Skip to main content
Copii

Cele mai bune sterilizatoare pentru biberoane

15 februarie 2023No Comments

Odată cu sosirea pe lume a unui copil este timpul ca părinții să achiziționeze echipamentul necesar pentru îngrijirea copilului lor. Se pare că este adesea o adevărată durere de cap atunci cand aceștia se confruntă cu o gama largă de echipamente. Printre dispozitivele esențiale, părinții pot fi nevoiți să aleagă și un sterilizator de biberoane pentru a asigura o viață sănătoasă nou-născutului.

De la naștere și până în momentul când face primii pași, bebelușul este expus factorilor patogeni, microbilor sau virușilor, care îi pot dăuna sănătății. Din acest motiv, sterilizarea biberoanelor reprezintă un proces extrem de important pentru protecția sa. Prin acest proces, bacteriile și microbii sunt distruși cu ajutorul aburului aflat la o temperatura înaltă până la 99,9%.

Pentru a selecta cel mai potrivit sterilizator nevoilor personale, vei găsi mai jos o lista de criterii care te vor ghida în alegerea ta.

Top 4 sterilizatoare pentru biberoane

Sterilizator biberoane Tommee Tippee

Cel mai bun sterilizator biberoane microunde de la Tommee Tippee.

Sterilizator biberoane Tommee Tippee -Păreri

Acest sterilizator pentru biberoane este perfect atunci când pleci în călătorie sau în vizită alături de bebeluș și vrei tot confortul posibil oriunde te-ai afla. Este confecționat din plastic fără BPA motiv pentru care este foarte sigur pentru a fi utilizat în combinație cu biberonul bebelușului.

În doar trei minute biberonul bebelușului tău va fi sterilizat și gata de utilizare. Elimina eficient microorganismele din sticluță sau din biberonul amplasat în interiorul său.
Sterilizeaza doar o sticlă o data și necesita un cuptor cu microunde pentru asta, însă realizeaza sterilizarea în 3 minute ceea ce înseamnă că poți steriliza rapid mai multe sticle, iar dacă este luat în călătorii cele mai multe pensiuni sau hoteluri au un cuptor cu microunde disponibil, deci acesta nu reprezinta un impediment.

Sterilizator electric biberoane Philips Avent 3 in 1

Cel mai bun sterilizator biberoane electric 3 in 1 Avent.

Sterilizator electric biberoane Philips Avent -Păreri

Acest sterilizator este cea mai bună soluție pentru momentul în care vrei să igienizezi biberoanele, pompa de sân sau tacâmurile folosite la hrănirea bebelușului. Datorită celor 3 spații diferite, acest lucru se poate realiza simplu și ușor.

Sterilizatorul are capacitatea de 6 biberoane pe care le sterilizează concomitent și vei acoperi astfel necesarul pentru o zi întreagă. Funcționează cu recipiente realizate din plastic, fără BPA, și nu are efecte negative asupra organismului copilului. Pe lângă sterilizarea electrică, aparatul igienizează cu ajutorul aburului, astfel sunt eliminați microbii în totalitate.
Acesta are nevoie de o priză de curent pentru a funcționa, însă are un consum semnificativ și, în plus, dacă vrei să-l iei în călătorii vei găsi o priză în orice unitate de cazare, chiar și în camping.

Sterilizator biberoane și suzete Philips Avent 4 in 1

Cel mai bun sterilizator biberoane cu uscare 4 in 1.

Sterilizator biberoane Philips Avent -Păreri

Acest sterilizator Philips Avent îți permite, datorită compartimentării, să sterilizezi biberonul, suzetele, castroanele și tacâmurile utilizate pentru hrănirea bebelușului. Pachetul include și un coș în care poți pune obiectele în momentul în care le introduci în mașina de spălat vase. În plus, îți permite să introduci biberoanele cu gâtul larg sau pe cele care au orificiul îngust și nu te condiționează în momentul în care alegi conformația biberonului sau a sticlei.
Procesul de sterilizare durează doar 6 minute, iar după finisare se oprește automat. Are o capacitate de 6 biberoane și își va asigura necesarul pentru o zi.
Acest sterilizator are și un semnal luminos care-ți va indica momentul în care biberoanele aflate în interiorul sau sunt complet reci și pot fi scoase cu mâna fără sa te arzi.

Sterilizator și încălzitor biberoane Mappy

Cel mai bun încălzitor și sterilizator Mappy.

Incălzitor și sterilizator de biberoane Mappy -Păreri

Sterilizatorul și încălzitorul de la Mappy este o achiziție foarte bună, atât ca funcții, cât și ca preț, mai ales pentru mămicile cu mai mulți nou-născuți. Capacitatea acestui aparat de sterilizare este de 8 biberoane, ceea ce facilitează foarte mult viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că sterilizează și oferă o igienizare profundă în maxim 10 minute, aparatul încălzește hrana bebelușului, menținându-se caldă mai mult timp. Pe lângă acestea, aparatul usucă bine biberoanele, astfel dispare riscul de a vă arde.
Este multifuncțional, iar afișajul este LED, dotat și cu tehnologia Touch. O altă funcție importantă este oprirea automată, adică după ce a sterilizat toate obiectele, acesta se oprește, astfel economisește energia electrică.

De ce am tinut cont

Tip

Fiecare sterilizator de biberoane oferă beneficii diferite pentru a satisface utilizatorilor toate așteptările. Este recomandat să identifici aspectele legate de viteză, de securitate sau funcționalitate pentru a alege cel mai bun aparat de sterilizat. Pentru confort, există modele de dimensiuni mici, foarte practice și ușor de stocat. În plus, unele se disting prin ergonomia inteligentă cu sisteme modulare care se adaptează la nevoile utilizatorului. În cele din urma, unele sterilizatoare acceptă toate tipurile de sticle, spre deosebire de altele care acceptă doar un anumit tip.

Există 3 tipuri de sterilizatoare biberoane, în dependență de nevoile și posibilitățile clientului:

Sterilizatoare electrice

Acest tip de sterilizator este cel mai solicitat, datorită multiplelor avantaje de care dispune. Acesta oferă o capacitate mare de sterilizare, sunt unele sterilizatoare în care pot fi încorporate până la 8 biberoane, dispune de funcții multiple și igienizează până la 99,9%. Pe lângă sticle, puteți introduce tetinele, castroane sau alte tacâmuri necesare copilului. O caracteristică importantă de care dispun sterilizatoarele electrice constă în faptul că, pe lângă sterilizare, unele modele încălzesc hrana bebelușului și usucă toate ustensilele.

Prețul sterilizatoarelor electrice este mai mare în comparație cu prețul sterilizatoarelor pentru microunde, însă acest lucru este explicat prin multiplele funcționalități și facilități.

Sterilizatoare pentru microunde

Sterilizatoarele de acest tip sunt portabile, perfecte mai ales în călătorii, pentru că capacitatea este mică și poate fi cu ușurință purtat în rucsac.Prețul acestui aparat este considerabil mai mic, însă nu întotdeauna poți avea acces la o microundă. Totuși, acest model, de asemenea, igienizează pe bază de abur, astfel distruge considerabil bacteriile și germenii.

Sterilizatoare cu UV

Avantajul principal a acestui tip de sterilizator de biberoane constă în faptul că nu este dependent de o sursă de energie. Pentru sterilizarea suzetelor, acestea utilizează doar lumina ultravioletă(UV). Totuși capacitatea acestui tip este mică, atât de mică încât poate steriliza doar suzetele și tetina. Acesta este portabil și poate fi luat cu ușurință în orice călătorie.

Capacitate

Sterilizatoarele pentru biberoane nu au toate aceeași capacitate. Unele dispozitive sterilizeaza doar o sticlă, în timp ce altele acceptă până la 8 sticle într-un singur ciclu de sterilizare. Pentru a facilita organizarea părinților de zi cu zi, pe piață sunt puse la dispoziție mai multe modele din care poți alege în funcție de nevoi.

Compartimentare

Unele sterilizatoare au compartimente speciale unde poți insera biberoane compatibile cu diverse mărci și dimensiuni de biberoane. Altele au compartimente libere unde poți insera mai multe articole precum tetine sau vesela bebelusului. Cele care au compartimente libere sunt și cele în care poți folosi biberoane de diverse mărci, nu unele impuse de modelul sterilizatorului.

Durata

În general, durata unui ciclu de sterilizare este de maximum câteva minute, o durată care este relativ scurtă. Cel mai eficient sterilizator își face treaba în mai puțin de un minut, dar acesta funcționează doar cu o singura sticla.
Modelele concepute pentru utilizarea în cuptorul cu microunde permit un ciclu de timp de aproximativ 2 pana la 3 minute. În ceea ce privește marea majoritate a modelelor, acestea au o durata medie de 6 minute.

Accesorii

Unele modele de sterilizatoare pot avea biberoane incluse, altele pot avea clești pentru a putea scoate cu ușurință biberoanele sterilizate din sterilizator fără a le atinge direct cu mâinile pentru a evita contaminarea.

Preț

Gama de prețuri existentă pe piață permite ca sterilizatoarele să fie accesibile pentru fiecare familie. Găsim, de fapt, modele de la câteva zeci de lei, până la câteva sute de lei. Modelele special concepute pentru a putea fi folosite în cuptorul cu microunde sunt printre cele mai ieftine. În ceea ce privește aparatele care oferă o capacitate mare și echipamente multifuncționale, prețurile lor se numără printre cele mai scumpe, dar încă rezonabile.

Mod de întreținere

De fiecare dată când utilizezi un dispozitiv nou este recomandat să citești cu atenție instrucțiunile de utilizare înainte de pornire. Pentru a asigura o sterilizare perfectă este important să urmezi instrucțiunile date. Pentru unele sterilizatoare, trebuie să ai grijă să respecți cantitățile recomandate în ceea ce privește volumul de apă, dar și timpul de încălzire, în special pentru modelele proiectate pentru microunde.
În plus, în ceea ce privește întreținerea dispozitivelor, este esențial să citești recomandările fișei furnizate împreună cu dispozitivul pentru a asigura o curațare corespunzatoare. Întreținerea acestora este, de regulă, destul de ușoară.
Ideal ar fi să achiziționezi un sterilizator de acest fel care nu are multe componente de dimensiuni mici pentru a nu fi nevoie de timp mult pentru asamblare și dezasamblare minuțioasă în vederea curățării. Respectate regulilor de întreținere indicate de producător, oferă o perioadă de viață mai îndelungată sterilizatoarelor pentru biberoane.

Intrebari frecvente

Cum folosesc corect un sterilizator cu abur?

Sterilizatorul cu abur utilizează o temperatura ridicată pentru a distruge microbii care pot sa declanșeze tulburări digestive copilului. Pentru asta, el se va conecta la o sursă de curent electric.
În recipientul dedicat, se va pune apă în conformitate cu indicațiile producătorului. Biberonul se pune în coșul special după ce a fost clătit de resturi și spălat cu detergent. Ulterior, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de pornire și vei începe programul de sterilizare.

Cum folosesc sterilizatorul la rece?

Sterilizatorul la rece utilizează o soluție specială pentru a distruge germenii patogeni. Un avantaj este faptul că nu se conectează la priză și poate fi luat în călătorii. Însă folosește o substanță chimică ce trebuie clătită foarte bine, ulterior și care implică un cost suplimentar. Biberoanele intra în contact cu respectiva substanță pentru un interval de timp variabil în conformitate cu recomandările din instrucțiuni.

Cum folosesc sterilizatorul pentru microunde?

Majoritatea pieselor din categoria aceasta au nevoie de îndepărtarea suportului de biberoane pentru a umple recipientul cu apă. Vei folosi în jur de 200 ml de apă, conform marcajului de pe recipient. După ce adaugi apa poți pune la loc suportul de biberoane și îl poți încărca având grijă ca biberoanele să fie puse cu susul în jos.
Pune capacul și introdu sterilizatorul în cuptorul cu microunde respectând setarile indicate de producător. Lasă recipientul 3 minute la răcit, după ce programul se termină, pentru a-l putea manevra în condiții de siguranță.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply