Skip to main content
Electrocasnice

Fierbător de apă simplu sau cu infuzor pentru ceai

17 aprilie 2023No Comments

Diminețile sunt întotdeauna grele, din această cauză de multe ori nu reușești să faci tot ce ai în plan. Trebuie să te trezești, să faci rutina de dimineață, să-ți pregătești hainele și cel mai important, să reușești să mănânci și să-ți faci ceaiul.

Ceaiul îmbunătățește sănătatea dinților, îți dă energie, îmbunătățește aspectul fizic și reduce stresul. Dacă ești nervos pe parcursul zilei și ai stări de anxietate, atunci probabil că nu ți-ai băut cana de ceai sau de cafea.

Dimineața este cel mai greu să economisim din timp. Totuși, ca să ai o zi cât mai productivă, ca să le reușești pe toate, dar și să economisești din energia consumată, ai nevoie în bucătărie de un fierbător electric.

Acesta este o cană electrică, care are rolul principal de a fierbe rapid apa.

Top 5 căni fierbătoare electrice

Fierbător electric voiaj

Cel mai bun fierbător electric voiaj.

Păreri despre acest fierbător electric de voiaj

Fierbătorul electric cu voiaj este potrivit pentru tine, deoarece îți va economisi foarte mult din timp. Cana de ceai sau de cafea va putea fi practic mereu lângă tine, fie ești acasă sau într-o deplasare. Aparatul încape chiar și în cea mai mică valiză, deci este perfectă și pentru călătorii. Fierbătorul are o putere de 1000 W, adică 120-230V și poate fierbe până la 0,5 l de apă.

Recipientul acestui ceainic electric este din inox, iar elementul de încălzire a acestuia este acoperit, ceea ce înseamnă că întotdeauna vor fi evitate depunerile de calcar. De asemenea, aparatul are led indicator, bază antialunecare și cel mai important, în caz că ceainicul rămâne fără apă, acesta se oprește automat. Cel mai bun fierbător electric voiaj este dotat cu mai multe accesorii, cum ar fi: cană, lingură și recipient pentru păstrarea zahărului și aromelor. Toate aceste accesorii pot fi păstrate în interiorul aparatului.

Cană electrică din inox Heinner

Cel mai bun fierbător electric Heinner din inox și sticlă.

Păreri despre acest fierbător electric Heinner

Cu ajutorul fierbătorului electric Heinner din inox și sticlă te vei putea bucura de o băutură fierbinte și aromată în orice loc, dar și în orice moment al zilei. Băutura ta preferată va fi preparată foarte ușor și rapid. Aparatul are un control digital cu cinci nivele, ceea ce înseamnă că acesta va fi foarte rapid de programat la temperatura de: 60°C, 70°C, 80°C, 90°C și 100°C. De asemenea, ceainicul vine la pachet cu un filtru de ceai incorporabil și detașabil. Rezistența fierbătorului este din inox, astfel fierberea apei va fi rapidă, iar curățarea facilă.

Datorită sistemului de iluminare colorată, pe care îl are fierbătorul, vei putea vedea temperatura exactă pe care ai selectat-o. Are o capacitate de 1.8 l cu o bază rotativă de 360°, astfel aparatul va fi ușor de manevrat și poziționat. Totodată, cel mai bun fierbător electric Heinner are funcția de auto oprire și o putere de 1850-2200W.

Cană electrică auto

Cea mai bună cană electrică auto.

Păreri despre cana electrică auto

Cana electrică auto este potrivită pentru tine, deoarece are o tehnologie la cel mai înalt nivel și o formă conică inteligentă. Aceasta te va ajuta să reduci consumul de energie din bucătăria ta. Are o cantitate de 1.75 l și puterea este de 2400 W. Cu ajutorul acestui aparat nici nu vei observa cum ceaiul va fi deja preparat. Totodată, nu vei avea de făcut mare lucru înainte, dar nici după, pentru că cana electrică se încălzește rapid și se curăță ușor. De asemenea, are oprire automată, indicator luminos, dar și piciorușe anti-alunecare, astfel foarte ușor vei poziționa cana oriunde îți dorești. Mânerul aparatului este ergonomic, apa se încălzește repede, dar și se menține foarte bine căldura. Cea mai bună cană electrică auto are protecție împotriva supraîncălzirii și utilizarea este fără fir.

Cană electrică mică de 0.5l

Cea mai bună cană electrică mică, de 0,5l.

Păreri despre această cană electrică mică

Cana electrică cu capacitatea de 0,5 l este potrivită pentru tine, deoarece cu ajutorul ei, foarte repede vei obține o cafea sau un ceai gustos. Totodată, vei putea să încălzești laptele praf pentru bebelușul tău și nu doar. Cea mai bună cană electrică are un design modern cu butoane soft touch și iluminare în timpul funcționării.

Aparatul are senzor pentru controlul temperaturii și un strat dublu de protecție termică, cu sticlă în interior. Capacul fierbătorului este detașabil, are un afișaj digital și o bază anti-aderentă. Baza fierbătorului este realizată din inox și asigură: o curățare facilă, dar și o durată de viață mai lungă a aparatului.

Infuzor pentru ceai din sticlă

Cel mai bun infuzor pentru ceai din sticlă.

Păreri despre acest infuzor pentru ceai din sticlă

Infuzorul pentru ceai din sticlă este potrivit pentru tine, deoarece are o calitate superioară și un design modern. Fierbătorul 2 în 1 de la ProfiCook îți ușurează munca la bucătărie, pentru că cu ajutorul acestuia, prepararea ceaiului este simplă și mai rapidă. Aparatul are un recipient gradat din sticlă rezistent, care are o capacitate de 0,5 l. Din accesorii mai face parte și filtrul din oțel inoxidabil pentru infuzarea ceaiului.

Infuzorul are funcția de păstrare a căldurii timp de două ore. Gradele fiind de la: 70℃, 80℃ și până la 90℃. Iar, datorită afișajului tactil poziționat pe mâner, temperatura de fierbere se va seta foarte ușor. Oprirea încălzirii sau fierberii se poate efectua atât manual, cât și automat. Mai mult decât atât, cel mai bun infuzor pentru ceai din sticlă are o putere care poate ajunge până la 1100 W.

De ce am tinut cont

Avantaje

Avantajele celui mai bun fierbător cu infuzor sunt:

 • Prepararea rapidă a băuturilor calde;
 • Menținerea temperaturii optime de băut;
 • Fără griji în privința întreținerii;
 • Ușor de curățat;
 • Economisirea energiei în cazul opririi automate;
 • Gust bun și aromat;
 • Ceaiul benefic pentru sănătate;
 • Economisirea timpului.

Funcții

Funcțiile pe care le are aparatul sunt foarte importante și trebuie analizate cu o atenție mai mare. Printre principalele funcții ale fierbătoarelor de apă cu infuzor se numără:

Temperatura

Una dintre funcțiile cele mai importante pe care trebuie să îl aibă cana electrică este temperatura de fierbere. Pentru că fiecare băutură va avea nevoie de temperatura ei în parte, fie grade foarte mari sau mult mai mici. De aceea, cea mai bună cană electrică, trebuie să fie cea care permite variația de temperatură.

Menținerea apei calde

Această funcție, de a menține apa caldă este foarte utilă pentru fiecare dintre noi. De obicei, funcția dată este întâlnită la aparatele mult mai performate cu o tehnologie nouă. Dacă pe parcursul zilei ai nevoie brusc de apă caldă, vei ști că ea poate fi obținută foarte ușor. Totodată, dacă apa deja s-a încălzit, iar tu nu ai timp să o folosești, nu este o problemă pentru că apa va fi la fel de caldă și mai târziu.

Oprirea automată

O altă funcție nu mai puțin importantă este oprirea automată. Această funcție garantează eficiență, dar cel mai important și siguranță. În cazul în care apa deja este fiartă, aparatul singur se va opri, ceea ce nu va aduce la accidente. Un alt avantaj al acestei funcții este economisirea energiei consumate.

Filtrarea anti-calcar

Cu ajutorul acestei funcții vei obține cea mai bună și mai sănătoasă apă, pentru că datorită acestor filtre, apa este foarte bine purificată și mineralizată. Filtrul îți aduce doar avantaje – este foarte ușor de utilizat: se detașează și se curăță în doar câteva minute.

Capacitate

Capacitatea fiecărui fierbător depinde de tipul de aparat pe care îl alegeți, dar și de cantitatea pe care o doriți pentru ca să fie preparat ceaiul sau cafeaua. De fiecare dată, fierbătoarele vin în diferite dimensiuni, cele mai comune fiind: 1 litru, 1,5 litri, 2 litri, 3 litri și 4 litri. Dimensiunea pe care o alegeți ar trebui să depindă de câți oameni vor servi o cană de ceai într-un anumit moment, dar și de cât de des va fi folosit acest aparat pentru băuturi.

Mânerul

Un alt aspect important în fierbătorul cu infuzor pentru ceai este mânerul. Acesta trebuie să fie ergonomic și confortabil de ținut. De asemenea, ar trebui să aibă o prindere moale, astfel încât să puteți ține comod mânerul chiar și atunci când mâinile sunt umede.

Material

Ca și la fiecare aparat, există diferite tipuri de fierbătoare electrice, care se califică în funcție de materialul lor, cum ar fi: plasticul, oțelul inoxidabil și sticla. Deci, iată care sunt acestea și ce avantaje au aceste materiale pentru cel mai bun fierbător cu infuzor pentru ceai:

 • Fierbătoare din oțel inoxidabil – aceste aparate sunt considerate cele mai bune din această gamă, pentru că se păstrează bine temperatura și nu-și schimbă culoarea în timp.
 • Fierbătoare din plastic – sunt ieftine, au și acestea o calitate bună, dar totuși, nu mențin o temperatură constantă pentru o perioadă lungă de timp.
 • Fierbătoare de sticlă – aceste aparate au de obicei cel mai mare preț. Totuși, sunt sigure, dar grele ca greutate.

Cel mai bun fierbător electric cu infuzor este cel din oțel inoxidabil care oferă cel mai bun raport, în ceea ce ține de calitate și de preț.

Putere

Unele modele de fierbătoare pot fierbe apa la viteza fulgerului, în timp ce altele durează mai mult pentru a încălzi apa. Dacă trebuie să încălziți apa în grabă, optați pentru o putere și viteză cât mai mare. Astfel, cel mai bun fierbător de apă este cel care are 2000W. Apa se va încălzi rapid, indiferent de temperatura setată.

Curățarea

Un aspect nu mai puțin important este – curățarea aparatului. Cu toții ne dorim un fierbător electric care să fie durabil, fără ca să aibă pete sau alte dezavantaje. Uite că acest fierbător poate fi cel cu infuzor.

Infuzorul se curăță foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să scăpați de frunzele de ceai, clătiți infuzorul și ștergeți exteriorul ceainicului. În plus, construcția din oțel inoxidabil asigură că nu vor fi pete pe ceainic, chiar dacă îl folosiți frecvent.

Intrebari frecvente

În cât timp fierbe apa atunci când fierbătorul este plin ?

De obicei, fierbătoarele folosesc multă energie pentru a fierbe apa, dar totuși acest lucru se întâmplă rapid. Dacă aparatul este setat la o putere mai mare atunci acesta poate fierbe în aproximativ 4-5 min.

Filtrul se detașează ?

Da, atunci când nu este folosit, filtrul se poate detașa. Mai mult decât atât, acesta foarte ușor se curăță.

Este ușor de întreținut fierbătorul cu infuzor ?

Da, este foarte ușor de întreținut acest aparat. Pentru că cel mai bun fierbător se spală ușor, filtrul este detașabil și se montează facil înapoi, iar unele modele sunt prevăzute cu protecție anticalcar, ceea ce asigură prelungirea duratei de utilizare.

Care poate fi prețul unui fierbător electric cu infuzor ?

Prețurile fierbătoarelor electrice pot varia între suma de 250 lei și peste 1000 de lei, în cazul aparatelor performante. Modelele cu preț mai mare vin cu mai multe caracteristici și funcții, în comparație cu cele care costă mai puțin.

Cum se folosește ceainicul electric cu infuzor ?

Fierbătorul de ceai cu infuzor este un produs perfect pentru iubitorii de ceai și mai ales pentru cei cărora nu le place să-și bea ceaiul simplu, ci cu diferite fructe sau frunze. Deci, iată cum se folosește cel mai bun fierbător cu infuzor pentru ceai:

 • Pregătiți ingredientele;
 • Pregătiți apa;
 • Adăugați ingredientele în fierbătorul electric și porniți;
 • Strecurați ingredientele și bucurați-vă de ceai;
 • Curăță fierbătorul electric.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune fierbatoare de apă, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply