele sunt elemente chimice cu proprietăți fizice specifice, precum: luciu caracteristic, bun conductor de căldură și electricitate, ductil și maleabil, și solid la temperatură obișnuită. Proprietatea metalelor de a fi buni conductori de electricitate se datorează structurii atomice.

Brand

Faber-Castell

Faber-Castell este o producție proprie de creioane, care folosește numai lemn din păduri gestionate durabil. Acest Brand produce peste 2,3 miliarde de creioane din lemn, în peste 120 de culori diferite în fiecare an. Și crește aproximativ 20 de metri cubi de lemn în fiecare oră. Pentru ca creioanele să nu să se rostogolească constant de pe masă, forma acestora a fost schimbată. De la început creioanele aveau o formă rotundă și mai târziu s-a schimbat în hexagonală. Faber-Castell are sediul central în Germania, operează 14 fabrici și 20 de unități de vânzări pe tot globul. Compania are un personal de aproximativ 7.000 de angajați și își desfășoară afaceri în peste 100 de țări.

Pelikan

Pelikan este o companie germană consacrată în 1838. Aceasta a fost fondată ca fabrică de cerneală și vopsea, iar peste ani și până în prezent Pelikan a devenit o poveste de succes, cu un management bun și extinderi vaste în toată Europa. În 1929 a inventat primul stilou cu un mecanism inovator de piston. Și doar apoi a început să creeze instrumente de scris pentru utilizare în școli și birouri.

Astăzi, Pelikan este unul dintre liderii de piață, e renumit pentru diversitatea materialelor sale de papetărie și oferă produse de înaltă calitate. Ei își mențin buna reputație a mărcii, care reprezintă calitate înaltă, inovație, fiabilitate, diversitate și creativitate. Brandul își propune să creeze produse care inspiră creativitate și imaginație, încurajând oamenii să se exprime în diverse moduri, fie prin pictură, scris sau desen.

Bic

De peste 65 de ani, Bic produce instrumente de cea mai bună calitate exportate în toată lumea si vândute cu cea mai bună valoare. Activitățile de bază ale brandului sunt: fabricarea și vânzarea produselor de papetărie, brichete și aparate de ras. Bic monitorizează întregul proces de fabricație, acordând o atenție constantă dezvoltării și îmbunătățirii produselor sale. Scopul lor este de a oferi consumatorilor produse de cea mai bună calitate pentru viața lor de zi cu zi, la un preț minim, dar și corect. Gama de produse Bic Kids a fost concepută pentru a le oferi copiilor instrumente care sunt distractive, dar și ușor de utilizat.

Milan

Milan comercializează și distribuie peste 5000 de produse și accesorii, care sunt utilizate în școli, arte plastice, birouri și furnizori de articole de papetărie, în peste 120 de țări din întreaga lume. A avut un drum foarte lung, care a început în anii 1950, odată cu exportul primelor radiere ale companiei. De atunci, brandul și-a sporit prezența internațională și în fiecare an lansează produse unice în categoria lor. Designul, caracterul practic, combinațiile de culori și materialele de calitate sunt caracteristicile cheie ale tuturor produselor Milan. Inovația a fost caracteristica principală a companiei încă de la începuturi.

Maped

Maped este una dintre acele companii franceze de familie, care au ajuns la un succes mare și bine meritat. Brandul și-a petrecut 70 de ani de dezvoltare bazându-se pe expertiză industrială, cultură, inovație și capacitatea de reacție, pentru ca mereu să ofere clienților săi soluții eficiente și profitabile. Acoperirea largă a pieței și distribuția produselor în 125 de țări, îi permit lui Maped să fie un partener lider mondial. Brandul se bazează pe calitate, funcționalitate și estetică. 40 de oameni dedicați calității, 860 de protocoale de control și 800 de teste pe an.

Staedtler

Staedtler este cel care îi face pe oameni nu doar creativi, dar fericiți și relaxați. Datorită produselor sale de înaltă calitate și inovatoare, brandul este atât un însoțitor bun pentru oameni de toate vârstele, care doresc să-și dea viață propriilor idei creative, cât și o sursă de inspirație pe tot parcursul vieții. Deja de peste 180 de ani se încurajează dezvoltarea personalității individuale. De aceea, la ei se crede într-o lume plină de idei și plină de oportunități uimitoare. Staedtler e cel mai mare producător european de:

  • creioane de lemn;
  • pixuri universale;
  • radiere;
  • mine de creion mecanic;
  • plastilină;
  • lider mondial de piață pentru argilă de modelare industrială.

Derwent

Timp de generații, artiștii au ales și au avut încredere în brandul Derwent pentru materialele lor de artă din întreaga lume. Nevoile și aspirațiile acestui brand se pot schimba de-a lungul vieții artistice. Având în vedere acest lucru, ei au produs o gamă de materiale artistice perfecte, începând de la primul creion de colorat până la produse de cea mai înaltă calitate profesională, majoritatea fiind realizate în producția britanică. La Derwent se combină abilitățile tradiționale de fabricare a creionului cu tehnicile de producție de ultimă generație. Astăzi, compania are o reputație bine stabilită pentru inovație, inspirând artiștii cu produse fantastice.

Intrebari frecvente

Care sunt cele mai bune creioane colorate?

Fiecare persoană pasionată de desene are creioanele sale preferate, toate fiind diferite. Totuși, cele mai bune creioane sunt cele bogate în pigmenți variați, cu un vârf tare, care nu se va rupe foarte repede, datorită învelișului din lemn pe care îl are. De asemenea, creioane care se folosesc foarte ușor, fără apăsare prea puternică pe foaie. Cele mai bune creioane trebuie să fie destinate atât celor mici, cât și celor mari, dar în special și celor care deja sunt în acest domeniu al artei. Deci, după toți acești factori, iată care pot fi cele mai bune creioane colorate:

  • Creioane colorate Faber Castell;
  • Creioanele colorate profesionale;
  • Creioanele colorate Pelikan;
  • Creioanele colorate Milan.

Cum trebuie să desenăm corect cu creioanele?

În primul rând, atunci când desenezi nu trebuie să apeși prea tare. Chiar dacă multă lume are tendința să depună forță cu vârful creionului în timp ce colorează, acest lucru este greșit.

Tehnica corectă este să se folosească mai multe straturi subțiri și să se intensifice abia spre final. Astfel, vei obține un efect sublim. Culorile sunt sensibile și se pot rupe imediat, în special vârful acestora. Tocmai de aceea trebuie să le folosești cu multă grijă și atenție. În plus, dacă se apasă prea tare riscul pentru a strica hârtia este foarte mare.

Din ce este constituit un creion colorat?

Creionul colorat este constituit dintr-o mină bazată pe ceară, conținând o mare varietate de pigmenți, aditivi, și lianți. Atunci când mina se consumă, ajungând ca învelișul creionului să zgârie suprafața de scriere, creionul se ascute cu o ascuțitoare. Spre deosebire de creionul cu grafit sau cărbune, miezul unui creion colorat este uleios sau pe bază de ceară.

Cum se folosesc creioanele acuarelă cu apă?

Aceste creioane acuarela se pot folosi în două feluri: Culoarea poate fi adăugată pe suprafața foii cu creionul și apoi stropită cu apă. Acest lucru produce un aspect care este foarte asemănător cu o pictură în acuarelă. Și o altă modalitate de a te folosi cu aceste creioane este să uzi creionul cu o pensulă, sau să-l scufunzi în apă înainte de a desena cu el pe suprafața de lucru.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply