Skip to main content
Copii

Scaune de masa bebe recomandate

15 februarie 2023No Comments

Scaunul de masă pentru copii este unul dintre obiectele care nu trebuie să lipsească din casa voastră, pentru că vă va ușura considerabil viața de zi cu zi și va oferi siguranță și confort copilului în timpul meselor. Micuțul va avea propriul spațiu în care să mănânce în siguranță, fără a atinge anumite obiecte periculoase. De asemenea, majoritatea scaunelor au încorporate tave duble, una pentru mese, iar una pentru jocuri, unde copilul poate desena, spre exemplu.

Cele mai importante aspecte la care trebuie să atragi atenția când vrei să achiziționezi un scaun de masă pentru bebe, sunt: siguranța, nivelul de reglare a spătarului, stabilitate, și materialului din care sunt facute componentele pentru a nu exista accidente neplăcute. Siguranța copilului este asigurată de centură, care ar fi bine să se prindă în mai multe puncte. Cât de stabil este scaunul puteți să înțelegeți după materialul din care este fabricat și după greutatea acestui, cu cât este mai greu, cu atât este mai stabil.

Top 5 cele mai bune scaune de masă bebe

Scaun de masă bebe multifuncțional 2 în 1

Cel mai bun scaun de masă bebe 2 in 1.

Scaun de masă bebe multifuncțional -Păreri

Scaunul de masă pentru bebe este multifuncțional, mai exact este un produs 2 în 1, scaun înalt și leagăn, care își poate regla înălțimea în 6 poziții diferite. Experiența cu acest scaun este una confortabilă și sigură, datorită spătarului reglabil și a centurii de siguranță cu prindere în 5 puncte. Astfel, copilul tău va mânca într-o poziție corectă, verticală și veți evita posibilele cazuri de sufocare.

După cum am specificat, acest scaun poate fi transformat într-un balansoar, care permite legănarea în 8 viteze diferite. Iar, pentru ca copilul să se odihnească și mai bine, produsul este dotat cu 12 melodii, cu sunete din natură. De asemenea poți utiliza cronometrul care va opri leagănul după 8, 15 sau 30 de minute.

Acest scaun de masă pentru bebe este un produs modern, dotat cu tehnologii avansate. Pe mânere sunt afișate butoane speciale pentru a putea alege modul sau viteza și are încorporat senzorul de mișcare.

Scaun de masă bebe 3 în 1 portabil

Cel mai bun scaun de masă bebe 3 in 1, portabil de la Peg Perego.

Scaun de masă bebe 3 in 1 portabil

Începând cu primele zile din viața copilului, produsul poate fi utilizat pe post de balansoar, în care acesta să doarmă, iar începând cu 6 luni, poate fi folosit ca scaun, cu măsuță încorporată. Avantajul principal oferit de acest produs constă în faptul că micuțul se obișnuiește încă de la naștere cu acesta, iar atunci când vei vrea să-l așezi pe scaun, nu te vei trezi cu nicio criză.

Pe lângă leagăn și scaun, produsul poate fi transformat într-un șezlong, cu unghiul de 150 grade, în această poziție puteți utiliza limitatorul anatomic inclus și să prindeți centura în cele 5 puncte, pentru siguranță.

Pentru a hrăni micuțul trebuie să atașați tava, care este dublă, iar după ce a terminat de mâncat, detașați tava superioară și puteți să o spălați în mașina de vase. Husa scaunului este antialergenică și se curăță ușor, datorită pielii ecologice.

Scaun de masă bebe din lemn

Cel mai bun scaun de masă bebe din lemn, cu spătar reglabil.

Scaun de masă bebe din lemn -Păreri

Scaunul de masă bebe este confecționat din lemn de fag, care oferă rezistență în timp și o culoare plăcută. Exteriorul acestui scaun arată într-adevăr durabil și foarte atrăgător. Scaunul, mai presus de toate, este ecologic și cu siguranță va fi apreciat de persoanele care protejează mediul înconjurător, pentru că produsul poate fi utilizat mai mult de 10 ani.
Produsul este vopsit cu lac pe bază de apă și nu conține substanțe toxice, astfel este produs sigur și ecologic 100%. Greutatea maximă suportată de acest scaun este mare, de 90kg, astfel acesta poate fi folosit mai mulți ani.

Un plus mare al acestui scaun din lemn constă în faptul că suprafața poate fi ușor de curățat, după ce a fost utilizat pentru hrănirea copilului. Curățarea se face rapid, cu ajutorul unei cârpe umede sau poți utiliza un spray special, care nu conține ingrediente toxice.

Scaun de masă pentru bebe pliabil

Cel mai bun scaun de masă bebe pliabil.

Scaun de masă pentru bebe pliabil -Păreri

Dacă ești în căutarea unui scaun de masă pentru micuțul tău, dar ai un buget minim, poți analiza acest model de scaun. Raportul calitate-preț înregistrat de acest produs este excelent și-ți oferă o oferă rezistență în timp. Poate fi utilizat începând cu vârsta de 6 luni, până la 3 ani, pentru că suportă o greutate maximă de 15 kg, însă dacă-l vei păstra, acesta îți poate sluji pentru următorul copil sau îl poți vinde ca produs second hand.

Structura scaunului este metalică, ceea ce îi va oferi stabilitate și siguranță copilului. Înălțimea scaunului este reglabilă în 7 poziții, iar spătarul în 3, asigurându-i copilului poziția corectă în timpul mesei. Husa scaunului este moale și fabricată din PVC (Policlorură de vinil), care este un material rezistent la razele ultraviolete. Tava scaunului este dublă și detașabilă, una pentru mese, care are spațiu pentru biberon, iar cealaltă pentru joacă.

Scaun de masă bebe 4-36 luni

Cel mai bun scaun de masă bebe 4 luni.

Scaun de masă bebe 4-36 luni -Păreri

Pe piață se găsesc mai puține scaune care pot fi utilizate începând cu 4 luni, iar acest produs este o excepție. Astfel, produsul poate fi utilizat începând cu 4 luni, până la vârsta de 3 ani, cu greutate maximă a copilului de 18 kg.

Tava scaunului este dublă, prima poate fi utilizată pentru mese, iar ulterior poate fi detașată pentru a fi spălat, iar a doua tăviță este perfectă pentru joacă, spre exemplu pentru a desena.

Acest scaun este dotat cu un coș special pentru accesorii, în care pot fi depozitate jucăriile preferate ale copilului și nu numai. De asemenea, scaunul este mobil și portabil, datorită roților încorporate și care au sistem de frânare. Plierea și deplierea acestui scaun este rapid și simplu, astfel îl puteți depozita într-un spațiu mai mic, atunci când nu-l folosiți.

De ce am tinut cont

Material

Din punct de vedere al materialului, poți alege între două dintre cele mai des întâlnite variante:

Din lemn

Scaunele de masa din lemn sunt proiectate din lemn și sunt recunoscute pentru stabilitatea lor. Acestea sunt realizate, de regulă, din lemn de fag, pentru că este unul ieftin, însă destul de greu. Scaunele din lemn nu au, de obicei, opțiunea de înclinare, iar acesta ar putea fi considerat unul dintre principalele dezavantaje. Cu toate acestea, sunt firme care au găsit soluția potrivită pentru a face modele de scaune din lemn care se pot regla în funcție de înălțimea copilului.

Din plastic

Scaunele de masa din plastic au avantajul de a fi confortabile. Acestea sunt compacte, pot fi pliate cu ușurință și, în acest fel, prin utilizarea lui poți câștiga spațiu.

Siguranță

Înainte de achiziție, asigură-te că scaunul ales îndeplinește standardele de siguranță reglementate. Dacă scaunul arată foarte bine din punct de vedere estetic, dar nu garantează siguranța copilului, atunci alegerea nu este una potrivită. Confortul și siguranța copilului sunt principalele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a face alegerea finală.
Un scaun de masă adecvat pentru copii trebuie să fie obligatoriu echipat cu o centură de siguranță reglabila și, de preferat, cu o tava detașabilă. Ideal ar fi ca picioarele cu care este prevăzut scaunul să fie reglabile pentru a putea să le ajustezi în înălțime în funcție de înălțimea mesei.

Rezistență și stabilitate

Modelul pe care-l alegi ar trebui sa fie destul de rezistent și, prin urmare, de bună calitate în ceea ce privește finisajele. Dat fiind că achiziția unui scaun de masă pentru copil poate fi considerată o achiziție pe termen destul de lung, acest criteriu ar trebui respectat. Așadar, acordă o importanță crescută finisajelor pentru a te asigura ca scaunul rezista cat mai bine în timp.
De asemenea, un scaun de masa pentru copii trebuie sa fie stabil. Desigur, bebelusul nu își va petrece toata ziua stând la masa, insa stabilitatea este un criteriu important pentru a evita eventualele accidente care pot apărea din cauza unui scaun instabil.

Complexitate

Există scaune de masă simple și scaune de masă evolutive. Prima categorie menționată este reprezentată de modele realizate în funcție de vârsta copilului, care nu se pot adapta cu timpul atunci când copilul crește în înălțime și greutate. Scaunele de masă simple sunt modele mai vechi, înlocuite în prezent de scaune de masă evolutive. Acestea sunt realizate astfel încât sa urmareasca treptat bebelușul în creștere. Pozițiile acestor scaune sunt reglabile, scaunele se înclina ușor, centurile de siguranta si tava sunt detasabile, iar accesoriile cu care sunt prevăzute asigura copilului confortul necesar din timpul mesei. Majoritatea părinților prefera acest scaun prin prisma facilitatilor sale.

Preț

Există scaune de masă pentru copii pentru orice buget și preferințe. De la cele mai simple, la cele mai complexe modele, acestea au prețuri care reflectă utilitatea și caracteristicile deținute. Prețul unui scaun se stabilește în funcție de materialul din care este făcut, de posibilitatea de reglare sau de accesoriile care sunt incluse.

Intrebari frecvente

Cum se așază bebelușul în scaun?

Toate modelele de scaun de masa se pot regla în mai multe unghiuri și este obligatoriu, conform specialistilor, că în timpul mesei copilul să stea pe scaun perfect și cu spatele în poziție verticală.
La capitolul acesta nu ar trebui să faci nicio concesie, pentru că riscul de înecare este destul de mare. Nu uita nici de centurile de siguranță, chiar daca scaunul are opritor între picioarele copilului.

Cum curăț scaunul pentru masă?

Așa cum vei descoperi masa bebelușului generează un nivel uriaș de mizerie. Mâncarea ajunge pe masă, pe scaun, pe haine și peste tot în final. Mulți bebeluși care ajung direct în dus la finalul mesei.
Dacă scaunul are măsuță cu tăviță detașabilă va fi mai simplu pentru tine să cureți toate resturile de mâncare existente pe el. Cele mai multe scaune vin cu husă detașabilă sau includ huse de rezerva și vei putea spala husa de fiecare data când e nevoie.

Cum ar trebui să se desfășoare o masă normala?

Este recomandat ca până la minim 1 an, mesele bebelușului să nu se suprapună cu cele ale adulților, însă este important ca bebelușul să aibă minim trei mese pe care sa le respecte.
În momentul în care îl pui în scaunul pentru bebeluși este momentul să îi oferi propria linguriță cu care să se joace inițial și pe care va începe să o folosească singur din curiozitate. De asemenea, scaunele au în față o tăviță pe care îi poți pune copilului propriul sau castronel și astfel el va învăța să mănânce mai repede singur.

De la câte luni stă bebe în scaunul de masă?

Potrivit recomandărilor, copilul poate sta în scaunul de masă din momentul ce poate să-și țină singur capul și gâtul. Iar, pe piață găsim scaune care pot fi utilizate chiar de la naștere, acestea de obicei sunt în formă de leagăn, iar pe scaunul propriu-zis recomandat este copilul să stea începând cu 4-6 luni.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune scaune de masa bebe, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://bojungle.eu/info/B-Swinging%20high%20chair%20Def%20Bo%20Jungle20181217%281%29.pdf
  • https://www.youtube.com/watch?v=x5jNKYJkFm0
  • https://ro.wikipedia.org/wiki/Fag
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply