Skip to main content
Electrocasnice

Top 6 cele mai bune aparate de vidat alimente

15 februarie 2023No Comments

Aparatele de vidat sunt foarte utile pentru păstrarea și depozitarea corectă a alimentelor. Acestea produc o ambalarea în vid – o metodă care elimină aerul din pungi, înainte de ambalare, pentru a prelungi perioada de valabilitate a produselor alimentare.
Un alt avantaj important a acestei metode de păstrare a alimentelor constă în faptul că nu permite dezvoltarea bacteriilor sau a fungilor, prin reducerea accesului de oxigen.
Pe lângă produse alimentare, precum: nuci, fructe uscate, carne, legume, pește, cereale, brânza, aparatele de vidare pot fi utilizate pentru ambalarea hainelor, caserolelor, borcanelor și a sticlelor. Produsele pot fi ambalate, utilizând pungi din plastic sau recipiente.

Top 6 aparate de vidat

Aparat de vidat caserole FoodSaver FFS010X

Cele mai bune aparate de vidat caserole.

Aparat de vidat caserole FoodSaver -Păreri

Pentru persoanele care au un program foarte încărcat la muncă, dar își doresc să consume mâncare sănătoasă, gătită acasă, acest aparat de vidat este cea mai bună soluție, garantând pentru prospețimea alimentelor.
Acest aparat este fix și se va încadra perfect pe blatul de bucătărie. Are înălțime reglabila cu ajutorul brațului superior, astfel incat sa îl poți amplasa exact așa cum dorești, în funcție de nevoile specifice pe care le ai.
Aparatul de vidat permite vidarea în caserole sau în pungi care pot fi ulterior depozitate în frigider pentru a fi utilizate atunci cand este nevoie. De asemenea, poți utiliza aparatul atat pentru alimente uscate cat si pentru alimente umede.
Aparatul vine la pachet cu caserola speciala de 700 ml, dar și cu 5 pungi cu fermoar. Nu ocupă spațiu foarte mare și nu este greu ceea ce înseamnă că poate fi mutat atunci cand este nevoie.
Se recomanda folosirea aparatului doar pe blatul din bucătărie, ceea ce înseamnă ca nu-l poți lua cu tine în excursii sau la picnic. Acesta nu este un impediment, deoarece poți vida acasă alimentele pe care vrei sa le iei cu tine.

Aparat de vidat alimente FoodSaver FFS002X-01

Cele mai bune aparate de vidat alimente de la FoodSaver.

Aparat de vidat alimente FoodSaver- Păreri

Acest aparat de vidat este din gama celor cu clema și este recomandat pentru uz casnic. Necesită pungi speciale pentru a fi folosit și include de asemenea, un furtun special pentru sticle.
Aparatul are funcția de sigilare, un bonus suplimentar pentru persoanele interesate sa sigileze diverse produse. Pentru acest aparat de vidat se vor găsi cu ușurință consumabile la prețuri accesibile. Permite de asemenea extragerea aerului din sticle si caserole.
Pachetul include toate elementele necesare unei vidari corect. Pentru a functiona este nevoie de conectarea la rețea, iar aparatul vine insotit de cablu in acest sens. De asemenea în pachet se regaseste o rola de 28 cm cu lungimea de 3.04 m, 5 pungi mici de 0.94 l si 5 pungi mari de 3.78 l.
Aparatul are și un furtun pentru sticle astfel incat iti permite sa pastrezi in condiții optime uleiurile și vinurile. Modelul este simplu de folosit și are butoane foarte sugestive. Lățimea benzii de lipire are 28 cm pentru a permite sigilarea pungilor mari.
Acest aparat de vidat este recomandat pentru alimentele uscate și solide atunci când vine vorba despre sigilarea în pungi, însă cu ajutorul furtunului special poate scoate cu ușurință aerul din caserole sau sticle, făcând față cu succes tuturor solicitărilor.

Aparat de vidat alimente profesional Laica VT3120

Cele mai bune aparate de vidat alimente profesionale.

Aparat de vidat alimente profesional Laica VT3120 -Păreri

Dacă sunteți obișnuiți să congelați produse sau pur și simplu vă doriți ca produsele voastre să se păstreze mai mult timp, folosirea pungilor vidate este o rezolvare. Aparatul de vidat Laica absoarbe aerul din pungile cu produse și le închide ermetic.
Acesta permite vidarea uscată, umedă și udă, dar pe lângă acestea dispune de o mulțime de funcții, spre exemplu: vacuum, gentle(pentru alimentele delicate), normal (pentru restul alimentelor), food (pentru a selecta tipul de lipire) și multe alte utilizări foarte confortabile.
Pachetul include un cutter special, care vă va permite să tăiați cu ușurință pungile conform dimensiunilor dorite. De asemenea, pentru siguranță, aparatul dispune de un compartiment separat pentru păstrarea rolei.

Aparat de vidat Biovita FreshPack-5900

Cele mai bune aparate de vidat alimente umede sau uscate.

Aparat de vidat Biovita -Păreri

Aparatul Biovita permite ambalarea produselor în vid, care se vor păstra de 5 ori mai mult timp. Este fabricat din inox, lucru ce-l face rezisten în timp și la lovituri sau căzături, de asemenea acest material nu permite păstrarea amprentelor pe suprafață.
Cablul de alimentare a aparatului are un metru, nu este prea lung, însă cu siguranță veți găsi o sursă de alimentare pentru acest dispozitiv. Este foarte compact și cu un design elegant, ceea ce-i permite să nu ocupe prea mult loc în bucătărie.
Pachetul are pungi speciale incluse, astfel, prima perioadă, nu va trebui să-ți faci griji de acest aspect. De asemenea, aparatul vine cu un furtun special pentru vidare sticle și caserole.

Aparat de vidat și sigilat Domo DO327L

Cele mai bune aparate de vidat și sigilat.

Aparat de vidat și sigilat Domo -Păreri

Aparatul prezentat nu doar videază, dar și sigilează pungile cu alimente. Acest lucru va permite nu doar ca produsele să-și mențină prospețimea mai mult timp, ci ca frigiderul/congelatorul să fie mult mai organizat. Astfel, nu va fi necesar să pierzi prea mult timp, căutând anumite alimente.
Pentru o funcționalitate și mai bună, aparatul este dotat cu funcția de vidare atât automată, cât și manuală. Pe lângă aceasta, poate fi utilizat zilnic, datorită faptului că este economic și ecologic.
Acest aparat de vidat și sigilat este foarte mic și ocupă foarte puțin spațiu, iar în pachet sunt incluse 20 de pungi.

Aparat automat de vidat Oricean

Cele mai bune aparate de vidat ieftine cu pungi speciale.

Aparat de vidat Oricean -Păreri

Dacă vă doriți un aparat de vidat, dar nu vreți sau nu puteți să investiți prea mult, modelul prezentat este potrivit în acest sens. Deși, este un aparat ieftin, produsul îndeplinește cu brio scopul principal, de vidare. Este ideal pentru vidare pungilor cu nuci, legume, fructe, carne. Cu acest aparat puteți sigila simultan 3 pungi, în aproximativ 10 secunde.
Este mic și compact, cu dimensiuni de 36 x 5.5 x 8 cm, astfel este ușor de depozitat și îi veți găsi cu ușurință un loc de păstrare. De asemenea, cântărește doar 610 g
Pachetul include 10 pungi speciale, astfel nu trebuie să le achiziționați separat.

De ce am tinut cont

Tip

Aparate de vidat tip cuvă

Sunt recomandate fiind cele mai performante în ceea ce privește funcționalitatea și performanțele. Vrei să folosești eficient aparatul? Atunci poți opta pentru aceasta variantă pentru ca produsul va fi introdus într-o cameră etansata cu ambalaj dublu sigilat optim și corespunzător.

Aparat de vidat tip clemă

Acestea sunt perfecte pentru uz casnic și au un design specific care le ajută să absoarbă eficient aerul și lichidele, capătul pungii fiind introdus în dispozitiv. După ce aerul este scos, punga este sigilată la o temperatura înaltă și este lipită. Modelul necesita pungi speciale.

Aparate de vidat cu duză retractabilă

Sunt recomandate persoanelor care vor sa videze atat uscat cat si umed. Aceste modele funcționează asemănător cu cele de tipul clema si prezinta o dusa care se va introduce în punga cu scopul de a absorbi lichidele sau pentru eliminarea aerului. După ce sunt vidate pungile trebuie sa fie sigilate la temperaturi ridicate.

Portabilitate

Conteaza foarte mult dacă vrei sa folosești dispozitivul în deplasări sau la domiciliu. În funcție de portabilitate produsele pot sa fie clasificate în mai multe moduri. Daca urmeaza sa folosesti aparatul doar acasa poti cumpara un model care va fi finut pe blatul de bucătărie. Acesta poate sa aibă și dimensiuni mai mari dar și o greutate mai mare. Un model de dimensiuni mari prezinta si mai multe opțiuni pentru vidare.

Funcții

Aparatul va trebui sa poata vida și sigila pungile sau recipientul de depozitare după ce scoate aerul din el. altfel poți spune ca nu ai nicio functionalitate. Este bine sa stii și ca aparatul poate sa videze uscat sau umed. Modelele cu ambele opțiuni sunt cele mai performante. De asemenea, poți avea și funcții suplimentare cum ar fi:

  • Absorbita multispeed;
  • Role de pungi incorporate;
  • Funcții de vidare suplimentară;
  • Vidare si ermetizare borcane;
  • Opțiuni multiple pentru sigilare.

Mentenanță

În funcție de designul aparatului pentru vidat alimentele sunt mai mulți factori care ar putea afecta calitatea și modul în care acesta funcționează. Multe modele necesita pungi speciale ceea ce implica costuri suplimentare. Exista și modele care folosesc pungi normale, însă pot sa lucreze mai bine sau mai puțin bine cu anumite materiale și randamentul variază în funcție de textura pungii.

Preț

Acest aspect contează foarte mult și îți recomandăm să alegi un produs care să corespundă nevoilor tale. Cel mai bun raport calitate preț este și cea mai bună soluție. Se recomandă investițiile medii care oferă garanții extinse. Modelele ieftine sunt recomandate doar persoanelor care folosesc rar sau foarte rar aparatul și în cazul în care urmează să folosești aparatul de vidat mult ai nevoie de un produs premium care sa reziste solicitărilor.

Brand

Food Saver este unul dintre cele mai populare branduri de aparate de vidat. Pe langa aparatul in sine, compania comercializeaza si produce accesorii premium pentru procesul de vidare cum ar fi pungile, cutiile, sistemele de vidare pentru borcnae si altele.
Laica este de asemenea un producator de aparate de vidat foarte fiabile si de incredere, recomandat in intreaga lume. Pe langa aparate de vidat acest brand produce si dispozitive pentru ingrijire personala, nebulizatoare si cantare de bucatarie. Toate acestea sunt caracterizate de performante foarte bune.

Intrebari frecvente

La ce este bun un aparat de vidat?

Toți avem nevoie de un aparat de vidat și utilizarea unuia nu depinde de modul de viata și nici de preferințe. Aparatul de vidat te ajuta sa pastrezi alimentele în cele mai bune condiții pentru mult timp, într-un mod ieftin și ușor de implementat. Indiferent dacă ești pasionat de călătoriile in natura, ești gradinat sau vrei sa urmezi diete sănătoase și ai nevoie de provizii pentru iarnă, un aparat de vidat este cea mai buna soluție.

Cat este de complicat să folosești un aparat de vidat?

Nu este complicat. Tot ce trebuie să faci este sa tii punga în poziție fixa în timp ce aparatul o sigilează. Nu implica efort si nu ai componente care se misca sau care necesita manevrare. Unicul lucru care face ca aparatul de vidat să nu fie bun pentru copii, este partea care sigilează și care este fierbinte.

Cât de mult prelungește aparatul de vidat durata de viata a produselor alimentare?

Carnea de porc, pasăre și vită va rezista la congelator 6 luni atunci cand este pusa in pungi normale și aproximativ 3 ani daca este pusa in pungi vidate. În ceea ce privește legumele, depozitarea clasică garantează 8 luni în timp ce depozitarea în pungi vidate garantează în jur de 3 ani. Atunci cand branza este pusă în frigider rezista o saptamana iar dacă este vidata rezista pana la 8 luni. Salata verde rezista de obicei trei zile din momentul în care a fost culeasă, însă poate fi mentinuta cu aparatul de vidat pana la maxim 2 săptămâni. Fursecurile se vor menține proaspete si moi aproximativ 6 saptamani atunci cand sunt puse in pungi vidate.

Cât costă un aparat de vidat?

Prețul aparatului de vidat depinde de la model, la model, în dependență de calitatea materialului din care este fabricat, de funcționalitățile și dotările de care dispune aparatul, cât și de marca producătoare.
Prețul unui aparat de vidat poate începe de la 40 lei, însă nu puteți să vă așteptați la o funcționalitate extraordinară, până la aproximativ 1000 de lei, care cu siguranță vă va mulțumi.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply