Skip to main content
Copii

Cele mai bune marsupii – Recomandări și păreri

14 februarie 2023No Comments

Accesoriul de puericultura destinat exclusiv purtării bebelușilor, marsupiul ergonomic, este un ham adaptat morfologiei dorsale a copilului. Sistemele de purtare a bebelușilor trebuie să fie reglabile pentru ca purtatul să fie posibil pentru ambii părinți, dar și pentru copil, pe măsură ce acesta crește.

Există o multitudine de modele de marsupii ergonomice pentru copii, de la cele din bumbac 100%, la cele din diverse materiale naturale sau mai puțin. Alegerea acestui echipament trebuie făcută în funcție de anumite criterii cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită pentru ca sistemul să fie potrivit copilului tău.

Top 7 marsupii bebe

Marsupiu nou născut Wunderkid 2 în 1

Cel mai bun marsupiu bebe ieftin de la Wunderkid.

De ce am ales acest marsupiu pentru nou născut

Acest portbebe este un model universal pentru că bretelele și centura pot fi ajustate ținând cont de conformația corpului copilului. În plus, sistemul susține o greutate de până la 20 de kg. Este un portbebe pentru nou născuți, dar și pentru copii mai mari.
Permite utilizarea în trei poziții: în spate, în față și pe sold – acest lucru implică faptul că părintele care poartă copilul poate alege modul cel mai confortabil de transport.
Este dotat cu o glugă pentru a proteja copilul de soare, vânt și vreme rea care se poate transforma cu ușurință în pernă atunci când nu este folosită, iar cel mic va avea un somn odihnit.

Marsupiu bebe de la 0 luni

Cel mai bun marsupiu bebe 0 luni.

De ce am ales acest marsupiu bebe 0 luni

Acest portbebe este inclus în categoria sling și este un produs în care micuțul se simte cel mai bine și rămâne în siguranță pe tot parcursul călătoriei. Aceste modele sunt recomandate de toți specialiștii din domeniu.
Materialele din care este realizat acest portbebe sunt organice și hipoalergenice, de o calitate foarte bună. Sunt ușor de curățat și igienizat fiind durabile și transformând accesoriul într-un port bebe ce poate fi folosit în fiecare zi. Are un coeficient hipoalergenic amplificat de bună funcționalitate.
Suportă până la 18 kg și poate fi folosit până la 4-5 ani. Filtrele corespund celor standard și se pot adapta în funcție de modul în care este poziționat copilul.

Marsupiu ergonomic

Cel mai bun marsupiu ergonomic pentru bebe de 3 luni.

De ce am ales acest marsupiu ergonomic

Acest model de marsupiu are un design ergonomic, care-i va permite copilului să stea poziționat corect, cu piciorușele în forma literei ,,M”. De asemenea, micuțul nu va atârna, ci va sta într-o poziție confortabilă. Acest port bebe ergonomic poate fi purtat atât în față, cât și la spate.
Marsupiul este construit cu grijă atât față de copil, cât și de purtător. Acesta are un panou inovativ, cu 6 puncte de ajustare pentru purtător. Include o centură largă, care ușurează umerii, de asemenea are un buzunar, în care puteți ține unele obiecte.
Un avantaj important constă în faptul că se poate plia cu ușurință și devine mic, astfel poate fi cu ușurință purtat în rucsac.

Ham ergonomic pentru copii

Cel mai bun ham ergonomic pentru bebeluși.

De ce am ales acest ham pentru bebeluși

Hamul pentru bebeluși pentru fi un înlocuitor extraordinar a premergătorului. Datorită suportului, tip chiloțel, centrul de greutate a copilul este menținut foarte bine, ceea ce-i oferă siguranță atunci când vrea să facă primii pași. Mânuțele micuțului sunt în exterior, ceea ce-i permite să-și țină în mod natural echilibrul. Curele și cataramele sunt calitative și poți fi sigur în eficiența acestora.
Este confecționat din bumbac, material care permite pielii bebelușului să respire. Poate fi utilizat în orice perioadă a anului.
Acest ham bebe este ergonomic și pentru părinte. Nu veți suferi de dureri de spate, pentru că poziția în care veți sta va fi corectă.

Marsupiu pentru gemeni

Cel mai bun marsupiu pentru gemeni.

De ce am ales acest marsupiu gemeni

Probabil atunci când vă gândiți la un marsupiu pentru gemeni, vă imaginați ceva foarte complicat și greu de găsit. Într-adevăr pentru a găsi cel mai bun marsupiu pentru gemeni este nevoie de un pic de timp de căutare. Acest model de marsupiu este special conceput pentru gemeni, de către un brand olandez, care a avut grijă de nevoile micuților și purtătorilor.
Este potrivit încă de la nașterea copilului. Iar bretelele purtate în forma literei X nu provoacă dureri de spate. Materialul din care este confecționat este impermeabil, astfel va fi protejat în orice timp ale anului.

Marsupiu ergonomic cu scăunel Baoneo

Cel mai bun marsupiu ergonomic cu scăunel.

De ce am ales acest marsupiu ergonomic Baoneo

Majoritatea părinților sunt mulțumiți de calitatea și ergonomia acestui port bebe. Baoneo a reuși să construiască un marsupiu care să răspundă la toate nevoile copilului și a purtătorului. Acesta poate fi utilizat chiar din primele zile de la nașterea micuțului, datorită faptului că acesta poate fi utilizat în 10 poziții diferite.
Marsupiul are un panou detașabil pe timpul verii și care ține cald în timpul rece a anului. Scăunelul este detașabil și poate fi folosit cu ușurință în casă și nu doar. Este dotat cu un buzunar lateral, în care puteți păstra unele obiecte. Pentru o siguranță mai mare, are un sistem dublu de prindere.

Manduca marsupiu wrap pentru bebeluși

Cel mai bun marsupiu wrap de la Manduca.

De ce am ales acest marsupiu wrap Manduca

Bebelușii au o nevoie deosebită de contactul cu pielea părintelui. În acest sens, au fost creat wrapurile, care sunt plăcute la atingere și oferă confort bebelușului. Materialul textil este 100% bumbac, astfel pielea micuțului respiră și nu-i provoacă disconfort. Acesta este fin, moale și elastic.
Acest marsupiu pentru bebelusi poate fi purtat în față și lateral. Se leagă ușor, odată ce învățați cum să-l folosiți corect. Este testat și acreditat pentru bebelușii între 3,5 kg și 15 kg. Poate fi utilizat până la 9 luni.

De ce am tinut cont

Tip

Alegerea unui marsupiu se face sau ar trebui să se facă cu cel puțin câteva zile înainte de nașterea bebelușului. Selectarea acestuia trebuie să se facă în funcție de utilizarea sa. Astfel, se disting două tipuri de marsupiu:

Modelele ventrale

Marsupiile ventrale sunt cele în care bebelușul stă cu fața spre purtător, la pieptul lui. Este, în acest sens, indispensabil pentru purtarea bebelușului fără ca brațele părintelui să obosească în timpul plimbărilor, iar bebelușul să se simtă confortabil. Acest model este util si celor care vor sa aibă și alte ocupații în timp ce stau aproape de bebeluș, nemaifiind necesar să-l lase cu o altă persoană sau în pătuț singur.

Modelul dorsal

Este comod mai ales pentru plimbările mai lungi, atunci când copilul începe să devină greu. Greutatea copilului va fi astfel distribuită în mod egal pe umeri, spate și șolduri, iar transportarea copilului nu va mai fi obositoare, chiar dacă plimbările sunt mai lungi.

Ergonomic vs neergonomic

Există câteva diferențe considerabile între marsupiile ergonomice și cele neergonomice de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți între acestea două.
Marsupiul ergonomic este, desigur că, cel pentru care trebuie să optezi de fiecare dată, deoarece va permite copilului să stea într-o poziție corectă, adică în formă de litera C, iar piciorușele vor sta în forma literei M. În acest sistem ergonomic bebe, copilul poate fi alaptat cu ușurință. De asemenea, cel care poartă un astfel de marsupiu nu se va mai plânge de dureri de spate.
Marsupiul neergonomic oferă opusul modelului de mai sus. Într-un astfel de sistem, copilul nu va sta într-o poziție confortabilă, lucru care poate duce la unele probleme pe viitor. Totuși, sistemul neergonomic este accesibil pentru mai multe categorii de persoane.

Confortabilitate

Confortul bebelușului

Bebelușul trebuie să se simtă confortabil atunci când este purtat într-un astfel de sistem. Modelul fiziologic este cel care se adaptează cel mai bine morfologiei copilului și care îi asigură acestuia o poziție corectă, în care coloana vertebrală este protejată și nu este forțată. Coapsele trebuie, de asemenea, să aibă o poziție asemănătoare celei pe care o avea în burta mamei, iar pentru acest lucru trebuie să se acorde o atenție deosebită structurii pe care o are sistemul.
Odată ce bebelușul este instalat în sistem, părintele trebuie să se asigure că îl simte aproape, pentru ca, în cazul în care va adormi, capul să i se așeze pe piept fără să îl chinuie, iar căile respiratorii sunt eliberate pentru a permite respirația fără probleme.

Confortul purtătorului

Un marsupiu ergonomic trebuie să fie potrivit și purtătorului, pentru ca greutatea copilului să nu cauzeze dureri de umeri sau de spate. Sistemul trebuie așezat bine pe purtător, tensionat corespunzător, iar chingile să fie cât mai confortabile, pentru a nu afecta musculatura purtătorului.
În cazul unui model dorsal, este de dorit o centură suplimentară care face ca greutatea copilului să fie distribuită uniform pe spate și șolduri. Dacă modelul este unul ventral, acesta trebuie reglat astfel încât greutatea să cadă pe bazinul purtătorului. Iar bretelele nu trebuie sa comprime umerii.
De asemenea, sistemul trebuie sa fie ușor de dat jos, pentru a putea lăsa copilul să-și continue somnul, în cazul în care adoarme la pieptul tău.

Facilități

De regula, reglajele și fixarea bretelelor nu trebuie să îți ia mai mult de 10 minute. Este foarte important ca chingile să rămână ferme și să nu se relaxeze în timpul mersului, oricare ar fi mărimea și greutatea copilului. De asemenea, cataramele de deschidere trebuie sa se deschidă cu ușurință, dintr-un singur gest, fără a fi nevoie de ajutorul unei alte persoane.

Marime

Trebuie sa alegi marsupiul în funcție de vârsta, mărimea și greutatea bebelușului, dar ținând cont și de morfologia purtătorului. Există mai multe variante de sisteme pentru copiii de peste 6 luni, însă nici perioada de început nu duce lipsă de variante.

Material

De materialul din care este făcut sistemul de purtare depinde confortul bebelușului și al părinților. Modelul ideal trebuie să aibă dublura de bumbac, pentru ca acesta este principalul material care permite pielea să respire și este hipoalergenic. Există și modele care sunt în totalitate din țesătură (bumbac sau alte materiale naturale), acestea fiind cele mai lejere.

Accesorii suplimentare

Pentru plimbări mai lungi, accesorii precum: husă de protecție, gluga, protecție pentru bretele, buzunare mici sunt esențiale. Acestea ușurează viața purtătorului.

Preț

Există o gamă atât de variată de marsupii ergonomice, încât alegerea se va face doar în funcție de posibilitatea părinților. Modele cele mai ieftine încep de la cateva zeci de lei, iar cele mai sofistificate pot ajunge la câteva sute de lei.

Intrebari frecvente

Cum cumpăr cel mai bun portbebe?

Oferta este foarte largă și fiecare tip de piesă este recomandată pentru o anumită categorie de vârstă. Sunt și piese care pot să fie întrebuințate de la naștere în timp ce altele sunt pentru vărsta de 4 sau 6 luni. Amplasarea copilului în sistemul structurat recomandat pentru 6 luni este incomoda și nociva pentru copiii mai mici.

Cum instalez un marsupiu pentru bebelusi?

Pentru cele mai multe modele se fixează piesa pe adultul care va purta marsupiul și ulterior bebelușul se introduce în sistem. Este important să te asiguri că sistemele de fixare au fost reglate pentru dimensiunile tale și că sunt foarte bine închise.

Cum pun copilul în port bebe?

Regula de baza este ca cel mic să fie tot timpul cu fața către persoana care îl poartă și în momentul în care este pus în față ar trebui să ai acces sa îi poți atinge fruntea aplicând ușor capul. Sunt și marsupii care îi permit bebelușului să miște mânuțele libere în timpul plimbării și care sunt foarte utile pentru că micuțul nu se va plictisi.

De la câte luni se pune bebelusul în marsupiu?

Pe piață există o sumedenie de modele de port bebe, care pot fi folosite chiar și pentru nou născuți. Însă, cele mai potrivite sunt wrapurile, cât și marsupiile ergonomice, în care micuțului îi va fi confortabil și va sta în poziția corectă. Atunci când căutați un marsupiu pentru bebeluși citiți cu atenție specificațiile pentru a alege un marsupiu potrivit pentru vârsta copilului.

Care este poziția corectă în marsupiu?

O poziție corectă a micuțului în marsupiu nu-i va provoca nici lui disconfort, nici purtătorului. Astfel, urmați pașii de mai jos pentru o poziționare corectă:

  • În primul rând, copilul trebuie purtat întotdeauna cu fața către părinte;
  • Fundulețul trebuie bine susținut, ca și cum ar sta așezat pe scăunel;
  • Piciorușele trebuie să formeze vizual litera ,,M”;
  • Spatele trebuie să fie bine susținut;
  • Bebelușul trebuie să stea cât mai aproape de părinte;
  • Capul trebuie să fie sprijinit corect, cu mâna sau de spațiul special.

Ce înseamnă marsupiu ergonomic?

Marsupiul ergonomic va permite copilului să stea într-o poziție corectă, adică în formă de litera C, iar piciorușele vor sta în forma literei M. În acest sistem ergonomic bebe, copilul poate fi alaptat cu ușurință. De asemenea, cel care poartă un astfel de marsupiu nu se va mai plânge de dureri de spate.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply