Skip to main content
Copii

Cel mai bun landou pentru bebelușul tău

15 februarie 2023No Comments

Când vine vorba despre landouri, acestea pot fi descrise cel mai bine ca și “coșulețe pentru bebeluși”, ce pot fi folosite în interiorul automobilului din momentul ieșirii copilului din maternitate sau la plimbări până la vârsta de aproximativ 4-6 luni.

Având în vedere că pentru folosirea landoului trebuie să apucați de cele două mânere în momentul deplasării, asigurați-vă că materialul din care este confecționat acesta este calitativ și rezistent. Acesta poate fi utilizat individual, ca loc de dormit pentru bebeluș sau în cărucior.

Top 5 landouri bebe

Coșuleț transport bebe

Cel mai bun coșuleț pentru transport bebe ieftin.

De ce am ales acest coșuleț transport bebe

Landoul are fundul întărit și spatele bebelușului se va bucura de tot suportul pentru odihnă. Datorită acestui aspect se poate monta inclusiv pe carucioare.
Are o construcție inteligentă care îl protejează perfect pe copil pe timpul iernii, dar care poate fi desfăcută pentru a permite buna circulație a aerului pe întreg sezonul cald.
Suportul care rigidizează landoul se poate elimina în așa fel, încât partea textilă să fie spălat bine la mașina de spălat la o temperatură de 30 de grade Celsius. Copertina sa poate fi detașată sau atașată și prinderea se va realiza cu ajutorul sistemului de capse.

Landou nou născut tip saltea

Cel mai bun landou pentru nou născut.

De ce am ales acest landou pentru nou născuți

Landoul poate fi folosit pe post de pătuț pentru bebelușul dvs. Marginile acestui model îi oferă siguranță, apărând copilul de orice mișcare imprevizibilă. Are un design atrăgător, potrivit atât pentru băieți, cât și pentru fete, iar materialul este 100% confecționat din bumbac. Acest lucru va permite pielii nou născutului să respire și să nu-i provoace alergii.

Acesta poate fi așezat în pătuț, poate fi loc în care să-i schimbați scutecul sau poate fi pus în cărucior, unde micuțul va dormi strâns. Așa cum marginile îi oferă siguranță, nu trebuie să vă faceți griji dacă bebelușul a rămas nesupravegheat.

Este foarte practic, baza fiind detașabilă, poate fi spălată împreună cu baby nest-ul.

Landou pentru cărucior

Cel mai bun landou pentru cărucior.

De ce am ales acest landou cărucior

Landoul poate fi utilizat atât pe post de port bebe, cât și ca landou pentru căruciorul Bob Revolution Pro, fiind complet detașabil. Pentru atașare utilizează adaptorii pentru scoică. Pentru a oferi confortul necesar copilului, salteaua coșulețului este foarte moale și plăcută la atingere.

Poate fi utilizat chiar din primele zile ale nou născutuluim, până la 9 luni, ulterior puteți opta pentru tipuri de transport.

O caracteristică importantă a acestui landou este faptul că căptușeala poate fi detașată, iar ulterior curățată la 30 de grade Celsius. Mânerul este rezistent și oferă siguranță în momentul transportării.

Port bebe tip landou auto bebe

Cel mai bun landou bebe auto.

De ce am ales acest landou auto

Landoul auto îi permite bebelușului să se simtă exact ca într-un pătuț, în momentul în care este transportat dintr-un punct în altul. Cu ajutorul celor două mânere, foarte bine cusute, puteți plimba în siguranță micuțul, fără să vă fie frică. Materialul este confecționat din bumbac, este de calitate premium, astfel pielea bebelușului va putea respira.

De asemenea, landoul este compatibil cu căruciorul, astfel devenind cu mult mai practic și mai potrivit pentru nevoile dvs.

Are o lungime de 71 cm, lățime de 29 cm, înălțime de 20 cm și poate suporta o greutate maximă de până la 9 kg.

Cărucior cu landou detașabil

Cel mai bun cărucior cu landou textil detașabil.

De ce am ales acest cărucior cu landou textil

Acest model de landou este îndrăgit și recomandat de majoritatea utilizatorilor, datorită multiplelor funcționalități de care dispune. Este un cărucior, care dintr-un singur click se transformă într-un landou portabil pentru bebe. Pentru siguranța copilului, dispune de hamuri care se prind în 5 puncte.

Mânerul se ajustează ușor, după înălțime și este fabricat din piele ecologică. Roțile cu blocare sunt pivotante la 360 de grade. Scaunul are spătarul ajustabil, oferindu-i micuțului confortul necesar.

Pentru o depozitare simplă și ușoară, căruciorul se pliază în formă de carte și poate fi ascuns chiar și în spațiile mai mici.

De ce am tinut cont

Modele

În momentul de față sunt disponibile pe piață mai multe modele de cărucioare multifuncționale, unele dintre acestea incluzând și landouri detașabile. Dacă deții deja un cărucior de calitate, îți recomandăm achiziționarea separată a unui landou. Acesta îți va permite să deplasezi cu ușurință copilul prin casă și de asemenea poate fi cu ușurință folosit în mașină.

Utilizare

În ceea ce privește utilizarea, landourile nu sunt dispozitive ce pot fi folosite o perioada foarte lungă de timp. În general, landourile pot fi folosite câteva luni (între 4 și 6 luni). O data cu creșterea, în mod natural, bebelușii își vor schimba poziția și nevoile de confort, iar landoul nu va mai putea ține pasul cu aceste schimbări. Recomandăm să-ți alegi landoul în urma unei documentări aprofundate, fiind atent la structura și utilitatea acestuia.

Structură

Cele mai bune landouri pentru bebelusi sunt versatile, putând fi utilizate foarte eficient, o perioada mai lungă de timp.
Structura este cea mai importantă, în acest sens. Produsele diferă, în general, în funcție de producător. Unele landouri pot fi construite în întregime din materiale textile, în timp ce altele pot avea o structura de metal sau plastic, putând fi chiar adaptate anumitor sasiuri, devenind astfel cărucioare pentru copii. Fiecare model și fiecare structură, prezintă anumite avantaje și dezavantaje.
Landourile realizate din materiale textile vor fi cu siguranța mult mai ușoare decât cele realizate din alte materiale, dar nu vor beneficia de același nivel de siguranță.
Landourile mai grele, din plastic sau din metal, vor fi mai sigure, dar mai greu de transportat, un detaliu destul de important pentru un părinte, mai ales dacă acesta își transporta copilul foarte des. În acest caz, landourile ce se pot atașa la un sasiu pot îndeplini cerințele optime în utilizare, dar prețul acestora va fi mai ridicat.

Funcționalități

Anumite modele de landouri sunt prevăzute cu mai multe funcții, față de modelele standard și deși acestea pot costa ceva mai mult, pot îndeplini anumite cerințe pe care unii utilizatori le considera critice. De exemplu, una dintre cele mai importante caracteristici, pe care nu toate modelele de landouri le dețin, este capabilitatea de mentenanță sporită, prin spălare. Husele anumitor modele de landouri pot fi îndepărtate și spălate la mașina de spălat. De asemenea, unele huse au capacitatea de a menține căldura, întreținând în același timp o bună circulație a aerului, pe perioada verii.

Confort

În ceea ce privește diferențierea în funcție de nivelul de confort, landourile pot fi foarte diferite. Produsele cu nivel ridicat de confort pentru copii pot încorpora perne și saltele, realizate din materiale de cea mai bună calitate.
Bebelușul va putea astfel să doarmă foarte bine pe perioada transportului, lucru foarte important în această perioadă a vieții sale, în care perioadele de somn afectează direct creșterea.

Greutatea

Greutatea unui astfel de dispozitiv este deosebit de importantă pentru un părinte sau pentru un supraveghetor, mai ales dacă intenționezi să folosești dispozitivul o perioadă îndelungată de timp.
Multe modele sunt voluminoase și destul de grele, fiind destul de incomod de utilizat de către supraveghetor sau părinte, avantajul fiind ca se pot atașa unui sasiu. Pentru a ști dacă modelul de landou ales de tine îndeplinește această cerință, trebuie sa citești descrierea generală a produsului, pusă la dispoziție de către producător.
De asemenea, acesta ar trebui să specifice modelul de sasiu la care poate fi atașat landoul respectiv.

Protecția

Landoul poate reprezenta modalitatea prin care bebelușul tău ia contact cu lumea de afară, în primele sale luni de viață.
De aceea, acest dispozitiv trebuie să-ți protejeze cât mai bine copilul, oferindu-i un confort ridicat pe timpul perioadelor de somn și de asemenea, trebuie să poată fi manipulat foarte ușor de către părinți sau supraveghetori.
Dacă dorești să afli mai multe informații despre landouri, poți accesa paginile web ale producătorilor sau ale magazinelor specializate. În mod ideal, landoul pentru bebelușul tău, ar trebui sa fie achiziționat înainte de nașterea acestuia.

Intrebari frecvente

Cum folosesc landoul în casa?

Dacă bebelușul doarme în landou este bine să ai tot timpul grijă unde îl pui. Este cel mai bine să-l pui în același pat în care dormi și tu pe timpul nopții, însă doar dacă nu folosești nimic pentru a te inveseli altfel riști sa acoperi și copilul din greșeală.
La somnul de peste zi, în cazul în care bebe este mare deja, adică se mișcă în somn, cel mai bine este sa pui landoul în pat pentru că se poate răsturna. Ține cont de toate regulile de siguranță pe care le ai și pentru pătuțul bebelușului. Nu pune în landou pernuțe, pături, plușuri sau orice alte textile care pot ajunge sa acopere fața copilului.

Cum pun landoul pe carucior?

În cazul copiilor mici landoul este cea mai bună variantă de plimbare, deci va fi folosit zilnic pe cărucior pentru ca cel mic să ia aer curat. Cele mai multe beneficii se văd în somnul liniștit și îndelungat și de aceea este recomandat să pui pe fundul landoului și o păturică din bumbac pentru ca pielea bebelușului să respire.
Landoul oferă, de obicei, un spațiu prea mare pentru copil, caz în care cel mai bine este să pui pe laterale două prosoape rulate sau două pernuțe care să prevină clătinarea puternică a bebelușului atunci când căruciorul circulă pe asfalt denivelat.

Cum protejez bebelusul din landou?

Știm că există tentația de a păzi bebelușul de absolut tot și toate și astfel se creează situații periculoase pentru el. Mamele sau bunicile închid husa de protecție complet în perioadele reci și pierd din vedere faptul că razele de soare care bat pe husa vor crea un efect de sera la interior.
În cazul în care ridici foarte mult copertina bebelușul se va încinge la fel cum se întâmplă la mașinile parcate în soare.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply